Top 15 keer honden die niet verharen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Er is niets vervelender dan te ontdekken dat je allergisch bent voor honden, vooral als jij overweegt om er één te kopen of te adopteren uit het asiel. Deze allergieën mogen je er niet van weerhouden om de perfecte hond te vinden, daarom hebben we de ultieme lijst met honden samengesteld. hondenrassen die minder, of heel weinig verharen.

De benaming “niet-verharende hond” is een beetje misleidend, aangezien in werkelijkheid alle honden tot op zekere hoogte verharen. Aan de andere kant verliezen sommige hondenrassen heel weinig haar, waardoor ze geschikt zijn voor mensen met hondenallergieën.

Honden die niet verharen zijn “hypoallergeen”. Deze honden hebben vaak ook minder roos. Zelf geef ik één van onze honden Royal Canin Anallergenic hondenbrokken.

Lees ook: Top 15 keer de beste hondenbal

Product advies

Honden die niet verharen

honden die niet verharen

Lagotto Romagnolo

Deze Italiaanse Waterhonden staan ​​bekend om de truffeljacht in de regio Romagna in Italië. En afgezien van het kunnen ruiken van dure ingrediënten, zijn Lagotto Romagnolos ook “hypoallergeen” en staan ​​ze bovenaan de lijst van “hypoallergene” honden.

hond die niet verhaart

Ierse Waterspaniël

Dit ras, afkomstig uit Ierland, is een van de oudste en beroemdste ter wereld. De vacht van het ras moet om de paar weken worden geborsteld en om de twee maanden worden getrimd. Dit wordt gedaan om de mantel te vormen. Allergenen zullen waarschijnlijk geen probleem vormen zolang u buitenshuis wordt verzorgd.

Afghaanse windhond

Afghaanse Windhond

Deze hondenharen zijn misschien beter dan die van jou. Afghaanse windhonden moeten twee keer per week worden gewassen en geborsteld, maar ze staan ​​nog steeds op deze lijst. Het is ook een van de oudste hondenrassen ter wereld. Zie deze pagina voor meer informatie over de Afghaanse windhond.

labradoodle kopen

Labradoodle

Een Labradoodle is een kruising tussen een Labrador Retriever en een Poedel. Ze combineren de energie en vriendelijkheid van een Labrador met het gebrek aan verlies dat kenmerkend is voor een Poedel. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze ongelooflijk schattig zijn!

hond barbet

Barbet

De Barbet wordt vaak verward met de Labradoodle, is de Barbet een middelgrote Franse waterhond wiens naam is afgeleid van het woord Barbet, wat zich toepasselijk vertaalt naar ‘snorharen’. Veel barbet-eigenaren, die meestal allergisch zijn voor honden, vinden het erg prettig om met barbets te leven.

basenji

Basenji

De Basenji komt oorspronkelijk uit Congo en werd gebruikt om op klein wild te jagen. Deze hond wordt de “Afrikaanse blafloze hond” genoemd omdat hij in plaats van de traditionele hondenschors een soort laag gehuil heeft.

Een van hun speciale kenmerken is dat ze kattenverzorgingsgewoonten vertonen. Dat wil zeggen, het heeft bijna geen geur en roos. De droom van een allergielijder!

schnauzer hond

Schnauzer

Het ras is inheems in Duitsland en de naam vertaalt zich ruwweg in ‘fluisterneus’ vanwege zijn kenmerkende snor. Als je allergisch bent, zullen deze snorren je neus niet kietelen. Hij was een uitstekende rat en kende de doden onmiddellijk, vandaar zijn bijnaam “De Ratter”.

shih tzu fokker

Shih Tzu

De Shih Tzu staat ook bekend als de Chrysanthemum hond, en is oorspronkelijk afkomstig uit de hooglanden van Tibet en is ontwikkeld in China. Het heeft een zijdeachtige vacht die tot op de grond reikt.

Hun hypoallergene aard kan te wijten zijn aan hun kleine formaat en de noodzaak van frequente baden en verzorging door hun eigenaren, als u niet wilt omgaan met het gedoe van constante verzorging.

De vacht kan kort worden getrimd. Dus hoewel ze niet bepaald onderhoud nodig hebben, zijn ze een ideale hond die niet verhaart.

tibetaanse terrier

Tibetaanse Terriër

Oorspronkelijk genaamd Tsang Apso, wat losjes “ruig of bebaard” betekent, een andere Tibetaanse hond, de Tibetaanse Terriër komt uit de provincie Tsang. Dit ras werd ooit door monniken verhandeld als een teken van geluk.

maltezer

Maltezer

De lekkere zachte witte vacht van dit kleine ras en de algehele luchtigheid geven het het uiterlijk van een knuffeldier, maar het heeft niet veel haar op meubels of kleding. De reden is dat de Maltezer, in tegenstelling tot de meeste andere rassen, geen onder vacht heeft. Kortom, deze honden hebben pels, geen pels.

yorkshire terrier

Yorkshire Terriër

Ook wel bekend als “Yorkies”, werden ze gefokt in Yorkshire, Engeland in de 19e eeuw om ratten te vangen in textielfabrieken. Deze kleine jongens verharen niet veel, maar ze houden van blaffen! Yorkies zijn langlevend, hypoallergeen (hun vacht lijkt meer op mensenhaar dan op dierenbont) en zijn geweldige kleine waakhonden.

havanezer karakter

Havanezer

Cuba’s nationale hond, de Havanezer, is eigenlijk een verkorte vorm van zijn volledige naam, Branchito de la Havana (“Kleine Witte Hond van Havana”). Ze zijn vaak loyaal aan hun baasjes (vasthouden aan hun baasjes), daarom worden ze ook wel ‘klittenbandhonden’ genoemd.

schotse terrier

Schotse Terriër

Dit ras is zeer intelligent, schattig en werpt relatief weinig af. Scotty’s haar wordt langer en blijft in de loop van de tijd groeien. Dit betekent dat je je hond regelmatig moet trimmen, maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je hond rond het huis vacht verliest. Maak van je huis een vriendelijkere omgeving.

border terrier

Border Terriër

Ze werden oorspronkelijk gefokt in Engeland en Schotland om op kleine dieren zoals muizen en vossen te jagen. Ze hebben niet alleen een draadachtige hypoallergene vacht die heel weinig verhaart, maar ze kwijlen en verharen ook niet heel weinig. Ze zijn een geweldige optie voor mensen met allergieën.

lhasa apso

Lhasa Apso

De Lhasa Apso werd ooit door Tibetaanse monniken in kloosters gebruikt om te waarschuwen voor potentiële indringers. Daarom zijn ze niet alleen hypoallergeen geboren, maar ook als zeer knappe waakhonden. Lhasa Apsos verliest ook minder haar, waardoor het een ideale partner is voor mensen met allergieën.

Wist jij dit over honden die niet verharen?

Alle honden verliezen vacht. De waarheid is dat alle honden vacht verliezen. Er is slechts één groot verschil in hoeveel ze verliezen. Sommige rassen verliezen heel weinig, dus je kunt niet zeggen dat ze verliezen.

Honden die niet verharen (of heel weinig vacht verliezen) hebben geen specifieke verzorging nodig. Zelfs honden die niet verharen, hebben regelmatig verzorging nodig. Honden die niet meer verharen, moeten meestal worden geborsteld om klitten te voorkomen.

Er zijn honden die hypoallergeen zijn. Sommige honden zijn minder een probleem voor mensen met allergieën, maar geen enkele hond is 100% hypoallergeen.

Net als bij roos bij honden, hebben sommige honden gewoon minder roos dan andere. Roosproblemen zijn gemakkelijker op te lossen dan roosproblemen. Door uw hond regelmatig te wassen, kunt u roos aanzienlijk verminderen.

Hoe kan je overmatig verharen voorkomen?

Hoe kan je overmatig verharen bij honden verminderen? Het weer en het seizoen hebben een grote invloed op hoeveel haar een hond verliest, maar de algehele gezondheid van een hond is een van de grootste factoren die van invloed zijn op hoeveel haar hij daadwerkelijk verliest. Honden die meer verharen dan de normale hoeveelheid voor hun ras, kunnen gezondheidsproblemen hebben.

Geef de hond hondenvoer van goede kwaliteit. Een van de beste manieren om overmatig haarverlies bij uw hond te verminderen, is door te beginnen met een gezond dieet. Goedkoop hondenvoer bevat meestal vulstoffen die voor honden moeilijk te verteren zijn, zoals maïs en granen. Zoek in plaats daarvan naar hondenvoer op basis van vlees.

Geef jouw hond van tijd tot tijd “mensenvoer”. Gesneden appels (zonder pit, die sporen van cyanide bevatten die zich bij honden ophopen), bananen, komkommers en gekookt mager vlees (zonder botten) zijn allemaal waterige voedingsmiddelen die helpen om uw hond gehydrateerd te houden.

Het bevat ook gezonde voedingsstoffen die helpen de vacht van uw hond glad en glanzend te houden en haaruitval te verminderen. Snacks mogen echter slechts 5-10% van de dagelijkse voedselinname van uw hond uitmaken en onthoud dat de rest kwalitatief hondenvoer moet zijn.

Geef jouw hond schoon, vers water. Gebrek aan water kan leiden tot een droge huid, overmatig haarverlies en zelfs ziekte. Zorg altijd voor voldoende schoon, vers water wanneer uw hond wil drinken.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie