Top 10 honden die op Golden Retrievers lijken

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 30 januari 2023 door Kimberly

Golden retrievers zijn de schatten van de hondenwereld. Ze behoren tot de meest geliefde hondenrassen in Nederland vanwege hun persoonlijkheid en charme, en het is heel goed mogelijk dat je er in het verleden een hebt gehad of iemand kent die er een heeft. De honden staan bekend om intelligent, vriendelijk en toegewijd te zijn aan hun baasjes.

Als je op zoek bent naar een hond die wat afwijkt van de golden retriever, maar nog steeds die iconische uitstraling heeft, dan is deze lijst iets voor jou. We hebben 10 rassen op deze lijst staan, die allemaal fysieke gelijkenissen met de golden retriever hebben. Deze 10 honden lijken op Golden retrievers!

labrador retriever

Labrador retriever

De klassieke labrador retriever heeft gelijkenissen met de golden retriever. Ze hebben dezelfde postuur, grootte en hangende oren. De labrador retriever kan in een vergelijkbare, lichte kleur voorkomen als de golden retriever, waardoor de gelijkenissen nog striking zijn.

Ze behoren allebei tot de groep van de jachthonden en zijn actieve hondjes. Hun vacht is vergelijkbaar, hoewel die van de golden retriever langer is dan die van de standaard labrador.

Naast de fysieke kenmerken hebben de labrador retriever en de golden retriever ook veel overeenkomstige karaktereigenschappen. Ze zijn vriendelijk tegen vreemden, speels en makkelijk te trainen. Als we kijken naar de algehele gelijkenis, is de labrador retriever een van de meest vergelijkbare hondenrassen met de golden retriever.

chesapeake bay retriever

Chesapeake Bay retriever

De Chesapeake Bay retriever lijkt ook op de golden retriever. De hond deelt veel van dezelfde fysieke kenmerken met de golden retriever, zoals grootte en postuur, hoewel de vacht anders is. Terwijl de golden retriever een zachte dubbele vacht heeft, heeft de Chesapeake Bay retriever een ruige vacht.

In tegenstelling tot de golden retriever is de Chesapeake Bay retriever een beetje meer verlegen. Ze zijn minder open voor vreemden en hebben minder geduld met jonge kinderen, maar ze zijn niet bijzonder agressief.

grote pyreneese berghond

Grote Pyreneese berghond

De Grote Pyreneese berghond is een prachtige, pluizige hond. Het kan een lichtkleurige vacht hebben, die lijkt op de glimmende kleur van de golden retriever, maar het haar heeft meestal meer volume. Ze zijn ongeveer even groot als de golden retriever, hoewel ze gemiddeld iets groter zijn.

De persoonlijkheid van de Grote Pyreneese berghond is iets rustiger dan die van de golden retriever. Terwijl de golden retriever energiek en speels is, is de Grote Pyreneese berghond meestal kalmer. De hond staat bekend om intelligent en geduldig te zijn, maar ze zijn iets moeilijker te trainen.

ierse setter

Ierse setter

Wanneer we kijken naar de grootte en het postuur, is de Ierse setter vrij vergelijkbaar met de golden retriever. Hun schedel is echter iets smaller, en ze zijn bedekt met vlekken van wuivend haar. Ierse setters lijken opmerkelijk veel op golden retrievers in karakter.

Ze zijn open voor vreemden, aanhankelijk met familie en zeer aanpasbaar. Net als de golden retriever zijn ze bekend om speels, energiek en makkelijk te trainen te zijn.

toller retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een andere goede optie voor mensen die op zoek zijn naar een ras dat eruit ziet als een golden retriever. Hun lichamen en gezichten zijn op dezelfde manier gebouwd als die van de golden retriever, maar ze zijn gemiddeld kleiner. Hun vacht is traditioneel lichtbruin in plaats van een goudgeel, en ze hebben wit haar rond de borst, kin en snuit.

Hoewel het lijkt alsof ze veel verschillen, zijn ze in termen van temperament opmerkelijk vergelijkbaar. Ze zijn intelligent, aanhankelijk en vriendelijk. Ze zijn energiek en makkelijk te trainen en zijn geweldige huisdieren voor gezinnen vanwege hun liefdevolle aard en geduld met kinderen.

leonberger

Leonberger

Op het eerste gezicht lijkt de Leonberger niet veel op de golden retriever. De vacht is donker en lang, en de Leonberger is groter en zwaarder dan de golden retriever. De Leonberger heeft echter hetzelfde zoete gezicht als de golden retriever onder al die pluis. Ze hebben dezelfde lange, pluizige staarten en hebben een vergelijkbare dubbele vacht.

Hun persoonlijkheden zijn ook vergelijkbaar. Ze zijn vriendelijk, teder en makkelijk te trainen, maar ze zijn iets minder speels en energiek dan de golden retriever. De Leonberger is een excellente optie voor families die een leuke, maar wat rustigere hond willen.

flatcoated retriever hond

Flatcoated retriever

De flat-coated retriever heeft veel opvallende gelijkenissen met de golden retriever. Ze zijn even groot en hebben een ruige vacht. Maar standaard flat-coated retrievers zijn zwart of donkerbruin van kleur, niet goud.

Wanneer het gaat om karakter, deelt de flat-coated retriever veel met de golden retriever. Ze zijn allebei vriendelijk, actief en makkelijk te trainen. Ze hebben allebei ook een behoorlijke hoeveelheid mentale stimulatie nodig, waardoor deze rassen opmerkelijk gelijk zijn.

curly coated retriever

Curly coated retriever

Curly-coated retrievers hebben een gelijkaardig lichaamsbouw als de golden retriever, maar hun vacht is significant anders. Hun kleur is donker in plaats van glanzend goudgeel, en het haar is krullend in plaats van recht.

Hun persoonlijkheid is bijna identiek aan die van de golden retriever. Ze zijn knuffelig en speels, en hun hoge-energie karakter maakt ze makkelijk te trainen. Maar ze zijn minder open voor vreemden en andere huisdieren, maar ze staan niet bekend om agressief te zijn.

collie

Gollie

De gollie is een kruising: een combinatie van een collie en een golden retriever. Gollies zijn ongeveer even groot en gestalte als golden retrievers, en ze delen veel van dezelfde fysieke kenmerken door hun golden retriever-genetica. Hun verwantschap met de golden retriever maakt ze ook gelijk in karakter. Ze zijn teder, trouw en knuffelig, wat ze uitstekende huisdieren maakt.

kuvasz

Kuvasz

Kuvasz-honden zijn pluiziger en groter dan golden retrievers, hoewel veel van hun andere fysieke kenmerken hetzelfde blijven. Ze hebben dezelfde zachte dubbele vacht, hangende oren en pluizige staart als de golden retriever. Hoewel hun vacht een lichte kleur heeft, is deze meer gelijk aan wit dan aan goud.

Qua karakter zijn ze iets rustiger dan de golden retriever. Ze hebben geen constante activiteit en spel nodig, hoewel ze net zo makkelijk te trainen zijn.

Conclusie

Zo geliefd als golden retrievers zijn, er zijn genoeg andere rassen die hun fantastische kenmerken delen en net zo veel liefde verdienen. Van de klassieke Labrador retriever tot de grote en pluizige Leonberger, er zijn opties op deze lijst voor ieders smaak. Uiteindelijk is het niet de gelijkenis van alle hondenrassen die ze zo fascinerend maakt, maar juist hun uniekheid.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie