Top 10 honden die op vossen lijken

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Heeft u ooit een vos gezien die u aan een hond deed denken, maar het bleek de hond van de buurman te zijn? Het is niet verwonderlijk dat sommige hondenrassen vaak worden verward met vossen, want de honden van vandaag zijn afstammelingen van wolven, een nauwe vosverwant.

Maar in tegenstelling tot hun wilde verwanten, zijn honden door de eeuwen heen geëvolueerd om mensen te begrijpen en met hen te communiceren. Veel honden die eruitzien als vossen zijn spits rassen. Ze neigen ertoe intelligent, actief en veel te verharen te zijn.

Lees ook: Top 15 keer het beste hondenvest

Product advies

Spitzen zijn koud weer, dubbel gecoate honden met perzikkopjes, puntige snuitjes en krullende of volle staarten. Deze overheersende spits kenmerken zijn wat deze honden een vosachtige uitstraling geven.

10 honden die op vossen lijken

Hoewel het waar is dat ge domesticeerde vossen steeds populairder worden over de hele wereld, is het soort nog verre van de plaats in te nemen van de geliefde hond. Dus in plaats van een wild dier in huis te verwelkomen, waarom dan niet een van deze hondenrassen adopteren die eruit zien als vossen?

finse spits

Finse Spits

De Finnische Spits is een van de minst voorkomende hondenrassen die erkend worden door de American Kennel Club, maar ze zijn ongelooflijk schattig. Dit jachthondenras komt oorspronkelijk uit Finland, zoals de naam al doet vermoeden, en heeft een opvallend vossen-achtig roodachtig jasje. Hun gezichten zijn ook ongelooflijk gelijkend op die van een vos.

Finnische Spitsen staan bekend om hun waakzame geblaf, waardoor veel eigenaren hun honden inschrijven voor blafwedstrijden! Toch zijn ze verrassend vriendelijk tegenover vreemden en zijn ze ongelooflijk intelligent. Het ras is ook vrij slim en onafhankelijk, dus het kan een uitdaging zijn om ze te trainen.

shiba inu

Shiba Inu

De Shiba Inu is vrij populair, en krijgt bekendheid vanwege zijn gebruik in internetmemes. Deze honden zijn gefokt als jachthonden, maar zijn inmiddels overgegaan naar een comfortabele rol als gezelschapshond. Hun goudbruine tot roodachtige vacht en scherpe gezicht maken ze erg gelijkend op een vos.

Shiba Inu’s zijn verrassend atletisch en sterk voor hun kleine formaat, en zijn ook vrij afstandelijk en onafhankelijk. Als je je Shiba Inu loslaat, verwacht dan dat je ze binnen een paar seconden kwijt bent! Deuren, hekken en andere ontsnappingsmogelijkheden moeten goed in de gaten worden gehouden.

Chihuahua

Chihuahua

De Chihuahua is misschien niet het eerste ras waaraan je denkt wanneer het gaat om vossen die op zoek zijn naar gelijken, maar je moet toegeven dat de Chihuahua met lang haar wel een sterke kandidaat is. Deze speelgoedhondjes staan bekend om hun koppige en zelfverzekerde karakter, maar kunnen geweldige metgezellen zijn wanneer ze de juiste training en socialisatie krijgen.

Hoewel hun kleine formaat betekent dat ze verre van intimiderend zijn, zal een Chihuahua nog steeds proberen zijn territorium te verdedigen wanneer dat mogelijk is.

pomeriaan

Pomeriaan

De Pomeriaan heeft zeker veel meer vacht dan de gemiddelde vos, maar hun gezichten zijn ongelooflijk gelijk. Dit ras, dat al eeuwenlang als metgezel van koninklijke families dient, voelt zich thuis op schoot of in de tuin.

Regelmatige en consistente training is een must voor elke Pomeriaan. Hoewel het ras niet expres koppig is, kan het best wel even duren voordat een bevel blijft hangen. Het ras kan ook afstandelijk zijn tegenover vreemden.

Volpino italiano

Volpino Italiano

De Volpino Italiano is misschien wel een onbekende hondenras, maar is wel een evenbeeld van de aantrekkelijke Arctische vos. Eigenlijk betekent hun naam “Italiaanse vos”.

Deze honden, die al sinds de 15e eeuw populair zijn in Italië, zijn een type Noordse Spits. De Volpino Italiano is prachtig, maar ze zijn ook fervente blaffers. Als je liever een stil huishouden hebt, is dit waarschijnlijk niet het ras voor jou.

amerikaanse eskimo hond

Amerikaanse Eskimohond

De Amerikaanse Eskimohond is nog een andere Arctische vos-namaakster, hoewel niet zo indrukwekkend als de Volpino Italiano. Net als het vorige ras zijn deze honden een type Spits, wat ze hun scherpe gezicht en oren geeft.

Dit ras is ongelooflijk vriendelijk en trainbaar, grotendeels vanwege hun geschiedenis als circusdieren. Zorg er echter wel voor dat je aan hun behoorlijk hoge oefenbehoefte kunt voldoen.

alaskan klee kai

Alaskan Klee Kai

Vaak verward met miniaturen Huskies, is de Alaskan Klee Kai een energiek ras dat snel in populariteit aan het winnen is. Veel eigenaren kiezen er liever voor dan populaire designerkruisingen zoals de Pomsky.

Terwijl de Klee Kai een goed afgerond gezinshuisdier is, hebben ze regelmatig mentale en fysieke prikkels nodig om te slagen in elk huishouden.

jindo

Jindo

De Jindo is een Koreaans ras dat lijkt op een kruising tussen een vos en een wolf. Deze honden zijn uitstekend in het bewaken, jagen en algemene metgezellen, hoewel ze veel onafhankelijker zijn dan andere populaire rassen.

Hoewel de Jindo niet erg populair is in Nederland, wordt hij in zijn geboorteland Zuid-Korea vereerd. Wanneer ze als huisdier gehouden worden, heeft de Jindo de voorkeur om zich te binden aan één persoon in plaats van aan een hele familie.

duitse spits

Duitse Spits

Nadat je het schattige, vosachtige gezicht van de Duitse Spits hebt bekeken, is het niet verwonderlijk dat het verwant is aan verschillende andere rassen op onze lijst. Hoewel de Duitse Spits in een aantal kleuren voorkomt, is de rode variant het meest reminiscent aan een traditionele vos.

Deze hond is ongelooflijk makkelijk te trainen en houdt van zijn familie, hoewel ze geen gezelschap van vreemden genieten. Het ras is ook bekend om te blaffen, dus training is nodig om overmatig geluid te voorkomen.

akita

Akita

Met een gemiddelde van 100 pond is de Akita veel groter dan elke echte vos. Toch verdienen hun aantrekkelijke, iets puntige gezichten hen een plek op onze lijst.

De Akita komt uit Japan, waar het ras bekend staat om verbazingwekkend moedig en trouw te zijn. Deze honden zijn erg beschermend tegenover hun familie en worden over de hele wereld gewaardeerd als metgezel.

Conclusie

De wilde vos is ver verwant aan onze kynologische metgezellen, maar de twee delen nog steeds vele gelijkenissen. Voor de meeste huishoudens is het niet realistisch om een ​​vos te bezitten, maar er zijn tal van hondenrassen die lijken op de aantrekkelijke, streken uithalende creaties!

Heb je wel eens een van de rassen die we noemden? vind je dat ze lijken op wilde vossen? Of is er een waardig ras dat we hebben overgeslagen? Laat het ons weten in de reacties!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie