Honden drinkfles kopen? Alle drinkflessen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 20 oktober 2023 door Kimberly

Een honden drinkfles is een product dat je tijdens het wandelen mee kunt nemen om je hond tijdens de wandeling vers water te kunnen geven. Dit is zeker aan te raden wanneer je een lange wandeling maakt of een autotripje maakt. Het is voor een hond net zo belangrijk als voor mensen om voldoende water binnen te krijgen.

In dit uitgebreide artikel vertellen we je graag welke drink fles voor honden het meest geschikt is. Maar ook waar je op moet letten voordat je een honden drink fles aanschaft.

Daarnaast leggen we je uit waarom een drink fles voor je hond een absolute must is om als honden eigenaar in huis te hebben. Aan het einde van dit artikel vind je nog een aantal handige tips en trucs hoe dit product precies werkt en hoe je deze het beste kunt schoonmaken, zo garandeer je een lange levensduur.

Heb je toch nog vragen aan het einde van dit artikel? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina. Let op: van veel artikelen zijn er meerdere maten beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

De beste honden drinkfles

Tijdens onze zoektocht naar de beste ronde drink fles letten we op een aantal belangrijke punten. Denk hierbij aan de prijs kwaliteitsverhouding, de voor en nadelen van de drink fles in de beoordelingen van andere gebruikers.

Ook is de populariteit en het aantal reviews van anderen een belangrijk onderdeel. Let op: het kan zijn dat sommige drink flessen verkrijgbaar zijn in meerdere kleuren, of maten. Klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

Onze vijf favoriete honden drink flessen

Ik hoop dat je inmiddels al een goede drink/voor je hond hebt kunnen vinden, mocht dat niet zo zijn dan hebben we hier onder onze vijf favoriete drink flessen voor honden opgesomd.

Deze producten hebben zich inmiddels al bewezen en worden goed beoordeeld door andere hondenliefhebbers. Wie kan er nou een betere beoordeling geven dan de gebruiker van het product.

Draagbare hondendrinkfles Inclusief filter

Het eerste product in onze top vijf is de draagbare honden drink fles van Fop & Bij. Dit product krijgt een 4,6 van de maximaal vijf sterren op Bol.com. Deze is verkrijgbaar in twee verschillende kleuren ener  kan maximaal 350 ml water in. Zeer geschikt om mee te nemen tijdens een lange wandeling!

Wanneer je jouw hond water wilt geven kun je de drink fles horizontaal houden en aan het sleuteltje draaien zodat het water in het bakje stroomt. Deze drink fles voor honden is gemaakt van duurzame plastic en rubber. De bidon is 100% waterdicht en lekker vrij. Het filter aan de binnenkant zorgt ervoor dat het water schoon blijft blijft.

Puggle & Co draagbare honden drinkfles

Op de tweede plaats staat de honden drink fles van Puggle & Co. Deze waterfles is vergelijkbaar met de drink fles hierboven, alleen deze is een stukje kleiner. Ook dit product wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal vijf sterren op basis van 46 reviews op Bol.com. Het is een van de populairste drink flessen voor honden van dit moment.

Deze drink fles is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en kan er maximaal 350 ml water in opgeborgen worden. Als je jouw hond water wilt geven kun je op het knopje drukken dat ervoor zorgt dat er water in het bakje stront.

De drink fles is makkelijk mee te nemen en is de fles lekker bestendig. Hij is gemaakt van antibacteriële materiaal en is door de FDA goedgekeurd. Dat betekent dat deze drink fles loodvrij en BPA-vrij is.

Kong H2O Stainless Steel Water Bottle

Het volgende product in ons overzicht is de roestvrijstalen onder drink fles van het bekende merk Kong. De H2O is een van de populaire producten op Bol.com en wordt gewaardeerd met een 3,6 van de maximaal vijf sterren. Deze bidon is in maar liefst zeven verschillende kleuren verkrijgbaar. De kleinste drink fles kan 250 ml opslaan, de grootste variant 750 ml. Meer dan genoeg voor grote honden!

Het water stroomt gemakkelijk in het bakje met een draai aan de dop van de bidon. Van wegen de ergonomische vorm is het voor je hond makkelijk om later te drinken. Dit product is gemaakt van RVS en is daardoor duurzaam maar vooral sterk.

Stashle RVS Honden waterfles Draagbaar

Op de vierde plaats staat de RVS honden drink fles van Stashle. Deze bidon krijgt bijna de maximale score van vijf sterren op Bol.com, op basis van 14 reviews.

Er kan maar liefst 600 ml water in opgeslagen worden! Je krijgt bij aanschaf van dit product ook een leuke snackbal mee. En de bovenkant van de bidon zitten handige uitschuifbare flap waar het water instroomt en jouw hond makkelijk uit kan drinken.

BeezteesHonden drinkfles

De goedkoopste drink fles voor honden is van Beeztees. Dit product wordt beoordeeld met een 3,1, maar kijk je naar de prijs kwaliteitsverhouding dan scoort dit product zeer goed! Wellicht komt het door dat het product iets lastiger is om mee te nemen dan de openstaande honden bidons.

Wil je je hond water geven dan moet je de waterfles omhoog schuiven zodat het drinkt gedeelte tevoorschijn komt. Deze kan niet aan te vullen met water. Er kan 500 ml water opgeslagen worden in de bidon.

Ik hoop dat je inmiddels een goede keuze hebt kunnen maken! Zit jouw favoriete drinken is er nog niet tussen? Neem dan even een kijkje op bol.com, daar hebben ze inmiddels meer dan 220 verschillende drink flessen voor honden!

beste hondendrinkfles

Wat is een honden drink fles?

Inmiddels zou je waarschijnlijk een goed beeld hebben bij de verschillende drink flessen voor honden. Wil je er meer over weten lees dan verder we gaan er dieper op in wat een drink fles voor honden zo speciaal maakt.

De meeste honden eigenaren vinden het heerlijk om te wandelen, een autorit te maken of om samen met ons te fietsen. In dat geval is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Dit geldt voor jou en voor jou hond. De honden drink fles wordt ook wel een honden bidon genoemd.

De meeste van deze drink flessen werken zeer eenvoudig. Op het moment dat je merkt dat jouw hond dorst heeft wil je gemakkelijk het bakje dat aan de hondenfles zit. Dit kan een apart bakje zijn, denk hierbij aan de top van de drink fles, of een uitschuifbaar bakje.

Doordat er meer dan 200 verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar zijn van verschillende merken is het goed om vooraf te bedenken wat je precies wilt voor jouw hond. Middels dit artikel hopen we je inmiddels al goed op weg te hebben geholpen. In de volgende alinea staan we er even bij stil waarom je een honden drink fles of zo moeten kopen.

Waarom zou je een honden drink fles kopen?

Je weet nu precies wat dit voor honden artikel is, nu is het belangrijk om te kijken naar de reden waarom je er één zou moeten aanschaffen. Een bidon voor honden is echt een product dat ieder baasje nodig heeft. Hier onder een aantal punten waarom je een honden bidon moet kopen.

Altijd vers drinkwater bij de hand

Het is belangrijk voldoende water te drinken tijdens een lange wandeling, ook voor jouw hond. De eerste reden waarom je er in zou moeten aanschaffen is dan ook dat je altijd voldoende vers water bij de hand hebt.

De meeste honden bidons zijn er voor gemaakt om comfortabel mee te dragen tijdens de wandeling, of fietstocht. Geen excuus meer om geen drinkwater mee te nemen dus!

Zonder problemen lange wandelingen maken

Als je besluit om een dagje met jou hond op stap te gaan, dan kan je met een drinkfles voor honden met een gerust hart op pad. Je weet tenslotte dat je voldoende water bij je hebt om ervoor te zorgen dat je hond niet uitdroogt.

Onderweg stoppen om een flesje water te kopen is dan niet nodig. Zeker wanneer je een lange wandeling maakt is het slim om vooraf goed voorbereid te zijn!

Je hond onderweg drinken geven

De derde reden is hierboven al besproken, je kunt jou hond op ieder moment voorzien van drinkwater. Als je merkt dat hij dorst heeft pak je de bidon erbij en met een klik op een knop, of een draai aan de dop kan je hem water geven.

Er is altijd een goed formaat drinkfles

Met de keuze uit honderden soorten, maten en kleuren is er altijd een drinkfles voor je hond verkrijgbaar. Of je nu een kleine hond hebt, of een grote Duits Herder! Mede door dit grote aanbod kan het lastig zijn een geschikt model te vinden, ik hoop dat je inmiddels een goed beeld hebt welke honden drinkfles het beste bij je past!

Meer dan genoeg redenen om een honden drinkfles te kopen! In de volgende alinea geef ik je graag nog een aantal extra tips waar je rekening mee moet houden, voordat je een drinkfles aanschaft.

hond drinkfles

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat een honden drinkfles te kopen dan doe je er goed aan om met een aantal punten rekening te houden. Zo koop je het product dat precies past bij jou wensen en behoeften!

De inhoud van de honden drinkfles

Het eerste punt waar je rekening mee moet houden voordat je een bidon voor honden aanschaft is de maximale water inhoud. Vanzelfsprekend heb je voor een grotere hond een grotere waterfles nodig, wil je deze uitsluitend gebruiken in de zomer ook dan is het handig een grotere waterfles mee te nemen.

Van kleine honden zijn er bijvoorbeeld bidons verkrijgbaar met een inhoud van 250 ml. Bij vrijwel ieder product staat omschreven wat de inhoud van de drink fles is.

Is de bidon wateren lekbestendig?

Je wilt er ook zeker van zijn dat er geen water uit kan komen wanneer je dit niet wilt. Zo kun je zorgeloos op pad gaan! Zelf vind ik dit naast de inhoud van de drinkfles een belangrijke reden. Zo kom je niet tot verassingen te staan wanneer je de drinkfles erbij pakt. Je wilt natuurlijk niet dan het water eruit loopt en alles in bijvoorbeeld een honden draagtas, nat maakt.

De mogelijke manier van drinken

In ons onderzoek blijkt dat er twee verschillende manieren zijn waarom je jou hond drinken kunt geven met een drinkfles. De eerste mogelijkheid is dat de dop van de fles te halen is. Je kunt dan de dop vullen met water, en hier kan de hond uit drinken.

De tweede mogelijkheid is dat er een uitklapbaar bakje tevoorschijn komt. Het kan zijn dat jou hond dit spannend en vreemd vind, in dat geval kan je wellicht beter kiezen voor een apart bakje.

Van welk materiaal is de drinkfles gemaakt?

Het vierde punt is het materiaalgebruik. Er zijn grofweg twee soorten materialen waar de meeste bidons van gemaakt zijn, dit zijn kunststof en RVS. Zo is een RVS bidon vaak duurzamer dan een drinkfles die gemaakt is van kunststof.

Daarnaast wil je misschien weten of er antibacteriële materialen zijn gebruikt, en of dit FDA-goedgekeurd is. Ook kan je beter een lood- en BPA-vrije drinkfles voor je hond kopen.

De kleur van de drinkfles voor honden

Gelukkig zijn er honden drinkflessen verkrijgbaar in meerdere maten en kleuren. Zo heb je hierboven een aantal witte, roze, paarse en lichtblauwe honden drinkflessen kunnen zien. Niet iedereen vindt kleur een belangrijke onderdeel, in mijn ogen is functionaliteit belangrijker dan de kleur van de fles.

De prijs van een honden bidon

De prijs is vaak een doorslaggevende factor, en dat verschilt van persoon tot persoon. Veel mensen vinden het geen probleem om iets meer te betalen, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van een honden drinkfles begint bij net iets meer dan € 10,- en loopt op tot ongeveer € 50,-. Vaak zijn de kleinere drinkflessen een stuk goedkoper dan de grotere varianten, en dat is ook niet zo gek!

De beoordeling van anderen

Tot slot vind ik zelf de mening van anderen een belangrijke overweging. Ik koop zelf liever een product dat zichzelf al bewezen heeft bij andere hondenliefhebbers. Kijk je naar een product met tientallen positieve reviews, dan weet je bijna altijd zeker dat dit een goed product is!

honden drinkfles

Hoe maak je de drinkfles schoon?

Het is belangrijk voor de levensduur van een product dat je deze goed onderhoudt. Ook kan je een mogelijke bacteriële infectie voorkomen wanneer je een drinkfles voor je hond goed schoonmaakt. Was deze dan goed af na ieder gebruik, zo blijft er geen speeksel achter die kunnen zorgen voor een vervelende infectie.

De meeste producten kunnen eenvoudig schoongemaakt worden in de vaatwasser. Let op: dit geldt niet voor alle bidons! Bij de product omschrijving staat in de meeste gevallen wel aangegeven of het vaatwasser bestendig is.

Hoe werkt een honden drinkfles?

Het is uiteraard goed om te weten hoe de drinkfles werkt na aanschaf. Dit is gelukkig zeer eenvoudig, bij vrijwel alle drinkflessen in ieder geval! Je moet als eerst de drinkfles vullen met water, en vervolgens de dop dichtdraaien. Krijgt je hond zin in water tijdens de wandeling? Er zijn drie opties voor de werking van een drinkfles.

De eerste is een bakje dat tevoorschijn komt, de kunt de fles als het ware “uitklappen”, daarna vult het bakje zich met water. De tweede mogelijkheid is de honden drinkfles die voorzien is van een “lepel achtige” dop. Hierbij hoef je vaak alleen maar het knopje in te drukken.

De derde mogelijkheid is dat je de dop van de fles af moet halen en deze met water kunt vullen. Bekijk in ieder geval altijd vooraf de meegeleverde gebruiksaanwijzing, dan weet je zeker dat je de bidon op de goede manier gebruikt!

Veelgestelde vragen

Hoe werkt de honden drinkfles?

De drinkfles vul je met water en neem je mee tijdens bijvoorbeeld een wandeling. Als jouw hond dorst krijgt dan kan je de hond water geven met de drinkfles. De werking is zoals je in dit artikel kan lezen verschillend, maar ze zijn allemaal makkelijk in gebruik!

Wat zijn de voordelen van een drinkfles voor honden?

Het grote voordeel van dit product is dat je jouw hond altijd kan voorzien van vers drinkwater. Zo voorkom je dat hij uit een smerige sloot of modderplas gaat drinken, met de mogelijke gevolgen. In tegenstelling tot een “normaal” waterflesje heeft dit product het voordeel om dit een stuk makkelijker te doen.

Waar moet je op letten voordat je een honden drinkfles koopt?

Kijk naar de inhoud van de drinkfles, en lees jezelf goed in door dit artikel te lezen. De fles moet natuurlijk lekbestendig zijn, en een RVS drinkfles houdt het water lekker koel!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een leuke drinkfles voor je hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie