Honden grondpen kopen? Alle grondpennen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ga je op vakantie en wil je jouw hond meenemen? Dan is een honden grondpen één van de producten die jij absoluut moet hebben! Maar niet alleen tijdens de vakantie kan een grondpen handig zijn, zo kan je dit product overal gebruiken als je wilt dat jouw hond niet ver weggaat.

Het kan zijn dat de naam niet bekend voorkomt, het wordt ook wel eens aanlegspiraal genoemd. In dit artikel vertel ik je graag alles over de beste honden grondpen! Maar ook hoe je deze aanlegspiraal het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven!

Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe je de grondpen het beste kunt bevestigen. Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina!

Tijdens onze zoektocht naar de beste honden grondpen kijken we standaard naar verschillende punten. Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de grondpen beoordelen. Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste honden grondpen

Onze vijf favoriete honden grondpennen

Hopelijk heb je al een goede keuze kunnen maken na het zien van de bovenstaande producten. Als dat nog niet zo eens bekijk dan hier onder onze vijf favoriete producten op basis van de meningen van anderen. Zo kun jij een aanlegspiraal voor jouw hond aanschaffen die zich inmiddels al heeft bewezen bij andere honden eigenaren.

Pro Plus Aanlegspiraal Grondpen

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staat de honden grondpen van Pro Plus. Deze wordt beoordeeld met een 3 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Als je deze aanlegspiraal koopt dan ontvang je er een aanleglijn bij van 4 meter lang. Je hoeft deze dus niet apart aan te schaffen, of de hondenriem te gebruiken.

Dit product is gemaakt van sterk metaal en dankzij de lengte van 40 centimeter is deze geschikt voor vrijwel alle soorten honden. De grondpen werkt gemakkelijk, met een draaiende beweging kan je deze in de grond draaien en jouw hond aan de lijn bevestigen. Dit product doet dan ook precies wat je ervan kan verwachten!

Petgear Tie Out Stake Aanlegspiraal

Het tweede product in onze lijst is van Petgear. Deze honden grondpen wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 14 reviews op Bol.com. Het is hiermee één van de populairste grondpennen op dit moment, en dat is niet voor niets!

Dit product is gemaakt van goede kwaliteit en het handvat is voorzien van een siliconen handvat zodat je de pen makkelijk in de grond kan draaien. De lengte van deze grondpen is 48 centimeter, dat maakt ‘m dan ook geschikt voor de middel- en grote hondenrassen.

Hondenlijn inclusief Grondpen

Op de derde plaats staat de merkloze grondpen inclusief een handige hondenlijn. Deze wordt goed beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Dit product is geschikt voor honden tot maximaal 12 kilo.

Deze grondpen is gemaakt van sterk gegalvaniseerd staaldraad en is voorzien van een coating zodat de pen niet gaat roesten, en je er een hele lange tijd plezier van hebt! Als je deze grondpen koopt krijg je er een 4 meter lange hondenlijn bij geleverd. De lengte van de grondpen is 40 centimeter. Dit product kan ik je aanbevelen!

Beeztees Honden Grondpen

Het vierde product in onze lijst is de grondpen van Beeztees. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Het is daarmee de beste beoordeelde honden grondpen van dit moment!

Net zoals de bovenstaande producten is deze grondpen bedoeld om jouw hond binnen een bepaalde plek te houden. De set bestaat uit een grondpen, en een lijn van 6 meter lang. De aanlegspiraal is 46 centimeter lang, en daarmee geschikt voor middelgrote honden.

Petstages Intrekbare oprollijn met grondpen

We sluiten onze top vijf af met een product dat anders is dan de bovenstaande producten. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Zoals de titel al verklapt gaat het hier om een grondpen waar geen lange lijn aanzit, maar in de bovenkant zit.

Deze oprolbare kabel kan 360 graden roteren en is gemaakt van staal. Zo kan je jouw hond alle bewegingsvrijheid geven en de soepele lijn zorgt ervoor dat de kabel niet te strak zit. Dit product is verkrijgbaar in verschillende formaten, zo is het kleinste model geschikt voor kleine honden, en de grootste geschikt voor grote honden. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete puppy tuigjes een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Daar hebben ze 20 verschillende soorten honden grondpennen! Daar moet er vast wel eentje tussen zitten!

honden grondpen

Wat is een honden grondpen?

Je hebt inmiddels vast wel een goed beeld bij wat een honden grondpen precies is, en waar je het voor gebruikt. Als dat nog niet zo is dan leg ik het je graag uit!

Een grondpen is een product dat je gebruikt om jouw hond binnen een bepaalde plek te houden. Het is een metalen pen, meestal met een spiraalvorm, met aan het uiteinde een handvat. Dankzij deze spiraalvorm kan je ‘m makkelijk in de grond duwen.

Daarna kan je de hond aan deze grondpen bevestigen met bijvoorbeeld jouw eigen hondenriem, of met de meegeleverde aanleglijn. De honden grondpen wordt ook weleens vastleg set of aanleg spiraal genoemd.

Wij gebruiken zelf een grondpen als wij op vakantie gaan. Dan kunnen de honden lekker buiten liggen, zonder dat wij bang hoeven te zijn dat ze ontsnappen. In het filmpje hieronder kan je zien hoe de automatisch oprolbare grondpennen voor honden precies werken.

Het uitkiezen van een geschikte honden grondpen kan lastig zijn omdat er veel verschillende modellen en merken verkrijgbaar zijn. Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel een goede keuze kunt maken!

Waarom moet je een honden grondpen kopen?

Je weet nu wat een honden grondpen is, en welke producten tot onze favorieten behoren. Hieronder leg ik je graag uit waarom het een must-have product is. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom dit echt iets is dat je moet aanschaffen.

De hond heeft meer bewegingsruimte

Ik heb het net al even benoemd, met een aanleg spiraal heeft jouw hond meer bewegingsruimte. Dit is met name handig als je gaat kamperen en je neemt de hond mee op vakantie. Het enige doel van dit product is namelijk de hond binnen een bepaalde plaats te houden.

Je kan de riem aan deze grondpen bevestigen waarna je de hond rustig alleen kunt laten, en hem of haar niet steeds terug hoeft te roepen. Als je weleens op een camping bent geweest dan zie je dit product op heel veel plekken terug. Bijna iedere hondeneigenaar heeft wel een honden grondpen!

Er is een geschikte honden grondpen voor elke hond

Het hoofddoel van dit product is jouw hond veilig rond te laten lopen binnen een bepaalde plek. Een andere reden is dat er altijd een aanlegspiraal verkrijgbaar is voor jouw hond. In dit artikel heb je een aantal verschillende kunnen zien, deze zijn geschikt voor alle soorten honden.

Vanwege de ruime keuze kan het lastig zijn om hét ideale product te vinden dat precies aansluit bij jouw wensen en behoeften. Ik hoop dat ik je met dit artikel een eind op weg heb geholpen.

Zoals je kan zien zijn er meerdere redenen waarom je een grondpen voor de hond moet aanschaffen. Waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt leg ik je graag in de volgende alinea uit!

honden grondpen

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat een aanlegspiraal of honden grondpen te kopen dan zijn er een aantal punten waar je vooraf rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat je er eentje koopt die sterk genoeg is, en of je er wel- of geen aanleglijn bij wilt hebben. Hieronder heb ik een aantal punten op een rijtje gezet.

De grootte van de honden grondpen

Ten eerste moet je rekening houden met de grootte van dit product. Als deze te klein is kan het best lastig zijn om de pen in de grond te krijgen. Maar dat is niet de enige reden!

Je moet de aanlegspiraal ook kopen op het maximale gewicht dat het product kan hebben. Hoe groter de hond, hoe groter de grondpen moet zijn. Anders kan hij of zij alsnog makkelijk ontsnappen.

Een honden grondpen met of zonder aanleglijn

Nog een belangrijk punt waar je rekening mee moet houden is of er wel- of geen aanleglijn bij zit. Sommige van de bovenstaande producten bevatten een lijn waar je de hond aan kunt bevestigen.

Zo hoef je jouw eigen riem niet te gebruiken. Ik vind het zelf altijd wel prettig om de riem niet te gebruiken. Dan wordt deze namelijk snel heel vies. Of je kiest ervoor om er juist eentje extra aan te schaffen, je weet maar nooit!

De beoordeling van anderen

Wij kijken bij ons product advies niet alleen naar onze eigen mening maar ook naar de beoordelingen van anderen. Op die manier kun je een grondpen aanschaffen die zich al bewezen heeft bij andere honden eigenaren. Producten met slechte beoordelingen kun je beter laten voor wat het is.

De prijs van een honden grondpen

Tot slot is prijs de doorslaggevende factor, veel mensen vinden het niet erg om iets meer te betalen maar niet iedereen kan dit, of heeft dit ervoor over. De prijs voor een antiblafband begint rond de € 15,- en loopt op tot ongeveer € 35,-.

Je weet nu bijna alles over de honden grondpen, je bent nu echt helemaal op de hoogte! In de volgende alinea vertel ik je tot slot de werking van dit product.

beste honden grondpen

Hoe werkt een honden grondpen?

Zodra je een grondpen of aanlegspiraal voor jouw hond hebt gekocht wil je natuurlijk weten hoe dit product precies werkt. Gelukkig is dit een recht toe- recht aan product, en is de werking heel eenvoudig.

Je moet in ieder geval een plek uitkiezen waar de hond genoeg ruimte heeft om rond te lopen. Daarna kan je de pen in de grond steken, let op dat je dit op een vlakke ondergrond doet.

Daarna kan je de aanleglijn, of jouw eigen hondenriem aan de pen bevestigen. Nu kan de hond lekker bewegen, en kan het genieten van de vakantie beginnen!

Veelgestelde vragen

Wat is een honden grondpen en waar gebruik je het voor?

De honden grondpen is een product dat je vaak meeneemt als je bijvoorbeeld naar de camping gaat. Het is een pin die je in de grond steekt, of draait. Daarna kan je jouw hond middels een riem aan deze pin vastmaken. Zo geef je de hond ruimte om te ontdekken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat hij ontsnapt!

Is een honden grondpen sterk genoeg?

Kijk goed naar welke grondpen je voor de hond koopt. In de product omschrijving staat aangegeven tot hoeveel kilo de grondpen geschikt is. Een Labrador retriever moet je bijvoorbeeld niet aan een grondpen vastmaken die geschikt is voor Chihuahua’s.

Kan ik meerdere honden aan één grondpen bevestigen?

Dat hangt af van het product dat je koopt. Over het algemeen is één grondpen geschikt voor één hond. Er zijn wel grondpennen voor honden verkrijgbaar waarbij je meerdere honden kunt aanlijnen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden grondpen hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie