Honden met hangoren: Top 10 keer

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 24 februari 2023 door Kimberly

Honden met hangoren hebben meestal een vriendelijke, ontspannen uitstraling. Hangende oren kunnen een teken zijn van vriendelijkheid, zelfvertrouwen en openheid. Als de hond een borstelige staart heeft, kan dit een teken van opwinding of blijdschap zijn.

Als de hond zijn oren naar achteren drukt, kan dit een teken van onzekerheid of angst zijn. Als de hond zijn oren naar voren houdt, kan dit een teken van opwinding of interesse zijn. Er is gewoon iets ongelooflijk warm over een hond met slappe oren. Het is bijna alsof ze vriendelijkheid uitstralen.

Het is een eigenschap die hen er extra passief en vriendelijk uit laat zien – zelfs als ze dat niet zo zijn. Hoewel hun lichaamstaal veel kan zeggen over hoe vriendelijk ze zijn, zijn deze honden meestal erg aangenaam en rustig. Dat maakt veel van deze rassen geschikt voor grote gezinnen, frequente bezoekers en avontuurlijke uitstapjes.

Top 10 keer honden met hangoren

Laten we beginnen! Hieronder hebben wij een opsomming gemaakt met de meest populaire honden met leuke en grappige hangoren. Ken jij ze allemaal? Laat het weten in de reacties onderaan deze pagina!

1 Engelse Cocker Spaniël

cocker spaniel

De liefde voor Cocker Spaniël begon waarschijnlijk in veel kinderjaren dankzij de film The Lady and the Tramp van Disney. Deze schattige hondjes zijn mild en tam, en zij zijn gelukkig om bij het gezin te horen. Er zijn twee soorten Cocker Spaniels: de Amerikaanse en Engelse versies. Met hun lange krullende oren en lange vacht zullen ze iedereen al bij de eerste aanblik laten zeggen: “Aaww…”.

Deze honden met hangende oren zijn erg vriendelijk, zowel met vreemden als met kinderen. Ze hebben zeer aanpassingsvriendelijke en milde persoonlijkheden. Hun vriendelijkheid is wat hen populair heeft gemaakt bij gezinnen met kinderen of bij ouderen. Ontlasting op de juiste plaats aanleren kan een taak zijn, maar het is de moeite waard als je een geweldige hond wilt hebben die je veel jaren plezier zal geven.

Lees ook: Top 15 keer de beste honden autostoel

Product advies

2 Bloedhond

bloedhond

Deze grote jongens zijn berucht om hun hangende wangen en hangende oren. Als geurspoorzoeker hebben ze een van de beste zintuigen in de hondenwereld, waardoor ze uitstekende speurhonden zijn. Ze waren zo goed in dit dat ze mensen gebruikten om te volgen. Ze zijn ook een van de vriendelijkste rassen. Ze zijn uitstekend met mensen van alle leeftijden, van baby’s tot bejaarden.

Bloedhonden zijn best grote honden en ze houden van de buitenlucht, dus het is waarschijnlijk niet ideaal om deze hond in een stedelijk appartement te hebben. Zelfs als je in het platteland woont, wees voorzichtig. Als je geen goede afrastering hebt, kunnen deze honden er vandoor gaan als ze een geur oppikken, en je kunt ze dan kilometers ver weg terugvinden.

3 Ierse Setter

ierse setter

Deze prachtige hond met hangende oren werd gefokt om als vogelhond te presteren. Ze hebben een explosief talent voor jagen en andere buitenactiviteiten. Hun levendige karakter en hun uitzonderlijke verlangen naar avonturen beperken hun woningmogelijkheden. Ze zouden het niet goed doen of niet goed aanpassen in een kleine woning of een appartement. Ze hebben veel liever een grote tuin, of zelfs een paar hectare, om ze gelukkig te maken.

Ze zijn erg levendig en houden van plezier. Als je een hond wilt die je ver gaat, kun je geen betere ras kiezen. Ze zijn buitengewoon intelligent met een verlangen om nieuwe dingen te leren. Je vindt het misschien moeilijk om Ierse Setters te trainen zoals je wilt omdat ze erg koppig zijn met een eigen geest. Maar als je een compromis sluit, zullen ze gehoorzamen.

4 Beagle

beagle hond

Deze meteen herkenbare ras heeft een diepgaande reputatie van lief en tam te zijn. Ze hebben ook een heel bekend gehuil, waardoor je meteen weet om welke hond het gaat. Deze honden zijn ongelooflijk liefdevol en altijd vrolijk. Ze zijn speels, dus ze maken geweldige huisdieren voor kinderen. Ze zijn ook heel goed op te voeden, dus je kan ze gebruiken voor het jagen of gewoon om basis commando’s te leren. Ze zijn ook op elk moment klaar om te ontspannen, dus je kan met ze knuffelen terwijl je tv kijkt.

Omdat ze jachthond instincten hebben, zullen Beagles als ze de kans krijgen een eindje gaan dwalen. Als ze een kleiner dier zien dat hun interesse wekt of een geur oppikken, zullen ze niet hun nieuwsgierigheid negeren. Ze zijn ook geen goede waakhonden. Ze zullen wel blaffen en huilen, maar vervolgens zullen ze waarschijnlijk de indringer begroeten met een wapperende staart.

5 Basset

basset blue de gascogne

Misschien wel één van de schattigste puppy’s met hangende oren is een Basset. Niet alleen hebben ze oren die zo veel hangen dat ze erover struikelen, ze zijn ook vol met de schattigste rimpels. Als volwassenen zijn ze super relaxed en heel lief. Ze hebben niet veel beweging nodig en ze houden van eten. Ondanks dat ze geweldige knuffelmaatjes zijn, neigen ze er wel naar om te veel te eten. Het kan verleidelijk zijn om hen etensresten of snacks te geven, maar dat is slecht voor hun lange rug.

Ze houden van je gezelschap. Als ze niet voldoende aandacht krijgen, kunnen ze slechte gewoontes zoals graven of te veel blaffen vertonen. Aanvankelijk zijn Basset Hounds gefokt om langzaam te zijn, zodat jagers met hen mee konden lopen. Ze zouden konijnen opsporen, hen de weg wijzen. Hun tracking-instincten zijn nog steeds sterk en hun prooidrift is hoog, maar ze zijn geen agressieve honden.

6 Afghaanse windhond

Afghaanse windhond

Dit is een betoverende speurhond, en waarschijnlijk een die je niet vaak ziet – als je ze ooit tegenkomt. Deze honden lijken veel verzorging te nodig hebben, en je vermoeden klopt. Van verzorging tot gedrag, deze honden vereisen veel geduld. Hun lange vacht kan verward of verward raken, dus ze zullen zowel gebaad als geborsteld moeten worden.

Afghaanse windhonden zijn ook hevig onafhankelijk, dus ze kunnen weerstand bieden tegen opvoeding. Ze houden vooral niet van harde straf, dus als je frustratie ervaart in het proces, zijn ze eerder geneigd om niet te gehoorzamen. Ze zijn koppig en kunnen zelfs een timide aard hebben. Ze zijn slecht met kleine dieren als gevolg van hun prooidrift en ze houden er niet van om basiscommando’s op te volgen. Zodra deze hond met hangende oren vrij is, goed geluk om ze terug te krijgen.

7 Sussex Spaniël

sussex spaniel

Deze knappe Spaniël lijkt misschien heel veel op hun cocker-neven, maar ze hebben hun eigen ongewone eigenaardigheden. Ze zijn redelijk vriendelijk tegen vreemden, dus als je gasten hebt, zullen ze waarschijnlijk zonder problemen begroeten.

Dit is vooral zo als ze goed gesocialiseerd zijn. Omdat ze liefhebbers van plezier zijn en speels zijn, houden ze ook van kinderen, waardoor ze een perfecte kandidaat zijn voor een eerste hond.

Deze honden met hangoren kunnen hun gevoelens snel gekwetst krijgen, dus je moet hier rekening mee houden bij het opvoeden. Sussex Spaniels geven om wat jij denkt, en ze zullen snel spijt tonen als ze iets hebben gedaan wat jou niet bevalt. Het is beter om goed gedrag te belonen dan te veel te focussen op het slechte.

8 Spinone Italiano

Hoewel Spinone puppy’s redelijk druk zijn, zijn volwassenen meestal erg rustig. Ze zien er ongelooflijk wijs uit en kunnen hun uiterlijk goed waarmaken, omdat ze slim en traag zijn. Ze hebben lang, ruig haar met een zeer nette baard. Ze begonnen als een wijzend ras en zijn een heel eind gekomen van waar ze begonnen.

Spinones kunnen er een beetje rauw uitzien. Deze honden werden gebruikt in het veld en zijn onberispelijke jachthonden. Van de baan af zijn ze vriendelijk, passieve honden die van dutjes op de veranda houden – of zelfs op de bank. Vanwege hun bloedlijnen houden ze ervan om buiten te zijn. Dus terwijl je geen moeite zult hebben om ze binnen te halen voor een middagknuffel, hebben ze veel tijd nodig om hun omgeving te verkennen.

9 Teckel

teckel

Teckels hebben veel te bieden. Ze hebben ongelooflijk schattige hangoren, extra lange lichamen en korte kleine poten. Ze komen in een verscheidenheid aan kleuren en kleurpatronen – zodat je praktisch elke look krijgt die je wilt. Ze zijn ook enorm vermakelijke huisdieren, met buitenissig durfde persoonlijkheden. Je hoef je nooit af te vragen wie de baas in huis is, want ze zullen duidelijk de titel houden.

Hoewel ze koppig kunnen zijn en soms wat te dapper voor hun eigen bestwil, zijn ze ook ongelooflijk liefdevol en toegewijd. Teckels houden ervan om met hun mensen te knuffelen. Maar ze houden ook van blaffen! Dus als er iets gebeurt, zullen ze je als eerste laten weten. Training kan moeilijk zijn vanwege hun onbuigzaamheid, en ze zijn erg sluw – dus ze zullen je vaak proberen te slim af te zijn.

10 Black and Tan Coonhound

Dit zijn enorme honden! Ze hebben een ongelooflijk lief karakter, waardoor ze heerlijke reuzen worden. Ze hebben een onberispelijk reukvermogen, wat dit ras zo geweldig maakt tijdens de jacht. Ze nemen hun werk heel serieus, onverzettelijk als ze op een geurspoor zijn. Maar ze zijn vrij lui, zelfs bijna lui, als ze rond het huis hangen.

Vanwege hun ongelooflijke zintuiglijke vermogens is een omheining voor Black and Tans een absolute must. Onbewaakt, is het moeilijk te voorspellen waar deze hangoren honden kunnen belanden. Het is alleen maar in hun aard om kleinere dieren te zoeken, en ze zullen niet rusten totdat ze de klus hebben geklaard. Verder zijn ze uitstekend met vreemden, kinderen en andere huisdieren.

Conclusie

Er is geen twijfel mogelijk dat honden met hangoren schattig en gewild zijn. Het maakt ze er nog knuffeliger en aaibaar uitzien. Alle honden op onze lijst delen een vriendelijk karakter, waardoor ze net zo vriendelijk zijn als ze eruitzien.

Als de rest van hun persoonlijkheidseigenschappen bij uw levensstijl past, is het misschien tijd om te beginnen met het overwegen om een ​​van deze lieve poezen een lid van het gezin te maken.

Veelgestelde vragen

Waarom hebben honden hangoren?

Honden hebben hangoren omdat het hun helpt om beter te luisteren naar geluiden die ver weg zijn. Het helpt hen bij het lokaliseren van geluiden en het onderscheiden van geluiden in hun omgeving. Het helpt ook bij het afleiden van achtergrondgeluiden zodat ze zich kunnen concentreren op belangrijke geluiden.

Wat zijn honden met hangoren?

Honden met hangoren zijn honden met lange, zwaar hangende oren. De meest voorkomende rassen met hangoren zijn Beagle, Basset Hound, Bloodhound, Irish Setter, Schotse Terriër, Collie, Duitse Dog en Vizsla.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over honden met hangoren, hopelijk weet je nu iets meer over deze honden! Mocht je nog vragen hebben dan kun je deze hieronder kwijt!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie