Honden nagelknipper kopen? Alle nagelknippers online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Een honden nagelknipper is één van de producten die jij moet aanschaffen voor jouw hond. Net zoals bij mensen is het ook voor honden goed om af en toe de nagels te knippen, dit om problemen te voorkomen. Zie het als een onderdeel van de algehele verzorging van de hond!

In dit artikel neem ik je mee in onze zoektocht naar de beste honden regenjas. Ik vertel je graag alles over dit product, ook waar je op moet letten voordat je er eentje koopt, de voor- en nadelen en natuurlijk de prijs- kwaliteitsverhouding.

Verderop in dit artikel geef je ik je tips mee hoe je de honden nagelknipper het beste kunt gebruiken en hoe je deze schoon moet maken nadat je ‘m hebt gebruikt.

Ook leg ik je graag uit hoe je deze nagelscharen veilig gebruikt. Ik wens je veel leesplezier! Mocht je na het lezen nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina bij de reacties.

Tijdens onze zoektocht naar de beste honden nagelknipper kijken we naar een aantal belangrijke punten. Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Let op: Soms zijn de onderstaande nagelknippers in verschillende maten verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste honden nagelknipper

Onze vijf favoriete nagelknippers voor honden

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favoriete nagelknippers bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Woodoro honden Nagelknipper

Op de eerste plaats in onze top vijf favoriete honden nagelknippers staat de schaar van Woodoro. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 105 reviews op Bol.com. Het is daarmee één van de meest populaire honden nagelknippers van dit moment, hij staat dan ook niet voor niets op de eerste plek!

Deze nagelschaar heeft wat ons betreft de beste prijs- kwaliteitsverhouding. Het snijvlak is gemaakt van duurzaam RVS en dankzij de ergonomische grip is deze makkelijk in gebruik. De nagelknipper is voorzien van een veiligheidsstop, wel zo handig!

Mister Mill Professionele Nagelknipper

Het tweede product in onze lijst is de professionele nagelknipper van Mister Mill. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 177 reviews op Bol.com. Net zoals het eerste product is dit een zeer populair product! De snijvlakken zijn net zoals het eerste product gemaakt van sterk roestvrij staal en ook deze nagelschaar heeft een ontgrendel bescherming.

Dit zorgt ervoor dat kleine kinderen de nagelknipper niet zomaar kunnen gebruiken. Tot slot is deze knipper voorzien van een veiligheidsstop zodat je de nagels van jouw hond niet te kort kan knippen. Dit is een echte aanrader!

TwinQ Professionele Nagelknipper Hond

Op de derde plaats staat de professionele nagelschaar voor honden van TwinQ. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 50 reviews op Bol.com. Met zo’n beoordeling mag deze niet in onze top vijf ontbreken!

Net zoals de bovenste producten wordt ook deze knipper geleverd met een vergrendelingen en een veiligheidsstop. De nagels knippen van jouw hond wordt hierdoor lekker makkelijk! De snijvlakken zijn gemaakt van RVS, net zoals de bovenstaande twee nagelknippers. Het leuke van deze nagelknipper is dat je er een gratis nagelvijl bij krijgt, ideaal!

QEY Professioneel Honden nagelschaar

De vierde nagelknipper voor honden is van QEY. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 41 reviews op Bol.com. Deze nagelknipper is vergelijkbaar met de bovenstaande drie producten, alleen is deze verkrijgbaar in het roze (zoals hierboven afgebeeld), of een blauwe variant.

Ook deze nagelschaar is heeft een ergonomische handgrip en RVS snijvlakken. Net zoals het derde product krijg je er een gratis nagelvijl bij voor jouw hond! Klik op de afbeelding hierboven om naar het product te gaan.

Petkit Professionele Honden Nagelknipper

We sluiten onze top vijf favoriete nagelknippers voor honden af met het product van Petkit. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 2 reviews op Bol.com. Dit product is anders dan de bovenstaande nagelscharen.

Deze nagelknipper is namelijk voorzien van een handig LED lampje! Dankzij dit lampje is “het leven” goed zichtbaar, en weet je zeker dat je daar niet per ongeluk in knipt. Later in dit artikel vertel ik je hier graag meer over.

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande honden nagelknippers een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer weten over nagelknippers lees dan snel verder. Zit het juiste model er niet tussen? Bekijk dan de website van Bol.com, daar hebben ze de keuze uit 288 verschillende nagelknippers voor honden!

nagelknipper hond

Wat is een honden nagelknipper?

Iedereen weet wat een nagelknipper is, maar wat is een nagelknipper speciaal voor honden? Net zoals wij mensen moeten de nagels van honden ook geknipt en/of gevijld worden met een speciale honden nagelvijl.

Het verzorgen van de nagels doe je met een nagelknipper die speciaal ontwikkeld is voor honden. Het knippen van de nagels zorgt ervoor dat de nagels van jouw hond niet te lang worden. Laat je ze té lang worden, dan veroorzaakt dit problemen.

De honden nagelknipper wordt ook vaak een nagelschaar genoemd. Zie je een product dat deze naam heeft in plaats van knipper, dan weet je dat dit hetzelfde product is.

Het uitzoeken van de perfecte honden nagelknipper kan best lastig zijn. Er zijn alleen op Bol.com al bijna 300 verschillende soorten verkrijgbaar. Met dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen! In de volgende alinea leg ik je graag uit waarom jij een nagelknipper voor jouw hond moet kopen!

Waarom zou je een honden nagelknipper kopen?

Je weet nu wat een honden nagelknipper is, en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom moet je een nagelschaar voor jouw hond kopen? Er zijn verschillende redenen voor waarom dit een must-have product is!

De honden nagelknipper is één van de producten die je kunt gebruiken om de nagels van jouw hond te knippen. Hieronder heb ik een aantal redenen op een rijtje gezet waarom je een knipper voor honden moet kopen.

De honden nagels moeten geknipt worden

Bij vrijwel alle honden is het noodzakelijk om ze eens in de paar maanden te knippen. Dit om ervoor te zorgen dat hij of zij geen pijn krijgt tijdens de wandeling. Over het algemeen moeten de nagels van oudere honden vaker geknipt worden dan van jonge honden. Dit omdat jonge honden doorgaans veel meer beweging krijgen.

Het hangt er ook voor een groot deel vanaf waar je meestal met de hond wandelt. Loop je vaak op het asfalt? Dan slijten de nagels van jouw hond veel sneller dan wanneer je meestal op een zachte ondergrond wandelt.

Te lange nagels zorgen voor ongemak tijdens het wandelen, pijn, en het kan zelfs zo zijn dat de nagels krom groeien wanneer je ze nooit knipt. Dit moet je uiteraard voorkomen, en daarom is het belangrijk de nagels van jouw hond regelmatig te knippen!

Gemakkelijk en veilig knippen

Het tweede voordeel van dit product is dat jij zonder al teveel moeite de nagels van de hond kan knippen. Het is er namelijk specifiek voor ontworpen. Hierboven is het al even kort benoemd, er zijn simpelweg twee manieren om de nagels van de hond te knippen.

Op de eerste plaats met de honden nagelschaar, op de tweede plaats met een honden nagelvijl. Beide producten zijn goed om te gebruiken. Mocht je twijfels hebben over de gezondheid van de nagels van de hond, dan kan je altijd de dierenarts om advies vragen.

Je bespaart geld

De meeste hondeneigenaren laten de nagels van de hond knippen bij de trimsalon. Het kan zijn omdat dit makkelijker is, of omdat je het wellicht zelf niet zo goed durft. Maar het is niet moeilijk, en ook niet eng. Mits je een aantal vuistregels in acht neemt.

Als je zelf de nagels van de hond knipt bespaar je veel geld. En het kan eventuele problemen voorkomen, denk bijvoorbeeld aan het te lang laten doorlopen met te lange nagels. Je hoeft alleen te investeren in een goede honden nagelschaar. De beste honden nagelknipper hebben wij alvast voor je op een rijtje gezet!

Er is voor iedere hond een geschikt product

Voor iedere hond is er een geschikte honden nagelknipper verkrijgbaar. In dit artikel heb je onze favorieten kunnen bekijken, daar zit er ongetwijfeld eentje tussen die ideaal is voor jouw hond!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een honden nagelknipper moet kopen! Waar je op moet letten voordat je er eentje koopt leg ik je graag hieronder uit!

honden nagelknipper

Waar moet je rekening mee houden?

Honden zijn er in veel verschillende soorten en rassen, daar moet je rekening mee houden bij het kopen van een nagelknipper. Er zijn zoveel keuzes in maten, soorten en materialen dat we niet verbaasd zijn als je erover nadenkt. Wij helpen je daar graag bij!

Is er een veiligheidsstop aanwezig?

Het belangrijkste onderdeel van een honden nagelknipper is misschien wel de veiligheidsstop. Deze voorkomt dat je de nagel te kort afknipt, dit wordt ook wel “in het leven” genoemd. Dit moet je altijd voorkomen. Het is vergelijkbaar als wij onze eigen nagels té kort afknippen en het gaat bloeden.

Heeft de nagelschaar ook een vijl?

Bij sommige nagelknippers voor honden is er ook een nagelvijl aanwezig. Zoals je hierboven kunt zien hebben sommige knippers ook een vijltje. Wij vinden het zelf wel handig om zo’n vijl te hebben. Zo kan je na het knippen nog even langs de nagels gaan om ze netjes glad te maken.

Heeft de nagelknipper een LED lampje?

Sommige van de nagelknippers hebben een ingebouwd LED lampje. Het is aan te raden om een knipper te kopen met zo’n lampje. Zo kan je namelijk goed zien waar “het leven” zit, en is het makkelijker om te voorkomen dat je daar niet per ongeluk in knipt.

De beoordelingen van anderen

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de ervaringen van anderen. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te delen. Veel mensen hebben de nagelknipper namelijk al gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve feedback krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van het product

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de nagelschaar. Veel geld betalen betekent overigens niet dat de knipper perse beter is. De prijs van een honden nagelschaar begint bij ongeveer € 5,- en kan oplopen tot meer dan € 40,-.

Hoe knip ik de nagels van mijn hond?

Zodra jij een honden nagelknipper hebt gekocht wil je natuurlijk weten hoe deze werkt. Hieronder heb ik een aantal tips op een rijtje gezet zodat jij zonder veel moeite aan de slag kunt! Je kan natuurlijk ook het onderstaande filmpje bekijken waarin alles goed wordt uitgelegd!

Hierboven staat een goede uitleg hoe je dit het beste kunt aanpakken. Dit is zeker belangrijk als jouw hond snel angstig is. Het knippen van de nagels is iets waar je goed voor moet gaan zitten. Pak het rustig aan, stel jouw hond op z’n gemak en ga aan de slag!

Het is ook verstandig om voordat je aan de slag gaat de nagels van de hond te bekijken. Sommige honden hebben donkere, andere lichtere nagels. Bij de lichte nagels kan je de bloedvaten vaak beter zien dan bij donkere nagels.

Knip de nagels in een hoek van ongeveer 45 graden. Dit zorgt ervoor dat de nagels aansluiten op de ondergrond, en het de natuurlijke vorm houdt. Hieronder staat een korte samenvatting van hoe je de nagels van de hond het beste kunt knippen.

Laat de hond wennen aan de nagelschaar voordat je iets gaat doen. Wrijf een aantal keer met de knipper aan de poot van de hond.

Houd de hondenpoot vast en controleer waar de bloedvaten “het leven” zit.

Plaats de nagel van de hond tussen het snijvlak van de nagelknipper. De veiligheidsstop zorgt ervoor dat je niet té ver knipt.

Knip nu in één enkele beweging de nagel af. Zijn de nagels echt heel lang? Probeer het dan stukje bij stukje te doen.

Zo zie je maar dat het niet ingewikkeld is om de nagels van de hond te knippen. Maar het is wel iets waar je even de tijd voor moet nemen!

nagelknippen hond

Kan ik ook een normale nagelknipper gebruiken?

Er wordt regelmatig gevraagd of je ook een “menselijke” nagelknipper kunt gebruiken. Het korte antwoord op deze vraag is nee, een normale nagelknipper is niet geschikt voor honden. Nagelscharen voor honden zijn specifiek ontwikkeld voor de nagel van de hond.

Ook zitten er vaak extra’s op zoals een LED lampje en veiligheidsstop die het klusje veel gemakkelijker maken. Ook zijn de nagels van een hond heel anders dan die van ons mensen. De nagels zijn op de eerste plaats rond, en veel dikker dan die van mensen. Wil je de nagels van jouw hond knippen? Koop daar dan een speciale honden nagelknipper voor!

Veelgestelde vragen

Welke soorten honden nagelknippers zijn er?

Er bestaan grofweg twee verschillende type nagelknippers. De eerste komt in de vorm van een schaartje, de tweede heeft de vorm van een tangetje. De schaar is vooral bedoeld voor kleinere honden. De schaar is niet geschikt om te gebruiken bij grotere honden. De tang is geschikt voor grotere honden.

Wanneer zijn de nagels van een hond te lang?

Je kunt heel makkelijk zelf controleren of jouw hond te lange nagels heeft. Zorg ervoor dat jouw hond rechtop een rechte ondervloer staat. De nagels van jouw hond mogen de vloer nét niet raken. Als dat wel het geval is dan moet je de nagels van de hond knippen.

Hoe knip ik de nagels van mijn hond?

Zorg ervoor dat jouw hond zich op z’n gemak voelt. Het maakt niet zoveel uit of hij zit, staat of ligt. Pak met één hand de poot van de hond, met je andere hand kan je de nagels knippen. Als jouw hond de nagelknipper niet zo spannend vindt kan je rustig doorgaan. Als hij het niet prettig vindt moet je eerst oefenen door hem tijdens het knippen te belonen met een lekker hondensnoepje.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden nagelknipper hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie