Honden nagelvijl kopen? Alle nagelvijlen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Net zoals wij mensen is het bij honden ook belangrijk de nagels goed te verzorgen. Een honden nagelvijl is een van de producten die je voor deze verzorging kunt gebruiken. Een ander product is bijvoorbeeld de honden nagelknipper.

In ons uitgebreide artikel over de beste honden nagelvijl nemen we jou mee in ons onderzoek naar welke je het beste kunt kopen! Ook vertellen weet je waar je op moet letten voordat je er eentje aanschaft, waar je de honden nagelvijl precies voor gebruikt en hoe je dit het beste bij jouw hond kunt doen.

Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte! Als je toch nog vragen hebt kun je deze stellen onderaan deze pagina bij de reacties. Wij kijken standaard naar een aantal belangrijke punten die je in overweging nemen voordat je een nagelvijl voor je hond aanschaft. Denk hierbij aan de voor en nadelen, de prijs kwaliteitsverhouding en de beoordelingen van andere gebruikers.

Zij kunnen je natuurlijk het beste vertellen waarom een product wel of niet goed is! Let op: van veel artikelen zijn er meerdere maten beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan.

De beste honden nagelvijl

Onze vijf favoriete honden nagelvijlen

De kans is groot dat je na het zien van de bovenstaande producten al een goede keuze hebt kunnen maken! Als het nog niet zo is of je wilt gewoon even verder lezen, bekijk dan hier onder onze vijf favoriete honden nagelvijlen. Deze producten hebben zich al ruimschoots bewezen bij andere honden eigenaren, en zou je gerust kunnen overwegen.

We Flow Elektrische Nagel Vijl Voor Huisdieren

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de We Flow elektrische honden nagelvijl voor honden. Dit is tevens de goedkoopste nagelvel in onze top vijf. Dit product wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal vijf sterren op basis van 14 reviews op Bol.com. Dit product kun je dus met een gerust hart kopen.

Deze elektrische honden nagelvijl bestaat uiten hoogwaardige diamanten vijl kop, een “low-noise” functie en een krachtige motor die op twee standen gebruikt kan worden. Ook is dit apparaat draadloos zodat je hem overal kunt gebruiken. Vanwege de lage geluidsproductie is deze uitermate geschikt voor de wat angstiger hond. En je kunt deze ook voor andere dieren gebruiken, alles wat je nodig hebt!

LifeGoods Elektrische Nagel Vijl voor Huisdieren

De LifeGoods honden nagelvijl voor honden is een van de hardlopers op bol.com. Dit product wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal vijf sterren op basis van 150 reviews op Bol.com.

Ook deze honden veel is uitgerust met een duurzame diamanten vijl kop, en is hij geschikt voor kleine en grote honden. Ook is deze draadloos zodat je hem overal kunt gebruiken en zorgt de “low-noise” functie voor weinig geluid tijdens het gebruik.

Het apparaat is uitgerust met een beschermkap, en deze heeft twee verschillende groeven. Eentje voor de groten en eentje voor de kleine nagels. Als je de nagels wilt vijlen bij grote honden moet je deze beschermkap verwijderen. De snelheid is aan te passen in twee verschillende standen.

Shoppy Land Honden Nagelknipper Electrische Nagel vijl

De honden vijl van Shoppy, doet alles wat je van een honden nagelvel mag verwachten. Dit product wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal vijf sterren op Bol.com. Ook dit product is voorzien van een diamanten vijlkop, dat hem duurzaam en sluit vast maakt. Ook deze honden nagelvijl is voorzien van een beschermkap en heeft twee groeven, zodat je de vijl kunt gebruiken voor iedere hond.

De twee standen zorgen ervoor dat je de dikkere en dunnere nagels vijlen, dat maakt dit apparaat geschikt voor iedere hond. Hij beschikt over een accuduur van maar liefst vijf uur en vanwege de “low-noise” functie is ook deze veel bijzonder stil tijdens gebruik.

PetPedicure Elektrische honden nagelvijl

Het vierde product in onze lijst is van het PetPedicre, en is bijzonder vriendelijk geprijsd. Voor nog geen € 10,-ga je een echte elektronische honden nagelvijl in huis. Dit product wordt beoordeeld met een 2,7 van de maximaal vijf sterren op Bol.com.

Met dit product vijl je in een paar seconden de nagels van je hond zodat hij weer zonder problemen rond kan rennen. Als je dit product aanschaft krijg je er drie verwisselbare nagelvijlen bij, wel zo handig! Het apparaat werkt op batterijen, en is voorzien van een beschermkap.

PetGoods Elektrische Nagel Vijl voor Honden

De PetGoods elektrische honden nagelvijl bestaat uit een complete pedicureset voor je hond. Dit artikel wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal vijf sterren op basis van acht reviews op Bol.com. De honden nagelvijl is geschikt voor huisdieren van ieder formaat, dus niet alleen voor kleine maar ook voor grote honden. Dit komt door de meegeleverde beschermkap.

Het product beschikt over twee groeven zodat je altijd veilig te werk kunnen gaan. Ook zijn er twee mogelijke standen, normale snelheid of een hoge snelheid. Ook beschikt hij over een “low-noise” functie zodat je zonder veel lawaai aan de slag kunt, en deze geschikt is voor een hond die het spannend vindt om zijn nagels te laten vijlen.

Ik hoop dat je inmiddels een goede keuze hebt kunnen maken, als dat niet zo is kun je altijd even op bol.com kijken, daar hebben ze de keuze uit meer dan 90 verschillende nagelvijlen voor je hond.

nagelvijl hond

Wat is een nagelvijl voor honden?

Inmiddels zou je een goed beeld moeten hebben van wat een honden nagelvijl voor honden precies is, wil je meer weten lees dan vooral verder! We leggen je dit graag uit. Iedereen kent de normale vijl wel, deze gebruiken we zelf namelijk ook wel eens.

Honden hebben ook nagels, en deze moeten ook verzorgd worden. Maar een nagelvijl speciaal voor honden is toch echt anders dan die voor mensen.

De nagels van je hond verzorgen doe je met een speciale vijl. Nagels van honden mogen namelijk niet te lang of te scherp worden, dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond comfortabel kan wandelen. De meeste nagelvijlen voor honden zijn tegenwoordig elektrisch, zo is het gemakkelijk deze te verzorgen.

Verderop in dit artikel leggen we uit hoe je dit het beste kunnen doen. Waarom zou je er eentje kopen en welke voordelen heeft het? Lees het in de volgende alinea!

Waarom zou je een nagelvijl voor je hond kopen?

Je weet nu wat een honden nagelvijl is en welke verschillende soorten er verkrijgbaar zijn. Tegenwoordig zijn vooral de elektrische modellen populair. Er zijn een aantal punten waarom je er eentje zou moeten aanschaffen. Nagelvijl voor je hond haal je vaak niet zomaar even in huis.

De elektrische nagelvijl is veilig en snel

Het is goed om te weten dat je met een elektrische honden nagelvijl voor je hond gemakkelijk en veilig overweg kunt. Deze elektrische velen hebben namelijk verschillende standen en zijn in vrijwel alle gevallen voorzien van een beschermingskap.

Daardoor kun je het veilig en verantwoord gebruiken. Lees van tevoren uiteraard de product omschrijving en gebruiksaanwijzing goed door, zodat je het product op de juiste manier gebruikt.

Meerdere keren per jaar de nagels van je hond vijlen

De nagels van je hond moet je nou eenmaal meerdere keren per jaar knippen, en vijlen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort hond dat je hebt, en hoe vaak je met hem gaat wandelen.

Loop je bijvoorbeeld vaak op het asfalt zou het kunnen zijn dat je de nagels van je hond helemaal niet hoeft te vijlen, loop je echter vaak door het bos dan zou je dit vaker moeten doen. Als je niet zeker weet of je een elektrische, of gewone nagelknipper moet kopen, houd er dan rekening mee dat een elektrische makkelijker en sneller te gebruiken is

Zelfde honden nagels vijlen is goedkoop

Als jouw hond vaak naar de trimmer gaat, worden zijn nagels, als dat nodig is, vaak geknipt of gevijld. Als je het trimmen zelf doet met een hondentondeuse, dan is dit een absolute must om te hebben. Je hoeft dan je hond niet naar een trimmer te brengen om zijn nagels te laten vijlen, dit is uiteraard goedkoper.

Er is een geschikt model voor iedere hond

Tot slot is het laatste voor jou dat er voor iedere hond een geschikte honden nagelvijl verkrijgbaar is. In dit artikel heb je de verschillende producten al kunnen zien, of je nou een grote hond hebt of een hele kleine.

Genoeg redenen dus waarom je een honden nagelvijl zou moeten kopen. Maar hoe gaat het vijlen in zijn werk? Hieronder vertel ik je er graag meer over!

nagelvijl hond

Hoe vijl je de nagels van een hond?

Zoals je hebt kunnen lezen, is het heel goed mogelijk om de nagels van jouw hond zelf vijlen. Je hoeft jezelf alleen vooraf in het gebruik van de honden nagelvijl. En natuurlijk moet je een geschikt product in huis hebben.

Het knippen van de nagels van jouw hond is een secuur werkje. Dit omdat er bloedvaten door de nagels lopen, je moet uiteraard voorkomen dat je deze raakt. Deze bloedvaten worden ook wel “het leven” genoemd. Vijl nagels van jouw hond dus nooit tekort.

Ook is het belangrijk jouw hond aan de nagelvijl kan wennen. Zorg er dus voor dat je hond comfortabel en rustig zit en geen angst heeft voor de elektronische of “gewone” nagelvijl. De kleuren van de nagels verschillen, zo hebben sommige honden lichte nagels waardoor je de bloedvaten goed kunt zien lopen.

Als dat niet zo is kun je op de nagel drukken en er op die manier achter komen waar “het leven” zit. Als jouw hond zijn poot terugtrekt weet je dat je te hoog zit.

De nagels van jou ontvel je altijd in een hoek van 45°, op die manier sluit de nagel goed aan op het oppervlakte. Het is uiteraard de bedoeling dat het de natuurlijke vorm behoud. Als je een elektrische honden nagelvijl gebruikt begin dan op de laagste stand.

De laagste stand gebruik je ook bij kleinere honden, die kleinere nagels hebben. Als je hond grote nagels heeft gebruikt dan de hoogste stand. Ik raad je aan om tussendoor enkele kleine pauzes in te lassen, zo blijft jouw hond op zijn gemak.

Je weet nu precies hoe deze producten gebruikt worden! Tijd om er eentje te kopen, maar voordat je dat gaat doen zijn er nog wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je hieronder meer over!

nagelvijl hond

Waar moet je rekening mee houden?

Als je een honden nagelvel wilt gaan kopen, moet je ervoor zorgen dat je deze afstemt op jouw behoeftes en wat jouw hond nodig heeft. Zo kan het zijn dat bepaalde vijlen functies hebben die jij helemaal niet nodig hebt. Hieronder hebben wij een aantal van deze punten op een rijtje gezet!

Het aantal standen

Er is een enorme diversiteit als het gaat om honden nagels. Zo zijn ze lang niet allemaal even dik en groot, daarom is het belangrijk dat je een elektrische hondenvijl honden vijl koopt die meerdere standen heeft. Deze worden vaak verkocht met een beschermingskap, waar twee groeven in zitten. Deze bestaan vaak uit een kleine groef in een grote groep waarmee je dikke en dunne nagels kunt vijlen.

De kop van de vijl

Het tweede belangrijke onderdeel van een elektronische honden nagelvijl is de vijlkop. De meest duurzame Vuylcop is gemaakt van diamanten. Deze zijn doorgaans wel een stukje duurder, maar hebben een veel langere levensduur. Deze hoef je bijna nooit te vervangen.

De accuduur van de nagelvijl

Accuduur is een belangrijk onderdeel van een elektrische nagelvijl voor honden. Je wilt namelijk geen vuil hebben die constant aan de lader hoeft, de meeste accu’s gaan 3 tot 5 uur mee, maar dit wisselt uiteraard per product.

Zeker wanneer je het apparaat professioneel gebruikt is de accuduur een belangrijke overweging. In de product omschrijving, of gebruikers handleiding vind je deze informatie terug.

Het geluidsniveau

Zeker voor honden die van nature wat angstiger zijn is het geluidsniveau een belangrijk punt om rekening mee te houden. Daarom is het slim om vooraf goed te kijken hoeveel geluid de honden nagelvijl produceert.

Alle producten in onze top vijf hebben een “low-noise” systeem, zodat de geluidsproductie zo laag mogelijk is. Dit is voor zowel jou als voor jouw hond het prettigste.

De ervaringen van anderen

Voordat je een nagelvijl voor honden koopt is het goed om te kijken naar de ervaringen van andere mensen. Op die manier weet je zeker of het product doet wat het zegt dat het doet. Laat je van tevoren dus goed informeren door bijvoorbeeld de reviews door te lezen. Producten die slechte reviews krijgen kun je dan ook beter vermijden.

Wat kost de honden nagelvijl?

Als laatste wil ik de prijs nog even benoemen. De meeste mensen vinden het geen probleem om iets meer te betalen, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijzen beginnen rond de € 10,-en kunnen oplopen tot ongeveer € 90,-. Koop er in ieder geval eentje die binnen jouw budget past.

Instructievideo het gebruik van de nagelvijl

Je weet nu bijna alles over deze producten, ook heb ik je eerder in dit artikel kort uitgelegd hoe je de nagelvijl voor honden moet gebruiken. Mocht je nog niet helemaal zeker zijn over hoe je deze moet gebruiken, bekijk dan de onderstaande video. Daar wordt alles nogmaals rustig verteld.

Veelgestelde vragen

Hoe vijl ik de nagels van mijn hond?

De nagels van een hond moet je altijd vijlen in een hoek van zo’n 45 graden. In dit artikel kan je hier alles over lezen, let er goed op dat je niet in “het leven” vijlt!

Waarom moet ik de nagels van mijn hond vijlen?

Als je de nagels van een hond te lang laat groeien kan dit vervelende pijnlijke klachten veroorzaken. Zo kan jouw hond mank gaan lopen of kunnen er gewrichtsproblemen ontstaan. Goede verzorging van de nagels is heel belangrijk!

Wanneer moet ik de nagels vijlen?

Er is een eenvoudig trucje hoe je kunt zien dat je de nagels van jouw hond moet vijlen. Als de hond op de grond staat dan moeten zijn nagels de grond niet raken, als dat wel zo is dan moet je de nagels van de hond vijlen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden nagelvijl hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie