Honden poepschep kopen? Alle poepscheppen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een honden poepschep is één van de producten die je voor jouw hond aan moet schaffen. Je kan natuurlijk de hondenpoep opruimen met een boterhamzakje of iets anders, maar dat is toch altijd een heel gedoe. Met een honden poepschep houdt je ook je handen schoon.

Dit is een ideaal product! In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste poepschep voor honden! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze scheppen, en waarom je deze zou moeten kopen, waar je op moet letten en allerlei andere handige tips.

Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Tijdens onze zoektocht naar de beste honden poepschep kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van de producten en de beoordelingen van anderen.

Op die manier ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Tot slot sluiten we af met de werking van deze scheppen, en hoe je deze het beste kunt schoonmaken. Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste honden poepschep

Onze vijf favoriete poepscheppen

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande honden poepscheppen een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Pawise Poop Grabber Scoop

Het eerste product in onze top vijf honden poepscheppen is van het merk Pawise. Deze wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 19 reviews op Bol.com. Dit product doet precies wat je ervan mag verwachten! De poepgrijper is 71 centimeter lang en is eenvoudig te bedienen.

Het handvat van dit model is ergonomisch, dat betekent dat het prettig vast te houden is. Aan het uiteinde zit een schep waarmee je zonder problemen de hondenpoep kan opruimen. Als je deze koopt, dan hoef je nooit meer te bukken!

RuwieBo Poepschep voor honden

Op de tweede plaats in onze top vijf staat de poepschep van RuwieBo. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 26 reviews op Bol.com. Als je deze koopt dan ontvang je niet alleen de poepschep, maar nog veel meer!

Deze set bestaat namelijk uit een schep, dispenser en bijpassende poepzakjes. De lengte van deze schep is 60 centimeter en hij doet alles wat je ervan mag verwachten!

Belgian Beauty Platform Hondenpoepschep

Het vierde product is de honden poepschep van Belgian Beauty. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Deze schep is bijzonder makkelijk in gebruik en kan je bedienen met één hand. Als je hond heeft gepoept dan hoef je alleen maar de schep boven de drol te plaatsen, en de hendel omhoog te halen.

Je zou een poepzakje kunnen gebruiken, maar dat is niet perse nodig. De schep is 80 centimeter lang waardoor je niet hoeft te bukken, ideaal!

Hondenpoepgrijper voor de laagste prijs

De vierde poepgrijper in onze lijst is de goedkoopste, maar zeker niet de minste! Deze schep wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Dankzij het kleine formaat kan je deze gemakkelijk meenemen tijdens het uitlaten van jouw hond.

Dit compacte model heeft een grote schep die makkelijk vast te houden is. Je kan er een poepzakje in doen, en de drol oprapen zonder dat je handen vies worden. Deze heeft volgens ons dan ook de beste prijs- kwaliteitsverhouding!

Nobby Poepgrijper

Op de laatste plaats staat mijn persoonlijke favoriet, de poepgrijper van het merk Nobby. Deze wordt beoordeeld met een 3,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Deze poepschep is makkelijk te  bedienen en de schep is groot genoeg voor het opruimen van een grote boodschap.

De grijper is 75 centimeter lang waardoor je niet meer hoeft te bukken om poep op te ruimen. Dit model is met name geschikt voor thuisgebruik, als jouw hond een ongelukje heeft gehad in de achtertuin bijvoorbeeld!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 80 verschillende honden poepscheppen!

honden poepschep

Wat is een honden poepschep?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een goed idee bij wat honden poepschep is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan snel verder! Ik leg het je hieronder graag uit.

Vanaf het moment dat jullie een hondje op mogen halen, moet je de ontlasting van hem of haar opruimen. Dit is in ieder geval op de meeste plekken in Nederland het geval. Maar het is ook wel zo fris om hondenpoep in de achtertuin op te ruimen.

De meeste mensen gebruiken hier hondenpoepzakjes voor, maar het kan ook zijn dat jij liever een poepschepje gebruikt. Je zou hier ook een boterhamzakje voor kunnen gebruiken, maar dit is niet de beste oplossing, en zeker niet altijd even hygiënisch.

Een boterhamzakje is hier namelijk niet voor gemaakt. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat het zakje scheurt, of dat je er doorheen prikt. Net op het moment dat je een hondendrol op wilt rapen.

Met een honden poepschep heb je hier in ieder geval geen last van! Je hoeft de hondendrol namelijk niet met je handen op te rapen, en dat is wel zo prettig! Deze producten worden ook weleens een poop scooper of hondenpoep grijper genoemd. Als je een product tegenkomt dat één van deze name heeft, dan wordt daar hetzelfde product mee bedoeld.

De honden poepschep bestaat aan de ene kant uit een schep, en aan de andere kant uit een mechanisme die je met de hand kunt bedienen. Door in het grijp mechanisme te knijpen, kan je de hondendrop gemakkelijk operapen.

Deze hondendrol kan je vervolgens in de groenbak, of in een prullenbak die je vaak langs de kant van de weg vindt deponeren. Zo hoef je niet met een zakje over straat waar een honden drol in zit. Het leuke van deze scheppen is dat je ze zowel binnen als buiten kunt gebruiken.

Vanwege het grote aanbod kan het best lastig zijn om de beste hondenpoep grijper uit te zoeken. Deze producten zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, formaten en kleuren. In dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze producten en waarom je een poepgrijper voor honden in huis moet hebben. Ook vertel ik je een aantal voordelen die deze producten hebben.

honden poepgrijper

Waarom zou je een honden poepschep kopen?

Je weet nu wat een poepgrijper voor honden is en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom is dit één van de producten die jij zou moeten kopen? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat zo is, deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Een honden poepgrijper is hygiënischer dan een zakje

De belangrijkste reden waarom veel mensen kiezen voor een honden poepschep is vanwege de hygiëne. Dit komt doordat je met een poepgrijper niet in de buurt komt van de hondendrol. Als je gebruik maakt van een poepzakje is dat wel het geval.

Sommige mensen vinden het aanraken zo vies, dat ze voor een schep kiezen. Gebruik je een boterhamzakje dan bestaat de kans ook dat het zakje tijdens het oprapen scheurt of dat je er per ongeluk een gaatje in prikt. In dat geval zit jouw hand onder de hondenpoep, en dat wil niemand!

De honden poepschep is makkelijk in gebruik

Een andere reden om een schep te kopen is vanwege het gemak. Een poepgrijper werkt namelijk heel eenvoudig. Zo hoef je bijvoorbeeld niet te knoeien met een boterhamzakje. Een poepschep heeft namelijk maar twee handelingen nodig.

Gebruik je een poepzakje, of boterhamzakje dan moet je daar veel meer voor doen. Zo moet je het zakje eerst in één van de broekzakken opzoeken, dan moet je er nog eentje pakken, vervolgens moet je het zakje om jouw hand wikkelen. Daarna kan je de hondendrol pas oprapen. Een poepzakjeshouder maakt het iets eenvoudiger, maar dan nog is het meer werk in vergelijking met een honden poepschep.

Er is voor iedere hond een geschikte poepschep

Tot slot is er voor elke hond een geschikte poepschep verkrijgbaar. In dit artikel kan je zien dat er ontzettend veel keuze is uit allerlei verschillende merken, modellen en kleuren. De kans dat er eentje tussen zit die goed bij jouw past is daardoor heel groot!

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het verstandig is om een honden poepschep te kopen. Voordat je dat gaat doen zijn er wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je meer over in de volgende alinea!

poepschep hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een honden poepschep gaat kopen zijn er een aantal belangrijke punten waar je vooraf rekening mee moet houden. Zo moet je het goed afstemmen op de grootte van jouw hond.

Denk bijvoorbeeld aan de lengte van de schep en de ervaringen van andere hondeneigenaren. Maar het kan ook zijn dat de honden poepschep functies heeft die je helemaal niet nodig hebt. De belangrijkste redenen heb ik hieronder voor je opgesomd!

Kies je een honden poepschep met- of zonder steel?

Op de eerste plaats moet je beslissen of je een honden poepschep wilt kopen met- of zonder een steel. Wanneer je er eentje koopt met steel hoef je namelijk minder ver te bukken om de ontlasting op te rapen. Poepgrijpers met zo’n steel zijn doorgaans wel een stukje duurder.

Als je het geen probleem vindt om te bukken, dan kan je het beste een honden poepschep kopen zonder steel. Deze producten zijn een stuk minder lang, en kan je makkelijker meenemen. Ook zijn ze voordeliger dan poepgrijpers met steel.

De lengte van de honden poepschep

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is de lengte van het product. Het voordeel van een langer model is natuurlijk dat je niet zover hoeft te bukken. Het nadeel hiervan is dat je deze minder makkelijk meeneemt. Hiervoor geldt wat je zelf het prettigste vindt, maar het is wel een punt om rekening mee te houden.

De reviews van andere hondenliefhebbers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de beoordelingen en ervaringen van andere hondeneigenaren. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben de honden poepschep al gekocht voordat jij dat van plan bent om te doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen.

De prijs van de hondenpoepzakjes

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de poepgrijper. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven aan deze artikelen.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product beter is. Prijzen van deze honden poepscheppen beginnen bij ongeveer € 14,- en kunnen oplopen tot wel € 55,-.

Tot nu toe heb ik je bijna alles vertelt wat er te zeggen valt over de honden poepschep! In de volgende alinea vertel ik je meer over het gebruik van deze producten, en hoe je deze schoon kunt maken. Dat is met name handig voor mensen die voor de eerste keer een puppy krijgen!

poepschep kopen

Hoe gebruik je een honden poepschep?

Zodra je één van de producten hierboven hebt gekocht, en deze thuis wordt bezorgd, wil je natuurlijk weten hoe je deze het beste kunt gebruiken. Gelukkig is het heel gemakkelijk om een honden poepschep te bedienen. Hieronder leg ik je dit graag uit!

De kans is groot dat je weleens een grijper hebt gebruikt, om bijvoorbeeld troep mee op te ruimen dat op straat ligt. In principe werkt een honden poepschep op dezelfde manier.

Aan de ene kant van de grijper hebt je een schep, aan de andere kant heb je een mechanisme waar je de schep mee bediend. Wanneer jouw hond zijn behoefte heeft gedaan knijp je de poepschep in en beweeg je deze over de hondendrol.

Daarna zorg je ervoor dat de schep over de drol heen gaat, totdat je niet verder kunt en de bodem aanraakt. Nu kan je het grijp mechanisme rustig loslaten. Als het goed is zit de hondendrol nu in de poepschep, en kan je deze in de groene container, of in een prullenbak deponeren.

Hoe kan ik een hondenpoepschep schoonmaken?

Het is belangrijk om producten voor honden regelmatig schoon te maken. Zo zorg je niet alleen voor een betere hygiëne, maar producten die je goed schoonmaakt gaan over het algemeen ook langer mee. Dit zelfde geldt voor een honden poepschep. Maar hoe kan je dit het beste doen?

Gelukkig is het schoonmaken van een poepgrijper voor honden heel gemakkelijk. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een schoonmaakmiddel en handschoenen. Wij gebruiken altijd latex wegwerphandschoentjes om de poepschep schoon te maken.

Nu kan je aan de slag! Ik kan je aanraden om dit buiten te doen, bijvoorbeeld met een tuinslang, of als je een buitenkraan hebt is dit helemaal handig. Maak de poepschep schoon met de hand en gebruik het schoonmaakmiddel om de schep schoon te krijgen. Tot slot kan je deze in de buitenlucht laten drogen. Klaar voor de volgende keer!

beste honden poepschep

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik een honden poepschep kopen?

In Nederland ben je verplicht hondenpoep op te ruimen. Dit onder andere omdat andere honden of dieren ziek kunnen worden van hondenpoep. Een poepschep is een ideaal hulpmiddel om het makkelijk op te ruimen, zonder dat je daarbij je handen hoeft te gebruiken met bijvoorbeeld een poepzakje.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een honden poepschep?

Op de eerste plaats kan ik je aanraden een stevig model te kopen. De meeste poepscheppen van goede kwaliteit kunnen jarenlang meegaan. Kijk dus goed naar de kwaliteit en het materiaal waar de poepschep van gemaakt is. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar, kies er eentje uit die goed bij jouw past.

Hoe schadelijk is hondenpoep voor het milieu?

Hondenpoep is schadelijk voor het milieu. Net zoals dat katten eigenlijk niet zomaar los zouden moeten lopen, is kattenpoep net zo schadelijk. Daarom is het van belang hondenpoep netjes op te ruimen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel honden poepschep hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie