Sliplijn hond kopen? Alle sliplijnen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Een honden sliplijn is een leuk product om te kopen, het bestaat uit een hondenriem en halsband in één product. Je kan dit product enigszins vergelijken met de sliphalsband die we in een eerder artikel uitvoerig hebben besproken. Met dit product heb je dus geen extra halsband meer nodig!

In dit artikel neem ik je mee in onze zoektocht naar de beste puppy sliplijn! In dit artikel vertellen we jou alles over de honden sliplijn. We vertellen je welke tot onze favorieten behoren, op basis van de reviews van anderen en onze persoonlijke ervaring. Aan het einde weet je alles over dit honden product en welke jij het beste kunt aanschaffen voor jou hond!

Tijdens ons onderzoek naar de beste honden slip lijn kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Zoek je een honden sliphalsband voor jouw hond? In een eerder artikel hebben we deze uitvoerig besproken, deze kan je bekijken door op de link te klikken. Bekijk hieronder de beste sliplijnen voor honden, daarna delen we onze top vijf! Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina!

Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste sliplijn voor je hond

Onze vijf favoriete sliplijnen

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van een puppy halsband?

Verderop leg ik je alles uit over de werking, en hoe je de juiste maat honden slip lijn vindt. Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze halsbanden voor honden hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Thousandtravelmiles Honden sliplijn

Het eerste product in onze top vijf favorieten is de honden sliplijn van Thousandtravelmiles. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 45 reviews op Bol.com. Dit product is verkrijgbaar in verschillende maten en 4 leuke kleuren, denk hierbij aan bruin, zwart, rood en blauw.

Je kan deze slip lijn ook kopen in een duo verpakking, dan krijg je er twee opgestuurd en is de prijs per stuk flink lager. Heel handig als je, net zoals ons, twee honden in huis hebt. Deze honden sliplijn is 140 centimeter lang en de lijn is 12 millimeter dik. Het is gemaakt van sterk nylon materiaal, zo gaat deze sliplijn lekker lang mee!

Hunter Sliplijn met Stop Freestyle

Op de tweede plaats staat de Hunter sliplijn. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 43 reviews op Bol.com. Deze sterke sliplijn is net zoals het eerste product gemaakt van sterk nylon materiaal en heeft een dikte van 10 millimeter. De honden slip lijn heeft een lengte van 170 centimeter.

Het leuke van dit product is dat je ‘m in allerlei verschillende kleuren, afmetingen en diktes kan kopen, bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! Het leuke is dat deze lijn een stop heeft, zo zit deze lijn nooit te strak om de nek van de hond. De afwerking is zoals we van Hunter gewend zijn perfect, en zorgt de afwerking van leer voor extra stevigheid.

Beeztees Honden Sliplijn

Het derde product is van het bekende hondenmerk Beeztees. Deze sliplijn voor honden wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 15 reviews op Bol.com. Dit product heeft de dunste lijn uit onze top vijf, deze is namelijk 8 millimeter.

De lengte van deze lijn is 170 centimeter en je kan kiezen uit de hierboven afgebeelde zwarte variant, of een rood gekleurde. Ook deze lijn is gemaakt van sterk nylon materiaal, en is zeer vergelijkbaar met de eerste twee producten in onze top vijf!

Pets are Heroes Sliplijn

Op de vierde plaats staat de sliplijn van Pets are Heroes. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 15 reviews op Bol.com. Dit product is anders dan de eerste drie producten, deze is namelijk niet van nylon gemaakt, maar van katoen!

In Portugal worden deze lijnen ambachtelijk met de hand gemaakt door een familie bedrijf dat al meer dan 30 jaar hondenriemen produceert van zeer hoge kwaliteit! Dit product heeft een lengte van 120 en 200 centimeter en is verkrijgbaar in meerdere leuke kleuren!

Wau Dog leren ronde leren sliplijn

Het laatste product in onze lijst is de honden sliplijn van Wau Dog. Deze is op dit moment nog door niemand beoordeeld, ben jij de eerste die ‘m test? Net zoals het vierde product worden deze leren lijnen met de hand gemaakt. Dit product is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, het kan zijn dat jouw maat niet direct leverbaar is, maar je hebt dan wel een bijzondere hondenriem! Het hierboven afgebeelde product heeft een lengte van 183 centimeter.

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande slip lijnen een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer weten over sliplijnen voor honden lees dan snel verder. Zit het juiste model er niet tussen? Bekijk dan de website van Bol.com, daar hebben ze 254 verschillende sliplijnen! In de volgende alinea leg ik je graag uit wat een sliplijn precies is, en waar je deze voor gebruikt.

honden sliplijn

Wat is een honden sliplijn?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast een goed beeld gekregen bij wat dit precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan verder!

Een sliplijn voor een hond is een halsband en riem in één product. Zodra er aan de lijn wordt getrokken dan komt er druk op te staan waardoor deze dicht slipt. Daar kom de naam slip lijn dan ook vandaan.

Een sliplijn lijkt sterk op een sliphalsband, met als grote verschil dat de halsband een product is waar je apart een riem bij moet kopen. Vergelijk dit met een normale hondenhalsband, maar dan met een slip functie. Specifiek ontwikkeld voor honden die aan de riem trekken.

De honden slip lijn bevat twee lussen, aan beide uiteinden één. De ene gebruik je voor de hond, de ander gebruik je als handvat. De meeste van deze producten hebben aan de voorkant een metalen ring waardoor de lijn strakker- of losser gaat zitten.

Net zoals een slipketting wordt een sliplijn vaak gebruikt tijdens de hondentraining. Dit vanwege het feit dat je de hond makkelijker kunt corrigeren dan met een normale halsband en riem.

Omdat er maar liefst meer dan 250 verschillende producten verkrijgbaar zijn op de website van Bol.com, kan het lastig zijn om de beste sliplijn uit te kiezen. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

Voordat je een slip lijn voor jouw hond koopt zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Deze vertel ik je graag in de volgende alinea!

Waarom zou je een honden sliplijn kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat een sliplijn voor de hond precies is. Maar waarom zou je er eentje kopen? Hieronder heb ik een aantal redenen voor je op een rijtje gezet!

Je kan de hond makkelijker corrigeren tijdens de training

Ten eerste omdat je met dit product jouw hond makkelijker kan corrigeren met een slip lijn dan met een gewone halsband en hondenriem. Met een sliplijn hoef je namelijk alleen kort aan de lijn te trekken waardoor er druk ontstaat bij de hond.

Daardoor corrigeer je de hond en kost het jouw minder inspanning. Gebruik de sliplijn echter altijd als hulpmiddel, voor alle honden geldt dat straffen doorgaans niet goed werkt, en zelfs een averechts effect kan hebben.

De hond trekt veel aan de riem

Een andere reden kan zijn dat jouw hond tijdens het wandelen veel aan de riem trekt. Een slip lijn kan helpen om dit gedrag af te leren. Dit komt doordat er druk om de nek van de hond komt te zitten.

Honden vinden deze druk onprettig, en gaan na verloop van tijd minder hard trekken. Dit om het vervelende gevoel te voorkomen. Als jouw hond niet trekt dan ontstaat deze druk niet.

Zorg er wel voor dat er niet teveel druk op de sliplijn komt te staan. Dit kan schadelijke gevolgen hebben. Zie het als een trainingshulpmiddel om jouw hond te corrigeren!

Er is een geschikte sliplijn voor elke hond

Tot slot is er een geschikte sliplijn verkrijgbaar voor elke hond. In dit artikel heb je kunnen zien dat er allerlei verschillende aangeboden worden. Ieder heeft zo z’n eigen kleur, dikte et cetera.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een sliplijn voor jouw hond moet kopen. In de volgende alinea ga ik je vertellen waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje aanschaft!

sliplijn

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een sliplijn voor jouw hond gaat kopen zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Je moet de sliplijn natuurlijk afstemmen op de hond. Ik heb een aantal van deze punten hieronder voor je opgesomd!

De lengte van de sliplijn

Op de eerste plaats moet je kijken naar de lengte van dit product. Dit is bijvoorbeeld van belang tijdens te training. De lengte bepaald hoeveel ruimte jij de hond geeft tijdens deze trainingen, of wandelingen.

Doorgaans zijn de meeste sliplijnen rond de 2 meter lang. Maar je kunt ook kiezen voor een product van maar één meter. De meeste producten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, dus er zit altijd wel een lengte tussen die goed past!

De relatief korte lengte is bedoeld zodat jij optimaal met de hond kunt trainen, want corrigeren op korte afstand in nu eenmaal makkelijker!

Hoe dik is de sliplijn voor de hond?

De dikte van de slip lijn is een ander belangrijk punt om rekening mee te houden. Hierbij geldt dat een dikkere lijn vaak steviger is dan een dunnere lijn. Al is dat ook niet altijd het geval.

Voor grote honden heb je een dikkere sliplijn nodig dan voor kleine honden. Vaak is 10 tot 15 millimeter een goede dikte als jij een grote hond hebt, als je een kleine hond hebt dan is een sliplijn van zo’n 6-7 millimeter genoeg.

Met of zonder veiligheidsstop?

Nog een punt waar je vooraf naar moet kijken is of je een sliplijn wilt kopen die wel- of geen veiligheidsstop heeft. Met deze veiligheidsstop voorkom je dat een hond zichzelf letterlijk wurgt. Bij honden die extreem veel trekken kan het handig zijn om een slip lijn te kopen waarbij een veiligheidsstop aanwezig is.

Lees daarom goed de product omschrijving voordat je een sliplijn koopt. Dit staat namelijk vrijwel altijd aangegeven. Als dat niet zo is dan kan je het vaak op de product foto’s zien.

Welke kleur sliplijn kies je?

De keuze voor de kleur van de sliplijn is heel persoonlijk. Veel mensen kopen honden producten in een kleur die goed bij de hond past. Zelf kiezen wij vaak voor producten met een felle en opvallende kleur. Gelukkig is de keuze enorm en kan je er eentje kiezen die je qua kleur het leukste vindt!

Het handvat van de sliplijn

Een belangrijk onderdeel van de slip lijn is het handvat. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten. Denk hierbij aan een standaard handvat, of een ergonomisch handvat. Waarbij het ergonomische handvat het meest prettige is. Met name bij lange wandelingen is dit fijn.

De ervaringen van anderen

Tijdens ons onderzoek vinden we het heel belangrijk wat de mening van anderen is. Zij hebben deze vaak al getest, of misschien al wel jaren in gebruik. Een eerlijker verhaal ga je dan ook niet krijgen. Producten die slechte beoordelingen krijgen kan je wat mij betreft beter niet kopen.

De prijs van een sliplijn

Tot slot is de prijs van een product meestal doorslaggevend. Bezuinig echter niet teveel op de aanschaf van een goede sliplijn voor je hond, dit is namelijk één van de belangrijkste producten die je voor jouw trouwe viervoeter gaat kopen.

De prijzen van deze producten beginnen vanaf zo’n € 6,- en kunnen oplopen tot meer dan € 65,-. Let er dus op dat je iets koopt dat binnen jouw budget past!

Hoe doe ik de honden sliplijn om?

Als je een honden sliplijn hebt gekocht en het product binnen hebt wil je weten hoe je deze het beste om de nek van de hond kan doen. Een sliplijn omdoen is gelukkig heel makkelijk. Dit kan je het beste vergelijken met het omdoen van een normale hondenhalsband. Het enige verschil is dat deze sliplijn niet werkt middels een kliksysteem of gesp.

Pak als eerste het uiteinde vast van de slip lijn waarbij het gedeelte om de nek moet. Dit is het gedeelte met de metalen ring, waar ik het eerder over heb gehad. Zorg ervoor dat de lus groot genoeg is zodat deze om de kop van de hond past.

Daarna trek je de slip lijn een klein beetje aan zodat deze goed om de nek van de hond zit. Je zal zien dat als je de sliplijn aantrekt, het gedeelte strakker komt te zitten. Zo eenvoudig is het!

sliplijn hond

Veelgestelde vragen

Wat is een sliplijn voor honden?

Een sliplijn voor honden is een handig middel om ervoor te zorgen dat je de hond makkelijker kunt corrigeren als hij hard aan de lijn trekt. Het is dan ook een ideaal trainingsmiddel!

Waarom zou je een sliplijn voor je hond kopen?

Als je kiest voor een sliplijn dan hoef je geen honden halsband of hondentuigje te kopen. Er zit namelijk een lus aan het uiteinde van deze lijn die je om nek van de hond doet. Wanneer jouw hond gaat trekken komt deze strakker te zitten, zodoende stimuleer je hem of haar om minder te gaan trekken.

Hoe werkt een honden sliplijn?

Voordat je de lus om de nek van de hond doet moet je ervoor zorgen dat deze groot genoeg is. Daarna trek je de lijn iets aan zodat de lus strakker om de nek gaat zitten. Zo eenvoudig is het!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een honden sliplijn hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie