Hondenbotten kopen? Alle honden botten online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Op zoek naar de beste hondenbotten? Een hondenbot, welke hond is er nou niet dol op? Het is een heerlijk lekkernij voor honden, wat tevens ook erg goed is voor hun tanden. We gaan je alles vertellen over de beste hondenbotten. Wat is een hondenbot precies en waar moet je rekening mee houden als je er een voor jouw hond uit wil kiezen?

Lees maar snel verder want wij hebben de antwoorden. Bij het uitkiezen van een hondenbot moet je goed kijken naar de afmetingen bijvoorbeeld en ook naar de leeftijd van jouw hond. Wij geven je graag onze top 5 hondenbotten en daarbij letten wij op een aantal factoren zoals de prijs kwaliteitsverhouding, de voor- en de nadelen van de producten en hoe populair een product is.

Hondenbotten zijn er in allerlei verschillende vormen en soorten. Denk hierbij aan de bekende honden kauwstaven of de bekende pensstaafjes. Heb je nog vragen over een hondenbot na het lezen van deze informatie? Reageer dan in de reacties onder aan deze pagina en dan helpen wij je snel verder.

Let op: Bij de meeste botten voor honden zijn meerdere formaten en/of verpakkingen beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het product te gaan. Veel leesplezier!

De beste hondenbotten

Onze vijf favoriete hondenbotten

Ik heb voor jou hierboven een opsomming geplaatst van hondenbotten die mogelijk interessant zijn voor jou als hondeneigenaar, je wil je hond toch ook graag verrassen? Als je nog geen keuze hebt kunnen maken, dan kun je hieronder nog even verder lezen.

Ik heb voor jou namelijk nog een top vijf van hondenbotten gemaakt, waar je uiteraard meer informatie over het product kan lezen. Veel hondeneigenaren zijn erg tevreden over deze producten en daarom delen we deze informatie graag met jou!

Petstyleliving Geknoopt hondenbotten met eend

Het eerste product in onze lijst met favoriete hondenbotten is van Petstyleliving. Deze hondenbotten worden beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 18 reviews op de website van Bol.com.

Jouw hond verrassen met een heerlijk geknoopt bot met eend, dat is zeker de moeite waard! Iedere hond verdient toch wat lekkers naast zijn gewone voeding? Met de botten van Petstyleliving kun jij je hond zeker verwennen.

Het voordeel van deze geknoopte botten met eend is dat ze maar weinig vet bevatten en veel hoogwaardige eiwitten. De hond heeft er op die manier urenlang kauwplezier van, en dat is ook nog eens goed voor het gebit van jouw hond.

Het zorgt er namelijk voor dat tandplak en tandsteen worden verminderd. De hondenbotten zijn ook 100% natuurlijk en bevatten GEEN onnodige toevoegingen.

Antos Hondenbotten Mega Kauwstaaf

Op de tweede plaats staan de hondenbotten van Antos. Deze worden beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 14 reviews op Bol.com. Heb je al een lekker hondenbot voor je hond gevonden?

Een lekkere hondensnack van Antos zal er altijd wel ingaan! Je krijgt een grote zak mega kauwstaven runderhuid, in totaal wel 20 stuks van ieder 25 cm lang. Deze snack wordt echt aanbevolen als snack voor honden en zo verwen jij je hond iedere dag weer opnieuw.

Je wil je hond toch ook op een verantwoorde manier belonen en lekker laten snacken? Met een hondenbot van Antos is dat in ieder geval gegarandeerd. Blijf er wel altijd bij als je je hond wat lekkers geeft om op te kauwen en zorg dat er voldoende vers water beschikbaar is.

8in1 Dental Delights Hondenbot

Het derde product in onze lijst is de 8in1 hondenbot. Deze lekkere bot wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op de website van Bol.com. Welke hond is er nou niet dol op vlees?

Als jij je hond echt wil verwennen dan kies je voor 8in1 Dental Delights. Deze lekkere kauwsnack is voor de meeste honden geschikt, maar je moet wel goed opletten dat jij er altijd bij blijft als je je hond laat kauwen.

Een unieke combinatie van runderhuid en dan nog extra vlees binnenin, zorgt ervoor dat jouw hond van het begin tot eind echt zal genieten. In deze snacks vind je toegevoegde mineralen die ervoor zorgen dat de tanden nog beter gereinigd worden en het draagt ook bij aan een frissere adem van je hond. Dit hondenbot is dus zeker een aanrader als je hond soms uit zijn mond ruikt.

Landman Hoevelaken Geperste hondenbotten

Op de vierde plaats staan de geperste hondenbotten van Landman Hoevelaken. Deze botjes worden beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Een geperst kauwbot gaat er voor zorgen dat je hond uren plezier gaat beleven aan het kauwen.

Het is van Thaise kwaliteit en is gemaakt van 100% runderhuid. Het is nog niet aan te raden om dit kauwbot aan pups te geven, ze moeten toch al wat ouder zijn om dit goed te verteren.

Een lekker geperst kauwbot voor de kleine hond heb je nu gevonden. Ze zitten per tien verpakt en zijn 10 cm lang. Kies er daarom ook voor om jouw hond eens lekker te verwennen en blijf er altijd bij als je je hond een hondenbot geeft (en zorg voor voldoende vers water).

Beeztees kauwbot grote hondenbot

We sluiten onze lijst met favoriete hondenbotten af met de kauwbot van Beeztees. Dit is één van de nieuwere producten op de markt, en is daardoor nog door niemand beoordeeld. Ben jij de eerste die deze gaat uitproberen?

Beeztees is een heel bekend merk in de hondenwereld en zal je vast en zeker ook wel van naam kennen. Maar heb jij dan ook al eens het Beeztees kauwbot geprobeerd? Dit is de laatste in onze top 5, maar wel echt een aanrader. Het is een bot van 21 cm lang en deze worden per stuk aangeboden. Jouw trouwe viervoeter gaat echt uren kauwplezier beleven met dit product!

Als je hond gaat kauwen, dan reinigt hij hierdoor ook op een natuurlijke manier zijn gebit. Daarnaast zorgt het voor afleiding en is het een goede manier om je hond lekker bezig te houden. Deze hondenbotten zijn gemaakt van rund. Blijf er altijd bij als je hond dit hondenbot heeft en zorg voor voldoende vers water.

Hopelijk heb je na het lezen van deze top 5 hondenbotten een goede keuze kunnen maken voor jouw viervoeter! Mocht dat nog niet zo zijn dan kun jij een kijkje nemen op de site van Bol.com. Je hebt daar de keuze uit maar liefst 671 verschillende soorten hondenbotten.

botten hond

Wat is een hondenbot?

Eigenlijk spreekt de naam hondenbot voor zich en zeker als je bovenstaande producten goed hebt bekeken. Een hondenbot is namelijk een lekkere snack voor jouw hond en kan van diverse materialen zijn gemaakt. Lang geleden kregen honden vaak een rauw bot, bijvoorbeeld als dit over was van het avondeten.

De meeste hondenbotten worden momenteel van veel verschillende materialen gemaakt, soms kunnen honden het volledig opeten, soms is het puur om op te kauwen en kan het niet kapot en gegeten worden. Rubber en een nylon bot kunnen bijvoorbeeld niet gegeten worden, maar zijn hondenbotten die puur bedoeld zijn om op te kauwen.

Hondenbotten heb je in allerlei soorten en maten, zo heb je bijvoorbeeld natuurlijke botten, rauwe botten, kauwsticks, gedroogde buffelhuid en synthetische botten. De meeste voedingsstoffen vind je toch wel in rauwe botten. Als je denkt aan de natuurlijke botten zoals koeienbouten, dan zijn deze gesteriliseerd, deze bevatten minder voedingsstoffen.

Dan heb je nog de gedroogde buffelhuid en die kennen we ook wel onder de naam rawhide botten. Het zijn meestal geen echte botten, het is een soort van taaie huid van runderen. Er zijn wel veel smaakstoffen aanwezig waardoor de meeste honden er dol op zijn.

De bekende kauwstaaf doe het ook erg goed, deze zijn gemaakt met als doel om het gebit van de hond te reinigen. Een bijkomend voordeel is dat de kauwsticks ook bijdragen aan een betere adem.

Je hebt nu veel informatie gekregen over hondenbotten, maar waar moet je nu beginnen? Het kan wel eens lastig zijn om een goede keuze te maken en daarom informeren wij je hier graag verder over.

Waarom zou je een hondenbot kopen?

Inmiddels heb je al veel kunnen lezen over wat hondenbotten zijn en ook wat onze top vijf is. Maar weet je ook wat de reden is om een hondenbot te kopen? Daar leggen we je graag wat meer over uit, dan zal je snel overtuigd zijn waarom dat het ook voor jouw hond een aanrader is!

Jouw hond belonen met een bot

Er zijn erg veel manieren om je hond te kunnen belonen, maar als je je hond zou belonen met een hondenkoekje, dan is het vaak hap slik weg. Je wil daarom je hond iets geven waar hij wat langer plezier aan kan beleven en dat is bijvoorbeeld een hondenbot.

Als je hond een langere tijd alleen is geweest, kun je samen een wandeling maken, de hond eten geven en dan in de avonduren lekker samen binnen zitten en dan krijgt de hond zijn bot. Hij is de hele dag braaf geweest, heeft netjes op het huis gepast en dan kan je hem belonen.

Zo ben je lekker samen, jij kunt de hond in de gaten houden als hij van zijn bot geniet (wat van groot belang is) en dan heb je samen een heerlijke avond.

Honden worden er rustiger van

Sommige honden willen het liefst de hele dag rondrennen en bewegen, maar hierdoor kan het gebeuren dat je hond teveel prikkels krijgt. De hond is moe, maar zo moe dat hij er niet aan toe kan geven.

Maar het kan ook zijn dat de hond met iedereen in huis mee wil rennen (zeker als er kleine kinderen aanwezig zijn bestaat deze kans), dan kun jij de hond maar beter iets geven zodat hij wat rustiger wordt. Leg de hond bijvoorbeeld in zijn bench en dan geef je hem een lekker hondenbot.

De hond kan dan lekker genieten en even zijn energie kwijt in het kauwen. Zorg er wel voor dat de hond hier rustig kan liggen en dat kinderen hem niet kunnen storen bij het kauwen.

Goede voedingsstoffen voor je hond

In echte hondenbotten vind je goede voedingsstoffen voor jouw hond. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van je hond en het kan geen kwaad. Gun je hond daarom wat lekkers en geef hem een lekker hondenbot!

Gebruiken als verzorging van het hondengebit

Het is belangrijk dat honden kauwen, dit kan tandplak en tandsteen aanpakken. Dit is dus een goede reden om daarom je hond iedere dag even te laten kauwen. Ze vinden het leuk en lekker, worden er moe van en het is het voor het gebit, een goede aanwinst!

Voor iedere hond een geschikt bot

Voor jonge honden, voor oudere honden, er is altijd een geschikt hondenbot te vinden. Let goed op de samenstelling en denk er goed aan dat jij een hond nooit alleen laat met een kauwbot. Maar waarom niet?

Als honden het laatste stukje hebben dan willen ze het nog wel eens inslikken (zeker als je meerdere honden hebt), let hier daarom goed op of gooi het laatste stukje weg. Zorg dat jij dan met de hond gaat ruilen, zodat de hond door heeft dat hij wat lekkers krijgt als hij het laatste stukje aan jou gaat afstaan.

Meer dan genoeg redenen te bedenken dus, maar zijn er ook dingen waar je rekening mee moet houden voordat je één van deze producten koopt? In de alinea hieronder vertel ik je er graag meer over!

hondenbotjes

Waar moet je rekening mee houden?

Als je een hondenbot gaat kopen, dan moet je goed kijken wat je koopt, is dat hetgeen wat jij zoekt en wat jij ervan verwacht? Mag jouw hond dit hondenbot hebben? We hebben een aantal factoren opgesomd waar je rekening mee moet houden als jij een hondenbot gaat kopen.

Grootte van het hondenbot

Hoe groot is jouw hond en hoe groot is het hondenbot? Je hebt speciale hondenbotten voor grote en kleine honden, let hier dus goed op want een heel klein bot aan een grote hond geven is geen aanrader. Je wil namelijk dat je hond plezier beleeft aan het kauwen en dat kan alleen als het een formaat bot is waar hij echt van kan genieten!

Inhoud van de verpakking

Wat zit er in de verpakking? Is het een kauwbot of zijn het meerdere kauwsticks? Hoe vaak kun je je honden hiermee belonen?

Echt of “nep” honden bot

Is het een hondenbot wat je hond echt op kan eten of is het puur om te kauwen en kan de hond het niet opeten? Het is van belang dat je dit goed weet, want jij geeft het bot misschien met als doel dat je hond wat lekkers te snacken heeft en dat is bij een nep bot niet het geval.

Ervaringen van andere mensen

Online wordt veel informatie met elkaar gedeeld, zelfs over hondenbotten. Als je een bot hebt gekozen kun je dus nagaan wat andere gebruikers er van vinden en aan de hand daarvan beslissen of dat jij er ook voor kiest (of nog even verder zoekt).

Veel mensen hebben deze hondenbotten namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent om te doen. Het kan zijn dat deze mensen positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen. Zo voorkom je een mogelijke miskoop!

Prijs van de hondenbot

Het laatste punt is de prijs van deze producten. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de hondenbotten. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat de botten altijd beter zijn. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 10,- en kunnen oplopen tot € 35,-. Dit is voor een deel afhankelijk van hoeveel hondenbotten er in de verpakking zitten.

Het is qua prijs en kwaliteit in orde? Betaal jij niet te veel voor hetgeen wat je krijgt? Houd er rekening mee dat bijvoorbeeld Bullepees duurder zal zijn dan een gewone hondenbot.

Is een hondenbot gevaarlijk voor honden?

Sommige mensen denken dat een hondenbotten gevaarlijk zijn voor honden. Normaal gesproken is een bot voor honden niet gevaarlijk, maar er zijn toch een paar dingen die je goed moet weten.

Jij wil als eigenaar dat je hond veilig van een hondenbot kan genieten, dit kan alleen als jij er bij bent als de hond gaat snacken. Ook moet je een klein hondje geen groot bot geven, want dan kunnen ze ineens teveel binnenkrijgen waar ze ziek van kunnen worden.

Een hond zal altijd moeten leren hoe dat hij op een bot moet kluiven. Let er daarom goed op wanneer je hiermee begint en ook wat je je hond geeft. Van welk materiaal is het hondenbot gemaakt?

Wat past het beste bij jouw hond? Bij twijfel moet je altijd navraag doen en ook wanneer je hond van een bot heeft gegeten en je twijfelt of dat er wat met de hond is, dan ga je naar de dierenarts.

hondenbotten

Zitten er nadelen vast aan een hondenbot?

Naast dat er vele voordelen zitten aan het geven van een hondenbot aan je hond, zijn er ook nadelen. Online delen mensen hun ervaringen met elkaar. Het bot kan te groot of juist te klein zijn voor je hond, daar moet je alert op zijn bij je aankoop! Maar je moet je er ook van bewust zijn dat jij een hond alleen een bot geeft als jij er bij bent! Verstikking moet voorkomen worden!

Heeft jouw hond al ervaring met het op een bot kauwen? Laat de hond er rustig aan wennen, eerst even kort en de volgende keer wat langer. Het beste kun je ook altijd met een zachter bot beginnen, maar blijf het in de gaten houden!

Welke voedingsstoffen zitten er in een hondenbot?

Je bent op zoek naar het beste hondenbot voor jouw hond, maar wat zit er dan allemaal in? Bij een rauw en natuurlijk bot krijgt de hond dankzij het bot genoeg voedingsstoffen binnen.

Je hebt ook nog gekookte natuurlijke botten, deze zijn dan vaak geperst en de meeste gekookte botten zijn van rund of van kip. Als je hond hier een allergie voor heeft moet je opletten wat je je hond wel of niet kunt geven!

Doordat veel botten gekookt worden, zijn veel voedingsstoffen snel verdwenen, wat ook geldt voor het vocht in botten. Er zijn veel hondenbotten te koop, soms met als doel plezier van de hond en soms als aanvulling op een dieet van je hond.

Ze kunnen dus bedoeld zijn als voeding of als hondenspeeltje. Ze zijn eigenlijk ongevaarlijk voor honden, als jij er maar bij blijft als je hond gaat kauwen.

lekkere hondenbotten

Veelgestelde vragen

Wat is het beste bot voor hond?

Het beste bot voor jouw hond is het bot wat bij jouw hond past. Op deze pagina heb je al veel over hondenbotten kunnen lezen en onze top vijf kunnen vinden. Er zijn dan ook meerdere hondenbotten die wij aan kunnen raden voor jouw hond, maar jij zal zelf de keuze moeten maken wat voor jouw hond het beste is, wat past bij jouw situatie.

Zijn hondenbotten gevaarlijk?

Een hondenbot kan gevaar opleveren, dit zijn dan met name de botten die kunnen splinteren. Je moet hier dan ook extra alert op zijn als je deze aan de hond geeft. Daarnaast moet je er altijd bij zijn als je je hond een bot geeft, want een bot kan altijd (als ze bijvoorbeeld het laatste stukje ineens inslikken) in de luchtpijp vast blijven zitten of voor een blokkade zorgen in de darmen. Bij twijfel raadpleeg je altijd een dierenarts voor onderzoek.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel hondenbotten hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie