Hondenfluitje kopen? Alle hondenfluitjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je opzoek naar een hondenfluitje, om jouw hond mee te trainen, commando’s aan te leren of om op te voeden? Een hondenfluitje is het ideale training’s middel! Dit product is een van de eerste dingen die je als nieuwe eigenaar van de hond aangeschaft.

Met een hondenfluitje krijg je direct de aandacht van jouw hond, bijvoorbeeld als hij veel blaft. In dit uitgebreide artikel vertellen we je graag alles over hondenfluitjes. Bijvoorbeeld waar je op moet letten en waarom je er eentje zou moeten kopen.

Ook hebben we een leuk stappenplan toegevoegd over het gebruik van een hondenfluitje. Aan het einde van dit artikel weet je alles over fluitjes voor honden!

Zoals bij alle product informatie op deze website kijken we naar een aantal belangrijke punten. Denk hierbij aan de prijs-kwaliteitverhouding, en de nadelen en voordelen van bepaalde producten.

Ook nemen wij onze persoonlijke mening in de beoordelingen van andere hondenliefhebbers mee in onze overwegingen. Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Het beste hondenfluitje

Onze drie favoriete hondenfluitjes

Hopelijk heb je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze kunnen maken. Als het nog niet zo is kun je hier onze drie favoriete hondenfluitjes bekijken. Dit is op basis van onze eigen ervaring, of de ervaringen van anderen. Zo weet je zeker dat je een product koopt dat zichzelf inmiddels al heeft bewezen.

Een fluitje is die speciaal voor honden zijn gemaakt produceren en toon tussen de 4.000 en 18.000 hertz. Deze toon kunnen wij mensen horen, en uiteraard ook honden. Maar ook genoeg andere dieren. Het voordeel hiervan is dat jouw hond op deze fluit toon reageert, het nadeel kan zijn dat andere mensen hier last van kunnen hebben. Zo’n fluitje produceert namelijk best wel een herkenbaar geluid.

Fluitje voor honden – Aanpasbare frequentie

Het eerste hondenfluitje in onze top drie is het honden fluitje met een aanpasbare frequentie. Dit product wordt beoordeeld met een drie van de maximaal vijf sterren op basis van acht reviews op Bol.com. Voor € 2,95 krijg je met dat fluitje veel waar voor je geld.

Deze fluit produceert een ultrasoon geluid, dat voor mensen niet hoorbaar is maar voor jouw hond wel. Hij heeft een bereik tot 150 m en wat ook nog eens geleverd met een keykoord. Een absolute aanrader!

Clix Professioneel Hondenfluitje

Het honden fluitje van Clix is de duurste in onze test, maar niet de minste. Dit professionele hondenfluitje wordt beoordeeld met een drie van de maximaal vijf sterren op Bol.com. Ook dit hondenfluitje produceert een ultrasoon geluid, waarbij eveneens de frequentie aan te passen is.

NBH RVS honden fluitje met aanpasbare frequenties

De NBA honden fluit is gemaakt van hoogwaardig RVS materiaal. Bij dit geluidje krijg je veel waar voor je geld. Ook dit fluit heeft een aanpasbare frequentie, omdat niet alle honden dezelfde frequentie zorgen. Dit product wordt beoordeeld met een 2,8 van de maximaal vijf sterren op Bol.com. Dit hondenfluitje is makkelijk mee te nemen, en weegt maar 10 gram!

Ik hoop dat je na het zien van onze drie favoriete hondenfluitjes een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat niet zo is kun je altijd even een kijkje nemen op Bol.com, daar hebben ze de keuze uit 130 verschillende hondenfluitjes!

hondenfluitje

Wat is een hondenfluitje?

Na het zien van de bovenstaande producten zou je een goed beeld moeten hebben wat een honden fluitje is en welke tot onze favoriete product in behoren. Wil je meer lezen over het fluitje? Lees dan snel verder we leggen dat je graag uit!

Een honden fluit is een product die ingezet wordt tijdens de training, het opvoeden of om commando’s aan te leren. Er zijn ook andere manieren om dit te doen, dit is er eentje van. Waar je bijvoorbeeld een anti blafband inzet als jouw hond overmatig blaft, kan een hondenfluitje op een andere manier ingezet worden.

Er zijn veel verschillende vormen, kleuren en maten en sommigen produceren en toon die wij mensen niet kunnen horen. Dit wordt ook wel ultrasoon geluid genoemd. Ook zijn er genoeg manieren te bedenken waarop je een fluitje kunt gebruiken om je hond bepaalde commando’s aan te leren.

Zo zou je een hond aan kunnen leren dat hij komt bij twee korte fluittonen, of gaat liggen bij een lange fluit toon. Er zijn veel verschillende soorten, maten en kleuren, daarom is het verstandig om jezelf vooraf goed in te lezen. Waarom je eigenlijk een hondenfluit zou moeten kopen en welke voordelen dit heeft lees je in de alinea hier onder.

Waarom moet je een hondenfluit kopen?

Je weet nu welk hondenfluitje het beste is en waar je deze voor kunnen gebruiken. Maar waarom zou jij er als baasje in moeten kopen? Er zijn namelijk meerdere manieren waarop jij jouw hond kunnen trainen. Wij hebben een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet!

Niet schreeuwen, maar fluiten

Een van de eerste voordelen waarom je een fluitje voor je hond zou moeten kopen, is dat je jouw stem bijna niet hoeft te gebruiken. Als je vaak met je hond sport zie je vaak schreeuwende mensen langs de kant staan, of het baasje produceert zelf veel geluid. Het blazen op een flatje is veel minder belastend voor jou stembanden.

Het ideale middel om te mee te trainen

Als je de honden fluit goed gebruikt, is het een diervriendelijke manier om jouw hond op te voeden en om met jou om te trainen. Het geluid van het honden fluitje is zeer herkenbaar, zo wit jouw hond precies dat jij diegene bent die het commando geeft.

Het is dan ook niet voor niets dat veel politie honden en jacht honden getraind worden met de hulp van een fluitje. Ook bereikt dit geluid een veel langere afstand dan wanneer jij schreeuwt.

Er is een geschikt fluitje voor iedere hond

Tot slot is er voor iedere hond een geschikt fluitje verkrijgbaar. Je hebt kunnen zien dat er allerlei verschillende soorten, en modellen verkrijgbaar zijn. Vanwege dit aanbod is het wel goed om te kijken welke het beste bij jou past, en waar jouw hond goed op reageert.

Reden genoeg dus om een hondenfluitje te kopen, maar daar hou je rekening mee als je besluit om dit product te kopen? Hieronder lees je er meer over.

hondenfluitje kopen

Waar moet je rekening mee houden?

Het is dus goed om een hondenfluitje kopen dat past bij jou in de behoeftes van jouw hond of pup. Soms zitten er ook functies op hondenfluitjes die je niet belangrijk vindt of zelfs helemaal niet gaat gebruiken. We hebben een aantal dingen op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden.

Een honden fluitje met of zonder geluid

Je hebt kunnen zien dat er hondenfluitjes verkrijgbaar zijn die geen geluid produceren, althans die wij mensen niet kunnen horen. De meeste fluitjes kunnen mensen ook horen, maar er zijn er dus een aantal verkrijgbaar die weet niet horen. Met name als je in een drukke buurt wilt trainen, of waarbij er veel mensen om jou heen zijn is het wellicht een goede koop.

Is de frequentie regelbaar?

Bij sommige honden fluitjes kun je de frequentie zelf instellen. Dit was ook wel een verstelbare frequentie of een regelbare frequentie genoemd. Het instellen van de frequentie kan handig zijn als je de honden fluit vaker wilt gebruiken. Zo kun je de hoogte instellen zodat jouw hand beter luistert naar de hondenfluit.

De verschillende materialen

Naast een regelbare frequentie is het ook belangrijk dat je rekening houdt met het soort materiaal waarvan de honden fluit is gemaakt. Verreweg de meeste hondenfluitjes zijn gemaakt van staal, roestvrij staal of kunststof.

Een hondenfluitje van staal is uiteraard de meest duurzame keuze, deze gaat een leven mee. Wij hebben zelf een honden fluitje van de roestvrij staal, het voordeel is dat deze ook in de vaatwasser kan na gebruik.

De beoordelingen van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste honden fluit kijken wij niet alleen onze eigen ervaring, maar ook naar de ervaringen die anderen hebben met het product. Laat je dus altijd goed informeren! Producten met slechte reviews kun je in mijn ogen beter vermijden.

De prijs van een hondenfluitje

Het laatste punt dat ik wil benoemen is de prijs van deze producten. Ik zou je persoonlijke adviseren om te gaan voor een duurzaam product die erg lang meegaat, deze zijn wel vaak een stukje duurder. En hondenfluitje is al te koop vanaf zo’n € 3,- en loopt op tot meer dan € 20,-. Het is in ieder geval altijd goed om iets te kiezen dat binnen jouw budget past.

beste hondenfluitje

Het gebruik van een hondenfluitje

Zodra jij de honden fluit in huis hebt, wil jij natuurlijk weten hoe deze werkt. Gelukkig is dat heel simpel! De kans is groot dat jij als kind ooit op een blokfluit hebt gespeeld, in principe weet je dan hoe een hondenfluitje werkt. Het principe is namelijk precies het zelfde!

Jij blaast aan de bovenkant van de honden fluit, waardoor er een trilling ontstaat. Deze trilling zorgt voor het geluid, of niet als je een ultrasoon honden fluitje hebt aangeschaft.

Jouw hond zal ongetwijfeld op dit geluid te reageren! En je bent nu klaar om het hondenfluitje te gebruiken om jouw hond op te voeden of om hem te trainen. Hier onder nog een aantal tips die je zouden kunnen helpen.

Zet voor jezelf eerst op een rijtje wanneer je hond gaat blaffen. Dit kan zijn wanneer de deurbel gaat, er mensen langslopen, je hond een vogel voorbij zie vliegen et cetera. Voor veel honden die veel blaffen zijn er bepaalde gebeurtenissen die hond triggeren.

Deze triggers kun je vervolgens zelf nabootsen, door bijvoorbeeld heen en weer te lopen langs het raam of om op de deurbel te drukken.

Precies op het moment dat jouw hond gaat blaffen, blaasje kort en hard op het hondenfluitje. Als je merkt dat je hond niet reageert op het hondenfluitje, dan herhaal je dit proces.

Als je hond goed reageert, en dus niet begint te blaffen, beloon hem dan met een lekkere honden snack. Herhaal dit een aantal keer.

Een hond is een intelligent wezen en zal na verloop van tijd het fluitje associëren dat hij moet stoppen met blaffen. En als hij dan stopt met blaffen, dan weet hij dat hij beloond wordt.

Dit is een van de manieren waarop je het hondenfluitje in kunt zetten. Zo zijn er tal van andere dingen die je af wilt leren, of aan wilt leren. Een honden fluitje is een leuk product om jouw hond mee te trainen!

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik een hondenfluitje?

Voordat je het fluitje gaat gebruiken moet je goed nadenken welke commando’s je wilt verbinden aan het fluitje. Ook is het goed om een aantal lekkere hondensnacks bij je te hebben, zo kan je jouw hond belonen voor goed gedrag.

Hoe kan ik mijn hond laten wennen aan het hondenfluitje?

Het geluid van het fluitje kan je het beste combineren met een beloning. Zo kan de hond wennen aan het geluid, en ervaart het als iets positiefs. Let er wel op dat honden een relatief korte aandacht spanne hebben, het is dan ook aan te raden het fluitje even weg te leggen na zo’n 5 minuten.

Wat zijn de voordelen van een hondenfluitje?

In dit artikel kan je uitgebreid de voordelen van het fluitje lezen. Bijvoorbeeld wanneer de hond niet goed op jouw stem reageert. Ook als de hond ver bij je vandaan is kan je een fluitje gebruiken om hem of haar te roepen. Honden die slecht horen kunnen ook baat hebben bij het gebruik van een hondenfluitje.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenfluitje hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie