Hondenhek kopen? Alle hondenhekken online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Een hondenhek is een manier om een ruimte zoals een trap af te sluiten voor jouw hond. Zo voorkom je dat hij ergens komt waar je liever niet wilt dat hij komt. Je kunt natuurlijk ook een plek creëren waar hij juist wel mag komen. In dit artikel vertel ik je alles over de beste hondenhek!

In dit artikel ga ik je alles vertellen over de verschillende hondenhekken, en welke je het beste kunt kopen. Tijdens ons onderzoek naar de beste hondenhek kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

Het beste hondenhek

Onze favoriete hondenhekken

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze hekken voor honden hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Trixie Hondenhek Met Deur Wit

Op de eerste plaats in onze top vijf favoriete hondenhekken staat het product van Trixie. Deze wordt beoordeeld met een 3,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 17 reviews op Bol.com. Dit hekje is 81 centimeter hoog en de breedte kan je vanaf 60 tot 160 centimeter verstellen.

Dit product is verder voorzien van een handig deurtje, zodat jullie er beide gemakkelijk doorheen kunnen lopen. De panelen kan je in verschillende vormen plaatsen, en dankzij de meegeleverde voetjes blijft het hondenhek stabiel staan. Dit is een echte aanrader!

Bettacare Hondenhek met luikje

Het tweede product in onze top vijf is het hondenhek van Bettacare. Dit model is ideaal om ervoor te zorgen dat jouw hond niet uit zichzelf naar boven gaat.

Je sluit hier letterlijk de trap mee af, het is een vergelijkbaar product die we kennen om te zorgen dat kinderen niet naar boven of beneden gaan. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com.

Het leuke van dit hekje is het kattenluikje, zo kan een kat door het luikje naar binnen- en buiten gaan zodat hij niet over het hek heen hoeft te springen. Dit is dan ook ideaal als je een hond en een kat in huis hebt. Dit hondenhek kan je eenvoudig bevestigen middels de klemmen. Er hoeven dus geen gaten geboord te worden!

Trixie Hondenhek Metaal Wit

Op de derde plaats in onze top vijf staat wederom een product van Trixie. Dit hondenhek is vergelijkbaar met het tweede product en wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews op Bol.com. Dit hekje is 76 centimeter hoog en de breedte is verstelbaar vanaf 75 tot 85 centimeter.

Dit hondenhek is ook makkelijk in gebruiken, en kan eenvoudig geplaatst worden. Het is dan ook ideaal om de gang, of trap af te sluiten als je niet wilt dat jouw hond daar komt. Ook is dit hekje makkelijk te monteren middels de klemmen, geen schroeven of boren dus!

Houten hondenhek Harmonica

Het vierde product in onze top vijf favoriete hondenhekken is er eentje die niet afkomstig is van een specifiek merk, maar dat maakt dit hekje niet minder! Deze wordt beoordeeld met een 3,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 6 reviews op Bol.com. Dit hekje is 80 centimeter hoog en de breedte kan je instellen vanaf 60 tot 110 centimeter.

Dit hondenhek moet aan één kan aan de muur bevestigd worden, daarna kan je de andere kant gemakkelijk in- en uitklappen. Ideaal om bijvoorbeeld de hal of trap mee af te sluiten. Het leuke van dit harmonica systeem is dat je ‘m met één hand kunt openvouwen en dichtvouwen!

ACE Pets Oprolbaar Hondenhek

We sluiten onze top vijf af met het hondenhek van ACE Pets. Deze wordt beoordeeld met een 3,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 12 reviews op Bol.com. Dit oprolbare hekje is tevens één van de goedkoopste oplossingen en dit model is verkrijgbaar in 2 verschillende maten.

Het hierboven afgebeelde product heeft een maximale lengte van 180 centimeter, de kleinere variant een maximale lengte van 110 centimeter. Dankzij de meegeleverde haken kan je dit hondenhek gemakkelijk plaatsen. Je bevestigd de haken op de muur, trap of deur en klemt het doek er aan vast. Heel gemakkelijk dus!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit meer dan 160 verschillende hondenhekken!

hondenhek

Wat is een hondenhek?

Na het zien van de bovenstaande producten zou je inmiddels een goed beeld moeten hebben wat een hondenhek is. Als het nog niet zo is of je wilt gewoon meer lezen over de verschillende soorten of het gebruik ervan, lees dan snel verder.

Eigenlijk is een hondenhek niets anders dan een hekje waar je een ruimte mee kunt afsluiten. Zo’n hondenhekje kan je het beste vergelijken met een traphekje dat mensen plaatsen op het moment dat zij een baby krijgen. Daarmee voorkom je dat de baby van de trap valt.

Een hondenhek is dus eigenlijk hetzelfde product, maar dan gemaakt voor honden! Zo kan je bijvoorbeeld te trap naar boven afsluiten, de keuken et cetera. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld niet wilt dat de hond uit zichzelf naar boven gaat en op jullie bed gaat liggen.

Het uitkiezen van het beste afsluithek voor de hond kan best ingewikkeld zijn, aangezien je de keuze hebt uit meer dan 160 verschillende hondenhekken. Ik hoop dat ik je met dit artikel een eind op weg heb geholpen! Waarom je een hondenhek moet kopen leg ik je graag in de alinea hieronder uit!

Waarom zou je een honden hek kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren en welke hondenhek het beste is. Maar waarom zou je er eentje moeten kopen? Hier onder heb ik een aantal van deze redenen voor je op een rijtje gezet!

Je kan gemakkelijk ruimtes afsluiten

Ten eerste kan je met een hondenhek ruimtes afsluiten. Dit heb ik al even benoemd, maar dit is hoofdzakelijk de reden waarom je een hondenhek wilt kopen. De kans is groot dat je niet wilt dat jouw hond altijd overal in het huis kan komen.

Onze honden kunnen vrij door het huis lopen, maar ik kan mijzelf voorstellen dat er mensen zijn die dat liever niet hebben. Met een afsluithek voorkom je dit, en kan jij zelf bepalen waar jouw hond wel- en niet mag komen!

Om andere dieren of een baby te beschermen

Op de tweede plaats kan het zijn dat je andere dieren in huis wilt beschermen, of dat je niet wilt dat jouw hond op de babyslaapkamer kan komen.

Het kan ook zo zijn dat je zelf geen baby hebt, maar dat je familie of vrienden op bezoek krijgt die wel een kindje hebben. Ook dan kan het verstandig zijn om een afsluithekje te plaatsen.

Maar het kan ook zijn dat je tijdelijk een oppashond thuis hebt die niet goed overweg kan met jouw eigen honden. Met een hondenhek voorkom je dat ze dicht bij elkaar in de buurt komen en ruzie kunnen maken.

Een eigen plekje creëren voor de hond

Een hondenhek kan je ook gebruiken om een ruimte voor de hond te creëren. In dat geval gebruik je het hondenhek op een andere functionele manier. En ieder baasje weet dat het goed is om een rustige plek te hebben waar de hond kan uitrusten of slapen.

Er is een geschikt hondenhek voor elke situatie

Tot slot is er voor iedere denkbare situatie een hek verkrijgbaar. Of het nu gaat om de toegang tot de trap naar boven te blokkeren, een kamer af te sluiten et cetera. Met ruim 160 verschillende producten is de kans heel groot dat er eentje tussen ziet die jouw probleem oplost!

Zoals je kunt zien zijn er twee redenen waarom je een hondenhek zou moeten kopen. Waar je precies rekening mee moet houden vertel ik je graag in de volgende alinea!

hondenhek kopen

Waar moet je rekening mee houden?

Honden zijn er in allerlei soorten en maten, hier moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een hondenhek. Er is zoveel keuze in maten, soorten en materialen dat het ons niet verbaast dat je hier onderzoek naar doet. Hieronder heb ik een aantal punten onder elkaar gezet waar je rekening mee moet houden!

Welk soort hondenhek?

Je moet op de eerste plaats rekening houden met het soort hondenhek. Denk hierbij aan een hek dat je kunt oprollen, in- en uit elkaar kunt vouwen en of je het hek binnenshuis of buitenshuis gaat gebruiken.

Het ene model is geschikter voor een bepaalde situatie dan een andere, en dat klinkt vrij logisch. Wil je bijvoorbeeld alleen de toegang tot de trap afsluiten, of een gedeelte in de woonkamer?

Het is dus verstandig om hier vooraf goed naar te kijken. Als je daar nog niet helemaal zeker van bent, lees dan verder. Later in dit artikel kom ik terug op de verschillende soorten hondenhekken.

Van welk materiaal is het hondenhek gemaakt?

Naast het soort hondenhek is het goed om te kijken van welk materiaal het hek is gemaakt. Dit zegt in de meeste gevallen iets over de stevigheid van het hek, maar ook de kwaliteit.

Goedkopere hondenhekken zijn over het algemeen gemaakt van kunststof of nylon materiaal, waarbij de duurdere modellen vaak gemaakt zijn van aluminium of metaal. Het kan ook zijn dat het hek een combinatie van materialen heeft.

Ook moet je weten of je het honden afsluithek binnen- of buiten gaat gebruiken. Een hek dat gemaakt is van hout is doorgaans niet geschikt om buiten te gebruiken. Dan kan je beter een kunststof model kopen.

De breedte en hoogte van het hondenhek

Net zoals het materiaalgebruik en het type hek is het goed om te kijken naar de hoogte en breedte van het hek. Je wilt natuurlijk niet dat jouw hond zonder moeite over het hek heen kan springen.

Het spreekt denk ik voor zich, maar voor middelgrote honden heb je een groter hekje nodig dan voor een kleine hond. Ook moet het hek breed genoeg zijn om de ruimte af te sluiten die je voor ogen hebt. Het is verstandig om deze breedte op te meten, en dan een passend hek te zoeken die aan deze afmetingen voldoet.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus goed informeren door de ervaringen van anderen te lezen.

Veel mensen hebben het hondenhek namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van het honden hek

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het afsluithek. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan een hekje.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het perse beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 20,- en kunnen oplopen tot wel € 210,-.

honden afsluithek

De verschillende soorten hondenhekken

Hondenhekken zijn er in veel verschillende soorten, maten, kleuren en materialen. Je weet nu wat een hondenhek is, welke producten tot onze favorieten behoren en waar je rekening mee moet houden.

Maar welke verschillende hekken zijn er dan? Hieronder heb ik de meest voorkomende voor je opgesomd!

Het honden traphekje

Ten eerste is er het bekende traphekje, dit is het populairste afsluithek voor honden. Deze bevestig je aan het begin van de trap en het zorgt ervoor dat de hond niet zomaar naar boven kan lopen. Het openen en sluiten van deze hekjes kan op meerdere manieren.

Zo zijn er traphekjes die je in- en uit elkaar kunt vouwen, maar het kan ook zijn dat je het hekje naar jezelf toe moet halen. De werking is precies hetzelfde als een hekje dat je koopt als je een baby of hele kleine kinderen hebt.

Een oprolbaar honden hek

Naast het traphekje kan je ook een oprolbaar model kopen. Deze producten zijn vaak een stuk voordeliger dan de traphekjes, en kan je gemakkelijker op meerdere plekken in en rondom het huis gebruiken. In de meeste gevallen zijn deze hekken flexibel en kan je ze makkelijk opbergen als je het hekje even niet nodig hebt!

Het hondenhekje om buiten te gebruiken

Tot slot zijn er hondenhekjes die specifiek gemaakt zijn om buiten te gebruiken. Zo kan je gemakkelijk een afscheiding in de tuin maken, je wilt bijvoorbeeld niet dat hij tussen de bloemetjes kan komen.

In de product omschrijving staat in de meeste gevallen aangegeven of het hekje geschikt is om buiten te gebruiken. Deze hekken bevatten een speciale coating dat roest voorkomt, handig om vooraf te weten!

hondenhek buiten

Hoe plaats ik het hondenhek?

Zodra je een hondenhekje hebt gekocht en deze binnen is gekomen wil je natuurlijk weten hoe je deze het beste kunt installeren. Dit verschilt per hekje, en ik wil je aanraden om altijd vooraf de meegeleverde gebruiksaanwijzing door te lezen.

Daar staat namelijk precies in hoe je dat bij dat specifieke hekje moet doen. Op de eerste plaats moet je de plek kiezen waar je het hondenhek wilt plaatsen. Hier moet je rekening mee houden omdat deze hekjes op verschillende manieren werken.

In dit artikel heb je bijvoorbeeld kunnen zien dat er hekjes zijn die je in- en uit elkaar kunt vouwen, sommigen moet je net zoals een deurtje openen. Daarna is de wijze van plaatsing van belang.

De meeste hondenhekken kan je plaatsen zonder dat je eerst gaten in de muren moet boren. Deze werken middels plak strips of pootjes die je op maat kunt instellen. Er zijn eigenlijk twee verschillende manieren waarom een hondenhek bevestig kan worden.

Een hondenhek met plak strips

De meest voorkomende is het hekje met plak strips. Deze plakkers plaats je deze de muur of wand waarna je het hek kan plaatsen. De breedte en hoogte verschilt per situatie, in de handleiding staat dit vast goed aangegeven.

Een hondenhek met pootjes

Om een hek te plaatsen met pootjes moet je het hek in eerste instantie voor bijvoorbeeld de trapopening houden, daarna kan je de pootjes uitschuiven totdat het hekje stevig zit. Als het hek op z’n plek zit dan kan je deze net zo makkelijk weer verwijderen als dat je het bevestigd hebt. Met een simpele draai aan de pootjes!

Hoe maak ik het hek schoon?

Je weet inmiddels bijna alles over het honden afsluithek! Maar hoe kan je deze het beste schoonmaken? Net zoals alle andere producten voor honden is het belangrijk dat je deze regelmatig schoonmaakt.

Op die manier zorg je ervoor dat je langer plezier hebt van het hondenhek, en dat bacteriën zich zo min mogelijk vermenigvuldigen. Gelukkig is een hondenhek heel makkelijk schoon te maken!

Het enige dat je nodig hebt is een natte doek en eventueel een diervriendelijke zeep. Afhankelijk van het soort hekje dat je hebt gekocht kan je het hek afnemen met de natte doek. Als deze erg vuil is gebruik je een beetje zeep. Dat is alles!

beste hondenhek

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik het hondenhek het beste plaatsen?

Een hondenhek plaatsen is in de meeste gevallen niet moeilijk. De meeste zijn voorzien van een handig systeem waarbij je geen gaten hoeft te boren.

Moet ik mijn hond laten wennen aan een hondenhek?

Nieuwe dingen zijn voor de meeste honden altijd even spannend. Ook bij een hondenhek is het goed om hem of haar te laten wennen aan het hek. Zo voorkom je dat hij bijvoorbeeld wil ontsnappen, of aan het hek gaat bijten. Je kan jouw hond laten wennen aan het hek door hem te belonen met een lekkere hondensnack, of met hem te gaan spelen in de buurt van het hek.

Wat zijn de voordelen van een hondenhek?

Met een hondenhek zorg je ervoor dat jouw hond niet op bepaalde plekken in het huis kan komen. Ook zorgt het ervoor dat jouw hond veilig op één bepaalde plek in het huis blijft.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenhek hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie