Hondenhok kopen? Alle hondenhokken online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Met een hondenhok creëer je een fijne plek voor jouw hond. Hier kan hij lekker in liggen om te rusten, of om te gaan slapen. Er zijn hondenhokken verkrijgbaar voor binnen en voor buiten. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, maar ook veel verschillende materialen.

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar het beste hondenhok. Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze hokken, en waarom je deze zou moeten kopen, waar je op moet letten en allerlei andere handige tips.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Tijdens onze zoektocht naar het beste hondenhok kijken we naar een aantal punten.

Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van producten en uiteraard de reviews van andere hondeneigenaren. Op die manier ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

Het beste hondenhok

Onze top vijf favoriete hondenhokken

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande hondenhokken een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favoriete honden hokken bekijken.

Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Nobleza hondenhok – Kunstof

Op de eerste plaats in onze top vijf staat het hondenhok van Nobleza, deze is geschikt voor zowel binnen als buitengebruik. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Dit hok is gemaakt van stevig kunststof materiaal en ze zijn verkrijgbaar in meerdere maten.

Het afgebeelde product hierboven is 72 x 57 x57 centimeter, dit model is dus geschikt voor kleinere honden! De grotere variant is geschikt voor grotere honden, klinkt logisch! Het honden hok is gemakkelijk om in elkaar te zetten omdat het opvouwbaar is, ook is schoonmaken geen probleem bij dit model!

Imac Hondenhok Zeus Grijs

Het tweede product is het hondenhok van Imac. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Dit grijs gekleurde hondenhok is speciaal ontworpen voor binnen gebruik. Het hondenhok is 72 centimeter lang, 62 centimeter breed en 62,5 centimeter hoog. Ook dit hok is geschikt voor kleinere honden.

Het dak is eenvoudig te verwijderen en is het schoonmaken een fluitje van een cent. Dit hok is voorzien van een rooster en drainagesysteem op de bodem dat het erg prettig maakt voor jouw hond! Dit model is verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals roze, groen of lichtblauw!

Flamingo hondenhok Classic Flat

Het derde product in onze top vijf is een hok dat geschikt is voor buitengebruik. Deze wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com.

Dankzij de wanden die een dikte hebben van 1,2 centimeter is deze geschikt voor alle weertypes. Ook als het veel heeft geregend zal de binnenkant droog blijven, omdat deze zo’n 8 centimeter van de grond af staat.

Dit type hondenhok is verkrijgbaar in meerdere formaten. Het afgebeelde product hierboven is 104 centimeter breed, 72 centimeter hoog en 68 centimeter diep. Het platte dak kan geopend worden tot 90 graden, zo kan je het hok makkelijk schoonmaken, ideaal!

Duvo+ Hondenhok Balto 1 Classic

Op de vierde plek staat het buitenhok van Duvo+. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Dit klassieke hondenhok is 85 centimeter lang, 58 centimeter breed en 58 centimeter hoog.

Deze is dus geschikt voor kleinere honden. Ook dit hok is weerbestendig en wordt het dak geleverd inclusief de dakbedekking. Door de verhoging blijft het in het hok droog bij nat weer, en loopt er niet zomaar water naar binnen.

Flamingo Hondenhok Classic

Op de laatste plaats staat het hondenhok van Flamingo. Dit Classic model wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Het hok heeft de typische looks van een klassiek hondenhok. Je weet wel, die je vaak in films zien. Het is net een klein hondenhuisje!

De afmetingen van dit houten hondenhok zijn 76 centimeter lang, 70 centimeter breed en 76 centimeter hoog. Ook deze is verkrijgbaar in meerdere maten, het afgebeelde product is geschikt voor kleine honden. Ook deze is voorzien van poten, zodat jouw hond droog blijft tijdens een regenbui.

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit meer dan 210 verschillende hondenhokken!

beste hondenhok

Wat is een hondenhok?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een goed beeld bij wat een honden hok precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt meer informatie over deze producten, lees dan snel verder! Hieronder leg ik het je graag uit.

De kans is groot dat je er wel eens eentje gezien hebt, in een film bijvoorbeeld. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei leuke vormen, kleuren en materialen. De bekendste en meest iconische is het hondenhok in de vorm van een klein huisje.

Eigenlijk is een hondenhok niets anders dan een product waar jouw hond in kan liggen om te ontspannen, of om lekker te slapen. Je kan ze het beste vergelijken met een konijnenhok. Alleen zijn deze specifiek ontworpen voor honden. Op die manier heeft jouw hond een eigen plekje waar hij zich in kan terugtrekken.

Omdat je de keuze hebt uit meer dan 200 verschillende modellen kan het best lastig zijn om hier de beste uit te zoeken. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen. In de volgende alinea vertel ik je graag wat de voordelen zijn van een honden hok, en waarom het een leuk product is om te kopen.

Waarom zou je een hondenhok kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren en wat een hondenhok precies is. Wanneer je een hond krijgt, of een puppy ophaalt zijn er een aantal producten die je vooraf moet kopen.

Denk hierbij aan hondenspeelgoed, voeding, maar een eigen slaapplek is is ook één van deze dingen. Wat mij betreft mag een honden hok niet in deze lijst ontbraken. Maar waarom zou je er eentje moeten kopen? Het korte antwoord op deze vraag is, omdat een hond nu eenmaal een eigen plekje nodig heeft.

Het is een van de beste items om je hond een eigen plekje te geven. Je eigen huis waar je naar hartenlust kunt ontspannen. De meeste honden houden ervan om door het huis te lopen en voelen zich op hun gemak, maar ze hebben ook een speciaal plekje voor zichzelf nodig. Zo kruipen honden bijvoorbeeld vaak onder het bureau of vallen ze in slaap in een wasmand.

Het liefst geef je ze een eigen ruimte waar ze kunnen staan, zitten of liggen. Dat is de reden waarom veel mensen een hondenbench kopen, maar deze zijn niet geschikt om buiten te gebruiken. Een hondenhok is dan het ideale alternatief!

Deze producten kunnen de warmte goed vasthouden, zodat jouw hond het ’s nachts niet koud krijgt, en staan de meeste van deze hokken niet direct op de grond, zodat de kou niet snel omhoogtrekt.

hondenhok kopen

Wanneer zou je kiezen voor een hondenhok?

Je weet nu welke honden hokken de beste zijn, en waarom het goed is om er eentje te kopen. Maar wanneer zou je kunnen kiezen voor een hondenhok? Vanwege de prijs zijn het geen producten die je vaak gaat kopen. Hieronder heb ik de meest voorkomende redenen voor je opgesomd!

Wanneer je niet vaak thuis bent

Ten eerste zou een hondenhok een goede investering zijn als je de hond overdag buiten laat, zo kan hij zijn behoefte doen op een hondentoilet als je niet thuis bent. En dit komt vaker voor dan je misschien zou denken!

Een honden hok zorgt ervoor dat jouw hondje droog kan liggen als het regent, en jij kan gerust overdag werken. Een honden hok is hier het ideale hulpmiddel voor. Wanneer je geen omheinde tuin hebt, kan je een honden ren plaatsen zodat jouw hond voldoende ruimte heeft.

Als je een waakhond hebt die op het erf past

Een hondenhok wordt vaak door mensen gekocht die een waakhond hebben. Iedereen heeft hier vast wel een beeld bij. Deze honden zijn in de meeste gevallen altijd buiten. Een honden hok is in dit geval een goede investering. Zo kan de hond schuilen tijdens een regenbui, en kan hij of zij lekker warm slapen of uitrusten.

Er is een geschikt hok voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond een geschikt hondenhok verkrijgbaar. In dit artikel heb je kunnen zien dat je uit heel veel verschillende modellen, maten, vormen en kleuren kunt kiezen. Daar zit er vast wel eentje tussen die goed bij jouw hond past!

Er zijn dus verschillende redenen te bedenken waarom je een hondenhok zou kunnen kopen. Voordat je dat doet zijn er wel een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je in de volgende alinea meer over!

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een hondenhok te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

Hoe groot moet het hondenhok zijn?

Op de eerste plaats is het belangrijk om te kijken naar de grootte van het hondenhok. Je wilt natuurlijk wel dat jouw hond zonder moeite in alle denkbare houdingen kan gaan liggen. Ook moet jouw hond zich gemakkelijk om kunnen draaien en er zonder problemen in- en uit kunnen.

Daarom is het belangrijk om jouw hond op te meten. Hiervoor heb je twee maten nodig. Ten eerste moet je de lengte van jouw hond opmeten als hij languit ligt, en als hij rechtop staat.

Tel daar ongeveer 15 centimeter bij op en je weet hoe groot het honden hok bij benadering moet zijn. Zit jouw hond tussen twee maten in? Kies dan voor het grootste model.

Hiervoor geldt namelijk dat je beter een te groot hondenhok kunt kopen dan een hok dat té klein is. Als je meerdere honden hebt dan is het goed om er twee te kopen.

Van welk materiaal is het hondenhok gemaakt?

Naast de afmetingen van het hok is het belangrijk om te kijken naar het materiaalgebruik. In sommige gevallen zegt dit ook iets over de kwaliteit van het product. Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met de plek waar je het hondenhok neer wilt zetten. Niet ieder materiaal is geschikt om buiten te gebruiken.

Bepaalde materialen zijn geschikter om buitenshuis te gebruiken dan binnenshuis. Denk bijvoorbeeld aan gegalvaniseerd staal, kunststof of een bepaalde houtsoort met een afwerking. Een hondenhok dat gemaakt is van plastic of kunststof kan je vaak binnen- en buiten gebruiken.

Is er isolatie aanwezig?

Dit is een belangrijk punt als je het hondenhok buiten wilt gebruiken. Nachten kunnen nu eenmaal koud zijn, en je wilt niet dat jouw hond onderkoeld raakt. In dit geval is het goed om te kijken naar de aanwezigheid van isolatie.

Als een honden hok geïsoleerd is dan heeft dit meerdere voordelen. Het zorgt er namelijk voor een deel voor dat de warmte in het hok blijft. Andersom geldt dat wanneer het buiten warm is, het binnenin het hondenhok koeler is.

Staat het hondenhok op een verhoging?

Ook dit punt is met name van belang als je het hondenhok buiten wilt gebruiken. In dat geval wil je niet dat het hok op de koude ondergrond staat. De meeste hokken die gemaakt zijn om buiten te gebruiken zijn voorzien van een verhoging.

Bijvoorbeeld door pootjes aan de onderkant, of met een plateau. Daarmee voorkom je dat er veel kou naar boven trekt en dat er geen regenwater in het hondenhok loopt.

De beoordelingen van anderen

Een andere over wegingsfactor zijn de reviews en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door hun ervaring met het hondenhok te lezen.

Veel mensen hebben het honden hok namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent om te doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van het hondenhok

Tot slot is de prijs een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het honden hok. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven aan deze producten.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het hok beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 45,- en kunnen oplopen tot wel € 375,-. Dit is met name afhankelijk van het materiaalgebruik.

hondenhok buiten

Hoe moet je een hondenhok schoonmaken?

Net zoals dat bij vrijwel alle andere hondenspullen is het belangrijk om het hondenhok regelmatig schoon te maken. Dit zorgt er niet alleen voor dat jouw trouwe viervoeter op een schone plek kan liggen, maar ook dat het honden hok langer meegaat!

Het schoonmaken van deze product is gelukkig heel eenvoudig. Vaak heb je aan een natte doek en een stofzuiger al genoeg. Dit hangt er wel vanaf welk soort hondenhok je hebt.

Lees daarom eerst de gebruiksaanwijzing door. Dan weet je zeker dat je niet per ongeluk iets stuk maakt. Er zijn eigenlijk twee manieren hoe je de hondenhokken het beste kunt schoonmaken. De eerste is het hondenhok voor binnen.

Wij zuigen eerst het vuil en haren op dat aan de binnenkant van het hok zit. Daarna kan je met een natte doek de binnen- en buitenkant schoonmaken. Als het erg vies is, of ruikt, gebruik dan een diervriendelijke zeep.

Voor wat betreft het hondenhok voor buiten kan je het beste een stoffer en blik gebruiken om het ergste vuil en haren mee op te vegen. Daarna kan je deze met de tuinslang, of een emmer lauw warm water schoonmaken. Ook hiervoor geldt dat je het ergste vuil met een diervriendelijke zeep kan schoonmaken.

Tot slot maak je het hondenhok droog met een afdroogdoek en laat je het geheel in de buitenlucht drogen. Beide zou je kunnen doen, wij maken het hondenhok zelf altijd droog met een afdroogdoek.

Hoe laat ik de hond wennen aan het honden hok?

Tot slot wil ik je vertellen hoe je de hond het beste kunt laten wennen aan het hondenhok. Dit is belangrijk, want je wilt natuurlijk dat hij of zij met plezier het hok in gaat en rustig gaat liggen en het als een veilige rustplaats ziet.

Dit kan je bijvoorbeeld doen door wat hondensnacks in het hondenhok te leggen. De kans is groot dat jouw hond in het hondenhok stapt en de lekkernijen opeet.

Als jouw hond zich angstig voelt, laat hem dan eerst aan het hondenhok wennen. Dit doe je door het hok in de buurt van jouw hond neer te zetten. Je hond kan zelf gaan snuffelen als hij er klaar voor is. Daarna kan je het beste de methode met de hondensnacks.

hondenhok binnen

Veelgestelde vragen

Waarom zou je een hondenhok kopen?

Een hondenhok is ideaal om buiten neer te zetten, zo kan jouw hond zich terugtrekken in z’n eigen huisje. Ook als jouw hond wel eens buiten slaapt is het belangrijk dat hij op een droge plaats kan slapen.

Moet ik een hondenhok buiten neerzetten?

Het antwoord op deze vraag is nee, dat hoeft niet perse. Hondenhokken zijn vaak wel bedoeld om buiten neer te zetten, maar niet altijd.

Hoe moet ik een hondenhok schoonmaken?

Het is gelukkig erg makkelijk om een hondenhok schoon te maken. Dit hangt natuurlijk af van welk soort hondenhok jij hebt gekocht. Vaak kan je het hok schoonmaken met een tuinslang en een natte doek.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenhok hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie