Hondenpenning hond kopen? Alle penningen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Een hondenpenning is een leuk product om aan de halsband van jouw hond te bevestigen. Het ziet er niet alleen stoer uit, maar het heeft ook een bepaald doel. Zo’n penning is namelijk voorzien van de naam van de hond, maar ook met wie er contact opgenomen moet worden als hij verdwaald is

Dat wil geen enkel baasje, maar helaas gebeurd het nog wel eens. In dit artikel vertel ik je graag alles over de beste hondenpenning! Maar ook hoe je deze het beste kunt bevestigen, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven! Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe deze werkt.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina! Tijdens onze zoektocht naar de beste hondenpenning kijken we standaard naar verschillende punten.

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de hondenpenning beoordelen. Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste hondenpenning

Onze vijf favoriete honden penningen

Hopelijk heb je al een goede keuze kunnen maken na het zien van de bovenstaande producten. Als dat nog niet zo eens bekijk dan hier onder onze vijf favoriete producten op basis van de meningen van anderen. Zo kun jij een penning voor jouw hond kopen die zich inmiddels al heeft bewezen bij andere honden eigenaren.

Keltora Hondenpenning Cirkel Medium

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de hondenpenning van Keltora. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 36 reviews op Bol.com. Deze leuke ronde penning is verkrijgbaar in verschillende maten, namelijk Small, Medium en Large. Het hierboven afgebeelde product is Medium, deze heeft een omtrekt van 30 millimeter.

Deze roestvrijstalen penning kan je aan beide kanten laten graveren met de gegevens van jouw hond, en natuurlijk een telefoonnummer in geval van nood. Je kan deze zelf aanleveren en je hebt 3 regels per zijde en 16 karakters (inclusief de spaties). Een echte aanrader!

Keltora Hondenpenning Bot Small

Het tweede product is onze lijst is wederom van Keltora. Deze heeft de vorm van een botje en wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 43 reviews op Bol.com. Ook dit is net zoals het eerste product één van de populairste hondenpenningen van dit moment! Ook deze penning is verkrijgbaar in 3 verschillende formaten, namelijk Small, Medium en Large.

Hierboven zie je de kleinste variant, deze is 25 millimeter breed en 17 millimeter hoog. De penning is gemaakt van duurzaam RVS materiaal en kan aan beide kanten worden gegraveerd. Hierbij heb je de mogelijkheid om maximaal 18 karakters (inclusief spaties) aan te leveren, aan beide kanten.

Hondenpenning Rond met oog

Op de derde plaats staat de leuke hondenpenning van Hondenpenning.net. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 28 reviews op Bol.com. Dit merk staat bekend om de voordelige honden penningen waarbij de prijs van de gravering is inbegrepen. Hierbij heb je de mogelijkheid om tot vier regels tekst te graveren op één zijde van de penning.

Dit product is verkrijgbaar in allerlei verschillende leuke kleuren, bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! Als je deze koopt krijg je een penning die een omtrek heeft van 23 millimeter. Tegen een meerprijs kan je ook een grotere hondenpenning ontvangen!

Keltora Penning Hart Medium

Het vierde product in onze top vijf favorieten is wederom een hondenpenning van Keltora! Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 review sop Bol.com. Dit model heeft een hartjesvorm en ook hierbij kan je kiezen uit drie verschillende maten, namelijk Small, Medium en Large.

Hierboven zie je de Medium variant, deze is 30 millimeter lang en 30 millimeter hoog. Ook deze penning is gemaakt van duurzaam RVS materiaal en kan aan beide kant worden gegraveerd. Hierbij kan je 3 regels per kant graveren met maximaal 16 kaarters (inclusief spaties).

Red Dingo Hondenpenning QR Code

We sluiten onze top vijf af met de hondenpenning van Red Dingo. Dit product is anders dan de bovenstaande producten, deze werkt namelijk middels een QR code! Hij wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een telefoon bij zich, ik zelf ook tijdens het wandelen.

In dit geval kan je de code op de achterkant van de penning scannen, en word je doorgelinkt naar de PetHub database. Het leuke van deze penning is dat je geen nieuwe hoeft te kopen als je bijvoorbeeld gaat verhuizen, je kan jouw eigen informatie namelijk zelf aanpassen!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze meer dan 1800 verschillende soorten penningen voor honden! Daar moet er vast wel eentje tussen zitten!

hondenpenning

Wat is een hondenpenning?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast wel een goed beeld bij wat een hondenpenning precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt graag meer weten over deze producten, lees dan snel verder!

De kans is groot dat je ze regelmatig op straat bent tegengekomen. De hondenpenning is vaak een zilvergekleurd metalen plaatje waar informatie op staat van de eigenaar van de hond. Meestal staat ook de naam van de hond op deze penning.

De belangrijkste reden waarom je een hondenpenning moet kopen is omdat het informatie bevat die goed van pas komt als jouw hond weggelopen is. De vinder van de hond kan zo achterhalen wie de eigenaar van het dier is. Daarnaast zie zo’n penning er ook heel leuk uit!

Het uitkiezen van de beste hondenpenning kan lastig zijn. Dit omdat er meer dan 1800 verschillende honden penningen verkrijgbaar zijn op de website van Bol.com. Ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind op weg heb geholpen! In de volgende alinea vertel ik je graag waarom een hondenpenning een must-have product is!

Waarom moet je een hondenpenning kopen?

Je weet nu welke honden penningen tot onze persoonlijke favorieten behoren, en wat een penning voor een hond precies is. Maar waarom moet je dit product kopen?

Hierboven heb ik de twee redenen al kort benoemd, er zijn twee redenen te bedenken waarom eigenlijk ieder baasje een hondenpenning moet kopen. Hieronder ga ik er iets dieper op in.

De penning bevat belangrijke informatie

Op de hondenpenning staat belangrijke en relevante informatie. Als jouw hond is weggelopen en hij wordt door iemand gevonden, dan kan deze persoon direct contact met jouw opnemen. Natuurlijk moeten alle honden tegenwoordig gechipped worden, maar dan heb je wel iemand nodig die deze chip uit kan lezen.

Als jouw hond een penning heeft dan is het niet nodig om eerst de dierenambulance te bellen, of naar een dierenarts te gaan om die chip te laten uitlezen. De informatie van de eigenaar van de hond staat namelijk op de hondenpenning.

Deze penning kan je gemakkelijk aan de hondenhalsband bevestigen, zo weet je zeker dat jouw hond deze altijd draagt als jullie samen op pad gaan!

De hondenpenning ziet er stoer uit

Een andere reden waarom je een hondenpenning moet kopen is omdat het er gewoon leuk uit ziet. Het is een leuke accessoire die je om de halsband van de hond bevestig. Deze penningen zijn er in zoveel verschillende modellen, maten en kleuren dat er altijd wel eentje tussen ziet die perfect bij jouw hond staat!

Er is een hondenpenning voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond een geschikt model verkrijgbaar. Of je nu een kleine hond hebt, of een hele grote hond. In dit artikel kan je zien dat er wel 1800 verschillende verkrijgbaar zijn, de kans is dus heel groot dat er eentje tussen zit die aansluit bij jouw hond of pup!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een hondenpenning moet kopen! Er zijn echter ook een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden. Deze leg ik je graag in de alinea hieronder uit!

penning hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een penning voor de hond gaat kopen is het belangrijk om deze af te stemmen op wat hij of zij nodig heeft. Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je op een rijtje gezet!

De vorm van de hondenpenning

Op de eerste plaats moet je kijken naar de vorm van de penning voor jouw hond. De meeste mensen kiezen voor de standaard zilverkleurige penning, maar je kan ook kiezen uit een hondenpootje in een leukere kleur. Kies er eentje die jij het leukste vindt, en die past bij de hond!

Van welk materiaal is de penning gemaakt?

Naast de vorm van de penning moet je rekening houden met welk materiaal de penning is gemaakt. De meeste zilverkleurige hondenpenningen zijn gemaakt van RVS, oftewel roestvrij staal.

Er zijn ook penningen verkrijgbaar die gemaakt zijn van aluminium, of kunststof. Ieder materiaal heeft z’n voor- en nadeel. Mijn voorkeur gaat uit naar een roestvrij stalen penning. Dit omdat deze eigenlijk niet kapot gaan, en vaak een hondenleven mee gaan.

De beoordelingen van anderen

Tijdens ons onderzoek naar de beste honden penning kijken we niet alleen naar onze persoonlijke ervaring, maar ook de ervaringen die anderen hebben met deze producten. Laat je dus vooraf goed informeren. Producten die slechte reviews krijgen kun je dan ook het beste is vermijden.

De prijs van de hondenpenning

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval altijd te kiezen tussen een goede prijs kwaliteit verhouding. De meeste mensen vinden het niet erg om iets meer te betalen, maar niet iedereen kan dit. De gemiddelde prijs van een goede penning voor honden begint bij zo’n € 5,- maar kan oplopen tot meer dan € 50,-.

Hoe kan ik de hondenpenning bevestigen?

Zodra je een honden penning hebt gekocht en deze binnen hebt gekregen wil je natuurlijk weten hoe je deze moet bevestigen. Gelukkig is het heel makkelijk om te doen!

Vrijwel alle hondenpenningen worden met een ringetje geleverd die je aan het hondentuig of aan de hondenhalsband kunt bevestigen. Dit ringetje kennen we allemaal wel, het heeft namelijk hetzelfde principe als het ringetje dat je vaak bij de sleutelbos ziet.

Je maakt aan één uiteinde van het ringetje een beetje ruimte, deze kan je vervolgens over de ring die aan de halsband of tuig zit schuiven. Als het ringetje er helemaal doorheen zit dan ben je klaar. Precies hetzelfde als je een nieuwe sleutel aan jouw sleutelbos wilt doen!

Welke informatie zet je op de honden penning?

In dit artikel heb ik het hier al eerder kort over gehad, maar ik ga graag dieper in op de vraag welke informatie je het beste op de honden penning kunt zetten. Naast het cosmetische is de informatie op de penning natuurlijk het belangrijkste.

Het doel van een hondenpenning is dat als jouw hond is weggelopen, en iemand heeft de hond gevonden, hij makkelijk en snel contact met je op kan nemen. Een telefoon nummer is mijns inziens dan ook de belangrijkste informatie die op de penning moet staan.

Het kan daarnaast ook handig zijn om de naam van de hond op de penning te laten graveren. Soms kan het zijn dat je nog meer informatie op de penning kan laten graveren, maar zorg er in ieder geval altijd voor dat het telefoonnummer op de penning staat!

Je weet nu bijna alles dat er over de hondenpenning te vertellen valt. Welke producten onze favorieten zijn, waarom een penning een must-have product is, en welke informatie je hierop moet zetten. In de volgende alinea vertel ik je graag of het verplicht is om een hondenpenning te kopen!

hondenpenning kopen

Moet ik verplicht een hondenpenning kopen?

Wij krijgen soms de vraag of een hondenpenning verplicht is in Nederland. Het korte antwoord op deze vraag is nee. Het is niet verplicht om dit product te kopen. Maar eigenlijk is dit één van de producten die je als eerste moet kopen als jij een hondje verwacht.

Je hebt kunnen lezen dat je belangrijke informatie op de hondenpenning kunt graveren. Zo kan iemand gemakkelijk contact met jouw opnemen als de hond is weggelopen.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenpenning?

Een hondenpenning is een product dat je om de halsband of hondentuig van de hond kunt bevestigen. Het bevat belangrijke informatie over de eigenaar van de hond, en de naam van de hond.

Waarom zou je een hondenpenning kopen?

Het bevat informatie over de eigenaar van de hond. Stel je voor dat de hond wegloopt, diegene die de hond vindt kan contact opnemen met de eigenaar van de hond. Ook zie een hondenpenning er gewoon ontzettend leuk uit!

Welke verschillende soorten hondenpenning zijn er?

In dit artikel heb je een aantal verschillende soorten gezien. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen. Kies er eentje uit die je leuk vindt en bij je past!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenpenning hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie