Hondenrassen die het meest kwijlen: Top 7 slijmerige honden

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Als hondenliefhebber weet je dat sommige honden kwijlen. De ene alleen net iets meer dan de ander. Maar welke hond kwijlt het meeste? Sommige hondenrassen zijn echter bekend om hun overmatige kwijlen. Hoewel het kwijlen van deze hondenrassen soms wat vervelend kan zijn, zijn het nog steeds geweldige huisdieren voor degenen die van grote honden houden.

Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat kwijlen kan leiden tot bacteriële infecties in de mond van de hond en de vacht van de hond kan verkleuren. Het is dus belangrijk om regelmatig de mond van je hond te controleren en hem vaak schoon te maken om hem gezond te houden.

Dit zijn de hondenrassen die het meest kwijlen

Laten we snel beginnen met de lijst met bijzonder slijmerige hondenrassen die vaak kwijlen. Er zijn er uiteraard nog veel meer. Het kan ook zijn dat de honden die je hieronder ziet in andere kleuren voorkomen. Herken jij alle honden die veel kwijlen?

1 Sint Bernard

sint bernard

De Sint Bernard is een groot hondenras dat afkomstig is uit de Zwitserse Alpen. De honden werden oorspronkelijk gefokt door de Hospiz op de Grote Sint-Bernhardpas als reddingshonden voor reizigers die vast kwamen te zitten in de sneeuw. Tegenwoordig worden ze voornamelijk gezien als gezelschapshonden.

Sint Bernards zijn grote honden, ze kunnen een gewicht van meer dan 100 kg bereiken en meer dan 70 cm hoog worden. Hun vacht is dik en glad, met meestal een witte basis en bruine of rode vlekken. Ze hebben ook een kenmerkende, zware kop en grote, hangende lippen.

De persoonlijkheid van de Sint Bernard wordt vaak omschreven als vriendelijk en aanhankelijk. Ze zijn loyaal en beschermend ten opzichte van hun gezin, maar kunnen ook onafhankelijk en koppig zijn. Omdat ze groot en sterk zijn, hebben ze voldoende beweging nodig om in goede conditie te blijven. Ze zijn over het algemeen rustig in huis en vinden het leuk om bij hun eigenaren te zijn.

Vanwege hun omvang en kwijlproblemen zijn Sint Bernards niet geschikt voor iedereen. Ze hebben veel ruimte nodig en kunnen onhandig zijn in kleine ruimtes. Hun kwijlproblemen kunnen ook problematisch zijn voor mensen met allergieën of voor mensen die een netjes huis willen houden. Het is ook belangrijk om op te merken dat de training van deze honden uitdagend kan zijn vanwege hun koppige karakter.

2 Newfoundlander

newfoundlander

De Newfoundlander, ook wel bekend als de Newfie, is een groot hondenras dat afkomstig is uit Newfoundland, Canada. Deze honden werden oorspronkelijk gefokt als werkhonden en werden gebruikt voor het trekken van vissersnetten, het redden van mensen uit het water en als gezelschapshonden op boten.

Newfoundlanders zijn grote, krachtige honden die een gewicht van meer dan 60 kg kunnen bereiken en meer dan 70 cm hoog kunnen worden. Hun vacht is dik en waterafstotend, met meestal een zwart, bruin of bruin-zwarte kleur. Ze hebben ook een brede, hangende snuit en kenmerkende webbed voeten die hen goed van pas komen bij het zwemmen.

De persoonlijkheid van de Newfoundlander wordt vaak omschreven als zachtaardig en liefdevol. Ze zijn vriendelijk en loyaal naar hun gezin, en staan ook bekend om hun geduld met kinderen. Omdat ze zo groot zijn, hebben ze voldoende beweging nodig om in goede conditie te blijven. Ze zijn ook slim en trainbaar, maar kunnen soms koppig zijn.

Vanwege hun grootte en kwijlproblemen zijn Newfoundlanders niet geschikt voor iedereen. Ze hebben veel ruimte nodig en kunnen onhandig zijn in kleine ruimtes. Hun kwijlproblemen kunnen ook problematisch zijn voor mensen met allergieën of voor mensen die een netjes huis willen houden. Het is ook belangrijk op te merken dat deze honden van nature waterliefhebbers zijn en veel zwemmen en toegang tot water nodig hebben.

3 Bloedhond

bloedhond

De bloedhond is een groot hondenras dat bekend staat om zijn uitstekende reukvermogen. Het ras komt oorspronkelijk uit België en wordt vaak gebruikt als speur- en reddingshond, maar wordt ook steeds populairder als gezelschapshond.

Bloedhonden zijn grote honden, ze kunnen een gewicht van meer dan 50 kg bereiken en meer dan 70 cm hoog worden. Hun vacht is kort en dicht, en kan roodbruin, zwart en bruin, of leverkleurig zijn. Ze hebben ook een kenmerkende, gerimpelde kop en lange, hangende oren.

De persoonlijkheid van de bloedhond wordt vaak omschreven als zachtaardig en geduldig. Ze zijn loyaal en beschermend ten opzichte van hun gezin, maar kunnen ook koppig en onafhankelijk zijn. Omdat ze zo’n sterk reukvermogen hebben, hebben ze voldoende mentale en fysieke stimulatie nodig om in goede conditie te blijven.

Vanwege hun grootte en kwijl problemen zijn bloedhonden niet geschikt voor iedereen. Ze hebben veel ruimte nodig en kunnen onhandig zijn in kleine ruimtes. Hun kwijlproblemen kunnen ook problematisch zijn voor mensen met allergieën of voor mensen die een netjes huis willen houden.

Het is ook belangrijk om op te merken dat bloedhonden van nature graag snuffelen en volgen, wat betekent dat ze een stevige en consequente training nodig hebben om te voorkomen dat ze hun neus achterna gaan.

4 Dogue de Bordeaux

De Dogue de Bordeaux, ook wel bekend als de Franse Mastiff, is een groot hondenras dat afkomstig is uit Frankrijk. Dit ras werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op wilde zwijnen, het bewaken van kastelen en het trekken van zware karren.

Dogue de Bordeaux’s zijn imposante honden die een gewicht van meer dan 50 kg kunnen bereiken en meer dan 70 cm hoog kunnen worden. Hun vacht is kort en dik, meestal in een roodbruine kleur. Ze hebben ook een brede, platte snuit en kenmerkende hangende lippen die hen een kwijlend uiterlijk geven.

De persoonlijkheid van de Dogue de Bordeaux wordt vaak omschreven als trouw en beschermend. Ze zijn loyaal naar hun gezin en staan bekend om hun rustige en waardige karakter. Ze kunnen soms terughoudend zijn tegenover vreemden, maar kunnen goed overweg met kinderen als ze goed gesocialiseerd zijn.

5 Bullmastiff

De Bullmastiff is een groot en krachtig hondenras dat is ontstaan ​​in Groot-Brittannië. Het ras werd oorspronkelijk gefokt als waakhond voor landgoederen en jachtopziener, en heeft nog steeds een sterk beschermend instinct.

Bullmastiffs zijn grote honden die een gewicht van meer dan 50 kg kunnen bereiken en meer dan 60 cm hoog kunnen worden. Hun vacht is kort en dik, vaak in een lichtbruine of gestroomde kleur. Ze hebben ook een brede, platte snuit en hangende lippen die bijdragen aan hun kwijlproblemen.

De persoonlijkheid van de Bullmastiff wordt vaak omschreven als loyaal en beschermend. Ze zijn aanhankelijk naar hun gezin en staan bekend om hun waakzaamheid. Ze kunnen echter ook koppig en onafhankelijk zijn, waardoor een stevige training nodig is om ze goed te socialiseren en te beheersen.

Vanwege hun grootte en beschermende aard zijn Bullmastiffs niet geschikt voor iedereen. Ze hebben veel ruimte nodig en kunnen onhandig zijn in kleine ruimtes. Hun kwijlproblemen kunnen ook problematisch zijn voor mensen met allergieën of voor mensen die een netjes huis willen houden.

6 Boxer

boxer

De Boxer is een middelgroot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Duitsland. Het ras werd oorspronkelijk gefokt als jachthond en als waakhond, maar staat nu bekend om zijn vriendelijke en speelse karakter.

Boxers hebben een korte, gladde vacht die meestal in verschillende tinten bruin of gestroomd is. Ze hebben een brede, krachtige kop met een kenmerkende vierkante snuit. Boxers hebben ook lange tongen en grote, hangende lippen die kunnen leiden tot kwijlproblemen.

De persoonlijkheid van de Boxer wordt vaak omschreven als vriendelijk, levendig en speels. Ze zijn intelligent en atletisch en hebben veel energie, wat betekent dat ze veel beweging nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven. Boxers zijn ook erg sociaal en houden ervan om bij hun gezin te zijn.

7 Duitse Dog

duitse dog

De Duitse Dog, ook bekend als de Deense Dog, is een van de grootste hondenrassen ter wereld en komt oorspronkelijk uit Duitsland. Het ras werd gefokt als jachthond en later als waakhond en gezelschapshond.

Duitse Doggen hebben een korte, gladde vacht die in verschillende kleuren kan voorkomen, waaronder zwart, blauw, en gestroomd. Ze hebben een groot, imposant uiterlijk met een brede borstkas en krachtige spieren. Hun lange, hangende lippen en grote tong kunnen bijdragen aan hun neiging om te kwijlen.

De persoonlijkheid van de Duitse Dog wordt vaak beschreven als vriendelijk, zachtaardig en aanhankelijk. Ze zijn loyaal aan hun gezin en staan ​​bekend om hun rustige en evenwichtige temperament. Ze hebben echter ook veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven en kunnen onhandig zijn in kleine ruimtes vanwege hun grote formaat.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt dan horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie