Hondenrek kopen? Alle hondenrekken online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een hondenrek is één van de producten die je voor jouw hond kunt aanschaffen als je ‘m veilig mee wilt nemen in de auto. Dit rek zorgt namelijk voor een afscheiding tussen de stoelen, zodat hij niet door de voorruit kan vliegen als je plotseling hard moet remmen.

Er zijn natuurlijk andere manieren om dit te doen, een rek is er één van! In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar het beste hondenrek! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze rekken, en waarom je deze zou moeten kopen, waar je op moet letten en allerlei andere handige tips.

Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Tijdens onze zoektocht naar het beste rek voor in de auto kijken we naar een aantal punten.

Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van bepaalde producten en ook de beoordelingen van anderen. Op die manier ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet!

Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

Het beste hondenrek

Onze vijf favoriete hondenrekken

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande hondenrekken voor in de auto een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet het geval is kan je hieronder onze top vijf favoriete rekken bekijken.

Dit op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondenliefhebbers. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

IVOL Verstelbaar hondenrek achterbank

Op de eerste plaats in onze top vijf staat het hondenrek van IVOL dat geschikt is om te gebruiken op de achterbank. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Het hondenrek is gemaakt van stevig aluminium en is eenvoudig te bevestigen.

Vaak al binnen enkele minuten. Je kan de voetjes van dit rek op de achterbank plaatsen, en vervolgens het rek tussen het plafond en de bank klemmen. Dit doe je middels het vertellen van de hoogte.

IVOL Hondenrek Budget Verstelbaar

Het tweede product is tevens van het merk IVOL. Dit hondenrek is zeer aantrekkelijk geprijsd, en heeft wat ons betreft de beste prijs- kwaliteitsverhouding. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Dit rek is gemaakt van een duurzaam metaal en is universeel.

Dit wil zeggen dat dit rek in vrijwel alle auto’s past. Net zoals het eerste product klem je dit rek tussen de achterbank en het plafond door de hoogte in te stellen. Ook deze is zo geplaatst!

Zowel de breedte als de hoogte is zelf in te stellen vanaf 85 tot 140 centimeter. De hoogte is in te stellen vanaf 60 tot 110 centimeter. Dit hondenrek is een absolute aanrader als je niet teveel geld wilt uitgeven!

Carpoint Hondenrek & Bagagerek

Het hondenrek van Carpoint is op dit moment het goedkoopste rek dat er verkrijgbaar is. Het voordeel van dit rek is dat het gemaakt is van sterk aluminium, en is hoogte verstelbaar is vanaf 75 tot 145 centimeter, de breedte is in te stellen vanaf 75 tot 145 centimeter.

Hij wordt beoordeeld met een 3 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Het rek is net zoals het tweede product verstelbaar door de stangen uit- of in te schuiven in de gewenste hoogte en breedte. Wat ons betreft mag deze niet in dit lijstje ontbreken!

Petego zilver gekleurd hondenrek

Op de vierde plaats staat het zilver gekleurde hondenrek van het merk Petego. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Ook dit rek is sterk aan te bevelen omdat deze net zoals de bovenstaande producten universeel is, en het dus in verreweg de meeste auto’s past.

Dit solide gebouwde rek is in te stellen middels verstelbare klemmen. De stevige buizen zijn 1,8 millimeter dik en het is gemaakt van staal.

Mont Blanc Universeel Hondenrek

Het laatste product in onze top vijf is het hondenrek van Mont Blanc. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op Bol.com. Dit “Tube” model is net zoals de bovenstaande producten universeel en is in hoogte en breedte verstelbaar.

De breedte is in te stellen vanaf 84 tot 146 centimeter, de hoogte is verstelbaar vanaf 78 tot 108 centimeter. Dit honden rek doet precies wat je ervan mag verwachten en is een absolute aanrader om aan te schaffen!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 450 hondenrekken!

hondenrek

Wat is een hondenrek?

Na het bekijken van de producten hierboven, zou je inmiddels een goed idee moeten hebben van wat een hondenrek is. Als dat niet het geval is, of je wilt graag meer over deze producten weten, lees dan verder! Hieronder leg ik het je graag uit.

Een hondenrek is een rek dat je in een auto kan plaatsen, op die manier kan je de achterbank of kofferbak scheiden van de rest van de auto. Deze producten worden ook weleens autorek genoemd, dus als je één van deze artikelen tegenkomt met deze naam dan wordt daar hetzelfde mee bedoeld.

Na het plaatsen van het hondenrek kan jouw hond niet meer bij de bestuurder komen, en dat is tijdens het autorijden wel zo veilig! Het hondenrek is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten, kleuren en modellen.

Ieder hondenrek heeft hetzelfde doel, namelijk een afscheiding creëren in de auto. De meeste van deze honden rekken zijn universeel, daardoor passen ze in vrijwel iedere auto.

Het is ontzettend belangrijk om jouw hond op een veilige manier te vervoeren. Een hondenrek is één van de producten die je hiervoor kunt gebruiken. Je zou ook andere producten kunnen gebruiken zoals een hondenautogordel, hondennet of een honden autostoel.

Vanwege het grote aanbod kan het best lastig zijn om het beste hondenrek te kopen. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, formaten en kleuren. In dit artikel heb ik je hopelijk al een heel eind op weg geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze producten, waarom het goed is om er eentje te kopen, welke voordelen deze producten hebben en waar je op moet letten voordat je er eentje koopt.

Waarom zou je een hondenrek kopen?

Je weet nu wat een honden rek voor in de auto is en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom is dit één van de producten die jij moet kopen? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom dat zo is, deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Een auto hondenrek is geen product dat je, als het goed is, regelmatig gaat kopen. Zoals je dat bij bijvoorbeeld hondenbrokken wel doet. Daarom is het goed om naar de voordelen te kijken die deze rekken met zich mee brengen.

Het zorgt voor veiligheid voor de hond

Ten eerste omdat het hondenrek ervoor zorgt dat jouw hond veiliger op de achterbank of kofferbak kan zitten. Ik ga er vanuit dat je gek bent op jouw hond, en zijn veiligheid belangrijk vindt tijdens de autorit.

Omdat deze hekken een afscheiding creëren kan jouw hond de bestuurder niet plotseling afleiden, ook kan de hond niet door de voorruit vliegen als je plotseling hard moet remmen.

Minder afleiding voor de bestuurder

Een andere reden om een hondenrek te kopen is omdat het de bestuurder minder kan afleiden tijdens de autorit. Voordat wij een honden rek in onze auto hadden geplaats kwam het tijdens de rit namelijk weleens voor dat ik plotseling een natte neus in mijn nek voelde.

Dit is natuurlijk hartstikke leuk en schattig, maar het komt de veiligheid niet ten goede. Als je een hondenrek in de auto plaatst voorkom je dit, en kan jij beter op het verkeer letten, omdat je niet wordt afgeleid.

De auto blijft een stuk schoner

Nog een leuk voordeel van deze producten is dat het jouw auto een stuk schoner houdt! Dit is vaak een voordeel dat vergeten wordt, maar in mijn ogen goed om even te benoemen. Omdat het hondenrek een groot gedeelte van de auto afschermt van jouw viervoeter, kan hij dus niet overal bij.

Daardoor heb je minder last van vuil en haren die zich in de hele auto kunnen verspreiden. Dit maakt het schoonmaken van jouw auto een stuk gemakkelijker.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom het goed is om een hondenrek voor in de auto te kopen. In de volgende alinea leg ik je graag uit waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje koopt.

hondenrek auto

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je honden autorek gaat kopen zijn er een aantal belangrijke punten waar je vooraf rekening mee moet houden. Zo moet je het goed afstemmen op jouw hond, de grootte van het hondenrek bepalen, en hoe deze in de auto geplaatst kan worden. De belangrijkste redenen heb ik hieronder voor je opgesomd!

Hoe groot moet het hondenrek zijn?

Op de eerste plaats is het verstandig om rekening te houden met de grootte van het auto hondenrek. Je wilt natuurlijk wel dat het rek goed in de auto past. Als je graag een rek wilt kopen dat je in hoogte- en breedte kunt verstellen dan zou je naar een universeel rek moeten kijken.

Wel is het zo dat ook deze universele modellen een maximale hoogte- en breedte hebben. Deze informatie kan je lezen in de product beschrijving, of in de product foto’s.

Hoe dik is het honden autorek?

Een ander belangrijk punt om goed naar te kijken is de dikte van het autorek. Het frame bepaald namelijk voor een groot deel de stevigheid van het hondenrek. Ook kan het autorek de zichtbaarheid verkleinen, dit komt doordat je met een honden rek altijd een beetje zicht verliest als je in de binnenspiegel kijkt. Daarom is het slim om te kiezen voor een honden rek dat niet al te dik is, zo voorkom je dat je teveel zicht verliest.

De plaatsing van het autorek

Naast de dikte en de grootte van het hondenrek moet je kijken naar de plek waar je het rek wilt bevestigen. Zo is het ene product namelijk gemaakt om op de achterbank te plaatsen, het andere is juist specifiek ontwikkeld om bij de kofferbak te plaatsen. Ook deze informatie kan je terugvinden bij de product omschrijving.

Is het honden rek gemakkelijk te plaatsen?

De kans is groot dat je het honden autorek niet continue in gebruik hebt, in dat geval is het wel zo prettig dat je het honden autorek makkelijk kan plaatsen, maar ook net zo gemakkelijk weer kunt verwijderen.

Daarom is het verstandig om te kijken naar hoe het autorek geplaatst moet worden. Dit is dus met name belangrijk als je het rek niet zo vaak gaat gebruiken, hoe eenvoudiger je het op- en af kunt bouwen, hoe fijner je het in de praktijk zal vinden!

De reviews van andere hondenliefhebbers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de beoordelingen en ervaringen van andere hondenliefhebbers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben het hondenrek al gekocht voordat jij dat wilt gaan doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen.

De prijs van het autorek voor honden

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het autorek. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven aan deze producten.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product zondermeer beter is. Prijzen van deze honden rekken beginnen bij ongeveer € 20,- en kunnen oplopen tot wel € 180,-. In het laatste geval heb je dan wel het beste dat er verkrijgbaar is. Let er dus op dat het hondenrek ergens tussen beide bedragen zal kosten.

honden autorek

De verschillende soorten hondenhekken

Er zijn veel verschillende soorten hondenrekken. Ten eerste worden hondenrekken vaak op maat gemaakt voor een specifieke auto, merk of type auto. In de meeste gevallen worden honden rekken met drukknopen aan de hoofdsteunen van de auto bevestigd.

Van de verschillende soorten hondenrekken zijn universele hondenrekken een populairste optie. Universele honden rekken passen op verschillende soorten auto’s die ongeveer dezelfde grootte hebben. Een universeel hondenrek is veel goedkoper dan een op maat gemaakt hondenrek.

Het gebruik van een auto honden rek op maat kan resulteren in extra kosten die gepaard gaan met het monteren van het frame, wat resulteert in een hogere prijs voor een aangepast frame.

Bovendien zijn hondenrekken verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren, maar de kleur heeft geen significant effect op de prijs van het product. De meest voorkomende kleuren voor hondenrekken zijn zwart en zilver.

De meeste honden rekken zijn gemaakt van metaal, aluminium of staal, maar er zijn ook hondenrekken die gemaakt zijn van kunststof. Doorgaans zijn autorekken van kunststof het goedkoopste.

Hoe installeer ik een hondenrek?

Als jij één van de bovenstaande hondenrekken hebt gekocht wil je natuurlijk weten hoe je deze het beste kunt plaatsen. Gelukkig is dat in de meeste gevallen heel eenvoudig. Hieronder leg ik het je graag uit!

Afhankelijk van welk product je hebt gekocht kan je de meeste rekken op dezelfde manier plaatsen. Je moet het rek eerst buiten de auto in elkaar zetten, hoe je dit moet doen verschilt per merk of soort. Daar heb je gelukkig de meegeleverde handleiding voor. Zodra je dat gedaan hebt moet je het hondenrek op de gewenste plaats in de auto plaatsen.

De universele modellen zijn in dit geval het gemakkelijkste om te plaatsen. Deze kan je namelijk in- en uit elkaar schuiven, totdat je de gewenste afmeting hebt. Daarna kan je het honden rek vastzetten in de auto. Andere modellen kan je op dezelfde manier vastzetten, alleen kan je deze niet in breedte- en hoogte verstellen.

autorek

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenrek?

Een hondenrek is een product dat je in de auto kan plaatsen zodat jouw hond niet zomaar uit de auto kan ontsnappen. Ook beschermt het voor een groot deel jouw hond, al is het nog steeds aan te raden om bijvoorbeeld een auto hondengordel te gebruiken.

Waar moet ik op letten als ik een hondenrek wil kopen?

Op de eerste plaats moet je kijken naar het formaat van het hondenrek. Deze moet natuurlijk goed in jouw auto passen, en jouw hond voldoende bescherming kunnen bieden. Er zijn ook honden rekken die gemaakt zijn van zacht materiaal. In de product omschrijving, of gebruikershandleiding staat altijd uitgelegd hoe je het rek moet installeren.

Is het hondenrek veilig om te gebruiken?

Met een hondenrek bescherm je jouw hond tijdens een autorit. Ook voorkomt het mogelijke gevaarlijke situaties. Jouw hond kan bijvoorbeeld niet plotseling op schoot springen tijdens de rit. Zorg er wel voor dat het hondenrek niet teveel zicht in beslag neemt!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een autorek hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie