Hondentunnel kopen? Alle hondentunnels online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste hondentunnel? Dit is één van de producten die je steeds terugziet tijdens de puppycursus, of tijdens een andere hondentraining. Maar wist je dat je deze producten ook gewoon kan kopen en gebruiken?

Onze beide honden zijn gek op deze producten, lekker spelen en rennen zodat ze hun energie goed kwijt kunnen. De hondentunnel wordt ook weleens een agility tunnel genoemd.

In dit artikel neem ik je graag mee in onze zoektocht naar de beste honden tunnel! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze producten, en waarom je deze zou moeten kopen. Maar ook waar je op moet letten voordat je er eentje koopt..

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust in de reacties hier onder aan de pagina! Tijdens onze zoektocht naar de beste tunnel voor honden kijken we naar een aantal punten. Denk hierbij aan de prijs en kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van bepaalde producten en de reviews van andere hondeneigenaren.

Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Let op: vaak kun je de onderstaande producten in meerdere maten en kleuren kopen, klik op “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste hondentunnel

Onze vijf favoriete honden tunnels

Ik hoop dat je na het zien van de producten hierboven een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is kan je hieronder onze top vijf favorieten bekijken. Dit is op basis van onze eigen ervaring, maar ook op die van andere hondeneigenaren. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus zeker aan te raden zijn!

Topmast Dog Agility Tunnel met opbergzak

Op de eerste plaats in onze top drie favoriete hondentunnels staat de hondentunnel van het bekende merk Topmast. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Dit is één van de populairste tunnels voor honden op dit moment!

Deze stevige honden tunnel is gemaakt van duurzaam nylon materiaal en heeft een herkenbare blauwe kleur. Het product hierboven heeft een lengte van maar liefst 5 meter! Ook krijg je er een handige opbergtas bij, en haringen om de tunnel stevig vast te zetten in de grond. Een echte aanrader!

Flamingo Agility Hondentunnel

Het tweede product in onze lijst is de hondentunnel van Flamingo. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van één review op Bol.com. Ook deze is uitgevoerd in de typische blauwe kleur. De lengte van deze hondentunnel is 525 centimeter, net iets langer dan het eerste product.

Ook hier krijg je een handige set bij, waarmee je de hondentunnel stevig op de ondergrond kunt bevestigen. De tunnel is gemaakt van sterk nylon materiaal en gaat ontzettend lang mee bij normaal gebruik.

Pawhut Agility hondentunnel

Op de derde plaats staat de Pawhut hondentunnel dat naast de tunnel ook met andere leuke accessoires geleverd wordt. Deze leuke set wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van één review op Bol.com. Wanneer je dit product koopt krijg je niet alleen een honden tunnel, maar ook vier slalompalen, een startveld en hindernissen!

Net zoals de bovenste twee producten kan je de hondentunnel gemakkelijk opbergen in de bijgeleverde draagtas. Dit is het ideale artikel om te kopen als je ook thuis wilt trainen met jouw hond!

Pet Hondentunnel Agility voor de Hond

Het vierde product in onze top vijf favoriete hondentunnels is van het merk Pet. Deze wordt beoordeeld met een 3,5 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op Bol.com. De tunnel is 3 meter lang en heeft eveneens dezelfde herkenbare blauwe kleur.

Daarnaast wordt deze ook geleverd met een handige draag- en opbergtas. Net zoals de eerste twee tunnels krijg je hier haringen bij, waarmee je de tunnel stevig aan de grond kunt vastmaken. Plezier gegarandeerd, en dat voor een lage prijs!

A Sunny Day Hondentunnel 160 centimeter

We sluiten onze top vijf af met de goedkoopste hondentunnel in dit artikel. Op dit moment is dit product nog door niemand beoordeeld, ben jij de eerste die deze tunnel test? Deze heeft wat ons betreft dan ook de beste prijs- kwaliteitsverhouding.

Als je deze honden tunnel koopt krijg je er net zoals de bovenstaande producten een handige draagtas bij, zodat je deze gemakkelijk kan vervoeren. Het vastzetten is met de meegeleverde haringen ook een fluitje van een cent. De tunnel is gemaakt vaan hoogwaardig polyester materiaal en heeft een lengte van 160 centimeter en is 60 centimeter in diameter.

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 16 verschillende tunnels voor honden!

agility honden tunnel

Wat is een hondentunnel?

Je hebt na het zien van de bovenstaande producten vast wel een goed beeld gekregen bij wat een tunnel voor honden precies is. Als dat niet het geval is, of je wilt er meer over weten, lees dan zeker verder!

De hondentunnel wordt ook wel agility tunnel genoemd, deze tunnels worden namelijk bij vrijwel iedere agility training gebruikt. Het is zoals je ook op de afbeelding hierboven kan zien een tunnel die geschikt is voor honden. In vrijwel alle gevallen om zo snel mogelijk doorheen te rennen.

Iedereen die weleens naar een puppycursus, agility training of een vergelijkbare hondensport is geweest herkent ze direct! Maar je kan deze producten ook zelf kopen, om extra te oefenen, of gewoon omdat jouw hond het één van de leukste dingen vindt om te doen!

Een hondentunnel wordt dan ook vaak gebruik om vertrouwen op te bouwen tussen de hond en de eigenaar. Ook kan je er samen mee spelen, en kan je de hond voorbereiden als je samen behendigheid wilt gaan doen.

Vanwege het grote aanbod kan het best lastig zijn om de beste hondentunnel uit te kiezen. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen.

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze producten. Waarom het goed is om een honden tunnel te kopen, en welke voordelen er aan deze artikelen zitten.

Waarom zou je een hondentunnel kopen?

Je weet nu wat een tunnel voor honden is, en welke producten tot onze favorieten behoren. Vervolgens is het goed om naar de redenen te kijken waarom je er eentje zou moeten kopen. Hieronder heb ik een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Een hondentunnel is een leuk product

Ten eerste omdat het een leuk product is om te kopen. Met dit hondenspeelgoed kunnen jullie samen spelen, en een band op kunnen bouwen. Daarnaast kan jouw hond zijn of haar energie kwijt, en zorgt het voor voldoende beweging.

Doordat de meeste honden helemaal weg zijn van deze tunnels rennen ze het liefst in- en uit de tunnel. Op die manier is jouw viervoeter lekker sportief bezig en zorgt het ervoor dat jouw hond in een goede conditie blijft. Het is natuurlijk ook een goed idee als jouw hondje overgewicht heeft.

Wanneer je van plan bent om agility te gaan doen is het verstandig hier een commando aan te koppelen. Bij de meeste hondenclubs staat het commando “door” gekoppeld aan het door de tunnel gaan.

Als voorbereiding voor verschillende hondensporten

Daarmee kom ik direct op het volgende punt, de voorbereiding op bijvoorbeeld agility of een andere actieve hondensport. Wanneer je een hondentunnel koopt kan je alvast oefenen. Zo heb je alvast een streepje voor!

Als jouw hond al bekend is met de agility tunnel, dan maak je het ook een stuk gemakkelijker om hem of haar kennis te laten maken met andere toestellen die ook gebruikt worden tijdens de training. Daarom adviseer ik je ook om de hond al op jonge leeftijd kennis te laten maken met deze producten.

Er is voor elke hond een geschikte tunnel

Tot slot is er voor iedere hond wel een tunnel te vinden die perfect aansluit bij jullie behoeftes. Een aantal hiervan heb ik besproken als mijn persoonlijke favorieten, maar je kan natuurlijk ook uit andere hondentunnels kiezen.

Er zijn dus eigenlijk twee redenen te bedenken waarom je één van deze honden tunnels zou moeten kopen. Voordat je dat doet zijn er ook een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Deze vertel ik je graag in de alinea hieronder!

hondentunnels

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een hondentunnel gaat kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet deze producten namelijk goed afstemmen op jouw hond. Hieronder heb ik een aantal van deze punten voor je opgesomd!

De grootte van de hondentunnel

Op de eerste plaats moet je rekening houden met de grootte, en de lengte van deze tunnels. Zoals je in dit artikel kan zien zijn daar nogal wat verschillen in. Zo is de ene tunnel iets meer dan één meter, een ander heeft een lengte van meer dan 5 meter!

De diameter van deze tunnels is ook een belangrijk punt. Je wilt natuurlijk wel dat jouw hond in de tunnel past. Dit is niet zo’n belangrijk punt als je een kleine hond hebt, maar wel als je een grote hond hebt! De meest voorkomende diameter is 60 centimeter, dat is voor vrijwel iedere hond geschikt.

Van welk materiaal is de hondentunnel gemaakt?

Naast de grootte en de lengte is het ook verstandig om te kijken naar het materiaal waar de tunnel van gemaakt is. Onze beide honden doen aan hondensport, en de trainers adviseren om een tunnel te kopen die van sterk nylon materiaal gemaakt is.

Nylon scheurt namelijk niet zo snel, en het gaat bij normaal gebruik lang mee. Ook is dit materiaal lichtgewicht, wel zo fijn als je het mee wilt nemen naar een veldje in de buurt.

Koop je alleen een hondentunnel of een hele set?

Het is je ongetwijfeld al opgevallen dat er naast een enkele hondentunnel, ook complete setjes worden aangeboden. De kans is groot dat je alleen op zoek bent naar de tunnel, maar er zijn ook genoeg anderen die ook met de andere producten willen oefenen. Dit is dus een persoonlijke keuze.

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar de beste honden tunnel kijken we niet alleen naar onze eigen ervaring, maar ook de meningen van anderen. Want wie kan je beter advies geven over een product, dan diegene die het zelf gebruikt? Producten die negatieve reviews krijgen kan je beter niet kopen, dan weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De prijs van de hondentunnel

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Mijn persoonlijke mening is dat je beter één keer iets aan kunt schaffen dat duurder is, dan meerdere keren iets moet kopen, omdat het bijvoorbeeld eerder stuk gaat.

De meeste mensen letten niet op een paar euro, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van een hondentunnel begint bij zo’n € 25,- en kan oplopen tot € 140,-. Koop in ieder geval iets dat binnen je eigen budget ligt.

Tot zover heb ik bijna alles besproken wat er te zeggen valt over deze leuke producten! Tot slot wil ik je nog iets vertellen over hoe je de hond aan de tunnel kunt laten wennen.

hondentunnel

Hoe laat ik mijn hond aan de tunnel wennen?

Zodra je een hondentunnel hebt gekocht wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk gaan gebruiken. Maar hoe werkt deze tunnel precies, en hoe laat je de hond aan deze tunnel wennen? Gelukkig is dat niet al te moeilijk, hieronder vertel ik je er meer over.

Ik heb het eerder in dit artikel al even aangestipt. Bij de meeste hondenscholen wordt er een bepaald commando gebruikt voor honden die door een tunnel moeten. Dit commando is “door”. Probeer jezelf aan te wennen dit commando te gebruiken, daar heb je later veel baat bij!

Laat de hond aan de tunnel wennen

De eerste stap is om jouw hond kennis te laten maken met de tunnel. Zet deze neer in de tuin, en laat jouw hond er simpelweg aan snuffelen. Wanneer je merkt dat hij of zij het wel prima vindt ga je naar de volgende stap.

Leg een aantal hondensnacks in de tunnel

Vervolgens kan je een aantal lekker hondensnacks in de tunnel gooien. De meeste honden gaan dan zelf in de tunnel om deze snoepjes te pakken. Als jouw viervoeter hier geen problemen mee heeft kan je de snacks een stukje verder in de tunnel leggen. Net zolang totdat hij er vanzelf doorheen loopt.

Een hondenspeeltje in plaats van snoepjes

Je kunt naast hondensnoep of snacks ook zijn favoriete speeltje gebruiken om hem aan te leren in de tunnel te gaan. Wanneer dit goed gaat probeer je het commando “door” te verwerken in de oefening. Dus roep “door” net voordat jouw hond de tunnel in gaat. Zo weet de hond wat jij van hem of haar vraagt.

beste hondentunnel

Wat kan je met een hondentunnel doen?

Allereerst zijn tunnels gewoon heel erg leuk voor honden. Laten we eerlijk zijn, het kruipen door de tunnels was geweldig als kind, toch? Dat geldt ook voor honden, maar niet alle honden vinden het leuk.

Er zijn allerlei leuke dingen die je kunt doen met een hondentunnel. Laat je hond bijvoorbeeld alleen met de agility tunnel spelen, train de hond om op commando door de hondentunnel heen te gaan of ga samen spelletjes doen in de tunnel.

Ten eerste moet je de hond aan de tunnel laten wennen. Om dit te doen kan je de hond lekkere hondensnacks aanbieden of leg zijn of haar favoriete hondenspeelgoed in de tunnel. Je hond is vaak eerst terughoudend, maar probeert het uiteindelijk toch. Je kunt dan stap voor stap doorgaan totdat de hond volledig vertrouwd is met de tunnel.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondentunnel?

Een hondentunnel is te vergelijken met een hindernisbaan. De hond zal verschillende obstakels tegenkomen waaronder de tunnel. Zo wordt de hond fysiek en mentaal uitgedaagd!

Wat is agility voor honden?

De termen behendigheid en hondentunnel worden soms door elkaar gebruikt. het zijn synoniemen voor elkaar. Behendigheid is behendigheid. Behendigheidstraining is dus een vorm van behendigheidstraining waarvoor je hondentunnels kunt gebruiken.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondentunnel hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie