Hondenvest kopen? Alle hondenvesten online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Op zoek naar het beste hondenvest? Als je de trotse eigenaar bent van een hond dan wil je natuurlijk ook dat je hond het lekker warm heeft of juist koel op de dagen dat dit nodig is. Een van de manieren waarop je dat kan bereiken is door een hondenvest te kopen. Een hondenvest kun je overigens om meerdere redenen aanschaffen, niet alleen om je hond warmte bieden op koude dagen.

Maar als je van plan bent om een honden vest te kopen dan is het wel belangrijk dat je weet waar je op moet letten voordat je tot aanschaf van een vest overgaat. Want het is wel belangrijk dat je een vest koopt die passend is voor jouw hond en ook aan de verwachtingen voldoet.

In dit artikel neem ik je mee in onze zoektocht naar het beste hondenvest! Ook vertel ik je graag alles over het gebruik van deze vestjes, en waarom je er eentje zou moeten kopen, maar ook waar je op moet letten en allerlei handige tips.

Wanneer je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan in de reacties onderaan deze pagina! Tijdens onze zoektocht naar het beste hondenvest kijken we naar een aantal punten.

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen van deze producten en de mening van andere hondeneigenaren. Zo ben ik er van overtuigd dat jij geen miskoop doet! Tot slot sluiten we af met de werking van deze honden vesten, en hoe je deze het beste om kunt doen bij jouw trouwe viervoeter.

Let op: in bijna alle gevallen kan je de onderstaande producten in meerdere maten of kleuren kopen, klik op button “controleer prijs” om direct naar het product te gaan.

Het beste hondenvest

Onze vijf favoriete hondenvesten

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande hondenvesten een goede keuze hebt gemaakt! Als dat nog niet zo is kan je hieronder onze top vijf favoriete honden vesten bekijken. Dit is op basis van onze eigen ervaring, of op de ervaringen die anderen met deze vestjes hebben. Dit zijn producten die zichzelf inmiddels al bewezen hebben, en dus aan te raden zijn!

Er is heel veel aanbod op het gebied van hondenvesten dus het kan nogal een opgave zijn om een goed en passend honden vest te vinden. Om je een beetje op weg te vinden kun je hier inspiratie op doen bij een aantal hondenvesten. Misschien ontdek je op die manier een hondenvest die past bij jouw hond.

Dogs&Co Hondenjas ruit English Style Beige

Op de eerste plaats staat het hondenvest van Dogs&Co. Deze wordt beoordeeld met een 3,5 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op de website van Bol.com. Wanneer je een grote hond hebt en je wilt niet dat je hond een saai honden vest moet dragen, dan zit je met deze Dogs&Co Hondenjas ruit English Style Beige aan het goede adres.

Dit hondenvest is namelijk een mooi en elegant vest. De english style maakt dit vest erg bijzonder, te herkennen aan de mooie ruitpatroon. Maar ook de stof is zeer prettig voor de hond. Het honden vest is namelijk gemaakt van katoen.

Het voordeel is dat het hondenvest daardoor makkelijk te reinigen is. Maar niet alleen dat, het is ook nog eens zeer comfortabel. En de prijs van dit mooie honden vest is ook nog eens zeer schappelijk. Daarbij kan ook de kraag van het hondenvest omgeslagen worden.

Flamingo Hondenvest Lennox Groen

Het tweede product in onze lijst met favoriete vestjes voor honden is van Flamingo. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 2 reviews op Bol.com. Als je houdt van een stoere hondenjas dan is de Flamingo Lennox Groen echt een aanrader!

Deze jas maakt van jouw hond een echte eyecatcher. De prachtig legergroene kleur is zeer fris en ook praktisch. Want de jas is makkelijk schoon te maken en te houden. Ook is de jas voorzien van een warme nep bontkraag. Ideaal voor de koude dagen om je hond lekker warm te houden.

De jas is heel makkelijk aan te trekken en dat is natuurlijk ook erg fijn wanneer je een hond hebt die niet echt mee wil werken. Maar los van of je hond makkelijk meewerkt of niet is het ook fijn als het gebruiksgemak goed is. Bij deze jas kun je daar dus wel van op aan. Van deze aankoop zul je zeer zeker geen spijt krijgen!

Scruffs Thermal Warm Hondenvest

Op de derde plaats in onze top vijf favorieten staat het lekkere warme hondenvest van Scruffs. Dit Thermal vestje wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 13 reviews op de website van Bol.com. Deze jas is echt perfect voor jouw hond bij koud weer want dit hondenvest is namelijk thermisch.

Dat wil zeggen dat dit honden vest de lichaamswarmte van jouw hond goed kan vasthouden. De binnenkant van dit vest zorgt voor de warmte en isolatie en de buitenkant van dit hondenvest zorgt ervoor dat jouw hond beschermt blijft tegen water en wind.

Wat ook erg prettig is aan dit honden vest is dat het in de wasmachine kan. Op die manier kan het vest dus makkelijk schoongemaakt worden en dat is natuurlijk wel een prettige bijkomstigheid. Dit hondenvest is ook nog eens in meerdere kleuren leverbaar. Dus meer dan genoeg keuze. En dat is natuurlijk wel heel erg prettig.

Flamingo Hondenjas IJsbeer Rood

Het vierde product in onze top vijf favoriete hondenvesten is wederom van het merk Flamingo. Dit IJsbeer model is één van de populaire producten en wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 21 reviews op Bol.com.

Als je op zoek bent naar een hondenjas die 100% water en windbestendig is dan zit je bij het Flamingo Hondenjas IJsbeer Rood aan het goede adres want dit hondenvest is simpel in uitvoering, geen toeters en bellen maar doet wel datgene wat het moet doen, namelijk ervoor zorgen dat jouw hond het niet meer koud heeft of nat is tijdens een wandeling in slecht weer.

Dit hondenvest is ook nog eens heel erg goedkoop in de aanschaf als je kijkt naar de kwaliteit van het honden vest. Dit hondenvest zal je zeer zeker niet teleurstellen.

Trixie Koelvest Hondenjas Blauw

We sluiten onze top vijf af met een koelvest van Trixie. Ook deze producten vallen onder dezelfde categorie! Deze wordt beoordeeld met een 3,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op de website van Bol.com.

De zomers worden in ons land ieder jaar steeds heter. Niet alleen voor de mens is dat heel erg zwaar maar ook voor jouw hond. Want een hond kan minder goed zijn/haar warmte kwijt als het heel erg warm is. En oververhitting bij een hond kan zeer nare gevolgen hebben, zelfs levensbedreigend. Dus het is heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw hond beschermd blijft tegen de hitte.

Dit vest is simpel en eenvoudig uitgevoerd maar wel praktisch, uitgevoerd in een mooie blauwe kleur. Dit vest zorgt ervoor dat de hond zijn lichaamstemperatuur makkelijker kwijt kan raken doordat het ervoor zorg dat lichaamsvocht omgezet wordt in verdamping en daardoor een verkoelend effect geeft. Een absolute ‘must-have’ voor iedere hondeneigenaar.

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit meer dan 776 verschillende vesten voor honden!

beste hondenvest

Wat is een hondenvest?

Je hebt na het zien van de bovenstaande producten inmiddels vast wel een goed idee bij wat een hondenvest precies is. Als dat nog niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan verder! Hieronder leg ik het je graag uit.

Een hondenvest is een, zo zegt het woord het al, een vest specifiek voor een hond. In de meeste gevallen wordt een honden vest aangeschaft om te voorkomen dat de hond last krijgt van de kou. Met name de kleinere honden hebben hier veel last van. Een hondenvest is dus alleen geschikt voor een hond en niet voor een ander huisdier.

Er zijn heel veel soorten honden vesten op de markt, hondenvesten om te verwarmen, om te verkoelen maar ook om bijvoorbeeld de zichtbaarheid tijdens het uitlaten van de hond te verhogen. Er kunnen dus meerdere redenen zijn waarom je een hondenvest koopt. En al die verschillende soorten vesten hebben ook zo weer hun specificaties.

Waarom zou je een hondenvest kopen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je een vest voor je hond wilt kopen. Zoals je hierboven al kon lezen is een van de meest voorkomende redenen toch wel het voorkomen van het feit dat de hond het koud krijgt. Denk aan de wintermaanden waarin de hond toch uitgelaten moet worden. Een hondenvest biedt dan bescherming tegen de kou.

Zeker bij kleine honden is dit heel erg belangrijk omdat zij over het algemeen veel minder lichaamsvet hebben en dus meer last hebben van de kou. Een vest kan er op die manier voor zorgen dat een hond het té koud krijgt tijdens een wandeling buiten. Ook voor grote honden is een honden vest een goed idee aangezien grote honden vaak langere wandeltochten nodig hebben.

Maar er kunnen meerdere redenen zijn om een vest voor je hond te kopen. Wanneer je bijvoorbeeld een boot hebt en van varen houdt kan een speciaal voor honden beschermen tegen het water en ook ter water komen. Ook zijn er speciale hondenvesten die de zichtbaarheid van jouw hond tijdens het uitlaten verhogen. Zeker in de donkere maanden is dit heel erg belangrijk.

Het beschermt de vacht en de huid

Op de eerste plaats kopen mensen vaak een hondenvest om één van deze redenen. Dit is dan ook erg belangrijk. Dit product beschermt zowel de vacht en huid van jouw hondje op goede wijze tegen de zon en andere weersomstandigheden.

Een hondenvest biedt bescherming voor de vacht en huid. Je moet je voorstellen dat het een koude winterdag is en misschien regenachtig, voor een hond die uitgelaten moet worden is dit fysiek best pittig. Jij als mens kunt ervoor kiezen om een warmere jas aan te trekken of een sjaal en handschoenen. Een hond kan dit niet aangeven maar heeft ook behoefte aan warmte.

Door het gebruik van een honden vest zorg je ervoor dat de hond het niet koud heeft, of in elk geval een stuk minder koud heeft en daardoor wel lekker zijn/haar rondje kan maken tijdens het uitlaten. Want ook goed uitgelaten worden is voor een hond heel erg belangrijk en als de hond het te koud krijgt zal de hond minder gemotiveerd zijn om een wandeling te gaan maken.

Een warm honden vestje heeft een positief effect op de gezondheid van jouw hond. Net als hondensweaters, hondenjurken en hondensokken, helpen ze om de lichaamstemperatuur te reguleren bij zowel warm als koud weer. Het kan ook het lichaam van de hond beschermen tegen kleine ongelukjes.

Tijdens de hete zomermaanden kan je een koelvest voor de hond kopen. Dit verkleint de kans dat een hond oververhit raakt. Dit komt omdat het vest voor verkoeling zorgt.

Er is een geschikt vest voor elke hond

Hondenvesten zijn er in vele soorten en maten en dat zorgt ervoor dat er eigenlijk altijd wel een vest is voor iedere hond. En stel dat jouw hond hele bijzondere maten heeft, dan kun je altijd nog wel een honden vest op maat laten maken.

Je moet er dan alleen wel rekening mee houden dat er natuurlijk wel meer kosten bij komen kijken maar dat is wel logisch. In principe kun je dus voor iedere hond wel een vest vinden, maar het een en ander hangt ook wel een beetje af van jouw budget.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom je één van deze hondenvestjes zou moeten kopen. Voordat je dat doet zijn er ook een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je graag over in de alinea hieronder!

vest voor honden

Waar moet je rekening mee houden?

Wanneer je een hondenvest gaat kopen is het heel erg belangrijk dat je jezelf goed voorbereidt en weet waar je op moet letten tijdens de aanschaf van een honden vest. Hieronder lees je een aantal specificaties waar je bij de aanschaf van een hondenvest goed op moet letten.

Zo voorkom je namelijk dat je een vest koopt die niet goed past bij de hond. Als je dus een hondenvest gaat kopen is het belangrijk om op de volgende aspecten goed te letten.

De maat van het hondenvest

Een goede maat hondenvest voor je hond kopen is heel erg belangrijk. Wanneer je een vest koopt voor je hond die niet de juiste maat heeft dan kan dit voor de hond tot vervelende situaties leiden. Als bijvoorbeeld een honden vest te klein is dan knelt het en zit het niet comfortabel voor de hond maar als het vest te groot is dan kan het juist tot ongevallen leiden.

Want als een vest te groot is kan een hond er vast in komen te zitten en dat is een gevaarlijke situatie wat je niet moet willen. Het is dus heel erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je een vest koopt die de juiste maat heeft voor jouw hond. Online kun je hier veel informatie over vinden en anders is het verstandig om deskundig advies in te winnen.

Welk soort hondenvest koop je?

Er zijn verschillende soorten honden vesten te koop. Je hebt hierboven daar al wat over kunnen lezen. Maar wanneer je een hondenvest koopt is het wel belangrijk dat je een vest koopt die ook echt passend is bij de gelegenheid. Een warm hondenvest draag je dus niet in zomer maar alleen in de winter. Koop dan voor de zomer ook een passend hondenvest.

Verschillende kleuren en designs

Het leuke van een hondenvest is dat er heel veel soorten verkrijgbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat je ook veel keuze hebt. Als je het financieel je kunt permitteren is het dan bijvoorbeeld ook leuk om meerdere vesten te kopen. Zo kun je af en toe afwisselen en dit is ook beter qua hygiëne want dan kun je een vest ook af en toe even uitwassen. Dat is ook heel erg belangrijk.

Door het brede assortiment zal je gaan ervaren dat het ook heel erg verslavend kan zijn om een honden vest te kopen. Want er zijn zoveel verschillende hondenvesten, dat het is gewoon leuk om te kunnen afwisselen en te combineren.

Van welk materiaal is het hondenvest gemaakt?

Als je een hondenvest koopt is het ook belangrijk om goed op de materiaalkeuze te letten. Het ene stofje is namelijk het andere niet. Wanneer je bijvoorbeeld een vest koopt voor in de koude herfst en wintermaanden is het belangrijk dat je een materiaal kiest wat vocht absorberend is. Daarnaast is een zacht en comfortabel hondenvest voor de hond ook heel erg prettig.

Het is echt belangrijk om niet te bezuinigen op een hondenvest en alleen een hondenvest te kopen dat van een goede kwaliteit is gemaakt. Uiteindelijk bepaald namelijk de materiaalkeuze ook of het hondenvest prettig zit voor de hond, ja of nee. En op de lange termijn kan een hondenvest dat niet goed passend is of weinig comfort biedt, leidden tot vervelende complicaties en dat zou zonde zijn.

De ervaringen van anderen

Bij het kopen van een honden vest is het altijd goed om eerst de ervaringen van andere mensen te bestuderen, dit kun je doen door reviews te lezen. Wat wel belangrijk is om te weten is dat je niet bij de eerste de beste negatieve reactie al gelijk afhaakt. Het is namelijk bijna nooit zo dat je niet een negatieve review vindt.

Het is dus belangrijk om echt goed te kijken naar het gemiddelde van de reviews. Als er overwegend meer negatieve recensies zijn dan positieve dan is het verstandig om een ander hondenvest te kiezen.

De prijs van het hondenvest

Los van het feit dat je het allerbeste wilt voor je hond, is het ook belangrijk dat je natuurlijk naar de prijs van een vest kijkt. Omdat er zoveel verschillende soorten vesten bestaan is het goed om eerst kritisch te kijken naar wat je budget is.

Op die manier zorg je er al voor dat je zoekgebied kleiner wordt. Dat bespaart je dus een hoop werk. Veel geld betalen betekent overigens niet dat het hondenvest beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 13,- en kunnen oplopen tot € 60,-.

Wil je het beste vest vinden voor de goedkoopste prijs? Zorg er dan voor dat je eerst online de prijzen goed vergelijkt voordat je een aankoopt maakt. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je ergens anders online het hondenvest voor veel goedkoper kunt krijgen.

honden vest

Hoe kies je de goede maat hondenvest?

Wanneer je een hondenvest gaat kopen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een vest koopt met de juiste maat. Als het vest te groot of te klein is dan is dit heel vervelend voor de hond en in sommige gevallen kan het zelfs tot gevaarlijke situaties leiden. Goede maten voor een hondenvest zijn dus heel erg belangrijk.

De maten opmeten doe je als volgt. Allereerst moet je de maten van de nek meten. Meet deze op met een meetlint. Ook is het belangrijk dat je de rug lengte en de omgang van de borstkas opmeet. Met deze maten samen kun je een vest op de juiste maat voor jouw hond kopen.

Hoe kan je een hondenvest het beste schoonmaken?

Als je met je hond buiten loopt dan is het natuurlijk logisch dat het hondenvest ook vies wordt. Want de meeste honden vinden het heerlijk om lekker te banjeren en niet alleen door het banjeren maar ook het weer heeft invloed op het smerig worden van een vest. Daarom is het ook wel fijn hoe je een hondenvest weer schoon kunt krijgen.

Een hondenvest kun je op diverse manieren schoonkrijgen. Als het honden vest bijvoorbeeld onder de modder zit dan kun je het beste het hondenvest laten opdrogen en dan met een stevige borstel de modder eraf borstelen. Ga dus nooit met een natte doek overheen want dan wordt het lastiger om de modder te verwijderen.

Als je vlekken op het hondenvest hebt kun je het beste met een licht vochtige doek het honden vest schoonmaken. Sommige vesten kun je ook uitwassen maar als je dit van plan bent is het goed om te checken of dit wel kan en dan is het belangrijk dat je je ook houdt aan de wasvoorschriften. Als je dit niet doet dan loop je het risico dat het hondenvest stuk gaat. En dat is natuurlijk zonde!

vest voor hond

Hoe doe je een vest om bij de hond?

Een hondenvest aantrekken moet je op de juiste manier doen. Of het gemakkelijk is om een honden vest aan te trekken hangt ook een beetje af van je hond. Als je hond een beetje makkelijk meewerkt dan is het aantrekken van een hondenvest niet zo moeilijk maar toch is het wel belangrijk dat je een vest op de juiste manier aantrekt.

Wanneer je een hondenvest namelijk niet op de goede manier aantrekt dan loop je het risico dat je hond zich bezeert of dat je hond daarna het niet meer fijn vindt om een honden vest aan te krijgen. Dus het is belangrijk voor jou en jouw hond om het hondenvest op een goede manier aan te trekken. Maar hoe doe je dat dan?

Allereerst is het echt belangrijk dat je ervoor dat de hond zijn/haar poten ontspannen heeft. Als de poten namelijk krampachtig door het hondenvest worden gehaald dan kan dit voor de hond tot blessures leiden. Dus forceer nooit de poten door het hondenvest.

Daarnaast is het belangrijk dat het vest niet te strak zit. Wanneer je het vest zelf moet stellen met riempjes of klittenband is het dus belangrijk dat je ervoor zorgt dat het vest niet al te straks vast zit. Doe je dat namelijk wel dan gaat het vest de hond irriteren en dat moet je natuurlijk niet willen.

Veelgestelde vragen

Is het verstandig om een hondenvest te kopen?

Een hondenvest is handig en fijn voor sommige honden. Voor honden die bijvoorbeeld door een operatie of ziekte de vacht grotendeels of geheel kwijt zijn, kan een honden vest extra warmte of bescherming bieden. Dit is logisch voor oudere of zieke honden die geen onder vacht, of weinig vacht hebben. Sommige honden hebben dus een hondenvest nodig voor bescherming.

Welk hondenvest is het beste?

In dit artikel hebben wij gekeken naar de beste vesten voor honden, en uit dit onderzoek zijn een aantal producten geselecteerd die wat ons betreft het beste zijn. Zo kan jij zelf bepalen welk product het beste bij jouw viervoeter past!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een leuk vest voor je hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie