Hondenvoer container kopen? Alle containers online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste hondenvoer container? Hoewel de meeste zakken hondenvoer de mogelijkheid hebben om weer te sluiten vinden wij dit nooit ideaal. Daarvoor is gelukkig een oplossing, de hondenvoer container! In dit artikel nemen we je mee in ons onderzoek naar de beste voercontainer voor honden!

Je leest hier alles over de aanschaf van een hondenvoer container, waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke soorten er allemaal verkrijgbaar zijn maar vooral welke je het beste kunt kopen.

Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Deze hondenvoer containers hebben zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Het is vooraf van belang dat je weet waarvoor je een hondenvoer container koopt. Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jij het meeste plezier hebt van de container! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

De beste hondenvoer container

Onze vijf favoriete voercontainers

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers. Een betere hondenvoer container ga je volgens mij niet vinden!

Maelson Handige Voedselcontainer

Het eerste product in onze top vijf is de hondenvoer container van Maelson. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 28 reviews op Bol.com. Als je deze voer ton wil aanschaffen kan je kiezen uit 3 verschillende formaten, namelijk eentje met een inhoud van 3 liter, 7,5 of 15 liter.

De container heeft een goede deksel die luchtdicht is zodat het hondenvoer vers blijft. Deze hondenvoer container heeft ook een prima prijs- kwaliteitsverhouding, een echte aanrader dus!

Curver Hondenvoer container

Op de tweede plaats staat de luxe metalic hondenvoer container van Curver. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 116 reviews. Het is daarmee één van de populairste voercontainers voor honden van dit moment! Dit product is verkrijgbaar in 4 verschillende maten, namelijk 15 tot 54 liter.

Het afgebeelde product hierboven heeft een inhoud van 35 liter. De hondenbrokken blijven lekker vers in deze container dankzij de rubberen afsluitrand. Ook is deze container gemakkelijk in gebruik dankzij een “easy access”, dat is een kleine opening aan de bovenkant waar je makkelijk bij het voer kan komen.

Curver Hondenvoer container Silhouette

Het derde product in onze top vijf favorieten is de Curver voer container met een leuke silhouette van honden! Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 16 reviews op Bol.com. Net zoals de bovenstaande producten is ook deze in verschillende maten verkrijgbaar.

Hierboven staat de grootste variant met een inhoud van 23 liter. Dit model is ook verkrijgbaar in een 15 en 10 liter variant. Ook deze beschikt over de “easy access” opening aan de bovenkant van de voercontainer zodat jij er makkelijk voer uit kan halen! De Curver voercontainer doet precies wat je ervan kan verwachten, tegen een vriendelijke prijs.

Kerbl Voerton Tom

Op de vierde plaats staat de hondenvoer container van Kerbl. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 7 reviews op Bol.com. Het afgebeelde product hierboven heeft een inhoud van 46 liter, dat gelijk staat aan ongeveer 16 kilo hondenbrokken.

Het voer blijft goed vers in deze voer ton vanwege de deksel die goed afsluit aan de bovenkant. Wij hebben zelf een vergelijkbare voer ton en gebruiken deze als opslag voor het hondenvoer, vrijwel elke zak brokken kan hier namelijk in één keer in, ideaal!

Curver Voederton met Deksel

We sluiten onze top vijf af met wederom een product van Curver. Ditmaal de leuke voederton met deksel. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 20 reviews op Bol.com. Dit type voer ton is verkrijgbaar met een inhoud van 23, 45 of 70 liter.

Het hierboven afgebeelde model heeft een inhoud van 23 liter. De deksel van dit product sluit dankzij de 2 klemmen goed af waardoor de hondenbrokken lekker lang vers blijven. Dit zorgt er tevens voor dat de geur van hondenbrokken zich niet verspreidt, wel zo fijn!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete anti trektuigjes een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze 157 verschillende soorten hondenvoer containers! Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

hondenvoer container

Wat is een hondenvoer container?

Waarschijnlijk heb je inmiddels een goed beeld bij de verschillende producten, en wat een hondenvoer container precies is. Als je meer wilt weten over de hondenvoer container lees dan zeker verder!

De naam container is misschien een beetje vreemd, dit omdat we doorgaans spullen weggooien in een container. Dat is bij een hondenvoer container natuurlijk niet het geval! Deze producten zorgen er juist voor dat je het hondenvoer goed kunt bewaren.

Een hondenvoer container kent meerdere benamingen zoals voorraad emmer, voerton of bewaarbox. Als je een product ziet dat één van deze namen heeft dan wordt daar hetzelfde artikel mee bedoeld.

Deze producten hebben eigenlijk maar één doel, en dat is het vers houden van bijvoorbeeld de hondenbrokken. Dat heeft meerdere voordelen waar ik later in dit artikel op terugkom.

Je kan deze producten het beste omschrijven als een grote ton of emmer waar je hondenvoer in kunt doen. Daarna kan je deze afsluiten met bijvoorbeeld een deksel. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht en vocht bij kan komen. Op die manier blijft de hondenvoeding lekker vers!

Het is dan ook vergelijkbaar met restjes eten die wij zelf ook wel eens in een bakje doen. Zo kan je het een aantal dagen in een koelkast bewaren, doe je dat niet dan kan je het binnen enkele uren weggooien.

Omdat je uit meer dan 150 verschillende hondenvoer containers kan kiezen is het goed om hier vooraf onderzoek naar te doen. In dit artikel heb ik je hopelijk al een eind op weg geholpen! In de volgende alinea leg ik je graag uit wat de voordelen van deze producten zijn, en waarom dit een must-have product is!

Waarom zou je een hondenvoer container kopen?

Je weet nu wat een voercontainer voor honden is en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom zou je een hondenvoer container kopen? Er zijn een aantal redenen waarom dit een product is dat jij in huis moet hebben!

Eigenlijk is dit één van de producten die je als nieuw baasje koopt wanneer je een hondje verwacht. Net zoals je dat doet met een hondenmand of voerbak. Het is goed om deze containers af te stemmen op jouw hond, daar vertel ik je graag alles over.

Het zorgt ervoor dat het hondenvoer vers blijft

Ten eerste zorgen hondenvoer containers ervoor dat de hondenbrokjes van jouw viervoeter lekker lang vers blijven. Dit komt doordat je het luchtdicht afsluit, en er geen vocht bij kan komen.

Als er wel lucht bij komt droogt het hondenvoer namelijk uit. Net zoals dat bij een boterham gebeurd als je deze niet afsluit in de verpakking of in een boterhamtrommel bewaard. Daarnaast zorgt het ervoor dat de smaak niet verloren gaat en dat alle belangrijke voedingsstoffen niet verloren gaan!

Er kan geen ongedierte bij

Naast het feit dat het voer langer vers blijft en de voedingsstoffen in het voer blijven zitten zorgt het er ook voor dat er geen ongedierte bij kan komen. Tegenwoordig kunnen de meeste verpakkingen van hondenvoer opnieuw afgesloten worden met een zipsluiting.

Wij vinden het zelf altijd heel lastig om deze opnieuw te sluiten, daar ben je meestal wel even mee bezig. De kans is daardoor groot dat je de verpakking na een tijdje klungelen voor een klein deel open laat. Hier kunnen insecten bij komen. Andere dieren zouden de verpakking ook kapot kunnen knagen. Al deze dingen voorkom je als je een hondenvoer container koopt!

Je kan er makkelijk bij

Een ander voordeel van deze producten is dat je er zelf makkelijker bij kunt om er hondenvoer uit te halen. Met een voerschep kan je zonder problemen voer uit de container scheppen. Als je klaar bent hoef je alleen nog maar de deksel op de container te doen.

Wij hebben zelf één hele grote voercontainer waar we de complete verpakking in kunnen doen, en een kleinere container. Wij scheppen zelf altijd hondenvoer uit de grote container over in de kleinere.

De kleinere zetten wij dan in de keuken zodat we er gemakkelijk bij kunnen. Voer afwegen wordt zo een stuk makkelijker. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat je geen hondenvoer container zou hebben.

Je bespaart veel geld

Nog een voordeel van deze producten is dat je veel geld kunt besparen op hondenvoer. De meeste grote verpakkingen voer hebben namelijk een veel betere prijs als je kijkt naar de prijs per kilo.

Het kan ook zijn dat je een stapelkorting krijgt als je meerdere verpakkingen in één keer koopt. Wij kopen bijvoorbeeld altijd een verpakking van 13 kilo. Zo bespaar je veel geld!

Er is een geschikte voercontainer voor elke hond

Tot slot is er een geschikte hondenvoer container verkrijgbaar voor elke hond. In dit artikel kan je zien dat er veel keuze is uit modellen, vormen, kleuren en maten. Daar zit er vast eentje tussen die goed past!

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een hondenvoer container zou moeten kopen! Er zijn echter ook een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden. Deze leg ik je graag in de alinea hieronder uit!

voercontainer hond

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een voercontainer voor jouw hond te kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

Hoeveel kan er in de voercontainer?

Op de eerste plaats moet je kijken naar de grootte van de hondenvoer container. Dit hangt af van de grootte van jouw hond. Een kleine hond heeft nu eenmaal minder voeding nodig dan een grote hond. Dit kan je doen door de hoeveelheid hondenvoer af te stemmen met hoeveel jouw viervoeter eet.

Zojuist heb je gelezen dat je een stuk goedkoper uit bent als je een grote verpakking koopt. Daarom is het goed om het voer luchtdicht af te sluiten. Een container is hiervoor het ideale product!

De vorm en kleur van de hondenvoer voercontainer

Een ander belangrijk punt om rekening mee te houden is de vorm van de hondenvoer container. Zo kan het zijn dat je een bepaalde plek in de keuken in gedachten hebt waar je de container neer wilt zetten. In dat geval is het wel zo prettig dat deze daar goed past!

Het kan ook zijn dat je de hondenvoer container wilt stapelen, in dat geval moet je er bijvoorbeeld op letten dat het product dat jij voor ogen hebt geen bolle deksel heeft. Ook kan je kiezen uit allerlei leuke kleuren en printjes. Deze keuze is natuurlijk heel persoonlijk!

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben de hondenvoer container namelijk al gekocht voordat jij dat van plan bent om te doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de voercontainer

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het product. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven aan een voercontainer.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat de hondenvoer container perse beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 14,- en kunnen oplopen tot wel € 70,-. Dit is met name afhankelijk van de grootte van de container.

Hoe kan ik een hondenvoer container schoonmaken?

Net zoals bij alle andere producten voor honden is het belangrijk de hondenvoer container regelmatig schoon te maken. Daarmee verklein je de kans dat er schimmels gaan groeien. Daarnaast zorg je ervoor dat het product langer mee gaat.

Het schoonmaken van deze voercontainers is gelukkig heel gemakkelijk. Hoe je dat het beste doet hangt af van de grootte van de container. De kleinere containers kan je namelijk schoonmaken in de vaatwasser.

Grotere voercontainers kan je het beste schoonmaken met een natte doek en een beetje diervriendelijke zeep. Wat wij zelf altijd doen is de container buiten op z’n kop houden. Dan valt het meeste achtergebleven voer uit de container. Vervolgens maak je ‘m aan de binnenkant schoon, en droog je deze daarna met een droogdoek af.

Controleer wel altijd voor de zekerheid hoe je dit het beste kunt doen. Dan weet je zeker dat je niet per ongeluk iets stuk maakt!

Inmiddels weet je bijna alles wat er te vertellen valt over de hondenvoer container, nu moet je alleen nog weten welk hondenvoer je kunt bewaren in de container. In de volgende alinea vertel ik je daar graag meer over!

hondenvoer bewaarbox

Welke soorten voer kan ik bewaren?

Zodra je de hondenvoer container thuis hebt ontvangen wil je natuurlijk weten welke soorten voeding je hier allemaal in kunt bewaren. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig te beantwoorden.

Je kunt alle soorten droogvoer in de hondenvoer container bewaren, zolang het er maar in past! Denk bijvoorbeeld aan senior hondenvoer, hondensnacks, kauwstaven et cetera. Natvoer of voeding dat gekoeld bewaard moet worden is natuurlijk niet geschikt.

Veelgestelde vragen

Wat is een hondenvoer container precies?

Dit product zorgt ervoor dat je hondenbrokken in een goede afgesloten container kunt bewaren. Het lijkt op een voorraademmer. Wij hebben zelf meerdere van deze containers om het hondenvoer langer vers te houden. Net zoals een hondenriem is dit één van de essentiële producten die je moet kopen.

Wat zijn de voordelen van een hondenvoer container?

Het grootste voordeel, en het doel van dit product, is het langer vers houden van hondenbrokken. Er kan geen lucht in de container komen waardoor het langer vers blijft. Ook zorgt het ervoor dat er geen ongedierte bij kan komen. Ideaal!

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een hondenvoer container?

Op de eerste plaats moet je rekening houden met de grootte van de container. Een grote hond heeft meer hondenbrokken nodig dan een kleine hond. Stem dus het formaat af op de grootte van jouw hond! Ook zijn er soms handige functies aanwezig op deze producten. Denk hierbij aan een uitklapbaar stukje zodat je de hondenvoerbak makkelijk kunt vullen. Maar je hebt ook duo containers, handig als je twee honden hebt die beide andere voeding krijgen!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een hondenvoer container voor je hond hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie