Hondenworst kopen? Alle honden worsten online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Op zoek naar de beste hondenworst? Dit is misschien één van de producten die honden het aller lekkerste vinden! Dit product is verkrijgbaar in allerlei verschillende smaken en soorten. In dit artikel vertel ik je alles over de lekkerste hondenworst, en welke je het beste kunt kopen!

Tijdens ons onderzoek naar de beste hondenworst kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen. Als je op zoek bent naar andere hondensnacks bekijk dan ons eerder gepubliceerde artikel door op de link te klikken!

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste hondenworst

Onze vijf favoriete hondenworsten

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Deze worsten hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen bij andere hondenliefhebbers, en zijn het overwegen waard!

Rodi Hondenworst

Op de eerste plaats in onze top vijf staat de hondenworst van Rodi. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Deze honden worst is één van de bekendste uit deze lijst. Je kan deze op verschillende manieren aan jouw hond geven, bijvoorbeeld als beloning of als toevoeging op het reguliere hondenvoer.

Wij gebruiken deze worst zelf door ze in kleine stukjes te snijden en mee te nemen in ons beloningstasje. Tijdens de training geef ik ze een snoepje als ze een opdracht goed hebben uitgevoerd! Dit product is verkrijgbaar in verschillende smaken, denk hierbij aan kip & kaas, lam & rijst en kip & rund. Als je het bovenstaande product koopt dan ontvang je 9 hondenworsten van 400 gram per stuk.

PrimaDog Wildbraad & Rijst Worst

Het tweede product in onze lijst is van PrimaDog. Deze hondenworst wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews op Bol.com. Dit product is verkrijgbaar in 6 verschillende lekkere smaken. Het hierboven afgebeelde product bevat wild & rijst. Maar je kan ook kiezen uit zalm & rijst of kip & rijst.

Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken! Als je dit product aanschaft dan ontvang je 12 worsten, met ieder een inhoud van 800 gram. De worst is geschikt voor alle soorten honden en leeftijden en is gemakkelijk verteerbaar. Deze hondenworst is ook tarwevrij, echt een goede keuze!

Naturis Hondenworst met Kalkoen

Op de derde plaats staat de hondenworst met kalkoen van Naturis. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Deze worsten hebben een inhoud van 650 gram per stuk en zijn net zoals het bovenstaande product verkrijgbaar in meerdere lekkere smaken.

Denk hierbij aan rund, kip et cetera. Als je het hierboven afgebeelde product koopt dan ontvang je 10 worsten, de prijs per stuk is dan € 3,50. Koop je ze per stuk dan betaal je € 14,77. Bij aanschaf van 10 worsten in één keer is de korting dus bijna 70%

Prins NatureCare Hondenworst Kip

Het vierde product in onze lijst is van Prins. Deze hondenworst met kipsmaak wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van twee reviews op Bol.com. Deze worst is het perfecte product als je op zoek bent naar een graanvrije hondenworst.

Ook deze kan gebruikt worden als beloning of als toevoeging van z’n normale dagelijkse voer. Het hierboven afgebeelde product bevat 750 gram en heeft een lekkere kipsmaak. Er zijn ook nog andere smaken en gewichten verkrijgbaar, klik op de afbeelding hierboven om ze allemaal te bekijken!

Meatiful hypoallergene hondenworst

We sluiten onze top vijf favorieten af met de hypoallergene honden worst van Meatiful. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van één review. Dit kan zijn omdat dit een vrij specifieke worst is. Als je het product dat hierboven staat afgebeeld koopt dan ontvang je 10 worsten met elk een inhoud van 720 gram.

Ook deze honden worst is verkrijgbaar in verschillende lekkere smaken, denk hierbij aan zalm, eend en kip. Dit product wordt gemaakt in Engeland en bevat 100% natuurlijke ingrediënten. Dit maakt ‘m geschikt voor alle soorten honden van alle leeftijden!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favorieten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Daar hebben ze 69 verschillende soorten hondenworsten! Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

hondenworst

Wat is een hondenworst?

Je hebt na het zien van de bovenstaande producten inmiddels vast wel een goed beeld bij waar deze producten voor gemaakt zijn. Als dat niet het geval is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan verder!

De hondenworst is één van de producten die vaak gebruikt wordt als lekker tussendoortje of hondensnack. Wij gebruiken deze bijvoorbeeld tijdens de hondentraining, of als leuke afwisseling bij de normale hondenvoeding.

Je kan deze producten vergelijken met de bekende leverworst die wij graag tijdens een verjaardag eten. Omdat er een grote hoeveelheid vlees in deze artikelen zit is het een gezonde lekkernij. Sommigen zijn zelfs geschikt om als complete maaltijd te geven, maar dit hangt af van de honden worst die je koopt.

Vanwege het grote aanbod kan het uitkiezen van de beste hondenworst best lastig zijn. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over de voordelen van deze hondenworsten, en waarom het goed is om ze te kopen. Ze kosten namelijk helemaal niet zoveel!

Waarom zou je honden worst kopen?

Je weet nu wat een hondenworst is, en welke producten tot onze favorieten behoren. Maar waarom zou je deze worsten kopen? Ik leg het je hieronder graag uit!

De hondenworst is de ideale beloning

Ten eerste is de hondenworst goed te gebruiken als beloning. Zelf snijden wij deze worsten in stukjes en nemen we deze mee in het honden beloningstasje. Zodra wij de hondenworst pakken weten ze al hoe laat het is!

Naast het gebruik op het trainingsveld kan het ook bijdragen aan bijvoorbeeld zindelijkheidstraining of tijdens het aanleren van nieuwe commando’s. Wanneer jouw hond het goed doet kan je hem of haar een lekker stukje worst geven als beloning.

Als aanvulling op de dagelijkse voeding

Je kan deze producten ook gebruiken ter aanvulling van het normale hondenvoer dat je dagelijks geeft. In sommige gevallen kan je de hond ook enkel hondenworst geven. Wanneer jouw viervoeter vaak vers vlees krijgt, dan kun je dit bijvoorbeeld met hondenworst afwisselen.

Hetzelfde geldt als je de hond normaal gesproken hondenbrokken of een andere soort voeding geeft. Dit zorgt voor afwisseling, en dat vinden honden net zoals wij mensen hartstikke leuk. Wie wil er nu iedere dag hetzelfde eten?

Hondenworst is lang houdbaar

Er wordt regelmatig gezocht naar hoe lang je hondenworst kunt bewaren. De houdbaarheidsdatum van deze producten is één van de voordelen, ze zijn namelijk lang houdbaar! Mits de verpakking ongeopend is! Dit is handig omdat je gerust een voorraadje in huis kan hebben, zonder dat je bang hoeft te zijn dat het snel over datum is.

Ideaal als je bijvoorbeeld samen met jouw viervoeter op vakantie gaat. Deze producten neem je makkelijk mee, en zo weet je dat de hond altijd iets te eten heeft. Een honden worst die open is geweest kan je ook enkele dagen gekoeld bewaren. Daar vertel ik je later in dit artikel meer over!

Er is een geschikte worst voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond wel een geschikte hondenworst verkrijgbaar. Het maakt niet uit of je een kleine hond hebt, of grote hond. In dit artikel kan je zien dat je uit meer dan 350 verschillende soorten kan kiezen. Daar zit er vast wel eentje tussen die aansluit op de behoeftes van jouw hond!

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom je de hondenworst zou moeten kopen. Voordat je dat doet zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In de volgende alinea vertel ik je daar meer over.

beste hondenworst

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een hondenworst te kopen zijn er een aantal dingen waar je vooraf rekening mee moet houden. Je moet dit product namelijk goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Ik heb deze punten hieronder voor je opgesomd!

Welke smaak hondenworst koop je?

Het eerste punt is een hele belangrijke, jouw hond moet de worst natuurlijk wel lekker vinden. De smaak van hondenworst is hier allesbepalend. Qua keuze kan je uit vrijwel alle combinaties kiezen, je komt er meestal snel genoeg achter wat de hond heel lekker vindt, of juist minder lekker vindt.

Denk bijvoorbeeld aan traditionele smaken zoals lam en rijst, eend met aardappel, vis, kip et cetera. Probeer echter niet té vaak te wisselen met deze hondenworsten, maar als je merkt dat jouw hond het echt niet lekker vindt, dan kan je best wisselen. In dat geval is het verstandig om eerst een kleine verpakking te kopen, dan blijft je niet zitten met veel worst.

De grootte van de verpakking

Naast de smaak is het goed om te kijken naar de inhoud van de verpakking. Een hondenworst is lang houdbaar in gesloten verpakking, maar kan slechts enkele dagen bewaard worden als deze geopend is.

De meeste honden worsten kunnen tussen de 3 en 5 dagen gekoeld bewaard worden. Het is daarom verstandig om een verpakking te kopen die binnen deze tijd opgegeten kan worden.

Op die manier voorkom je dat je veel moet weggooien. Gelukkig zijn deze verpakkingen verkrijgbaar in kleine verpakkingen van 250 gram tot 800 gram. Keuze genoeg dus!

Hoeveel hondenworst koop je?

Nog een belangrijk punt is hoeveel honden worst je in één keer koopt. Net zoals bij hondenbrokken of andere producten is het namelijk zo dat de prijs per kilo voordeliger wordt als je er meerdere tegelijkertijd koopt.

Omdat ze lang houdbaar zijn is het geen probleem om er meerdere te kopen, dat is zelfs heel verstandig. Op die manier bespaar je namelijk veel geld. Het is ook zo dat je in sommige gevallen een leuke “stapel korting” krijgt.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben deze hondenworst namelijk al gekocht voordat jij dat wilt gaan doen. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van de hondenworst

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de worst. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar meer uitgeven aan deze artikelen.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het product beter is. Prijzen van hondenworsten beginnen bij ongeveer € 3,- en kunnen oplopen tot wel € 35,-. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de inhoud en het aantal stuks van de verpakking. Het is dan ook verstandig om te kijken naar de prijs per kilo.

honden worst

Hoeveel hondenworst mag ik mijn hond geven?

Een belangrijke vraag die regelmatig voorbij komt is hoeveel van deze worst je aan jouw trouwe viervoeter mag geven. Alhoewel de meeste van deze producten gezond zijn, is het niet verstandig om teveel te geven.

Net zoals mensen hebben honden ook de kans om last te krijgen van overgewicht, met alle mogelijke klachten tot gevolg. Daarom is het goed om jouw hond niet teveel te geven, maar hoeveel kan ik hem of haar per dag geven?

Het antwoord op deze vraag is helaas niet eenvoudig te beantwoorden. Het hangt namelijk grotendeels af van welk soort hond je hebt, wat zijn leeftijd is en wat het gewicht is. Als je de honden worst alleen als hondensnacks of tussendoortje geeft dan kan je hem gerust een aantal stukjes per dag geven.

Wil je de hondenworst geven als vervanger van de normale hondenvoeding, dan is het verstandig om rekening te houden met de hoeveelheid voer jouw hond normaalgesproken krijgt. Honden hebben namelijk een bepaald aantal gram voeding per dag nodig.

Een handige vuistregel is om dit te vergelijken met de hondenworst. Stel dat je de hond 250 gram hondenvoer per dag geeft. Dan kan hij gerust 125 gram van dit hondenvoer en 125 gram hondenworst krijgen. Het belangrijkste punt is om hem of haar niet teveel te geven, dit om overgewicht bij honden te voorkomen.

Tot zover heb ik je bijna alles vertelt wat er te zeggen valt over hondenworst. In de laatste alinea wil ik je alleen nog vertellen hoe je deze worst het beste kunt bewaren, en hoe je deze zo lang mogelijk vers houdt!

Hoe lang is een hondenworst houdbaar?

De meeste mensen die regelmatig honden worst kopen geven deze niet in één keer, maar bewaren een stuk. Het kan ook zijn dat je van plan bent hele kleine hondenworstjes te kopen, maar dan betaal je wel veel meer. Het is daarom verstandig om ze te bewaren, maar hoe doe je dat?

Over het algemeen is het niet ingewikkeld om honden worst te bewaren, maar dit verschilt wel per product. Een ongeopende hondenworst kan je ergens tussen de 6 maanden tot 16 maanden bewaren. Deze informatie kan je altijd terugvinden bij de product omschrijving.

Een hondenworst die open is geweest kan je nog maar enkele dagen gekoeld bewaren. Een vuistregel is tussen de 3 en de 5 dagen. Leg de hondenworst niet zomaar in de koelkast, maar stop deze in een plastic zakje of een bakje. Dan blijft deze zo lang mogelijk houdbaar!

lekkerste hondenworst

Veelgestelde vragen

Hoeveel hondenworst mag ik mijn hond geven?

Dit product vervangt niet het normale hondenvoer, maar is wel een lekkere toevoeging. Het maakt niet zoveel uit hoeveel hondenworst je de hond geeft. Denk hierbij aan een paar plakjes per dag.

Wanneer gebruik je hondenworst?

Hondenworst is ideaal als beloning tijdens het trainen van de hond. Maar je kan het ook gebruiken als aanvulling op zijn of haar normale voer, of gewoon als lekker tussendoortje!

Waarom zou je hondenworst geven?

De meeste honden vinden dit product heerlijk, en het is zeer geschikt als beloning of aanvulling op de dagelijkse voeding.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel hondenworst hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie