Ierse Rode Setter

ierse rode setter

De Ierse Rode Setter zou afkomstig zijn van Ierse jachtspaniëls, maar wordt al sinds de 19de eeuw raszuiver gefokt. Het was een uitstekende aanwinst voor de jacht in Ierland.

Doordat deze hond hoog op zijn poten stond was hij geschikt als jachthond in het uitgestrekte, vaak drassige landschap. Oorspronkelijk bestond er ook een rood-witte variant, maar nu zien we dat de rode variant het meest populair is.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstIerland
GroepStaande honden
Hoogte55-67 cm
GewichtReuen: 18-25 kg; teven:15-22 kg
KleurKastanjebruin, maar een witte vlek op de borst is toegestaan.

Karakter van de Ierse Rode Setter

De Ierse Setter is met zijn glanzende roodbruine vacht een elegante verschijning. Het is een geschikte gezelschapshond met nog steeds een jachtinstinct in zich. Deze hond is gehecht aan zijn baas en zijn gezin, voor wie hij zeer lief is.

Ook met kinderen kan hij zich heel goed vinden en is voorzichtig in hun aanwezigheid. Toch mag men niet vergeten dat dit een jachthond is. Hij is levendig, heeft een zeer goed reukvermogen en een goede weerstand. Hij zal in eerste instantie steeds zijn neus achternagaan en dit maakt het soms moeilijk hem te doen gehoorzamen.

Lees ook: Top 20 keer de beste kauwspeeltjes

Product advies

De Ierse Setter is een sociale hond die zich goed kan aanpassen aan een situatie. Hij kan van nature uit volgzaam zijn, maar soms ook een tikkeltje eigenwijs, hetgeen de opvoeding kan bemoeilijken. Het is belangrijk dat zijn baas voldoende tijd en energie besteed aan hem zodat deze liefde en genegenheid in ruil geeft.

Verzorging van de Ierse Rode Setter

De glanzende rookbruine vacht wordt mooi gehouden met een regelmatige borstelbeurt. Af en toe moeten de oren, poten en borst getrimd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
dalmatier

Dalmatiër

Volgende artikel
pointer

Pointer