Italiaans Windhondje

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Het Italiaanse Windhondje is een vreemde eend in de bijt. Hoewel Italië officieel wordt aangeduid als land van oorsprong, zegt de historiek, die achter het ontstaan van dit Windhondje schuilt, iets anders. Zijn voorouders zouden reeds 6000 jaar geleden hebben bestaan in het Oude Egypte.

Men heeft immers honden teruggevonden in de Egyptische graftomben die erg veel gelijkenis tonen met dit ras. Van daar zou hij naar Italië zijn gebracht, waar het door de eeuwen heen maar een kleine verandering heeft ondergaan. In de 17de eeuw werd het Italiaans Windhondje pas echt populair aan de adellijke hoven.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstItalië
GroepWindhonden
Hoogte32-38 cm schofthoogte
Gewicht< 5 kg
KleurZwart, reebruin of grijze tinten; witte aftekeningen op de borst en de poten zijn toegestaan.

Karakter van het Italiaanse Windhondje

Het Italiaans Windhondje is een beetje eleganter dan zijn grotere broer de Greyhound. Hij is zeer zacht en verlegen, zelfs voorzichtig. Het beestje is uitermate gehecht aan zijn baas en heeft liefst rustige mensen om zich heen. Kleine kinderen zijn niets voor hem.

Die drukte maakt hem nerveus en bang. Zodanig zelfs dat hij bijterig durft worden. Het zijn gevoelige hondjes die van gezelligheid houden. Langs zijn baas in bed lekker opgekruld liggen vindt hij heerlijk. Toch heeft hij veel energie en durft hij al eens ondeugend te zijn.

Lees ook: Top 20 keer de beste hondendeken

Product advies

Dit kan wel eens grappig zijn maar men mag het niet door de vingers zien. De opvoeding moet consequent gebeuren want anders kan hij eigenzinnig beginnen doen. Het zijn gezonde honden die de leeftijd van 15 jaar kunnen bereiken.

Verzorging van het Italiaanse Windhondje

De fijne, korte beharing van het Italiaans Windhondje heeft maar een minimale verzorging nodig. Men moet ze helemaal niet kammen of borstelen, maar af en toe een bad of een wasbeurt met een natte doek mag wel. Ze verliezen weinig tot geen haar.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie