Japanse hondenrassen: Top 10 populaire honden uit Japan

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

Wil je graag alles weten over Japanse hondenrassen? Uit welk land je ook komt, iedereen die gek is op honden kan niet zonder ze. De corona pandemie heeft de aantallen huisdierenbezitters behoorlijk beïnvloed, met meer mensen die thuis blijven en op zoek zijn naar een leuke hond. Japan is hier geen uitzondering op.

Hoewel Japan bekend staat om zijn eigen rassen, heb je je ooit afgevraagd welke rassen Japans hondenbezitters het liefst hebben? Hieronder kan je het overzicht zien van de 10 populairste honden in Japan! Tip: Bekijk na deze blog ook onze lijst met Japanse hondennamen!

De populairste Japanse hondenrassen

Laten we snel beginnen met de lijst met populaire Japanse hondenrassen. Hieronder zie je de top 10 meest bekende. Er zijn er uiteraard nog veel meer. Het kan ook zijn dat de honden die je hieronder ziet in andere kleuren kunnen voorkomen.

1 Kleine kruising

Het populairste hondenras in Japan is een kruising! Ze staan al jarenlang bij de favoriete honden in Japan, maar dit is mogelijk de eerste keer dat ze de rassen overschrijden. Kruisingen kunnen echt bijna elke mix van hondenrassen zijn, dus ze variëren behoorlijk in grootte, temperament en uiterlijk.

2 Miniatuur Poedel

miniatuur poedel pup

De Miniatuur Poedel heeft al jarenlang de eerste plaats ingenomen in Japans huizen en harten, maar staat nu op de tweede plaats. De miniatuur poedel is speciaal gefokt om alle geweldige eigenschappen van de normale poedel te hebben, maar in een kleine vorm om als gezelschapshond te fungeren.

Het zijn energieke honden die een behoorlijke hoeveelheid beweging nodig hebben, maar die ook goed kunnen functioneren in appartementen, dankzij hun kleine formaat. Ze zijn super slim en gemakkelijk op te leiden.

Lees ook: Top 20 keer de beste hondensnoepjes

Product advies

3 Chihuahua

chihuahua

Chihuahua’s zijn klein van formaat, maar enorm van persoonlijkheid! Ze vormen sterke banden met hun familie, waardoor ze redelijk gemakkelijk te trainen zijn. Ze staan bekend als “tasdieren” omdat ze goed in een kleine hondentas passen.

Ze zijn geweldig als appartementen, maar kunnen wat luidruchtig zijn (kleine hondensyndroom betekent veel blaffen). Omdat ze zo klein zijn, passen ze goed bij mensen die in de stad wonen, waarom ze de derde plaats innemen, waarvan 11,9% van de honden in Japan Chihuahua’s zijn.

4 Shiba Inu

shiba inu

De Shiba Inu is waarschijnlijk het meest bekende Japanse ras, mogelijk vanwege de Doge-meme. Ze zijn klein tot middelgroot, onafhankelijk en actief. Ze kunnen voor langere tijd alleen worden gelaten, maar je moet het niet te veel doen. Ze moeten veel activiteiten doen om niet alleen de enorme hoeveelheid energie te verbranden die ze hebben, maar ook om te voorkomen dat ze zich vervelen.

Honden die zich vervelen, nemen meer destructieve gedragingen aan. Ze staan op de vierde plaats als de meest populaire honden in Japan, met 8,8% die in Japan worden gehouden.

5 Pomeriaan

pomeriaan

De Pomeriaan is een temperamentvolle, onafhankelijke kleine hond die fluffy is met een schattig vosachtig gezicht. Ze zijn slim en gemakkelijk te trainen en genieten van ravotten en klungelen voor ons amusement. Hun kleine formaat maakt ze geweldige honden voor stadsbewoners, en 5,3% van de honden die in Japan worden gehouden zijn Pomerianen.

6 Miniatuur Teckel

teckel

De Miniatuur Teckel is een rumoerige, liefdevolle, gemakkelijke hond vol energie. Ze zijn ook erg intelligent en houden ervan om tijd door te brengen met hun mensen. Ze komen in twee maten, waaronder de Standard, die geen grote hond is, maar de Miniatuur Teckel is nog kleiner. Ze zijn perfecte honden voor appartementen of kleine huizen. Ze zijn de zesde meest populaire hond in Japan, op de vierde plaats met 4,8% Miniatuur Teckel die bezit.

7 Franse Bulldog

franse bulldog

De Franse Bulldog is een prachtig klein hondje dat steeds populairder wordt onder stadsbewoners. Ze zijn charmant, affectief en gemakkelijk te trainen, maar ze staan bekend als een beetje koppig soms.

Dit betekent dat ze slim genoeg zijn voor opleiding, maar u moet meer verwachten van een uitdaging met een Franse Bulldog. Dit is een kleine hond die perfect is voor stedelijke hondeneigenaren, en de Franse Bulldog komt op de zevende plaats met 2,9% van de honden die bezit.

8 Miniatuur Schnauzer

De Miniatuur Schnauzer is een sportieve kleine hond die stevig, intelligent en speels is. Ze houden ervan deel uit te maken van het gezin en te spelen met mensen van alle leeftijden. Ze zijn slim, vriendelijk en klein. Ongeveer 2,3% van de honden die in Japan worden gehouden zijn Miniatuur Schnauzers, en dat is geen wonder als je ziet hoe geweldig deze kleine honden zijn!

9 Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër is een vlugge kleine hond met een prachtig lange zijdeachtige jas. Hoewel ze er misschien fragiel uitzien, zijn ze dat niet. Ze zijn net zo krachtig en vasthoudend als elke andere terriër. Ze vormen sterke banden met hun eigenaren en doen het niet goed als ze te lang alleen worden gelaten. Ze zijn de negende meest populaire hondenras in Japan, met 2% van de honden die in Japan worden bezeten die Yorkies zijn.

10 Shih Tzu

shih tzu

Shih Tzu’s zijn geweldige gezinshonden omdat ze lief en speels zijn met kinderen. Ze genieten evenveel van spelen als van op je schoot zitten in de avond, wat geen verrassing zou moeten zijn omdat ze gefokt zijn om een gezelschapshond te zijn. Ze zijn toegewijd aan hun eigenaars en zullen je volgen als je rond je huis loopt. Laatste komen betekent niet dat de Shih Tzu niet de beste hond is die je kunt hebben. Ongeveer 1,7% van de Japanse hondeneigenaars houdt van hun kleine Shih Tzus.

11 Andere Japanse hondenrassen

Nu je de populairste hondenrassen in Japan hebt gezien, hier zijn een paar interessante feiten over Japanse hondenrassen.

Akita: Dit is een grote hond die een spitz ras is. Ze zijn sterk, moedig, trouw en liefdevol.

Japanse Chin: Men gelooft dat deze honden uit China of Korea komen, maar de Japanse adel maakte deze schattige honden populair. Chin betekent “koninklijk” in het Japans.

Shikoku: Deze honden zijn gefokt om jachthonden te zijn en ze zijn trouw, alert en intelligent.

Tosa Inu: Dit is een Mastiff type hond, dus ze zijn ook de grootste van de Japanse rassen die gefokt zijn voor hondengevechten.

Kai Ken: Ze zijn gefokt om jachthonden te zijn en ze hechten zich aan hun families. Ze zijn ook vrij zeldzaam.

Hokkaido: Dit is een oude jachthond die het beste doet met actieve families en als hij tijd buiten doorbrengt.

Conclusie

Het is interessant om op te merken dat al deze populaire rassen in Japan vrij klein zijn. De grootste in het stel is het enige Japanse ras, en zelfs die zijn klein tot middelgroot. Deze statistieken weerspiegelen waarschijnlijk hondeneigenaars die in de stad wonen, dus de honden zijn klein van postuur maar groot en liefdevol in persoonlijkheid.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie