Kindvriendelijke hondenrassen: Top 15 keer honden voor gezinnen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 28 maart 2023 door Kimberly

Dit zijn de meest kindvriendelijke hondenrassen! Honden zijn al eeuwenlang een trouwe metgezel voor mensen, vooral voor kinderen. Het hebben van een hond kan kinderen helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden, verantwoordelijkheidsgevoel, en ze kunnen zelfs fungeren als therapeutische metgezellen. Echter, niet alle hondenrassen zijn even geschikt voor kinderen.

Sommige rassen zijn actiever en hebben meer ruimte nodig, terwijl andere rassen een hogere tolerantie hebben voor kinderen en hun speelse activiteiten. In dit artikel gaan we dieper in op de beste kindvriendelijke hondenrassen.

Dit zijn de meest kindvriendelijke hondenrassen

Laten we snel beginnen met de lijst met populaire en bijzondere kindvriendelijke hondenrassen die ideaal zijn voor gezinnen. Er zijn er uiteraard nog veel meer. Het kan ook zijn dat de honden die je hieronder ziet in andere kleuren voorkomen. Herken jij alle kindvriendelijke hondenrassen?

1 Golden Retriever

golden retriever kindvriendelijk

Op de eerste plaats in onze lijst met kindvriendelijke honden staat de Golden retriever. Hoe kan het ook anders? De Golden Retriever is een middelgroot tot groot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Schotland. Het ras staat bekend om zijn zachtaardige en vriendelijke karakter en wordt vaak beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Golden Retrievers zijn erg aanhankelijk en willen graag in de buurt van hun familie zijn. Ze houden ervan om te spelen en zijn zeer actief, wat hen tot geweldige speelkameraadjes voor kinderen maakt. Dit ras is ook zeer intelligent en gemakkelijk te trainen, wat betekent dat ze zich snel kunnen aanpassen aan de leefstijl en routines van hun gezin.

Golden Retrievers hebben een gouden, dikke vacht die zeer onderhoudsvriendelijk is. Ze moeten regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen, en ze werpen vaak veel haar uit. Dit ras heeft ook veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven.

2 Labrador Retriever

labrador gezinshond

De Labrador Retriever is een middelgroot tot groot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Newfoundland, Canada. Het ras staat bekend om zijn vriendelijke karakter en wordt beschouwd als een van de meest populaire hondenrassen ter wereld.

Labradors zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun familie. Ze zijn erg speels en energiek, wat hen tot geweldige metgezellen voor kinderen maakt. Dit ras is ook zeer intelligent en gemakkelijk te trainen, waardoor ze vaak worden gebruikt als geleidehonden en hulphonden.

Labradors hebben een korte, dikke vacht die zeer onderhoudsvriendelijk is. Ze moeten regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen, maar verliezen over het algemeen niet veel haar. Dit ras heeft veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven.

3 Beagle

beagle

De Beagle is een klein tot middelgroot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Engeland. Het ras staat bekend om zijn speelse en nieuwsgierige karakter en wordt vaak beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Beagles zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin. Ze zijn erg speels en actief, wat hen tot geweldige speelkameraadjes voor kinderen maakt. Dit ras is ook zeer intelligent en gemakkelijk te trainen, wat betekent dat ze zich snel kunnen aanpassen aan de routines en leefstijl van hun gezin.

Beagles hebben een korte, dichte vacht die regelmatig moet worden geborsteld om klitten te voorkomen, maar ze werpen over het algemeen niet veel haar uit. Dit ras heeft veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven.

Vanwege hun vriendelijke en zachtaardige karakter zijn Beagles ook vaak geschikt als therapiehonden. Dit ras is geweldig voor gezinnen die op zoek zijn naar een actieve en aanhankelijke metgezel voor hun kinderen, vooral als ze in een omgeving wonen waar voldoende beweging mogelijk is. Beagles kunnen soms koppig zijn, dus het is belangrijk om geduldig en consistent te zijn bij het trainen van deze honden.

4 Bulldog

bulldog

De Bulldog is een middelgroot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Engeland. Het ras staat bekend om zijn kalme en aanhankelijke karakter en wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Bulldogs zijn erg sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun familie. Ze zijn erg relaxt en geduldig, wat hen tot geweldige metgezellen voor kinderen maakt. Dit ras is ook zeer loyaal en aanhankelijk, waardoor ze vaak een sterke band hebben met hun eigenaar.

Bulldogs hebben een korte, dichte vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Ze moeten regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen, maar verliezen over het algemeen niet veel haar. Dit ras heeft niet veel beweging nodig en kan gemakkelijk in een appartement of kleinere ruimte worden gehouden, wat het ideaal maakt voor gezinnen die in een stedelijke omgeving wonen.

Vanwege hun kalme en aanhankelijke karakter zijn Bulldogs ook vaak geschikt als therapiehonden. Dit ras is geweldig voor gezinnen die op zoek zijn naar een rustige en aanhankelijke metgezel voor hun kinderen. Het is belangrijk om te weten dat Bulldogs gevoelig kunnen zijn voor gezondheidsproblemen vanwege hun platte gezicht en neus, dus het is belangrijk om regelmatig hun gezondheid te controleren en te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging en goede voeding.

5 Boxer

boxer

De Boxer is een middelgroot tot groot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Duitsland. Het ras staat bekend om zijn energieke en speelse karakter en wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Boxers zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin. Ze zijn erg speels en actief, wat hen tot geweldige speelkameraadjes voor kinderen maakt. Dit ras is ook zeer intelligent en gemakkelijk te trainen, wat betekent dat ze zich snel kunnen aanpassen aan de routines en leefstijl van hun gezin.

Boxers hebben een korte, gladde vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Dit ras heeft veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Vanwege hun energieke en speelse karakter zijn Boxers ook vaak geschikt als therapiehonden en werkhonden.

Dit ras is geweldig voor gezinnen die op zoek zijn naar een actieve en aanhankelijke metgezel voor hun kinderen, vooral als ze in een omgeving wonen waar voldoende beweging mogelijk is. Boxers zijn over het algemeen ook erg beschermend en zullen hun gezin beschermen als dat nodig is.

6 Newfoundlander

newfoundlander

De Newfoundlander is een groot tot zeer groot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Newfoundland, Canada. Het ras staat bekend om zijn vriendelijke en geduldige karakter en wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Newfoundlander honden zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin. Ze zijn erg rustig en geduldig, wat hen tot geweldige metgezellen voor kinderen maakt. Dit ras is ook zeer loyaal en beschermend, waardoor ze vaak een sterke band hebben met hun eigenaar en hun gezin.

Newfoundlanders hebben een dikke, waterdichte vacht die regelmatig moet worden verzorgd. Ze verliezen matig veel haar, dus regelmatig borstelen is nodig om klitten te voorkomen. Dit ras heeft niet veel beweging nodig, maar heeft wel de ruimte nodig vanwege hun grootte. Ze zijn geschikt voor gezinnen met een grote tuin of voor diegenen die dicht bij een park of strand wonen.

7 Ierse Setter

ierse rode setter

De Ierse Setter is een prachtige en energieke hond die bekend staat om zijn levendige en speelse persoonlijkheid. Het ras staat bekend om zijn dieprode vacht en elegante bouw, maar het zijn vooral de intelligentie, het vriendelijke karakter en de toewijding aan hun gezin die de Ierse Setter zo’n geweldige gezinshond maken.

De Ierse Setter is een actieve hond die graag tijd buiten doorbrengt. Ze zijn van nature atletisch en houden van rennen, spelen en wandelen. Dit maakt ze een goede keuze voor gezinnen die een hond willen die mee kan gaan met hun actieve levensstijl. Binnenshuis zijn Ierse Setters vaak rustig en aanhankelijk en genieten ze van knuffelen en tijd doorbrengen met hun familie.

De Ierse Setter heeft een levendig karakter en is vaak heel sociaal. Ze kunnen goed overweg met kinderen en hebben vaak veel geduld en tolerantie. Het is belangrijk om op te merken dat de Ierse Setter van nature veel energie heeft en dat ze een goede opvoeding en training nodig hebben om te leren hoe ze zich goed kunnen gedragen rond kinderen en andere huisdieren.

8 Vizsla

vizsla

De Vizsla is een middelgroot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Hongarije. Het ras staat bekend om zijn energieke en aanhankelijke karakter en wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Vizsla’s zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin. Ze zijn erg energiek en speels, wat hen tot geweldige speelkameraadjes voor kinderen maakt. Dit ras is ook zeer intelligent en leergierig, wat betekent dat ze zich snel kunnen aanpassen aan de routines en leefstijl van hun gezin.

Vizsla’s hebben een korte, dichte vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Ze moeten regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen en verliezen niet veel haar. Dit ras heeft veel beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Lange wandelingen, rennen en spelen zijn allemaal manieren om ervoor te zorgen dat hij of zij voldoende beweging krijgt.

Vanwege hun energieke en aanhankelijke karakter zijn Vizsla’s ook vaak geschikt als therapiehonden en werkhonden. Dit ras is geweldig voor gezinnen die op zoek zijn naar een actieve en aanhankelijke metgezel voor hun kinderen, vooral als ze in een omgeving wonen waar voldoende beweging mogelijk is. Vizsla’s zijn over het algemeen ook erg beschermend en zullen hun gezin beschermen als dat nodig is.

9 Engelse cockerspaniël

cocker spaniel

De Engelse Cockerspaniël is een middelgroot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Engeland. Het ras staat bekend om zijn levendige, vriendelijke en speelse karakter en wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Engelse Cockerspaniëls zijn zeer sociaal en hechten zich sterk aan hun gezin. Ze zijn erg speels en actief, wat hen tot geweldige speelkameraadjes voor kinderen maakt. Dit ras is ook erg intelligent en leergierig, waardoor ze snel nieuwe trucjes en commando’s kunnen leren.

Vanwege hun vriendelijke en speelse karakter zijn Engelse Cockerspaniëls ook geschikt voor gezinnen die op zoek zijn naar een hond die goed met kinderen kan omgaan. Dit ras kan echter wel wat koppig zijn en heeft een consistente training nodig om ongewenst gedrag te voorkomen. Het is ook belangrijk om te weten dat Engelse Cockerspaniëls gevoelig kunnen zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals oorinfecties, dus regelmatige controles bij de dierenarts zijn noodzakelijk.

10 Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog is een middelgroot hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Engeland. Het ras staat bekend om zijn aanhankelijke, rustige en vriendelijke karakter en wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Engelse Bulldogs zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin. Ze zijn over het algemeen niet zo actief als sommige andere hondenrassen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor gezinnen die op zoek zijn naar een rustiger huisdier. Dit ras is ook erg geduldig en tolerant, waardoor ze goed kunnen omgaan met de speelse energie van kinderen.

Engelse Bulldogs hebben een korte, gladde vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Ze moeten wel regelmatig worden geborsteld om losse haren te verwijderen en huidplooien schoon te houden om huidinfecties te voorkomen. Dit ras heeft niet zoveel beweging nodig als sommige andere hondenrassen, maar ze moeten wel regelmatig worden uitgelaten om gezond te blijven.

Vanwege hun rustige en aanhankelijke karakter zijn Engelse Bulldogs ook geschikt als therapiehonden en werkhonden. Dit ras is geweldig voor gezinnen die op zoek zijn naar een aanhankelijke metgezel voor hun kinderen, vooral als ze in een omgeving wonen waar minder beweging mogelijk is. Engelse Bulldogs zijn ook over het algemeen goed met andere huisdieren, waardoor ze een ideale keuze zijn voor gezinnen met meerdere huisdieren.

11 Franse Bulldog

franse bulldog

De Franse Bulldog is een klein hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Frankrijk. Het ras staat bekend om zijn aanhankelijke, speelse en vriendelijke karakter en wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Franse Bulldogs zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin. Ze zijn zeer aanhankelijk en genieten van knuffelen en spelen met kinderen. Dit ras is ook zeer intelligent en leergierig, waardoor ze snel nieuwe trucjes en commando’s kunnen leren.

Franse Bulldogs hebben een korte, gladde vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Ze moeten wel regelmatig worden geborsteld om losse haren te verwijderen en huidplooien schoon te houden om huidinfecties te voorkomen. Dit ras heeft niet zoveel beweging nodig als sommige andere hondenrassen, maar ze moeten wel regelmatig worden uitgelaten om gezond te blijven.

Vanwege hun speelse en aanhankelijke karakter zijn Franse Bulldogs ook geschikt als therapiehonden en werkhonden. Dit ras is geweldig voor gezinnen die op zoek zijn naar een aanhankelijke metgezel voor hun kinderen, vooral als ze in een omgeving wonen waar minder beweging mogelijk is. Franse Bulldogs zijn ook over het algemeen goed met andere huisdieren, waardoor ze een ideale keuze zijn voor gezinnen met meerdere huisdieren.

Het is belangrijk om te weten dat Franse Bulldogs gevoelig kunnen zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals ademhalingsproblemen en huidallergieën. Het is daarom belangrijk om regelmatig controles bij de dierenarts te laten uitvoeren en de gezondheid van uw Franse Bulldog nauwlettend in de gaten te houden.

12 Labradoodle

labradoodle hond

De Labradoodle is een relatief nieuw hondenras dat is ontstaan door het kruisen van een Labrador Retriever en een Poedel. Het ras staat bekend om zijn vriendelijke, speelse en intelligente karakter en wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Labradoodles zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin. Ze zijn zeer aanhankelijk en gedijen op menselijk gezelschap. Dit ras is ook zeer intelligent en leergierig, waardoor ze snel nieuwe trucjes en commando’s kunnen leren.

Labradoodles hebben een zachte, gekrulde vacht die weinig tot geen verharing veroorzaakt en daarom geschikt kan zijn voor mensen met allergieën. Ze moeten wel regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen en hun vacht gezond en glanzend te houden. Dit ras heeft ook regelmatige lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven.

Vanwege hun vriendelijke en speelse karakter zijn Labradoodles ook geschikt als therapiehonden en werkhonden. Dit ras is geweldig voor gezinnen die op zoek zijn naar een aanhankelijke metgezel voor hun kinderen, vooral als ze een actieve levensstijl hebben. Labradoodles zijn ook over het algemeen goed met andere huisdieren, waardoor ze een ideale keuze zijn voor gezinnen met meerdere huisdieren.

Het is belangrijk om te weten dat Labradoodles gevoelig kunnen zijn voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals heupdysplasie en oogproblemen. Het is daarom belangrijk om regelmatig controles bij de dierenarts te laten uitvoeren en de gezondheid van uw Labradoodle nauwlettend in de gaten te houden.

13 Teckel

teckel

De Teckel, ook wel bekend als de Dachshund, is een populair hondenras dat afkomstig is uit Duitsland. Het ras staat bekend om zijn levendige, speelse en aanhankelijke karakter en wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Teckels zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin. Ze zijn zeer aanhankelijk en gedijen op menselijk gezelschap. Dit ras is ook zeer intelligent en leergierig, waardoor ze snel nieuwe trucjes en commando’s kunnen leren.

Teckels hebben een korte, gladde vacht die gemakkelijk te onderhouden is. Ze moeten wel regelmatig worden geborsteld om losse haren te verwijderen en huidproblemen te voorkomen. Dit ras heeft ook regelmatige lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven.

Vanwege hun speelse en aanhankelijke karakter zijn Teckels ook geschikt als therapiehonden en werkhonden. Dit ras is geweldig voor gezinnen die op zoek zijn naar een aanhankelijke metgezel voor hun kinderen, vooral als ze in een omgeving wonen waar minder beweging mogelijk is. Teckels zijn ook over het algemeen goed met andere huisdieren, waardoor ze een ideale keuze zijn voor gezinnen met meerdere huisdieren.

14 Poedel

mini poedel

De Poedel is een elegant en speels hondenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Frankrijk. Het ras staat bekend om zijn intelligentie, vriendelijkheid en trainbaarheid en wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Poedels hebben een krullende, hypoallergene vacht die weinig tot geen verharing veroorzaakt, waardoor ze een goede keuze zijn voor mensen met allergieën. Dit ras vereist echter wel regelmatige verzorging om klitten te voorkomen en hun vacht gezond en glanzend te houden.

Poedels zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin. Ze zijn zeer aanhankelijk en gedijen op menselijk gezelschap. Dit ras is ook zeer intelligent en leergierig, waardoor ze snel nieuwe trucjes en commando’s kunnen leren.

Vanwege hun vriendelijke en speelse karakter zijn Poedels ook geschikt als therapiehonden en werkhonden. Dit ras is geweldig voor gezinnen die op zoek zijn naar een aanhankelijke metgezel voor hun kinderen, vooral als ze een actieve levensstijl hebben. Poedels zijn ook over het algemeen goed met andere huisdieren, waardoor ze een ideale keuze zijn voor gezinnen met meerdere huisdieren.

15 Border Collie

border collie hond

De Border Collie is een zeer intelligent, energiek en actief hondenras dat afkomstig is uit het grensgebied tussen Engeland en Schotland. Het ras staat bekend om zijn hoge mate van trainbaarheid en wordt beschouwd als een van de meest kindvriendelijke hondenrassen.

Border Collies zijn zeer sociaal en houden ervan om tijd door te brengen met hun gezin. Ze zijn zeer aanhankelijk en gedijen op menselijk gezelschap. Dit ras is ook zeer intelligent en leergierig, waardoor ze snel nieuwe trucjes en commando’s kunnen leren. Border Collies zijn vaak actieve honden die graag spelen en rennen, wat hen een ideale metgezel maakt voor kinderen die ook van buitenactiviteiten houden.

Dit ras is vaak in staat om zeer complexe taken uit te voeren en is daarom populair bij hondensporten zoals behendigheid en frisbee. Het is belangrijk om te weten dat Border Collies veel beweging nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven. Als ze niet voldoende worden gestimuleerd, kunnen ze destructief gedrag gaan vertonen.

Hoewel Border Collies over het algemeen goed met kinderen overweg kunnen, kan hun hoge energieniveau en onstuimige speelsheid voor jongere kinderen overweldigend zijn. Het is daarom belangrijk om toezicht te houden en kinderen te leren hoe ze op een veilige en respectvolle manier met de hond kunnen omgaan.

Waar moet je op letten?

Zit jullie favoriete hond niet in onze top 15? Maak je dan geen zorgen! In principe kunnen alle honden goed overweg met kinderen, dus geen paniek. Een goede socialisatie de hond en het kind is het belangrijkste. Kinderen die zich aan de onderstaande basisregels houden, kunnen vrienden voor het leven worden:

Stoor de hond niet tijdens het slapen of eten.
Trek niet aan de oren of staart.
Achtervolg de hond niet en ren niet plotseling weg.

Veelgestelde vragen

Wat zijn echte gezinshonden?

Er zijn veel hondenrassen die goed passen bij gezinnen en beschouwd worden als echte gezinshonden. In dit artikel kan je de 15 populairste honden voor gezinnen bekijken. Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond een individu is en dat het karakter en gedrag van een hond afhangt van verschillende factoren, waaronder opvoeding, socialisatie en genetica.

Het is daarom altijd belangrijk om tijd te besteden aan het kiezen van het juiste hondenras voor uw gezin en om ervoor te zorgen dat uw hond goed wordt opgeleid en gesocialiseerd om een goede gezinshond te worden.

Wat zijn de leukste kleine kindvriendelijke honden?

Mopshond: deze kleine en komische hond is een populaire keuze bij gezinnen vanwege zijn grappige uitstraling en vriendelijke persoonlijkheid. Mopshonden zijn vaak aanhankelijk en speels en kunnen goed overweg met kinderen.

Cavalier King Charles Spaniël: deze kleine, aanhankelijke hond is een uitstekende gezinshond vanwege zijn vriendelijke en zachtaardige karakter. Cavaliers zijn vaak knuffelig en houden ervan om tijd met hun familie door te brengen.

Franse Bulldog: deze kleine, stoere hond heeft een grote persoonlijkheid en kan goed overweg met kinderen. Franse Bulldogs zijn vaak levendig en speels en houden ervan om bij hun familie te zijn.

Dwergkeeshond: deze kleine, pluizige hond is een populaire keuze bij gezinnen vanwege zijn schattige uiterlijk en vriendelijke karakter. Dwergkeesjes zijn vaak aanhankelijk en speels en kunnen goed overweg met kinderen.

Yorkshire Terrier: deze kleine, actieve hond is een uitstekende keuze voor gezinnen die op zoek zijn naar een hond die graag tijd buiten doorbrengt. Yorkshire Terriers zijn vaak alert en speels en kunnen goed overweg met kinderen.

Dwergschnauzer: deze kleine, stevige hond heeft een levendige persoonlijkheid en kan goed overweg met kinderen. Dwergschnauzers zijn vaak aanhankelijk en speels en houden van aandacht.

Chihuahua: deze kleine en actieve hond heeft een grote persoonlijkheid en kan goed overweg met kinderen. Chihuahua’s zijn vaak aanhankelijk en speels en houden van gezelschap.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke hond een individu is en dat het karakter en gedrag van een hond afhangt van verschillende factoren, waaronder opvoeding, socialisatie en genetica. Het is daarom altijd belangrijk om tijd te besteden aan het kiezen van het juiste hondenras voor uw gezin en om ervoor te zorgen dat uw hond goed wordt opgeleid en gesocialiseerd om een goede gezinshond te worden.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel over kindvriendelijke hondenrassen. We hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt dan horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie