Kong hondenbal kopen? Alle hondenballen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Op zoek naar de beste Kong hondenbal? Dit merk staat al jarenlang bekend om het duurzame en stevige hondenspeelgoed. Er zijn veel honden die er één of meerdere in het speelassortiment hebben zitten.

In dit artikel vertel ik je graag alles over de beste Kong hondenballen! Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw hond er het meeste plezier aan beleven!

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina! Tijdens onze zoektocht naar de beste Kong hondenballen kijken we standaard naar verschillende punten. Net zoals ander hondenspeelgoed zoals het flostouw of een snackbal stimuleert het de hond om actief bezig te zijn.

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de hondenballen van Kong beoordelen. Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet! Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

De beste Kong hondenballen

Onze vijf favoriete Kong honden ballen

Hopelijk heb je al een goede keuze kunnen maken na het zien van de bovenstaande producten. Als dat nog niet zo eens bekijk dan hier onder onze vijf favoriete producten op basis van de meningen van anderen. Zo kun jij een hondenbal van Kong voor jouw hond kopen die zich inmiddels al heeft bewezen bij andere hondenliefhebbers.

Kong Jumbler Ball Assortiment

Op de eerste plaats in onze top vijf favorieten staan de Kong Jumbler hondenballen. Deze ballen worden beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 46 reviews op Bol.com. Deze leuke hondenballen zijn vanwege vorm vrij uniek, en daar willen honden maar wat graag mee spelen!

In de handvaten van de bal zit een pieper dat jouw hond uitnodigt om ermee te spelen. Deze set is verkrijgbaar in twee verschillende maten, namelijk maat M en L. Hierboven zie je maat M, deze heeft een diameter van 14 centimeter. De L heeft een omtrek van 18 centimeter. Ook zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren, je kan deze alleen niet zelf uitkiezen.

Kong Extreme Bal Hondenbal

Het tweede product in onze lijst is de Extreme Bal van Kong. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 33 reviews op Bol.com. Ook dit is één van de populairste Kong producten op dit moment! De Extreme Ball is één van de eerste producten die dit merk op de markt heeft gebracht.

Dit heeft onder andere gezorgd voor de populariteit die het nu heeft. Het is dan ook de sterkste hondenbal die je op dit moment kunt kopen. Ideaal voor honden die hard op het speelgoed bijten. Wij gebruiken deze hondenbal als apporteer speelgoed, daar is deze bij uitstek zeer geschikt voor! Dit model is verkrijgbaar in verschillende maten. Hierboven zie je maat XXL, die is geschikt voor grote honden. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Kong Squeakair Ball

Op de derde plaats staan de Squeakair hondenballen van Kong. Deze worden beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op Bol.com. Deze ballen zijn bij uitstek geschikt voor apporteer spelletjes met bijvoorbeeld een ballenwerper.

De ballen hebben een diameter van 6,5 centimeter en hebben het uiterlijk van de bekende tennisbal. Echter zijn deze veel sterker en speciaal voor honden gemaakt! De verpakking bevat 6 van deze ballen, als er eentje stuk gaat heb je er dus een aantal extra! Dit is een echte aanrader!

Kong Wubba Puppy Assorti

Het vierde Kong product in onze top vijf favorieten is het Wubba Puppy Assorti. Deze wordt beoordeeld met een 3,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 46 reviews op Bol.com. Dit product is verkrijgbaar in verschillende maten zoals maat S, L en XL. Het afgebeelde product hierboven is maat S.

Deze is 24 centimeter breed, de L is 36 centimeter en de XL 40 centimeter. Voor iedere hond een geschikte maat! Dit leuke apporteer speelgoed is gemaakt van duurzaam en sterk nylon materiaal met een rubberen bal. Aan de onderkanten zitten slierten zodat je ‘m gemakkelijk ver weg kan gooien!

Kong Core Strength Hondenbal

We sluiten onze lijst af met de Core Strength hondenbal van Kong. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com. Dit is één van de nieuwere honden producten van Kong op de markt. Dit unieke hondenspeelgoed bestaat uit twee lagen, waarbij de ene laag het gebit reinigt en het tandvlees verzorgd.

De binnenkant van deze hondenbal is gemaakt van stevig materiaal zoals we dat van Kong gewend zijn. Dit product is verkrijgbaar in twee verschillende maten, namelijk maat M en L. Hierboven zie je de grootste die een omtrek heeft van 7 centimeter. Een leuke hondenbal die tijdens het spelen ook het gebit van jouw hond reinigt, ideaal!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete Trixie hondenmanden een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar zijn 88 verschillende Kong hondenballen verkrijgbaar!

Wat is een Kong hondenbal?

Je hebt na het zien van de producten hierboven vast een goed beeld bij wat een Kong hondenbal is, en wat het zo uniek maakt. Is dat nog niet zo? Ik vertel je graag meer over het merk en de geschiedenis van het bedrijf!

Kong is een geliefd merk in de hondenwereld, en dat is niet voor niets. Het is in 1970 opgericht door Joe Markham. Het doel was om speelgoed voor honden zo sterk te maken dat honden het vrijwel niet kapot kunnen bijten.

Joe kwam er per toeval achter dan rubber het ideale product was om leuke hondenspulletjes mee te maken. Het eerste speelgoed van Kong was de “Kong Classic”, dit speeltje is tegenwoordig nog steeds verkrijgbaar! Er is natuurlijk wel het één en ander aangepast aan deze klassieker.

Dit merk is één van de populairste producente en de speeltjes zijn in meer dan 80 landen verkrijgbaar. De kans dat je dit merk tegenkomt als je op vakantie bent is dan ook heel groot!

De Kong hondenballen zijn één van de hardlopers van dit merk, zo hebben wij zelf ook een aantal van deze ballen en ze gaan echt niet stuk! Er zijn een aantal redenen waarom je een Kong hondenbal zou moeten kopen, daarover vertel ik je graag meer in de volgende alinea!

Waarom een Kong hondenbal kopen?

Je weet nu meer over het merk Kong en welke hondenballen van dit merk tot onze favorieten behoren. Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom een Kong hondenbal een must-have product is!

Ze hebben al meer dan 50 jaar ervaring

Kong is geen nieuwe speler op de markt, ze hebben inmiddels al ruim 50 jaar ervaring met het ontwikkelen en produceren van honden producten. Het begon met de Kong Classic van rubber, inmiddels is er een groot assortiment met de leukste speeltjes!

Stevige en onverwoestbare hondenballen

De Kong bal is sterk en bijna onverwoestbaar. Zelfs voor honden die extreem hard bijten op hun speelgoed. Er is altijd een geschikte hondenbal van Kong waar jouw viervoeter lekker mee kan spelen!

Honden moeten voldoende bewegen

De meeste honden hebben veel energie en moeten voldoende beweging krijgen. Ook is het goed voor jullie band. Als je zorgt dat jouw hond veel beweegt voorkom je voor een groot deel klachten op latere leeftijd.

Denk hierbij aan moeilijk lopen dankzij gewrichtsklachten en misschien wel de belangrijkste, overgewicht. Een veel voorkomend probleem bij honden die teveel hondensnacks krijgen en niet voldoende bewegen.

Als je zorgt voor voldoende beweging dan blijven de spieren en gewrichten van de hond soepel. Ook hebben veel Kong hondenballen een reinigende werking voor het gebit van de hond.

Het zorgt voor een goede band

Hierboven heb ik het al even benoemd, maar naast het feit dat een hond veel moet bewegen is het ook goed tussen jullie band. Als jij vaak samen met jouw viervoeter gaat wandelen en spelen dan krijgen jullie meer vertrouwen in elkaar. Hier kan je allerlei speeltjes voor gebruiken, de Kong hondenbal is er één van.

Het voorkomt ongewenst gedrag

Dit punt hangt een beetje samen met dat honden voldoende moeten bewegen. De kans is groot dat jouw hond uit verveling gaat knagen aan allerlei spulletjes in huis. Honden moeten hun energie kwijt kunnen, en mentaal gestimuleerd worden.

Er is een geschikte Kong bal voor elke hond

De ballen van Kong zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, vormen en afmetingen. De kans is heel groot dat de perfecte bal er tussen zit! Er zijn maar liefst 88 verschillende producten verkrijgbaar zoals je in dit artikel hebt kunnen zien.

Zoals je kan zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je een hondenbal van Kong moet kopen. Vanwege het aanbod is het goed om bij een aantal punten stil te staan. Waar je precies rekening mee moet houden vertel ik je in de volgende alinea. Ik hoop dat ik je tot zover al een eind op weg heb geholpen!

hondenbal kong

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een Kong hondenbal te kopen zijn er nog wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je moet bijvoorbeeld de afmeting van de bal afstemmen op de grootte van de hond. De belangrijkste punten heb ik hieronder voor je opgesomd!

Welk soort Kong hondenbal koop je?

Ten eerste moet je rekening houden met het soort hondenbal dat je wilt gaan kopen. Er is namelijk ontzettend veel keuze. Zo kan je ballen kopen die geschikt zijn voor puppy’s en kleine honden, maar ook voor senior honden zijn er ballen verkrijgbaar.

De grootte van de Kong hondenbal

Naast het soort bal moet je kijken naar de afmetingen van de bal. Zeker als je deze wilt gebruiken als apporteer speelgoed. Als je het juiste formaat bal kiest dan kan jouw hond deze gemakkelijk in z’n bek vasthouden. Is de bal te groot dan heeft jouw hond er meer moeite mee, of hij kan deze niet eens goed van de grond oppakken.

Van welk materiaal is de hondenbal gemaakt?

Ook is het verstandig om te kijken naar het materiaal dat er gebruikt is. Veel producten van Kong zijn gemaakt van sterk en duurzaam rubber, maar niet allemaal. Hiervoor geldt dat ieder materiaal zijn voor- en nadelen heeft. Als jouw hond veel op zijn speelgoed kauwt en een harde beet heeft, kan je het beste kiezen voor rubber.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere over wegingsfactor is de mening en ervaring van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen van anderen te lezen.

Veel mensen hebben voor jou al een Kong hondenbal gekocht voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen zeer positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve feedback krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van een Kong hondenbal

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van de hondenbal. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar uitgeven aan hondenspeelgoed.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat de bal perse beter is. Prijzen van deze hondenballen van Kong beginnen bij ongeveer € 10,- en kunnen oplopen tot € 40,-.

Je weet nu bijna alles over de hondenballen van Kong! In de volgende alinea leg ik je graag uit hoe je deze producten het beste schoon kunt maken.

kong bal

De Kong hondenbal schoonmaken

Het is verstandig om honden producten regelmatig schoon te maken. Dit geldt met name voor speelgoed dat de hond vaak in zijn bek heeft, zoals bij een hondenbal. Als je dit regelmatig doet dan voorkom je de groei van bacteriën en blijven de producten langer goed!

Een Kong hondenbal schoon maken is gelukkig heel eenvoudig. Wat wij zelf altijd doen is de bal onder de warme kraan houden. Met een diervriendelijke zeep verwijderen we met onze handen het vuil. Klaar voor een volgende keer!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van een Kong hondenbal?

Kong hondenballen staan al jarenlang bekend als zeer sterk en duurzaam. Het is gemaakt van stevig rubbermateriaal waardoor de speeltje van dit merk vrijwel nooit stuk gaan. Ideaal voor honden die hard bijten. Het bijkomende voordeel is dat de meeste Kong ballen tijdens het spelen ook het gebit reinigen, ideaal!

Wat is een Kong hondenbal?

De Kong hondenballen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, kleuren en maten. De ballen zijn stevig en ideaal voor honden die graag hard bijten, of normaal speelgoed binnen 10 minuten stuk hebben gemaakt.

Wat is de werking van de meeste Kong hondenballen?

In veel Kong hondenballen zitten gaatjes waar je hondensnacks in kan verstoppen. Zo nodig je de hond uit om met de bal te gaan spelen. Het enige wat je hoef te doen is de snoepjes in de Kong bal stoppen.

Hoe maak ik de Kong hondenbal schoon?

Bijna alle Kong hondenballen kunnen afgespoeld worden met een beetje lauw- warm water. Ook kunnen ze in de vaatwasser schoongemaakt worden. Ik spoel ze meestal goed af, dat is voldoende!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een Kong hondenbal hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie