Kunnen honden geesten zien? Dit moet je weten!

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Het lijkt erop dat honden dingen kunnen voelen die wij mensen niet voelen. We hebben weleens verhalen gehoord over honden die een opkomende storm aanvoelen, de aanwezigheid van kanker of een indringer ver weg detecteren. Ze kunnen dingen zien, ruiken en horen waar wij ons niet van bewust zijn.

Veel mensen geloven dat, gezien hun buitengewone vermogen om dingen te voelen, honden ook geesten kunnen zien. Er is genoeg anekdotisch bewijs dat dit ondersteunt, maar wat zegt de wetenschap? Het antwoord kan liggen in of u wel of niet in geesten gelooft.

Het gaat meer om de mens dan om de hond

Elke hondeneigenaar kan je vertellen dat honden soms rare gedragingen vertonen. Ze blaffen naar iets wat er niet is, grommen als ze langs een plek lopen waar ze al honderden keren zijn geweest of achtervolgen iets wat wij niet kunnen zien. Wanneer je hond zich gedraagt alsof hij een geest heeft gezien, wordt bepaald door je geloof in het bovennatuurlijke hoe je het interpreteert.

Het bewijs rondom honden die paranormale activiteit kunnen voelen, ondersteunt deze theorie alleen als je in paranormale wezens gelooft. Er is geen betrouwbaar wetenschappelijk bewijs dat de bestaan ​​van paranormale wezens of honden daarop reageert.

Lees ook: Top 10 keer de beste leren hondenhalsband

Product advies

Wetenschap houdt er niet van om een goede spookverhaal te bederven door alternatieve verklaringen te bieden, maar bijna de helft van de mensen in de Verenigde Staten gelooft in het bestaan van geesten.

Dus voor deze mensen is de vraag niet of de geest er is; het is of de hond het kan zien. Toch moeten we het bestaan ​​van een geest bewijzen voordat we bewijzen dat een hond het kan zien.

Wat kunnen honden zien dat mensen niet kunnen?

Mensen zien beter dan honden en ze kunnen een grotere kleurenspectrum zien. Aan de andere kant zien honden veranderingen veel beter. Ze zijn ook veel beter in het detecteren van beweging in slechte lichtomstandigheden. Als geesten tenderen naar het donker te verschijnen, heeft je hond veel meer kans om ze te zien dan jij.

hond ziet geesten

Kunnen honden echt geesten zien?

Jouw hond beschikt over een reukvermogen dat 10.000 tot 100.000 keer beter is dan het jouwe. Gezien deze extra reukwaarneming is het niet ondenkbaar dat een hond een geest ruikt voordat een mens dat kan.

Er is zelfs een logische wetenschappelijke uitleg waarom jouw hond een geest ruiken zou kunnen. Anekdotische verhalen vertellen ons dat huishonden graag in de favoriete stoel zitten van een overleden familielid.

Ze gedragen zich dan net zoals ze zouden doen als de overledene nog in leven zou zijn; ze kruipen in elkaar, likken de stoel of tikken er met hun pootje op om aandacht te vragen.

Hoewel het waarschijnlijk is dat de hond in dit scenario de aanwezigheid van deze persoon ‘voelt’, is het waarschijnlijk niet de geest van deze persoon. Onze geur blijft namelijk lang hangen in kledingstukken, ook nadat we zijn overleden. Wij kunnen die geur niet ruiken, maar jouw hond wel.

De staart tussen de poten

Wanneer jouw hond voor geen duidelijke reden zijn staart tussen de benen heeft, betekent dit nog niet meteen dat er een geest in de buurt is. Honden ervaren de wereld om hen heen door middel van hun huid en reageren op geluiden en bewegingen door middel van hun haar. Een boze kat is hier een voorbeeld van.

Wanneer een kat aan een ander dier wil duidelijk maken dat deze moet ophouden, spant de kat zijn rug aan en staan al zijn haren overeind. Wanneer een hond dit doet, is het niet altijd voor dezelfde reden, maar het is wel hetzelfde fysiologische antwoord. Aangezien honden geluiden kunnen horen die vier keer verder weg zijn dan wij, kunnen zij mogelijk iets horen waar wij nog niets vanaf weten.

Honden geven de ultieme positieve feedback

Honden zijn scherpe waarnemers van menselijk gedrag. Ze lezen onze energie en observeren onze reacties. Op den duur worden ze hier steeds beter in en gaan ze ons geven wat ze denken dat wij willen. Als je in geesten gelooft en je denkt dat je hond ze kan zien, dan zal je hond opmerken wanneer jij denkt dat er een geest in de buurt is.

Als je bang bent, zal je hond ook bang zijn; hij zal dan met zijn staart tussen de benen lopen of zich achter je verstoppen. Als je opgewonden bent, zal je hond ook energieker zijn.

Wanneer deze gedragingen leiden tot positieve aandacht voor jouw hond, heb je net een feedbackloop gecreëerd die het gedrag van je hond aanstuurt. Je hond zal de volgende keer hetzelfde gedrag vertonen, omdat hij voelt dat dit belonend is.

Of jouw hond heeft echt een geest gezien

Hoewel we dit niet kunnen bewijzen, is het wel mogelijk dat jouw hond echt een geest heeft gezien. Of het nu gaat om een overleden familielid of een hond die de energie in zijn omgeving voelt veranderen door het aanwezig zijn van een paranormaal wezen, als de energie in de omgeving wordt verstoord door het aanwezig zijn van een geest, kan jouw hond hier waarschijnlijk een aanwezigheid van voelen.

Dingen die honden kunnen ruiken die wij niet kunnen

Honden horen niet alleen verder weg, maar ze kunnen ook hoge geluiden horen die ver boven het menselijke hoorbare bereik liggen. Dit maakt hen waarschijnlijker om voetstappen van een geest te horen dan wij.

Ze kunnen ziektes detecteren. De fijne reukzin van een hond heeft geleid tot zijn vermogen om bepaalde soorten kanker, samen met zwangerschap bij mensen, te detecteren. Vele succesvolle studies hebben bewezen dat ze accuraat zijn in hun detectievaardigheden.

Ze blaffen naar dingen die wij niet zien. Als je hond naar “niets” blaft, kan het zijn dat hij naar een geest blaft.

Ze voelen aankomende weersverwachtingen en natuurrampen aan. Sommige wetenschappers geloven dat honden aardbevingsactiviteit kunnen detecteren voordat deze gebeurt en geuren in de lucht kunnen ruiken die een aankomende storm aankondigen.

Ze zijn bang voor bepaalde plekken zonder uitleg over de angst. Of het nu een specifiek hoekje van de tuin of een kamer in je huis is, soms weigeren honden bepaalde gebieden in te gaan. Hoewel het mogelijk is dat ze eerder een trauma hebben gehad (zoals een hard geluid, vuurwerk, enz.), Vaak is de angst zonder uitleg. Het kan zijn dat ze iets voelen in die plek.

Conclusie

Het is onmogelijk om echt te bewijzen of geesten bestaan en of honden ze kunnen zien als dit het geval is. Wat wel waar is, is dat honden dingen kunnen zien, ruiken en voelen die wij niet kunnen. Dus, of je nou gelooft dat je hond een geest ziet of dat hij gewoon iets verder weg ruikt of hoort dan jij, hij kan dingen waarnemen waar jij niet toe in staat bent.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie