Leeuwhondje

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Het Leeuwhondje is een zeer oud ras dat van landen rond de Middellandse Zee afstamt. Het is een lid van de Bichon groep en is dus verwant met de Maltezer en Bichon Frisé. Dit hondje was reeds op talrijke afbeeldingen uit de Middeleeuwen te zien.

In die periode was hij erg geliefd bij notabelen uit Italië, Frankrijk en Duitsland. In het begin van de 20ste eeuw was het ras bijna uitgestorven. Het werd gelukkig in aantal hersteld door enkele enthousiaste fokkers zoals Mevr. Bennert uit België. Dit oorspronkelijke Frans-Belgische ras komt vooral in Frankrijk sporadisch voor.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstFrankrijk
GroepGezelschapshonden
Hoogte25-35 cm
Gewicht4-8 kg
KleurBijna alle kleuren zijn toegestaan maar wit, zwart, citroengeel en gevlekt komen het meest voor.

Karakter van het Leeuwhondje

Het Leeuwhondje is een fijne gezelschapshond. Hij houdt van zijn baasje en is lief voor kinderen. Het is een levendige hond die ook wel van een spelletje houdt. Hoewel hij maar klein is durft hij zich wel eens te beschouwen als bewaker van het huis.

Als hij iets verdacht hoort begint hij aanhoudend te blaffen. Maar in huis is hij voor de rest erg rustig. Hij is intelligent en leert gemakkelijk dingen aan. Niet zo moeilijk om op te voeden dus. Het is een sterk en gezond ras dat de leeftijd van 15 jaar kan bereiken.

Lees ook: Top 15 keer de beste donut hondenmand

Product advies

Verzorging van het Leeuwhondje

Het Leeuwhondje heeft lang, golvend haar dat zoals een Poedel wordt geschoren. Ook de staart wordt zo geschoren dat aan het puntje nog een pluim overblijft. Door deze snit krijgt de hond het kenmerkende leeuwenuiterlijk. Hij moet regelmatig goed geborsteld worden om klitten te vermijden en losse haren te verwijderen.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie