Lhasa Apso

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De Lhasa Apso of blaffende leeuwhond vindt zijn oorsprong in Tibet, waar hij gefokt werd in Boeddhistische monnikenkloosters. Dit ras is erg oud en zou ontstaan zijn uit de kruising van de Terriër met een Tibetaanse Spaniël.

Ze waren populair als waakhond en gezelschapshond en werden beschouwd als symbool van geluk om boze geesten op een afstand te houden. Deze hondjes verdienden zeer hoog aanzien en leefden vooral aan adellijke hoven.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstTibet
GroepGezelschapshonden
HoogteOngeveer 25 cm voor reuen; teven zijn iets kleiner
Gewicht6-8 kg
KleurAlle kleurvariaties zijn mogelijk, van goudkleurig tot donkergrijs, zwart of wit.

Karakter van de Lhasa Apso

De Lhasa Apso heeft, zoals zijn afkomst doet vermoeden, Oosterse eigenschappen. Deze hond is wel heel gehecht aan zijn baasje en erg gesteld op contact met het gezin, maar staat wantrouwig ten opzichte van vreemden.

Het is een vrolijk en speels hondje dat, niettegenstaande hij maar klein is van gestalte, een stevige wandeling aankan. Hij is een beetje eigenwijs en zelfverzekerd.

Lees ook: Top 15 keer de beste grijze hondenmand

Product advies

Eerder geschikt voor al wat oudere kinderen, want hoewel hij goed met kinderen kan opschieten, laat hij niet met zich sollen. Een andere eigenschap van dit ras is dat ze een uitstekend gehoor hebben en bij een vreemd geluid zal hij zijn baas onmiddellijk waarschuwen.

Verzorging van de Lhasa Apso

De Lhasa Apso heeft een lange stevige en rechte vacht met een middelmatige onder vacht. Deze diende oorspronkelijk om hem goed te beschermen tegen extreme weersomstandigheden. Hun vacht dient best dagelijks te worden uitgekamd om klitten te voorkomen.

Zoals bij alle andere honden hebben show-exemplaren een speciale verzorging nodig. Hoewel de Lhasa Apso een dikke weelderige vacht heeft, verhaart deze hond bijna niet.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie