Mechelse Herder

mechelse herder

De Mechelse Herder is één van de vier Belgische Herdershonden. Oorspronkelijk zijn ze afkomstig uit de stad Mechelen, waaraan ze hun naam te danken hebben.

Maar soms worden ze ook Chien de Berger Belge genoemd. Drie types van de Belgische Herdershonden werden in 1897 officieel erkend, waaronder de Mechelaar. De Groenendaler volgde het jaar daarop. Vroeger werd de Mechelaar gebruikt als veedrijver, maar nu doet hij dienst als waak- en politiehond.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstBelgië
GroepHerdershonden
HoogteReuen: 60-66 cm; teven: 56-62 cm
Gewicht30 kg
KleurRoodbruin tot vaalrood haar met zwarte punten en een zwart masker

Karakter van de Mechelse herder

De Mechelaar is een uiterst snelle, harde en moedige werkhond. Hoewel hij ook geschikt is als gezinshond wordt hij nog vaak gebruikt als waak- en verdedigingshond. Het is van uiterst belang dat de hond zeer goed afgericht wordt om zijn agressie goed in de hand te houden.

Lees ook: Top 10 keer de beste tekentang

Product advies

In huis is hij een gezellige kameraad en heeft, mits goed gesocialiseerd, geen problemen met kinderen en andere huisdieren. Tijdens de opvoeding leren ze snel, ze zijn immers leergierig. De Mechelaar durft gemakkelijk dominant gedrag te vertonen en heeft een keiharde, zelfzekere baas nodig die hij als zijn leider beschouwt.

Zeker geen hond voor beginners dus. Met deze hond heb je een waakse hond in huis die het territorium verdedigt.

Verzorging van de Mechelse herder

De kortharige vacht van de Mechelse Herder vraagt niet veel verzorging. Regelmatig borstelen, vooral tijdens de ruiperiode, is voldoende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vorige artikel
collie

Collie

Volgende artikel
Shetland Sheepdog

Shetland Sheepdog