Top 10 meest gespierde honden ter wereld

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Wil jij weten wat de meest gespierde honden ter wereld zijn? Ik heb geen idee hoe je een hond in deze fysieke conditie krijgt, maar deze honden lijken wel de worstelaars onder de honden. Kijk in deze video naar tien meest gespierde honden ter wereld.

Je zult verbaasd opkijken, want deze natuurlijke spierbundels, de gespierde honden op nummer één en twee, zullen je mond doen openvallen. In dit artikel ga ik je alles vertellen over de meest gespierde honden ter wereld!

staffordshire bull terrier pup

Engelse Bull Terriër

Een hond met een koppig en onafhankelijk karakter die niet geschikt is voor de onervaren hondeneigenaar is de Engelse Bull Terriër. Zijn meest opvallende kenmerk is zijn unieke kop. Deze eigenschap laat de hond er best angstaanjagend uitzien. Zijn kop is groot en sterk, ietwat eivormig wanneer je het bekijkt van voren en de kop is bijna plat.

Deze hond mag dan wel kleine, dieper gelegen ogen hebben, maar hun lichaam compenseert hiervoor. Dit dier heeft een vol en rond lichaam, een lange gespierde nek met sterke en robuuste schouders en stevige poten. Met zijn korte, horizontaal gedragen staart staat de Engelse Bull Terriër paraat om een actieve levensstijl te leiden. Hij wil bezig zijn en heeft een gedisciplineerde opvoeding nodig met streng leiderschap en de nodige affectie.

Hoewel hij aanvankelijk als een gladiator hond werd gekweekt, is hij nu een rustige hond. Hij past perfect als gezinshond in een actieve familie. Het is geen hond die je met zijden handschoenen moet aanpakken, maar je moet streng en resoluut zijn. De Engelse Bull Terriër moet weten dat jij de baas bent, anders neemt hij de leiding over, waardoor hij als te actief ervaren kan worden.

boxer

Boxer

Een boxer is een heerlijke hond om in huis te hebben, maar ten eerste is hij een geweldige waakhond. Het is een slimme hond die goed de instructies kan opvolgen. Sinds de negentiende eeuw werd hij ingezet als werkende hond die moest waken over kudden dieren, kar moest trekken en jagen.

Zijn natuurlijk atletisch gebouwde lichaam heeft hij zeker mee om al deze klusjes te doen. Het zijn compacte en gespierde honden die zeer energiek zijn. De meeste boxers hebben een aparte uitstraling waardoor ze van ver of gemakkelijk herkenbaar zijn. Waarschijnlijk stamt de boxer af van twee welbekende Duitse honden, namelijk de Barent Bizar en de Boelens Visser.

Lees ook: Top 20 keer de beste denkspelletjes

Product advies

Beide honden zijn bekend voor hun kracht, lenigheid en geweldige atletische dapperheid. Wist je dat de boxer zijn naam vermoedelijk te danken heeft aan zijn vermogen om op zijn achterste poten te staan en te vechten in een boxer achtige positie? De boxer is een hond die al eeuwen een dienstbaar karakter heeft gehad. Hij heeft gediend als politiehond en zelfs als boodschapper in de Tweede Wereldoorlog.

Dankzij hun intelligentie en de drang om hun baasje tevreden te stellen zijn ze erg geschikt om deze rollen in te vullen. Maar vergis je niet, onder al die spieren is het een watje. Het zijn liefdevolle en speelse honden die ook goed zijn om als gezinshond te dienen.

staffordshire bull terrier

Staffordshire Terriër

Deze hond lijkt heel erg op de hond die staat op nummer één. Beiden werden ze voor dezelfde reden gekweekt. Ook de naam van de sport vind je aan het eind. Blijf dus zeker kijken. De Staffordshire Terriër is een ras dat afstamt van de Oude Engelse Bulldog.

Om mee te kunnen doen in de arena moesten deze dieren taai en sterk zijn. Deze eigenschappen zie je vandaag de dag nog terug in het forse lichaam van de hond. Hij heeft een brede grote kop, gespierde nek en een compact lichaam. Het zijn honden met een speels karakter die regelmatig beweging nodig hebben. Ze hebben enorm veel energie en vergen een verantwoordelijke opvoeding.

Zou deze hond slecht behandeld of verwaarloosd worden, dan kan het best gevaarlijk worden. Ze hebben een baasje nodig die tijd voor ze heeft en regelmatig actief met ze bezig is, want ze moeten hun energie kwijt. Het zijn slimme honden die het goed kunnen doen in hondenshows, mits ze hierop getraind worden. Hoewel de Staffordshire Terriër vriendelijk is tegen kinderen, kan het niet zo goed opschieten met andere honden.

Bully Whippet

Op het eerste gezicht ziet deze hond er bizar uit. Het lijkt bijna net een soort buitenaardse hond. Of doet hij je meer denken aan een bodybuilder? Het eerste wat opvalt aan deze hond zijn die abnormaal grote spieren. Je zou willen denken dat deze hond erg sterk is en misschien een paar kilo’s kan liften. Echter schuilt er meer achter zijn vreemde uiterlijk. De Bully Whippet is een hondenras dat in feite is ontstaan door een gen afwijking bij het fokken.

Een Bully Whippet is een whippet die lijdt aan het Bully Whippet syndroom. Het is een autosomaal erfelijke recessieve eigenschap waardoor de Whippet, die normaal gezien een slanke en snelle hond is, zwaar gespierd of dubbel gespierd lijkt. Zijn lichaam is dan groot en robuust met een brede borst. Dit is alleen een fysiek gemanifesteerde eigenschap en heeft geen invloed op de natuurlijke, lieve aard van de Whippet.

Bandog

Pak je een Amerikaanse bulldog een kruisje die met een mastiff? Dan krijg je een Bandog. Het resultaat is een grote en potige hond met opvallende spierbundels. Het heeft het typische compacte lichaam van een Mastiff en de structuur die vergelijkbaar is met die van een pitbull.

De kop is groot en doos achtig, met een stevige borst en grote brede schouders. Ook heeft hij een sterke, robuuste en gespierde nek en indrukwekkende sterke kaken. Deze hybride hond ziet er erg intimiderend uit, maar kan een loyale gezelschapshond zijn. Je moet hem alleen goed weten af te richten en laten socialiseren. Omdat het erg slimme honden zijn, kun je ze gemakkelijk trainen.

Je zal wel liever een ervaren hondeneigenaar zijn als je met zo’n hond begint. Ze moeten duidelijk weten wie de leiding heeft. Goede en solide communicatie is essentieel. Wil je een band ook gehoorzaam maken? Vanwege hun enorme lichaam hebben deze honden een matige bewegingsniveau. Toch is het belangrijk om actief met ze bezig te zijn. Doe je dit niet, dan worden ze lui en kunnen ze ook destructief gedrag gaan vertonen.

Cordoba Once

Nog zo’n hond die pas uit de sportschool lijkt te zijn gestapt is de Cordoba Once vechthond. Echter moet ik vermelden dat dit hondenras reeds is uitgestorven. De vechthond was een kruising van de boxer, de Bulldog, de Bull Terrier en de Engelse Mastiff. De Cordoba Once vechthond vond zijn oorsprong in Argentinie. Ze werden gekweekt en getraind om te vechten tot de dood.

Het waren honden met een continu agressief karakter. Zelfs tegen hun eigenaar en eigen roedel was het geen lieve hond. Het had een hoge pijngrens en was een echte vechtmachine. De hond had een lenig en gespierd lichaam dat meestal wit van kleur was met soms toevallige bruine vlekken. Het ras had een brede en sterke borst, een sterke kaaklijn en een dikke huid. Hun oren werden meestal geknipt omdat die anders werden gescheurd tijdens een gevecht.

Het ras was goed als vechthond of voor het jagen, maar niet geschikt als huisdier. Velen van deze honden zijn gestorven tijdens honden gevechten, wat dus heeft bijgedragen tot het uitsterven van het ras. Maar ook zijn agressief en onvoorspelbaar karakter is een reden dat deze hond niet meer werd gefokt.

Bully Kuta

Heb je ooit een werkhond nodig? Dan is de Bully Kuta de juiste hond voor jou. De Boelie, Kuta of Pakistaanse Bully Kuta is een vrij unieke mix van Britse en Indiase mastiffs die vooral in Azie voorkomt, met name in het Indiase subcontinent en Pakistan.

Hier worden ze als werkhond gebruikt. Het ras is mogelijk ontstaan in het koloniale tijdperk, hoewel niemand het zeker weet en vroegere voorbeelden dateren uit ongeveer 400 voor Christus. De naam kan nogal misleidend zijn en je doen denken dat er bulldogs of pitbulls bij betrokken zijn bij het fokken, maar dit is niet het geval. Bully betekent gewoon gerimpeld. De bully cutter kan je zeker niet over het hoofd zien, want het is een enorme hond en zeker classificeert baar als een gigantisch ras.

Deze hond is ook nog supersterk en een goede waakhond vanwege zijn responsief, alert en zeer intelligent karakter. Het is een energieke en sterke hond die daarom nogal moeilijk te trainen is. Wie deze hond wil africhten moet zelf ook gespierd en sterk zijn, want anders laat hij je uit in plaats van andersom.

Ca de Bou

Ook de Spaanse Ca de Bou mag niet ontbreken op deze lijst. Met zijn opmerkelijke kop en forse lichaam voldoet hij zeker aan het profiel van de meest gespierde honden ter wereld. Ze hebben een grote vierkante kop die een omtrek kan hebben van zestig centimeter. Verder hebben ze sterke kaken, donkere ogen en kleine oren.

Een brede, diepe borst komt tot hun elle bogen en wordt gedragen door stevige en gespierde poten. Deze hond werd ook gebruikt in honden gevechten en bull dating. Tegenwoordig heeft deze hond net een andere rol ingenomen en wordt hij ingezet als waakhond en trouwe gezinshond.

Vanwege zijn liefdevolle karakter en speelse natuur is de koude bouw een goede hond om te hebben in huis. Hij zal zich hechten aan zijn eigenaren en loyaal zijn. Een Ca de Bou heeft een hoog energieniveau. Zorg er dus voor dat je die kan evenaren. Een keiharde bouw is daarom het gelukkigst met een ervaren eigenaar die een actieve levensstijl heeft. Voor ik je de verbazingwekkende gespierde hond op nummer één laat zien, doen we nog eerst dit unieke ras.

Mojo

Zo precies Mayo, Als je het nog niet kende, dan is dat niet zo vreemd, want dit ras bestaat helemaal niet. Nog niet. Het is een concept, ras en de creatie van ene Chet Mayo. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit nieuwe ras tot stand komen door een combinatie van een Engelse Bull terriër met een Amerikaanse bully en een Pre sac Canario. Als dit ras ooit wordt gemaakt, dan zal het ongetwijfeld een sterke en machtige hond worden.

Zijn uiterlijk is als iets dat je nog nooit eerder hebt gezien. Deze hond wint misschien niet de schoonheidsprijs, maar hij ziet er wel gevaarlijk uit. De fokker zou niet alleen een mooie hond willen maken, maar ook de beste eigenschappen van de drie honden wil hij terugvinden in zijn nieuwe creatie.

De Mojo Suppressor Mayo zou in ieder geval met zijn intimiderende en pezige uiterlijk zeker geschikt zijn als waakhond. Tenslotte de gespierde hond die zonder twijfel de nummer één positie verdient. De Amerikaanse pitbull terriër moet je die spieren in zien op deze hond. Hij lijkt wel een vaste sportschool bezoeker. Zijn afgetrainde lichaam heeft hij echter te danken aan moeder natuur.

pitbull

Amerikaanse pitbull Terriër

De Amerikaanse pitbull Terriër is een ras dat van zichzelf sterk gebouwd is. Hij werd speciaal gekweekt met het oog op kracht, spiermassa en pure dominantie. De pitbull is een vastberaden hond die houdt van werken. Deze eigenschap in combinatie met de juiste voeding zorgen ervoor dat dit ras zulke spieren heeft ontwikkeld. Wist je dat de pitbull oorspronkelijk werd gekweekt voor stierengevechten?

Dit is wanneer een stier in een gevecht wordt gezet met een ander dier, meestal een hond. Ook werden pitbulls gebruikt in gevechten tegen elkaar. Gelukkig hoeven ze dit niet meer te doen. Beide sporten werden uiteindelijk verboden vanwege het inhumane karakter ervan. Hun atletisch vermogen wordt nu voor positieve dingen ingezet. Het zijn sterke en loyale dieren die perfecte speur en reddingshonden kunnen zijn, mits ze worden getraind en voor.

Welke van deze gespierde honden heb je voor het eerst in dit artikel gezien? Dit waren ze alle tien! Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie