Met de hond gaan reizen, kan dat en waar let ik op?

reizen met hond

Je kunt je hond meenemen als je naar het buitenland gaat. Je dient dan wel de nodige maatregelen te treffen. Maatregelen voor de hond zelf, hij moet ingeënt worden. De juiste eisen moet je per land even checken.

Heeft de hond de nodige entingen gehad, zorg er dan voor dat je het bewijs van enting, het hondenboekje van de dierenarts, bij je draagt. Bij controle maken ze echt geen uitzondering, geen bewijs, dan kom je het land niet in.

Dit is trouwens een prima maatregel ter voorkoming van gezondheidsproblemen voor de hond zelf en soortgenoten. Een ander belangrijk iets is de huisvesting van de hond tijdens de vakantie. Hoe reis je? Heeft de hond voldoende bewegingsruimte in de auto, of reis je met een camper, dan hebben jij en de hond je bed bij je.

Wil je overnachten in een pension, hotel, appartement, of vakantiebungalow dan moet je per plek vragen of de hond ook welkom is. Oriënteer je van te voren als je de reis plant.

Hoe je ook reist en waar je naar toe gaat, zorg er steeds voor dat je water voor jezelf maar zeker ook voor de hond bij je hebt. Bedenk ook of een reis naar de zon voor de hond aangenaam is. Wellicht heb je lieve vrienden of familie die zich enkele weken over de hond kunnen en willen ontfermen. 

Een actieve vakantie met de hond erbij

Blijf je in eigen land dan zal je graag je hond meenemen. Je hoeft de hond niet extra te laten enten. Je hoeft niet bang te zijn dat het veel te heet wordt voor de hond (meestal niet). En de reis is nooit te lang als je kiest voor een verblijf in eigen land.

Het is ideaal om met de hond erbij een huisje te huren met een afgezette tuin, de hond kan los buiten en blijft toch bij je. Een hond die niet gewend is om buiten aan een touw of ketting te liggen, vast te liggen, zal gaan blaffen en janken als dit op je vakantiebestemming wel moet.

Buren zullen dan gaan klagen en weg is de gezelligheid en ontspanning van je vakantie. Zoek dus een goede plek uit. Wanneer je op een vakantiepark een huisje huurt kun je er een heel actieve vakantie van maken. Je gaat de omgeving verkennen te voet of met de fiets en de hond kan steeds mee.

Je neemt een hondenbal mee, waar de hond dol op is en je speelt veel. Is er water in de buurt en houden jij en je hond van zwemmen dan is dat ook een leuke vrije tijdsbesteding. Informeer eerst wel of het water betrouwbaar is, zeker als het lang erg heet is voor je eigen veiligheid en die van de hond.

Behandel de hond tegen vlooien en teken. En neem het hondenkussen, zijn mand of deken mee, op die manier kun je de hond zijn plaats wijzen.

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vorige artikel
puppycursus hond

Puppycursus met de hond

Volgende artikel
hond kopen

Drie dingen waar je aan moet denken bij het kopen van een hond

Gerelateerde artikelen