Miniatuur Poedel

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

Miniatuur poedels zijn kleine, atletische honden met een vriendelijk, gemakkelijk karakter. Lees meer over de vreedzame minipoedel en wat haar onderscheidt van haar ras zusters, de standaard- en de miniatuur poedel. Miniatuur poedels zijn intelligente, atletische honden die van gezelschap houden en gemakkelijk in de omgang zijn.

Hoewel ze af en toe worden gekarakteriseerd als een kieskeurig ras, zijn miniatuurpoedels eigenlijk geweldige gezinshonden dankzij hun intelligentie, hun enthousiaste houding en hun vriendelijke houding tegenover kinderen en andere huisdieren. Ze zijn een gemakkelijk ras om te trainen, weinig allergeen en weinig geur, dus ze passen goed in de meeste huizen en gezinnen.

Hoewel hun laag uitvallende gekrulde vacht het voordeel hebben dat ze bijna hypoallergeen zijn, hebben ze veel zorg en verzorging nodig. Als je de tijd en middelen hebt om je aan deze vreedzame pups te wijden, zijn het liefdevolle en loyale metgezellen.

De gemiddelde miniatuur poedel pup kost ongeveer 900,- euro, maar je kunt verwachten dat je meer dan het dubbele van die prijs uitgeeft voor een miniatuurpoedel met een superieure stamboom.

Uiterlijk van de miniatuur Poedel

Er zijn drie maten poedels – standaard, miniatuur en toy die door de Raad van Beheer erkend worden. Miniaturen vallen in het midden van het peloton; standaardpoedels zijn de grootste en toy poedels zijn de kleinste. Sommige ras liefhebbers beweren dat er eigenlijk vijf poedelklassen zijn.

Miniatuur poedels zijn ongeveer 25 tot 45 centimeter lang en wegen doorgaans tussen de 10 en 15 kilo. Net als hun neven en nichten van standaard- en klein formaat, hebben miniatuurpoedels atletische, gespierde lichamen dankzij hun oorsprong als honden voor het ophalen van water voor eenden jagers .

Net als hun broers en zussen hebben minipoedels gekrulde vacht, levendige gezichten en donkere ogen. Terwijl het ingewikkelde continentale kapsel, met zijn krullende vacht die zorgvuldig gevormd en rond de gewrichten en borst geknipt zijn, populair is bij showpoedels, geven de meeste eigenaren van miniatuurpoedels de voorkeur aan de rustige sportclip, een korte snit van één lengte.

Heb je een bijzondere voorliefde voor honden van een bepaalde kleur? Geen probleem. De miniatuurpoedel is verkrijgbaar in verschillende tinten, waaronder zwart, wit, abrikoos, grijs, zilver en bruin. Het ras heeft de neiging om slechts minimaal te verharen, dus u hoeft geen pluisrollen in te slaan met een minipoedel in de buurt. En hoewel geen enkele hond echt hypoallergeen is, kunnen poedels in alle soorten en maten geschikt zijn voor mensen met allergieën.

mini poedel

Temperament

In vergelijking met hun broers en zussen vallen miniatuurpoedels ook qua temperament in het midden van het peloton. Kleine toy poedels zijn over het algemeen iets hyperer, terwijl de standaard de rustigste van de drie is. Alle poedeltypes kunnen soms angstig en verlegen zijn en doen het het beste in een rustige woonomgeving met veel aandacht en zorg.

Miniatuur poedels zijn slim, actief en speels. Ze houden ervan om te ravotten en bijna non-stop te spelen als puppy’s en jonge honden. Hun activiteitsniveau verandert met de volwassenheid, maar je kunt verwachten dat je miniatuurpoedel behoorlijk actief blijft , zelfs als volwassen hond.

Mensenvriendelijke poedels zijn gemakkelijk te trainen en vinden het heerlijk om hun menselijke metgezellen te plezieren. Wanneer ze een nieuw iemand ontmoeten, kunnen hun reacties variëren van vriendelijk en beleefd tot verlegen en timide. Hun gevoelige aard leidt soms tot overgevoeligheid en angst; help je mini door ze vroeg te socialiseren en ze een stabiele, conflictvrije woonsituatie te bieden.

Het goede nieuws is dat de meeste miniatuurpoedels van nature een geweldig temperament hebben. Dat kan eigenlijk een weerspiegeling zijn van een aantal dingen, maar de meest prominente variabele is socialisatie, ofwel de implementatie ervan of het ontbreken daarvan.

Beweging en activiteiten

Deze kleine atleten houden van ruimte om te rennen en hun extra energie te verbranden, dus een grote omheinde tuin of frequente uitstapjes naar het hondenpark is een pluspunt. Door hun kleine formaat kunnen ze goed in een appartement wonen, zolang ze maar aan hun bewegingsbehoeften voldoen.

Je miniatuur heeft veel fysieke en mentale stimulatie nodig in de vorm van spelen, spelletjes en training , dus verwacht veel een-op-een tijd met je hond door te brengen. Miniatuurpoedels zijn vreedzame honden die weten hoe ze aardig met kinderen moeten spelen, zegt Bonk. En met de juiste socialisatie kunnen poedels vriendelijk zijn met andere huisdieren.

Maar omdat ze angstig kunnen zijn, gedijt een poedel misschien niet als je een draaideur van bezoekers hebt of een lawaaierige, chaotische leefsituatie. Vroege socialisatie zorgt ervoor dat uw miniatuurpoedel niet overdreven waakzaam en verlegen is. Tijd doorbrengen met hun baasjes is belangrijk voor mini’s – ze kunnen eenzaam worden of verlatingsangst ervaren als ze te vaak alleen gelaten worden.

Verzorging

De niet verharende vacht van miniatuurpoedels maken ze vaak geschikt voor mensen met allergieën. Maar gebrek aan vachtverlies betekent niet dat het een onderhoudsvrije vacht is. Bonk zegt dat je mini dagelijks moet worden geborsteld om matteren te voorkomen. Zelfs als ze een eenvoudige sportclip van één lengte krijgen, hebben miniatuurpoedels regelmatige verzorgingsafspraken nodig – of een eigenaar die serieus bedreven is met een hondentondeuse.

Miniatuur poedels zijn actieve, atletische honden die veel dagelijkse beweging en lange dagelijkse wandelingen nodig hebben . Ze zijn klaar voor avontuur en houden ervan bezig te blijven, dus het zal niet moeilijk zijn om ze in beweging te houden. Miniatuurpoedels houden van zwemmen , en zwemmen kan een uitstekende training zijn voor deze gekrulde schatjes.

Mini’s houden ook van apporteren en kunnen wat van hun overvloedige energie verbranden door achter ballen en stokken aan te jagen in de achtertuin. Deze kleine atleten blinken ook uit in gehoorzaamheidstraining en behendigheid .

Superslimme, miniatuurpoedels zijn vrij eenvoudig te trainen en vinden het leuk om hun mensen gelukkig te maken. Bonk raadt aan om de training vrolijk, leuk en niet repetitief te houden. Door je pup aan te moedigen met veel lof en consistentie, zal je gretige mini in zijn zone komen. Dankzij hun mensenvriendelijke karakter zijn miniatuurpoedels doorgaans gemakkelijk zindelijk te maken.

Als ras hebben poedels geen specifieke voedingsproblemen. Zorg ervoor dat ze een gezond dieet hebben met hondenvoer van hoge kwaliteit en dat er voldoende vers, schoon water beschikbaar is. Uw dierenarts moet een voer kunnen aanbevelen met de juiste voedingsstoffen voor de leeftijd en voedingsbehoeften van uw hond.

miniatuur poedel pup

Gezondheid

Miniatuurpoedels leven meestal een lang leven van 10-18 jaar en zijn over het algemeen gezonde honden . Gerenommeerde poedelfokkers testen routinematig hun honden op gezondheidsproblemen waar miniatuurpoedels vatbaar voor zijn, waaronder heupdysplasie, oogproblemen en orthopedische problemen zoals patellaluxatie. Bonk zegt dat miniatuurpoedels ook vatbaar zijn voor de ziekte van Von Willebrand.

Miniatuur poedels zijn ook vatbaar voor tandheelkundige aandoeningen . De opbouw van tandsteen kan leiden tot ernstigere problemen, waaronder infectie, tandverlies en orgaanschade, dus regelmatig tandenpoetsen – thuis of via uw dierenarts – is een must. Door regelmatig geplande veterinaire afspraken te houden, kunt u op de hoogte blijven van de gezondheid en het welzijn van uw individuele miniatuurpoedel.

Geschiedenis

Poedels zijn in Duitsland ontstaan ​​als honden die op eenden jagen – de naam poedel komt van het woord pudelin, een Duitstalige verwijzing naar de voorliefde van het ras voor water, zegt de Raad van Beheer. Hun intelligentie, zwemvermogen en beschermende vacht maakten ze tot ideale werkers voor het ophalen van water.

Terwijl standaardpoedels historisch gezien de dominante ras grootte waren die voor de jacht werd gebruikt, gebruiken veel sportclubs nu hun kleinere verwanten om te helpen bij het doorspoelen van gevogelte uit de borstel.

De ingewikkelde continentale clip waarmee de meeste mensen de poedel associëren, is voor meer dan alleen een stijlkeuze. De kenmerkende snit is oorspronkelijk ontworpen om honden die worden gebruikt voor het ophalen van water comfortabel en drijvend te houden in ijskoud water.

Door het haar op de ledematen kort te knippen, gaven ze de honden de bewegingsvrijheid die ze nodig hadden om te zwemmen, terwijl ze hun organen en gewrichten beschermden door het haar langer in die gebieden te laten, aldus de Raad van Beheer.

Hun vriendelijke karakter en lieve uiterlijk trokken uiteindelijk de aandacht van de Franse elite en het ras werd al snel populair in heel Europa. De natuurlijke elegantie en trainbaarheid van de poedel maakten poedels in alle soorten en maten tot de sterren van veel Europese circusacts. Er wordt aangenomen dat de standaardpoedel de eerste van het ras was en dat later miniatuur- en de toy werden ontwikkeld.

Leuke weetjes

De poedel is de nationale hond van Frankrijk ondanks zijn Duitse afkomst, volgens de Raad van Beheer.

Er wordt grotendeels aangenomen dat de Fransen de originele continentale snit hebben geëvolueerd tot de stijl die het nu is, waardoor het resterende haar ronder is geworden.

Winston Churchill had twee miniatuurpoedels genaamd Rufus en Rufus II.

Miniatuurpoedels verschijnen in veel films, waaronder Jaws, Bingo!, en De roze panter.

Poedels zijn het zesde meest populaire hondenras in Nederland.

Veelgestelde vragen

Wat is de ideale eigenaar van een miniatuur poedel?

Miniatuur poedels hebben een eigenaar nodig die in staat is tot veel training, spelletjes en plezier. Dagelijkse lichaamsbeweging is belangrijk, maar zolang er thuis voor spelletjes en plezier wordt gezorgd, hoeven dit geen urenlange wandelingen bergop en bergafwaarts te zijn.

Dit kan een behoorlijk luid ras zijn, met een hoge schelle blaf, en ze zijn niet goed uitgerust om tijd alleen door te brengen, dus ideale eigenaren zullen de meeste tijd thuis zijn en bereid zijn om werk te steken in het aanleren van een ‘stille’ keu, en hun poedel bezig houden, een drukke poedel is over het algemeen een rustige poedel. Grotendeels.

Verzorging is een belangrijke overweging en het is niet gepast om voor al hun behoeften te vertrouwen op professionele verzorging en u zult nog steeds dagelijks tussen de clips door moeten verzorgen.

Welk voer moet ik aan de hond geven?

Kleine honden hebben een snel metabolisme, wat betekent dat ze in hoog tempo energie verbranden, hoewel ze door hun kleine magen weinig en vaak moeten eten. Hondenvoer voor kleine rassen is speciaal ontworpen met de juiste niveaus van belangrijke voedingsstoffen en kleinere brokjes voor kleinere monden. Dit stimuleert ook het kauwen en verbetert de spijsvertering.

Hoeveel beweging heeft een miniatuur poedel nodig?

De miniatuur poedel is een actieve hond die van beweging houdt en elke dag tussen de een uur en twee uur tevreden zal zijn – maar ook de rest van de tijd zal hij genieten van spelletjes, training, interactief speelgoed en betrokken zijn bij alle gezinsactiviteiten. 
Als ze te weinig bewegen of zich vervelen, kunnen ze overactief en luidruchtig worden.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie