Top 10 mooiste honden

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Voor ons behoren alle honden tot de groep van de mooiste honden ter wereld. Als je goed kijkt, heeft elk ras zijn eigen schattige eigenschappen en leuke details. Toch is het samenstellen van een lijst met de mooiste hondenrassen niet zo moeilijk. Sommige honden zien de meeste mensen gewoon als echt mooi. Dat betekent niet dat dit de enige mooie honden zijn, of de beste van hen.

Honden zijn de meest diverse dieren op aarde en er zijn zoveel verschillende rassen dat ze er allemaal totaal anders uitzien (of er niet van houden). Er zal ook een wedstrijd voor de lelijkste hond ter wereld zijn.

Hieronder hebben we de 10 mooiste hondenrassen op een rijtje gezet. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe mooie hond of gewoon een paar mooie hondenrassen wilt zien, we hebben ze voor je onderzocht. Niet per se in een bepaalde volgorde, maar ik weet zeker dat je een aantal zeer mooie hondenrassen in de top 10 gaat vinden die jouw aanspreken!

Wat zijn kenmerken van mooie honden?

Natuurlijk houdt iedereen van verschillende kenmerken van honden. Er zijn ook voldoende kenmerken die iedereen leuk en mooi vindt. Deze worden hieronder beschreven.

De ogen van de hond

Zowel lichte ogen als hele donkere ogen kunnen heel aantrekkelijk zijn. Lichte ogen zijn vaak lichtblauw of geel en donkere ogen zijn bijna gitzwart of bruin. Beide opties zorgen ervoor dat grote honden er erg mooi uitzien. Ogen zijn erg belangrijk voor je uiterlijk, niet alleen voor honden, maar ook voor mensen. Ogen zijn praktisch het eerste wat iedereen ziet. En natuurlijk wil ik mooie ogen zien.

Lichaamsbouw van de hond

Denk hierbij aan een heel traditioneel lichaamstype, zoals een Duitse herder of een Golden Retriever, maar ook een zeer gespierd hondenras of zelfs een platter lichaamstype zoals een Beagle. Dit varieert van persoon tot persoon, maar traditionele honden lijken altijd in de smaak te vallen!

Lees ook: Top 10 keer de beste honden GPS Tracker

Product advies

Lekker veel vacht

Honden met een volle vacht zijn mooi, en de mooiste honden hebben vaak lange, volle vachten. Een kleine spits lijkt bijvoorbeeld op een trotse leeuw met lange manen. Maar ook Ierse setters met lang bruin haar zien er erg mooi uit.

De kleur van de vacht

Een felle en warm gekleurde vacht worden vaak als erg mooi beschouwd. Denk hierbij aan wit, goudbruin of gevlekt. Elke hond heeft zijn eigen unieke kleur en patroon, bedenk wat je leuk vindt en je vindt je favoriet in een mum van tijd. Sommige eigenaren geven de voorkeur aan slechts één kleur, terwijl anderen twee of drie vachtkleuren mooi vinden.

De mooiste honden ter wereld

ierse setter

Ierse Setter

Ten eerste een lieve traditionele hond. De Ierse Setter is een hond die je in tv-films en shows hebt gezien, maar waarvan je de naam niet kende. Setters hebben lange roodbruine jassen met volledige staarten. Een prachtige hond met een goed gevormd hoofd en mooie kleuren.

Als je een Ierse Setter als huisdier wilt houden, wees dan voorzichtig: het zijn zeer energieke honden. Ze zijn lief en speels, maar erg druk. Ze profiteren van een grote tuin en veel beweging. Het ras is zeer goed te trainen. Dit is ook een goede gelegenheid om ze wat broodnodige beweging te geven.

berner sennenhond

Berner Sennenhond

De Berner Sennenhond heeft een prachtige pluizige vacht. Deze vacht is meestal een mix van zwart, bruin en wit. Dit ras is ontstaan ​​in Zwitserland en wordt voornamelijk gebruikt als waak- en herdershond. Dankzij hun grote bouw en krachtige lichamen zijn berghonden erg sterk. Daarom wordt een sterke eigenaar aanbevolen.

Berghonden zijn heel gemakkelijk te trainen, maar ze hebben een trainer nodig die ze vaak kan trainen. Als dit lukt, heb je een zeer alerte, zeer mooie en lieve hond in huis.

golden retriever

Golden Retriever

Iedereen kent hem, de Golden Retriever! Het gaat over ’s werelds meest populaire hond. Het zijn natuurlijk ook hele mooie honden. Kijk naar dat schattige gezicht. De Golden Retriever heeft meestal een mooie gouden of blonde vacht, hoewel de vacht donkerder kan zijn. Anders zit het hele huis vol haren.

Golden retrievers zijn heerlijk lieve honden die vanwege hun welgemanierde karakter vaak worden verzorgd. Ze worden vaak gebruikt als geleidehonden voor slechtzienden. Vooral voor gezinnen is een lieve en mooie hond als een golden retriever ideaal. Over het algemeen is hij echt een vriend van iedereen.

mooiste honden

Toy Poedel

De Toy Poedel is echt een hele kleine leuke hond! Deze kleine hondjes zijn verrassend klein in gewicht, en erg klein. Het zijn zeer aanhankelijke lieve en lieve honden. Het is ook verrassend eenvoudig te trainen.

Met hun ruige vacht lijken ze soms een beetje op Labradoodles, een mix van Labrador en Poedel. Ook zijn miniatuurpoedelkapsels vaak het mooist. Het zijn hele mooie honden als je goed voor ze zorgt. Miniatuurpoedels zitten ook vol energie, dus lange wandelingen met dit ras zijn echt nodig.

dwergkeeshond

Dwergkeeshond

Dan nog een kleine hond, namelijk de Dwergkeeshond. Qua uiterlijk hebben ze veel weg van de Toy Poedel, aan de andere kant hebben ze niet echt krullend haar, ze hebben lang haar waardoor honden op leeuwen lijken.

Een mooie hond weegt meestal 1-3 kilo, dus je kunt mensen niet naar voren trekken tijdens het lopen. De spits vacht variëren sterk in kleur, maar de meest voorkomende kleuren zijn blond en kastanjebruin.

Alaskan Malamute

Alaskan Malamute

Zoals je op de foto hierboven kunt zien, doet de Alaskan Malamute je misschien een beetje aan de wolf denken. De hond stamt van nature af van de wolf, maar wordt bij de meeste hondenrassen zelden gezien. De Alaskan Malamute is in onze ogen één van de mooiste honden.

Malamutes zijn nog steeds dicht bij hun voorouders. Hij heeft een heel goede neus, hij is heel sterk en heel slim. Dit ras heeft echt veel beweging nodig. Een dagelijkse stevige wandeling is verplicht, niet optioneel.

duitse herder

Duitse Herder

Natuurlijk zou geen lijst met de mooiste honden compleet zijn zonder een echte klassieker, namelijk de Duitse herder! Deze mooie hond heeft een bruine vacht met een zwarte rug. Een kortharige hond met donkere ogen en grote oren. Daarnaast zijn het zeer trouwe honden. Dit ras is zeer alert en zal alles geven voor zijn baasje.

maltezer

Maltezer

De Maltezer mag niet ontbreken in onze lijst met de mooiste honden. Zie foto hierboven. Deze kleine wezens hebben vaak een pluizige witte vacht en groeien heel weinig. Het zijn aanhankelijke honden die hun baasjes als hun beste vrienden zien.

Daarnaast zijn Maltezen erg slim en kunnen ze met de juiste techniek heel goed worden getraind. Regelmatig borstelen is erg belangrijk voor honden. Anders wordt het hele huis bedekt met grijze haren.

dalmatier

Dalmatiër

Een van de beroemdste hondenrassen die je misschien nog nooit in het echt hebt gezien. Dalmatiërs zijn natuurlijk vooral bekend uit Disney films, maar in het echt zijn het ook hele mooie honden. Een witte korte jas met zwarte vlekken ziet er geweldig uit.

Dalmatiërs zijn erg slim en houden heel veel van hun baasjes. Een goede keuze als nieuwe beste vriend. Zoals de meeste grote honden hebben Dalmatiërs voldoende beweging nodig om verveling en ruzies te voorkomen.

samojeed

Samojeed

De Samojeed is een schitterend en kenmerkend hondenras met een puur witte vacht. Het zijn altijd grappige klootzakken, maar ze kunnen heel moeilijk te trainen zijn. ze hebben echt een eigen willetje. Een goed verzorgde vacht is misschien wel het belangrijkste onderdeel van een Samojeed.

Zo voorkomt het klitten maar is het ook erg leuk voor in huis. Anders is ze volledig bedekt met lang grijs haar. Samojeden doen het niet goed zonder een eigenaar. Daarom zal uw hond niet gedijen als u een dag niet aan het werk bent. Houd daar rekening mee bij het kiezen.

Lees ook: Top 20 keer de beste puppyren

Product advies

Wat is het mooiste hondenras?

De wereld zal het nooit eens worden over wat het “beste” hondenras is. Iedereen is op zoek naar iets anders voor zijn trouwe viervoeter. Sommige mensen willen een stoutmoedige en dappere hond, een echte waakhond. Anderen willen lieve en aanhankelijke honden. Weer anderen willen een gezellige en grote familiehond.

Het uiterlijk van de hond is slechts één factor om te bepalen welke hond het beste bij jou past. Bedenk ook wat voor persoonlijkheid je wilt en of je hond gezond is. Houd hier ook rekening mee bij de aanschaf van een nieuwe pup.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie