Neem je voor het eerst een hond in huis?

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Hoera, je wordt binnenkort eigenaar van je eerste harige huisgenoot! Dit is een periode om naar uit te kijken, want honden zijn trouwe vrienden die je veel plezier en gezelschap kunnen bieden. Als je voor het eerst je eigen puppy gaat verzorgen, zul je je misschien afvragen wat je hem nu precies te eten moet geven. Er zijn immers zoveel verschillende soorten voeding verkrijgbaar.

Je hebt niet alleen de keuze tussen allerlei merken droogvoer en natvoer, je vindt ook veel variatie in de kwaliteit en receptuur van de diervoeding. Daarnaast kun je nog voeding kopen die speciaal is afgestemd op de leeftijd van je hond, en is er bijvoorbeeld speciale dieetvoeding.

Waar moet je op letten als je voer gaat kopen voor je kitten of puppy, en wat kun je aanschaffen als je huisdier speciale dieetvoeding nodig heeft? Dat lees je in dit blogartikel!

Kies voor kwaliteit

Allereerst raden we je aan om goedkope diervoeding te vermijden, en om in plaats daarvan te kiezen voor hoogwaardige kwaliteit voeding die ondersteunend is voor een gezonde leefstijl van je hond. De diervoeding in de lagere prijsklasse bestaat voornamelijk uit opvulmiddelen zoals graan. Die goedkope graan bevat weinig voedingsstoffen en heeft daarom nauwelijks meerwaarde voor de groei en ontwikkeling van je huisdier. Bij de betere merken zijn de ingrediënten zorgvuldig samengesteld om je huisdier in elke situatie te kunnen bieden wat hij of zij nodig heeft. Zorg daarnaast ook altijd voor vers drinkwater.

Wat zijn de beste merken?

Gerenommeerde merken voor hondenvoeding zijn bijvoorbeeld Royal Canin, Hills, of Trovet. De diervoeding van deze producenten is ontwikkeld door een team van specialisten en dierenartsen, en is daarom volledig afgestemd op de voedingsstoffen die honden in verschillende leeftijdsfases nodig hebben. Koop je bijvoorbeeld de kwalitatieve puppyvoeding van Trovet, dan kun je erop vertrouwen dat je puppy alle belangrijke bouwstoffen binnenkrijgt tijdens de opgroeifase.

Welke diervoeding kun je aanschaffen als je hond speciale voeding nodig heeft?

Als je hond last krijgt van gezondheidsproblemen of van veelvoorkomende klachten, wil je natuurlijk hier zo snel mogelijk een oplossing voor vinden. Gelukkig kun je met aangepaste diervoeding de klachten voor je huisdier verminderen of het probleem zelfs verhelpen. Heeft jouw hond last van een aandoening, zoals bijvoorbeeld problemen met de nier- of leverfunctie, overgewicht of een blaasontsteking?

Dan kan de dieetvoeding van Royal Canin Veterinary Diet een goede uitkomst bieden. De voedingsproducten uit deze lijn zijn door dierenartsen ontwikkeld met als doel honden effectief te kunnen ondersteunen bij een sneller herstel van allerlei uiteenlopende gezondheidsklachten. Wil je voeding uit deze lijn aanschaffen? Overleg dit dan wel eerst altijd even van tevoren met je dierenarts.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie