New Foundlander

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Over de afkomst van de New Foundlander bestaan de meest uiteenlopende verhalen. Volgens sommigen vinden ze hun oorsprong bij geïmporteerde poolhonden of een geïmporteerd Engels ras dat dan gekruist werd met lokale rassen.

Volgens anderen is hij dan weer sterk verwant met de Labrador. Hoe het ook zij, deze krachtige hond werd gebruikt door vissers om de netten binnen te halen en karren te trekken. Hetgeen men met zekerheid weet is dat de New Foundlander vanuit Noord-Amerika naar Europa is gebracht.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstCanada
GroepMolossers, Pinschers en Schnauzers
HoogteReuen: 71 cm; teven: 66 cm
GewichtReuen: 68 kg; teven: 54 kg
KleurZwart, bruin en zwart-wit

Karakter van de New Foundlander

De New Foundlander heeft een uitzonderlijk karakter, hij is opmerkelijk eerlijk en trouw. Hij straalt zijn goede eigenschappen zoals zachtmoedigheid en rust gewoonweg uit. Het is een echte kindervriend en doet met zijn knuffelig uiterlijk nogal eens denken aan een beer.

Lees ook: Top 15 keer de beste honden rollijn

Product advies

Deze grote hond is ook een geschikte waakhond, maar zal enkel afschrikkend werken door zijn grote gestalte en zijn gegrom, want hij wordt nooit agressief. De New Foundlander is goed op te voeden en geschikt voor de beginnende eigenaar, maar hij moet wel goed zijn plaats in het gezin kennen. Die behoort onderaan de rangorde te zijn.

Verzorging van de New Foundlander

De dubbele, waterafstotende vacht van de New Foundlander verhaart sterk en verdient een zorgvuldige behandeling. Enkele malen per week moet ze grondig geborsteld worden. Zijn gehoorgangen moeten vaak gecontroleerd worden, want door al dat zwemmen bestaat er een grotere kans op oorontstekingen.

Tenslotte is het belangrijk extra aandacht te schenken bij het grootbrengen van een pup want tijdens de groei moet de voeding aan hoge vereisten voldoen. In dit artikel lees je meer over de beste puppy voeding.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie