Old English Bulldog

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

De meeste mensen denken aan de Old English Bulldog als ze aan buldoggen denken, maar er zijn ook andere soorten buldoggen. Verrassend genoeg is de Old English Bulldog niet langer in de buurt, en de Engelse Bulldog van vandaag is de Bulldog waar de meeste mensen doorgaans aan denken met zijn korte gestalte en zware rimpels.

Beide rassen worden vaak verward met de Olde English Bulldogge, die voor het eerst werd gezien in de jaren 70 in de Verenigde Staten. Dit nieuwe ras is gecreëerd om de kenmerken van de Old English Bulldog vast te leggen, een uitgestorven ras uit de 17e eeuw. Ze zijn atletisch, behendig en goed in bull-baiting.

De Old English Bulldog is een goede gezinshond

Old English Bulldogs hebben veel bewonderenswaardige eigenschappen. In vergelijking met andere buldograssen hebben ze minder gezondheidsproblemen die gepaard gaan met standaard brachycefale rassen (gekenmerkt door een korte snuit) en staan ​​ze bekend om hun uitstekende temperament.

Enkele van de eigenschappen die deze mensen hebben, zijn dat ze behulpzaam en vriendelijk zijn. Ze hebben een goed temperament, wat betekent dat ze betrouwbaar, loyaal en beschermend zijn. Ze zijn ook lief.

De hond kan goed overweg met andere dieren en kleine kinderen, mits vroeg gesocialiseerd en getraind. Deze honden zijn atletisch en winterhard, waardoor ze minder gevoelig zijn voor warme en koude klimaten dan andere brachycefale rassen.

Lees ook: De beste puppy weegschaal

Productadvies

Bovendien veroorzaken hun vachttype en vachtschilfers bij de meeste mensen geen allergieën. Ze zijn enthousiast om te behagen en doen het meestal goed als ze betrokken zijn bij trainingsactiviteiten.

Geschiedenis van de Old English Bulldog

Het Old English Bulldog-ras bestaat niet meer. Het ras is ontstaan ​​in Engeland rond de jaren 1600 of 1700, en het is de voorouder van veel buldoggen die nog steeds bestaan, waaronder de Engelse Bulldog en de Amerikaanse Bulldog.

Dit sterke, dappere, behendige en winterharde ras, bekend om zijn compactheid, gespierdheid en grote kaken, werd gebruikt in bloedsporten in Engeland en stierengevechten in Londen totdat deze activiteiten werden beknot na de goedkeuring van de Animal Cruelty Act 1835.

old english bulldog hond

Waarom is het een uitgestorven hondenras?

Een ouder ras, de Mastiff, was niet snel genoeg om mee te doen aan stierengevechten, dus werd de Old English Bulldog gemengd met de Old English Terriër om een ​​hond te creëren die atletisch en snel is. Dit ras werd de “Bull en Terriër” genoemd en was de voorloper van de rassen Bull Terriër en Amerikaanse pitbull.

Deze ontwikkeling veroorzaakte de uiteindelijke ondergang van de Old English Bulldog omdat fokkers die deze grote, mooie hond waardeerden een poging deden om er wat van zijn agressie uit te kweken. Ze begonnen verschillende hondenrassen te kruisen in een poging het temperament en de eigenschappen te vinden die ze wilden; uiteindelijk ontwikkelden ze de Engelse Bulldog.

Karakter en temperament

De Engelse Bulldog of het klassieke bulldog hondenras dat u waarschijnlijk kent, is heel anders dan deze hond. Old English Bulldogs zijn meestal gezonder dan andere rassen omdat ze een mix zijn van verschillende rassen, en ze zijn speciaal ontworpen om actiever te zijn en minder traditionele gezondheidsproblemen te hebben.

Het grootste verschil is dat de Britse Bulldog kleiner, lichter en veel gevoeliger is voor hitte en kou. Deze hond kan je niet voor langere tijd in extreme temperaturen buiten laten of ze zo flink trainen.

De gemiddelde kosten van het bezitten van een Engelse Bulldog bedragen meer dan enkele duizenden dollars per jaar. Het zijn erg dure honden om te bezitten en ze hebben vaak dezelfde gezondheidsproblemen als de Franse Bulldog.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel. Ik hoop dat je er iets aan hebt gehad! Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie