In 5 stappen een onvergetelijk verjaardagsfeestje voor je hond

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 24 mei 2023 door Kimberly

Voor alle gezinsleden pakken we groots uit om de verjaardagen te vieren. Kinderfeestjes, borrels met vrienden en familiebezoekjes zijn vaak vaste prik. Maar vergeten we dan niet een wel heel belangrijk familielid? De hond! Jullie hond is vast en zeker een onmisbaar onderdeel van jouw gezin of een onmisbare vriend als je alleen woont.

Juist daarom is het een mooi gebaar om deze kwispelende viervoeter eens flink in het zonnetje te zetten. En hoe doe je dat beter dan met een verjaardagsfeestje? Met onze stappen creëer je binnen no time een onvergetelijke dag voor jouw grote (kleine) vriend.

Stap 1: Bak een hondvriendelijke verjaardagstaart

Wat is er feestelijker dan een echte verjaardagstaart op een verjaardag. Je hond zegt ook vast geen nee tegen zijn eigen hondentaart. Je hebt hier allemaal speciale honden banketbakkers voor. Deze maken van hondvriendelijke producten de mooiste taarten, waar je bijna zelf een hap uit zou nemen. 

Natuurlijk kun je ook zelf de keuken induiken. Online vind je pagina’s vol recepten met ingrediënten als pindakaas en appelmoes. Het voordeel van de meeste recepten zijn dat je ze niet hoeft te bakken, zo heb je binnen een mum van tijd een prachtige taart op tafel (of op de grond) staan. 

Stap 2: De gastenlijst

Hierbij is het natuurlijk heel belangrijk om na te gaan met welke ‘wezens’ je jouw hond het meest blij krijgt. Zijn dat alle hondjes waar hij/zij dagelijks mee speelt in het park? Of heb je een hele introverte hond die het liefste alleen maar knuffelt met jouw vrienden of familie? Maak een lijstje en nodig alle honden vriendjes uit om van de hondentaart (of natuurlijk gewone taart) te komen smikkelen.

Stap 3: De locatie

Dan komen we bij de volgende vraag: waar gaat het feestje plaats vinden? Kies je voor het lokale hondenparkje of verras je je hond met een nieuw terrein om te ontdekken? Een prettige locatie waar je makkelijk het overzicht kunt houden over alle spelende honden is het strand. Hier kunnen de honden heerlijk uitrazen en de menselijke bezoekers lekker met hun gezicht in het zonnetje zitten. 

Stap 4: De decoratie

Wanneer je het feestje thuis viert zijn er talloze opties voor aankleding met feestversiering en ballonnen. Kies bijvoorbeeld voor slingers of ballonnen met hondenpootjes of hondenkoekjes. Je hebt daarnaast ook leuke feestmutsjes die je zelfs bij je hond op kunt zetten. De vraag is echter of je hond dit heel leuk gaat vinden.

Stap 5: De activiteiten

Naast het eten van de taart is het altijd goed om een moment in te plannen voor de cadeautjes. We gaan er natuurlijk wel vanuit dat deze worden meegebracht door alle genodigden. Speel daarnaast bijvoorbeeld wat leuke spelletjes en wedstrijdjes. Een knuffel uurtje mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Nu je alle ingrediënten in huis hebt om er een mooie en feestelijke dag van te maken voor je hond kun je van start. Heel veel succes met de voorbereidingen, maar vooral heel veel plezier!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie