Op vakantie met je hond: een paklijst

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 9 april 2024 door Kimberly

Op vakantie gaan met je trouwe viervoeter kan een geweldige ervaring zijn. Je moet echter niet onderschatten dat je vooraf ook de nodige voorbereidingen moet treffen. Om ervoor te zorgen dat je niks vergeet mee te nemen is het handig om een goede paklijst tot je beschikking te hebben. Zo kunnen jullie onbezorgd genieten van jullie vakantie. Daarom hebben we een handige checklist samengesteld om ervoor te zorgen dat je niets belangrijks vergeet.

Handig meenemen

Voordat je kan bepalen wat je allemaal mee kan nemen op vakantie, is het belangrijk om stil te zijn hóe je alles bij je draagt. Pas als je weet hoeveel bagageruimte je hebt kan je keuzes maken wat je wel of niet meeneemt. We raden je aan om een handige mombag mee te nemen op reis. In deze trendy tas kan je ontzettend veel spullen kwijt en kan je bovendien ook bij je dragen als je vanaf je vakantieadres een stuk gaat wandelen met je hond. Op wallabag.nl zijn deze tassen verkrijgbaar in verschillende soorten en maten, dus is er vast een tas die ook bij jou past.

Veilig op reis

Het belangrijkste tijdens de reis is dat je hond ten alle tijden veilig is. Neem daarom een comfortabele reismand mee inclusief een veiligheidsharnas of -riem om je hond vast te maken tijdens het rijden. Mocht je gaan vliegen dan is een reiskennel een noodzakelijke aankoop. Vergeet in beide gevallen niet alle benodigde reisdocumenten op orde te maken en mee te nemen. Denk hierbij aan het paspoort van je hond, vaccinatiebewijzen en eventuele andere relevante papieren. Zorg er ook voor dat je hond voorzien is van een duidelijke identificatie, zoals een halsband met naamplaatje plus jouw contactgegevens en een microchip.

Voeding

Neem voldoende voedsel mee voor de duur van je vakantie, plus een beetje extra. Als je dier gewend is aan bepaald voer, en deze toevallig niet verkrijgbaar is op je vakantiebestemming, heb je namelijk een probleem als het toch op raakt. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende water beschikbaar is. Niet alleen als je van plan bent om naar afgelegen gebieden te reizen, maar ook als je naar plekken afreist waar mogelijk niet altijd toegang is tot schoon drinkwater.

Verzorgingsproducten

Goede verzorging van je hond is essentieel, ook als je op vakantie bent. Zorg er daarom voor dat je alle benodigde verzorgingsproducten meeneemt, zoals shampoo, borstels, en een nagelknipper. Vergeet ook niet om een handdoek mee te nemen voor het geval je hond vies wordt tijdens jullie avonturen. Zorg er daarnaast voor dat je voldoende voorgeschreven medicijnen en EHBO-benodigdheden meeneemt voor je hond.

Entertainment

Net als jij heeft je hond ook behoefte aan entertainment tijdens de vakantie. Neem daarom voldoende speelgoed en andere vormen van afleiding mee om ervoor te zorgen dat je hond zich niet verveelt. Dit is vooral belangrijk op momenten dat jullie even rusten of op het vakantieadres verblijven. Niet alleen zorgt dit voor vermaak, maar door de vertrouwde spullen komt je hond ook sneller tot rust na jullie reis.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie