Opblaasbare hondenkraag kopen? Alle hondenkragen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een opblaasbare hondenkraag is een kraag die kan worden opgeblazen om ervoor te zorgen dat jouw hond niet bij een wond of irritatie kan komen. Bijvoorbeeld na een operatie, of wanneer jouw hond last heeft van een allergie of huidirritatie. Ze zijn meestal gemaakt van duurzame materialen, en deze producten hebben een aantal voordelen ten opzichte van de bekendere hondenkap.

Opblaasbare hondenkragen bieden een hoog beschermingsniveau terwijl de hond nog steeds vrij kan bewegen en ademen. Ze zijn comfortabel voor een hond om te dragen en kunnen gemakkelijk worden verwijderd wanneer ze niet gebruikt worden.

In dit artikel nemen we je graag mee in onze zoektocht naar de beste opblaasbare hondenkraag. Ook vertellen we je waar je op moet letten voordat je er eentje koopt, en wat de voor- en nadelen zijn van bepaalde producten. Daarnaast vertel ik je graag wat de verschillen zijn tussen de opblaasbare hondenkraag, en de traditionele hondenkap.

Ook laten we je zien hoe je dit product kunt schoonmaken en hoe lang jouw hond de opblaasbare hondenkraag moet dragen. Als je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, stel ze dan gerust in de reacties hier onderaan deze pagina!

Tijdens ons onderzoek kijken we naar een aantal belangrijke punten. Een aantal van deze zaken zijn net al benoemd, maar ook de beoordelingen van andere hondenliefhebbers, en onze persoonlijke ervaring zijn punten om op te letten.

Let op: bij de meeste van de onderstaande opblaasbare hondenkragen zijn er meerdere maten of kleuren verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het product te gaan.

De beste opblaasbare hondenkraag

Na het zien van bovenstaande producten, heb je hopelijk al een goede keuze kunnen maken. Is dat nog niet zo? Neem dan even een kijkje op de website van Bol.com, daar kan je 20 verschillende opblaasbare hondenkragen kiezen.

beste opblaasbare hondenkraag

Wat is een opblaasbare hondenkraag?

Na het bekijken van bovenstaande producten, zou je een goed idee moeten hebben van wat een opblaasbare kraag voor honden is. Zo niet, laat me het dan nog een keer uitleggen.

De kans is groot dat jouw hond tenminste één keer in zijn of haar leven een hondenkap, of hondenkraag nodig heeft. Dit kan zijn omdat jouw hond geopereerd is, of omdat de hond een verwonding heeft opgelopen.

Opblaasbare hondenkragen worden ook gebruikt bij honden die last hebben van allergieën of bepaalde huidirritaties. Deze producten helpen voorkomen dat honden aan deze plekken gaan likken, en zo de irritatie of wond verergeren. Een opblaasbare hondenkraag is een grote band die bescherming biedt en om de nek van de hond wordt geplaatst. De opblaasbare versie biedt een goede bescherming voor een hond.

Met zoveel verschillende merken, soorten en kleuren om uit te kiezen, kan het kiezen van een opblaasbare hondenkraag een hele uitdaging zijn. Daarom is het belangrijk om het juiste product goed te onderzoeken. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je graag meer over deze producten. Wat zijn de voordelen, en waar moet je rekening mee houden? Hieronder vertel ik je er alles over!

Waarom zou je een opblaasbare hondenkraag kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en welke je het beste kunt kopen. Hieronder vertel ik je meer over het gebruiken, en de redenen om te kiezen voor een opblaasbare hondenkraag. De belangrijkste heb ik hieronder voor je opgesomd!

Wanneer jouw hond is geopereerd

De eerste reden om een ​​opblaasbare hondenkraag te kopen is erg belangrijk. Dit komt omdat honden een hondenkap of hondenkraag dragen na een operatie of behandeling. Als jouw hond net geopereerd is, is het van groot belang dat de wond goed geneest.

Wat je vaak ziet is een hond die na zo’n operatie een opblaasbare honden kraag krijgen. Dit voorkomt dat de hond aan de verse wonden gaat likken en zorgt ervoor dat ze goed kunnen genezen. Het voorkomt ook dat de hond de hechtingen uit de wond trekt.

Vanwege een allergie of huidirritatie

De opblaasbare hondenkraag wordt niet alleen gebruikt voor honden die net een operatie hebben gehad. Het kan ook een uitkomst zijn voor honden die bijvoorbeeld last hebben van een huidirritatie, of een allergie.

Een opblaasbare kraag voor honden is in dat geval een must-have product, want wanneer een hond voor een langere tijd een kraag of kap om moet, kan je beter kiezen voor een opblaasbaar model.

Dankzij een opblaasbare kraag zal de hond bijvoorbeeld de wond niet verder open likken of de huid verder irriteren. Dankzij dergelijke opblaasbare hondenkragen kunnen ook producten die vlooien voorkomen goed werken. Zie ze als een tijdelijke oplossing om het herstel van de hond te versnellen en hem of haar geen contact te laten maken met wonden en huid.

Om infectie van wonden te voorkomen

Een andere reden om een opblaasbare hondenkraag te kopen, is omdat je infecties van wonden kunt voorkomen. Dit punt hangt samen met de eerste twee genoemde punten. Wanneer honden een wond hebben, en gaan likken, kan de wond infecteren. Dit moet je natuurlijk voorkomen.

Ik hoef je denk ik niet te vertellen dat een hond daar ziek van kan worden, het kan ook zo zijn dat je opnieuw naar de dierenarts moet. Zo kan het zijn dat de wond opnieuw geopereerd moet worden, en opnieuw gehecht moet worden.

Er is voor elke hond een geschikte kraag

Tot slot is er voor iedere hond wel een geschikte opblaasbare kraag verkrijgbaar. In dit artikel kan je zien dat je uit verschillende merken kan kiezen. De meeste merken bieden hetzelfde model aan in verschillende maten. Deze lopen vaak uiteen van XS tot XL. Zo zit er altijd wel een maat tussen die goed bij de grootte van jouw hond past.

Er zijn dus meerdere redenen te bedenken waarom een opblaasbare hondenkraag een product is dat jij moet kopen! Voordat je dat gaat doen zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten. Daarover vertel ik je meer in de volgende alinea.

opblaasbare hondenkraag

Waar moet je rekening mee houden?

Om er zeker van te zijn dat je een kraag voor jouw hond koopt die goed zit, is het verstandig om op een aantal punten te letten. Je wilt natuurlijk dat het product doet wat het zegt, en dat jouw hond niet bij de wonden of huidirritaties kan komen.

Wanneer je één van deze producten koopt is het dus belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Zo moet je de opblaasbare hondenkraag afstemmen op de grootte van de hond. De belangrijkste punten heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

De goede maat opblaasbare kraag

Het eerste punt is tevens het belangrijkste. Je wilt natuurlijk dat de opblaasbare kraag perfect om de nek van de hond past, en hij niet bij de wonden of de hechtingen kan komen. Dit kan alleen maar als de kraag goed zit.

Je kan dit bereiken door een kraag aan te schaffen die breed en hoog genoeg is. Dit werkt in principe hetzelfde bij de bekende hondenkap. Het grote voordeel van een opblaasbare hondenkraag die hoog zit, is dat de hond minder snel de behoefte heeft om aan de irritatie of wond te zitten.

Een opblaasbare kraag is bijzonder geschikt voor honden met een korte nek. Honden met een lange snuit hebben vaak langere hondenkraag nodig om bijten en likken te voorkomen. We raden aan om de nek van de hond op te meten voordat je een opblaasbare honden kraag aanschaft.

Hoewel sommige opblaasbare hondenkragen gemakkelijk kunnen worden aangepast, zijn er ook veel standaard kragen die niet los of strak om de nek van de hond kunnen worden gemaakt.

De ervaringen van anderen

Bij het onderzoeken van een product is het belangrijk om te kijken naar de ervaringen van anderen. Voordat je een opblaasbare kraag voor jouw hond bestelt, moet je ervoor zorgen dat deze ervaringen onbevooroordeeld en bewezen zijn.

Controleer dus wat andere mensen hebben ervaren met een bepaald product. In veel gevallen hebben mensen het product dat jij voor ogen hebt al getest. Zo kom je er gemakkelijk achter of het product aan hun verwachtingen heeft voldaan. Wanneer je een hondenkraag ziet waarbij de reviews overwegend negatief zijn, dan kan je dit product beter niet kopen.

De prijs van de opblaasbare kraag

Tot slot is het belangrijk om een prijs te betalen die bij de kwaliteit van de opblaasbare hondenkraag past. Sommige mensen vinden het niet erg om een ​​dubbeltje meer of minder te betalen, maar niet iedereen is daar blij mee.

De prijs voor een opblaasbare hondenkraag begint bij ongeveer € 20,- en kunnen oplopen tot ongeveer € 45,-. In het laatste geval heb je wel het beste van het beste. Let er dus op dat je een bedrag kwijt bent, dat tussen deze bedragen ligt.

opblaasbare kraag hond

Hoe doe je de opblaasbare hondenkraam om?

Het kan voor jou hond een spannende ervaring zijn als hij of zij voor het eerst een hondenkraag om krijgt. Zeker als je een hond hebt die een beetje angstig, of bang is aangelegd. Hier lees je hoe je de kop het beste bij hond om kunt doen.

Laat de hond wennen aan de kraag

Het is ten eerste van belang dat je hond kan wennen aan de kraag, nog voordat hij deze om krijgt. Laat je hond aan de hondenkraag snuffelen en zorg ervoor dat hij op zijn gemak is, zo kan hij wennen aan de geur en de vorm van de kraag.

De kraag om doen bij jouw hond

Zodra je merkt dat hij de opblaasbare hondenkraag niet meer zo vreemd en beangstigend vindt, kan je de kraag om doen. Ga voor de hond zitten en doe de kraag in een vloeiende beweging om de nek van de hond, afhankelijk van het type kraag dat je hebt kun je deze in sommige gevallen ook schuiven.

Zorg ervoor dat je tenminste twee vingers tussen de hondenkraag en de nek kunt plaatsen, dan weet je dat deze goed zit. Als dit gelukt is dan is het tijd voor een beloning!

Blijft de hondenkraag goed zitten?

Tot slot is het belangrijk dat je controleert of de kraag goed zit, en deze blijft zitten zodra de hond gaat bewegen. Dit kun je het beste doen door er een tijdje bij in de buurt te blijven. Wanneer je merkt dat jouw hond de opblaasbare kraag af wil doen, kun je de hond het beste even afleiden met een lekkere hondensnack.

Door bijvoorbeeld voorzichtig een spelletje te spelen, of iets anders dat hij leuk vind om te doen. Straf hem in ieder geval nooit, zo associeert hij de opblaasbare hondenkraag met iets negatiefs. Wil je meer weten over het aantrekken van de kraag? Bekijk dan het onderstaande filmpje!

Veelgestelde vragen

Kan een hond slapen met een opblaasbare hondenkraag?

In tegenstelling tot de bekende hondenkap die elke keer in de nek van je hond duwen wanneer ze naar beneden kijken of zich omdraaien, hebben ze met een opblaasbare hondenkraag een groot, zacht reiskussen om hun nek. Zolang het stevig is opgeblazen en zachte materialen gebruikt, zou je hond er geen probleem mee moeten hebben om er comfortabel mee te slapen.

Werkt een opblaasbare hondenkraag net zo goed als een hondenkap?

De bewegingsvrijheid is groter met een opblaasbare hondenkraag. Dat betekent dat jouw hond mogelijk meer plekken op zijn lichaam kan bereiken (en dus ook op meer plekke kan likken!) Tijdens het dragen van een opblaasbare zachte kraag.

Werken opblaasbare hondenkragen goed?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, ze werken zeker goed en zijn comfortabeler dan de normale hondenkappen. Met een opblaasbare hondenkraag kunnen honden eten, drinken en vrij bewegen. De opblaasbare hondenkraag is een goede keuze voor honden met een korte snuit. Deze kragen bieden voldoende bescherming voor meeste wonden en uitslag.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een opblaasbare hondenkraag hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie