Piepspeeltje hond kopen? Alle piepspeeltjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar het beste piepspeeltje? Dit is één van de leukste producten om te kopen voor jouw hond! Zoals je in de titel al kan lezen is dit speelgoed voor honden die een pieper bevatten. Vrijwel iedere hond is gek op piepend speelgoed! In dit artikel vertel ik je alles over de beste piepspeeltjes!

In dit artikel ga ik je alles vertellen over piepend speelgoed, en welke je het beste kunt kopen. Tijdens ons onderzoek naar het beste piepspeeltje kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina! Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten of kleuren beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

Het beste piepspeeltje voor je hond

Onze vijf favoriete piepspeeltjes

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van dit product? Bekijk hieronder onze vijf favorieten! Dit piepspeelgoed voor honden heeft zich inmiddels al ruimschoots bewezen, en zijn het overwegen waard!

Kong Squiggles Piepspeeltje

Op de eerste plaats in onze top vijf favoriete piepspeeltjes staat de Kong Squiggles. Deze wordt beoordeeld met een 3,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 87 reviews op Bol.com. Dit leuke setje bestaat uit meerdere piepspeeltjes. Ze zijn allemaal langwerpig en hebben verschillende vormen, zoals een olifant, konijn en aap!

Dit setje is verkrijgbaar in verschillende maten, zo zit er altijd wel eentje tussen die bij jouw hond past! Het hierboven afgebeelde setje is maat M, deze honden knuffel is met pieper 30 centimeter lang.

Adori Latex Toy Kip Met Pieper

Het tweede product in onze top vijf favorieten is de bekende latex kip met luide piep van Adori. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews op Bol.com. De kans dat jij deze kent is heel groot, het is namelijk één van de populairste piepspeeltjes voor honden.

Op het internet staan allerlei leuke filmpjes, ook wel memes genoemd, die vooral bij jongeren bekend zullen zijn. Deze kip is gemaakt van sterk latex materiaal en heeft een luide en irritante piep. Dit product is verkrijgbaar van verschillende merken en groottes. Echt een leuk product!

Kong Squeezz Jels Piepend Speelgoed

Op de derde plaats staat wederom een product van Kong. Ditmaal de Squeezz Jels. Deze worden beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 16 reviews op Bol.com. Dit piepspeeltje van Kong is een soort stuiterbal met een pieper. Dankzij de vorm stuitert deze alle kanten op, en dat daagt jouw hond uit om ermee te spelen!

Deze leuke set is verkrijgbaar in 5 verschillende soorten en kleuren en ze zijn zo’n 8 centimeter lang en 7 centimeter breed. Dit is echt een leuk en stevig product, eigenlijk zoals we dat van Kong gewend zijn!

Prival Honden Piepspeeltje

Het vierde product in onze top vijf is het honden piepspeeltje van Prival. Deze wordt beoordeeld met een 4,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 9 reviews op Bol.com. Dit leuke setje bestaat uit 3 verschillende speeltjes. Ieder speeltje is voorzien van een pieper waar jouw hond zich prima mee kan vermaken! De binnenkant bevat geen vulmateriaal zodat het langer mee gaat.

Onze honden zijn gek op dit soort piepspeeltjes, maar ze maken knuffels vrij snel kapot. Deze gaan een stuk langer mee gelukkig. Dit product is 45 centimeter lang en is geschikt voor alle soorten honden. Het leuke is de stapelkorting, als je 2 setjes besteld dat ontvang je 10% korting!

Beeztees Puppy Latex Hondje Musty

We sluiten onze top vijf af met het piepspeeltje van Beeztees. Dit is één van de nieuwere producten op de markt en is tot nu toe nog door niemand beoordeeld. Ben jij de eerste die deze test? Dit product ziet er heel grappig uit en het heeft de vorm van een hondje.

Hij is gemaakt van duurzaam en sterk latex materiaal en is ongeveer 13 centimeter lang. De kwaliteit zal ongetwijfeld prima zijn, dat zijn we tenminste van Beeztees gewend!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit meer dan 1150 verschillende piepspeeltjes voor honden!

piepspeeltje

Wat is een piepspeeltje voor honden?

Je hebt inmiddels na het bekijken van de producten hierboven vast wel een goed beeld gekregen bij wat een honden piepspeeltje precies is. Als dat niet zo is, of je wilt er meer over weten, lees dan verder! Hieronder leg ik het je graag uit.

Piepspeelgoed voor honden is het beste te vergelijken met normaal hondenspeelgoed, alleen zit er in dit geval één of meerdere piepers in verwerkt. Iedereen kent het geluid wel van dit soort piepspeelgoed. De rubberen kip die je in iedere dierenwinkel ziet liggen is hier een bekend voorbeeld van.

De meeste honden zijn helemaal weg van dit type speelgoed. Zo vinden onze honden het geweldig als we iets gekocht hebben met een pieper. Sommige van deze speeltjes hebben wel een erg harde piep, dat kan weleens vervelend zijn voor onze oren.

Vanwege het ontzettend grote aanbod kan het uitzoeken van het beste piepspeelgoed best lastig zijn. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen!

In de volgende alinea vertel ik je meer over die leuke piepspeelgoed. Waar je op moet letten, waarom het goed is om deze producten te kopen, en welke voordelen dit heeft.

Waarom zou je piepspeelgoed kopen?

Je weet nu welke producten tot onze favorieten behoren, en wat honden piepspeeltjes zijn. Maar waarom zou je dit deze moeten kopen? Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom je dit zou moeten doen. Deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet!

Omdat honden graag met speeltjes spelen

Ten eerste omdat honden nu eenmaal graag met iedereen en alles spelen. Producten die hiervoor ontwikkeld zijn, zoals piepspeelgoed, is hier het ideale product voor! Er zijn daarnaast verschillende redenen te bedenken waarom het goed is dat honden spelen.

Zo kunnen ze hun energie op een goede manier kwijt, gaat het overgewicht tegen en helpt het om de spieren soepel te houden. Daarnaast zijn er ook nog piepspeeltjes voor honden die tijdens het spelen het gebit verzorgen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Het is goed voor het gebit en tandvlees

Hierboven heb ik het al even aangestipt, veel piepspeeltjes zijn zo vormgegeven dat ze tijdens het spelen de tanden en het tandvlees van de hond verzorgen. Zo zorg je er tijdens het spelen voor dat je de groei van tandplak en tandsteen vermindert.

Dit geldt overigens met name voor honden tussen de 4 en 5 jaar oud. Bij puppy’s is het juist goed om te spelen met piepspeeltjes vanwege de doorkomende tandjes. Want ja, net zoals wij mensen wisselen honden van tanden! Door dit speelgoed te gebruiken kan je hierbij de pijn iets verlichten, wel zo fijn!

Samen spelen zorgt voor een betere band

Nog een reden waarom jij echt piepspeelgoed moet kopen voor jouw viervoeter is omdat het de band tussen jullie beide versterkt. Hiervoor kan je natuurlijk allerlei verschillende soorten hondenspeelgoed kopen. Piepspeelgoed is er hier één van. Denk bijvoorbeeld aan een hondenfrisbee of een flostouw om samen touwtje te trekken!

Voldoende speelgoed voorkomt ongewenst gedrag

Wanneer je een hond niet voldoende aandacht geeft kan het zijn dat hij of zij vervelend en ongewenst gedrag gaat vertonen. Daarom is het enorm belangrijk de hond voldoende uitdaging te geven. Piepspeelgoed is hiervoor misschien wel het meest geschikte speelgoed.

Het piepende geluid zorgt er namelijk voor dat jouw hondje uitgenodigd wordt om ermee te spelen. Vaak maakt dit soort speelgoed al geluid wanneer de hond eraan zit, of op gaat staan. Onze beide honden zijn er dol op, en kunnen zich goed met de piepspeeltjes vermaken!

Er is een geschikt piepspeeltje voor elke hond

Tot slot is er voor iedere hond wel een geschikt piepspeeltje verkrijgbaar. Dat kan ook haast niet anders met zoveel keuze. In dit artikel heb je onze favorieten gezien, daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hondje past!

Er zijn dus meer dan genoeg redenen te bedenken waarom piepspeeltjes een must-have honden product is om te kopen! Voordat je dat doet zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je meer over in de volgende alinea.

piepspeelgoed hond

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je één of meerdere piepspeeltjes gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Het is net al even benoemd, maar je moet deze goed afstemmen op de behoeften van jouw hond. Hieronder heb ik ze voor je opgesomd!

Welk soort honden piepspeeltje koop je?

Op de eerste plaats moet je rekening houden met het soort piepspeeltje dat je voor jouw hond wilt kopen. Er is zoals je in dit artikel kan zien enorm veel keuze in kleuren, maten en vormen.

Hoeveel geluid maakt het piepspeeltje?

Een ander punt om rekening mee te houden is hoe hard het geluid is van het piepspeelgoed. Dit is namelijk iets wat nogal verschillend is per product. Het ene speeltje heeft een hele harde luide piep, de ander is een stuk zachter.

Helaas kan je dit niet altijd achterhalen, dit omdat het vaak niet in de product omschrijving staat aangegeven. Het kan wel zijn dat iemand er bij de reviews iets over heeft gezegd.

Hoe groot moet het honden piepspeeltje zijn?

Naast het soort piepspeeltje voor honden is het ook goed om rekening te houden met de grootte van het speelgoed. Dit geldt niet alleen voor deze producten, maar voor eigenlijk alle soorten speelgoed dat je voor jouw viervoeter koopt.

Voor een grotere hond kan je bijvoorbeeld beter een groot piepspeeltje kopen, als je een kleine hond hebt is een klein speeltje geschikter. Dit is niet verplicht, maar wel verstandig. Het zou namelijk kunnen zijn dat een té klein piepspeeltje in wordt geslikt, met de mogelijke gevolgen van dien.

Van welk materiaal is het piepspeelgoed gemaakt?

Nog een belangrijk punt om naar te kijken is het materiaal waarvan het product is gemaakt. De meeste van deze speeltjes zijn gemaakt van duurzaam rubber, latex of pluche materiaal. Maar er zijn ook honden piepspeeltjes verkrijgbaar die gemaakt zijn van stof of fleece.

Zoals dat bij ieder product het geval is heeft elk materiaal zijn voor- en nadeel. Wanneer jij een hond hebt die hard bijt, en speelgoed snel stuk heeft, kan je het beste een piepspeeltje kopen dat gemaakt is van rubber.

De beoordelingen van anderen

Het doorlezen van de reviews en beoordelingen van anderen die het piepspeelgoed al gekocht hebben is één van de dingen die je niet moet overslaan. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben deze producten namelijk al getest voordat jij dat deed. Het kan zijn dat deze mensen positief zijn, of juist niet. Producten die geen positieve reviews krijgen kun je het beste niet kopen. Zo voorkom je een miskoop!

De prijs van het honden piepspeelgoed

Het laatste punt is de prijs van deze producten. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het piepspeeltje. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het altijd beter is. Prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 6,- en kunnen oplopen tot €30,-.

Is piepspeelgoed gevaarlijk voor honden?

Een vraag die wij regelmatig binnenkrijgen is of speelgoed met een pieper gevaarlijk is voor honden. Het korte antwoord op deze vraag is nee, maar er zijn wel een aantal dingen waar je goed op moet letten.

Het kan namelijk dat jouw hond een stukje van het piepspeelgoed afkauwt. Dit is iets wat wij bij onze honden regelmatig zien gebeuren. Daarom is het verstandig om altijd in de buurt te zijn wanneer jouw honden met dit speelgoed spelen.

Zodra je merkt dat er allerlei kleine stukjes op de grond liggen, is het tijd om het piepspeelgoed apart te leggen. Meestal zijn dit stukjes rubber of latex. Het gevaar hierbij is dat sommige honden dit opeten, en daardoor het darmkanaal kan verstoppen.

Tot nu toe heb ik bijna alles besproken wat er over deze honden piepspeeltjes te zeggen valt. In de laatste alinea wil ik je alleen nog vertellen hoe je dit speelgoed het beste kunt schoonmaken.

beste honden piepspeelgoed

Hoe kan ik de piepspeeltjes schoonmaken?

Het is ontzettend belangrijk om piepspeeltjes regelmatig schoon te maken. Dit zorgt niet alleen voor een betere hygiëne, maar het speelgoed gaat ook langer mee. Maar hoe kan je dit het beste doen?

Net zoals alle producten voor honden is het belangrijk deze regelmatig schoon te maken, dit geldt zeker voor producten die honden in hun bek hebben, piepspeelgoed is er hier één van. Zo voorkom je dat bacteriën zich gemakkelijk kunnen vermeerderen!

Gelukkig is het schoonmaken van dit speelgoed heel gemakkelijk. Wij maken het meestal schoon onder een stromende lauw warme kraan. Met een doekje maken wij het speelgoed goed schoon.

Wanneer het erg vuil is kan je altijd een diervriendelijke zeep gebruiken. Zorg er wel voor dat je deze zeepresten achteraf goed met water afspoelt. Tot slot maak je het met een doekje droog, of laat je het opdrogen in de buitenlucht. Daarna kan jouw hond er weer lekker mee spelen!

Veelgestelde vragen

Wat zijn honden piepspeeltjes?

Het komt er simpelweg op neer dat het een speeltje voor honden is met daarin een pieper. Deze maakt geluid als jij erop drukt, of jouw hond erop bijt of staat. Dit nodigt de hond uit om te spelen. De meeste van dit soort speeltjes zijn gemaakt van latex of sterk nylon materiaal.

Waarom zou je een piepspeeltje voor jouw hond kopen?

De meeste honden vinden speelgoed dat geluid maakt heel interessant. Het piepspeeltje is mijn persoonlijke favoriet. Onze honden worden helemaal blij als we een piepspeeltje voor ze meenemen! Daarnaast moedigt het geluid van deze speeltjes de hond aan om te spelen.

Is een honden piepspeeltje goed voor hem of haar?

Er is geen reden waarom je jouw hond geen piepspeeltjes zou moeten kopen. Ze worden gestimuleerd door het geluid, ook verlaagd het zijn stressniveau.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een piepspeeltje hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie