Pointer

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Het huidige type van Pointer is waarschijnlijk een mengeling van Spaanse, Franse en Italiaanse jachthonden. William Arkwright werd beschouwd als de grondlegger van de moderne Pointer.

In Engeland werd deze hond erg populair voor de jacht op gevogelte. Hij dankt zijn naam dan ook aan het Engelse werkwoord to point, hetgeen wijzen betekent. De hond wijst als het ware met een trots hoofd de richting van de prooi aan.

Uiterlijke kenmerken

AfkomstGroot-Brittannië
GroepStaande honden
HoogteReuen: 63-69 cm; teven: 61-66cm
GewichtReuen: 23-25 kg; teven: 20-23 kg
KleurWit met aftekeningen van citroengeel, oranje en leverkleur; wit met zwart en driekleurig is mogelijk.

Karakter van de Pointer

De Pointer heeft een zeer grote jachtpassie. Met zijn atletische bouw, kracht en energie is het jagen op wild een interessante bezigheid. Toch is hij in huis rustig en past zich goed aan. Het is een lieve kameraad, geduldig voor de kinderen om zich heen.

Lees ook: Top 15 keer de beste hondenbal

Product advies

De Pointer is een erg intelligente hond en snelle leerling. Je moet niet denken dat hij een waakhond zal worden, maar hij blaft wel als hij onraad ruikt.

Verzorging van de Pointer

De vacht van de Pointer is kort en hard en moet mooi glanzen. Deze vacht is makkelijk te onderhouden. Regelmatig borstelen volstaat. Geef hem enkel een bad wanneer het nodig is.

Tijdens de ruiperiode moet er extra aandacht geschonken worden. Controleer ook regelmatig de oren op infecties en de poten na het ravotten of sporten.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie