Pomchi

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 27 oktober 2023 door Kimberly

Pomchies zijn kleine honden met meer dan levensgrote persoonlijkheden. Deze kleine, intelligente kruising zijn vaak te vinden terwijl ze met speelgoed spelen of knuffelen op de schoot van hun favoriete mens. De Pomchi is een kruising die de kleine maar machtige eigenschappen van de Pomeriaan en de Chihuahua combineert.

Deze kleine honden vormen samen een kleine pup, maar ze hebben nog steeds grote persoonlijkheden en staan bekend om hun incidentele eigenzinnige vrolijkheid. Als je toegewijd bent aan het trainen en socialiseren van je Pomchi puppy, zullen ze een trouwe metgezel zijn. Deze kruisingen zijn ook bekend onder een paar verschillende namen, waaronder de Chipom, Pomahuahua en Chiranian.

De Pomchi is geen rashond. Het is een kruising tussen de Pomeriaan en de Chihuahua. De beste manier om het temperament van een gemengd ras te bepalen, is door alle rassen in de kruising op te zoeken en te weten dat je elke combinatie kunt krijgen van elk van de kenmerken die in beide rassen voorkomen.

Niet al deze designer honden die worden gefokt zijn 50% raszuiver tot 50% raszuiver. Het is heel gebruikelijk voor fokkers om kruisingen van meerdere generaties te fokken.

Uiterlijk van de Pomchi

De beste dingen komen in kleine verpakkingen, en de Pomchi is het bewijs. Het maakt niet uit naar welke ouder uw Pomchi gaat, ze wegen minder dan een liter melk, waardoor ze een perfecte hond voor onderweg zijn . Chihuahuas staan bekend als het kleinste hondenras ter wereld, met een gewicht van slechts 3,5 kilo op hun zwaarst, terwijl de Pomeriaan tot 4 kilo kan wegen.

De Pomchi is tussen de 15 en 20 centimeter hoog, dus ze staan erom bekend onder de voet te lopen als ze opgewonden zijn. Vroege training zal je Pomchi helpen te leren niet onder de voeten van hun mens te dwalen (vooral tijdens het koken), en beide partijen helpen verwondingen te voorkomen.

De vacht van de Pomchi is vaak verkrijgbaar in verschillende kleuren, net als hun ouders – stel je alles voor, van crèmekleurige Pomchies tot zwart met een verscheidenheid aan kleurencombinaties daartussenin. Net als hun grappige persoonlijkheden, heeft elke jas van Pomchi een beetje karakter. Afhankelijk van zijn ouders kan zijn vacht lang en pluizig of kort en dun zijn . Maar ongeacht hun vacht, deze honden zijn gemakkelijk te verzorgen door ze regelmatig te poetsen met een zachte borstel.

pomchi hond

Temperament

Pomchies erven eigenschappen van twee gedurfde, charmante en zeer intelligente rassen. Deze kleine honden houden ervan om dicht bij hun favoriete mensen te zijn, en ze bieden een leven lang entertainment naast hun soms brutale houding. Hoewel hij klein is, is de Pomchi een actieve hond die graag nieuwe trucjes wil leren , wil spelen en je wil vergezellen op uitstapjes.

Hoewel ze dol zijn op hun mensen, kunnen Pomchies jaloers zijn als hun eigenaar aandacht besteedt aan andere dieren, mensen of iets anders dan zij. Vroege socialisatie tijdens de puppytijd zal hen helpen vreemden meer te accepteren.

Dankzij hun aangeboren intelligentie leert de Pomchi meestal snel met behulp van positieve bekrachtigingstraining . Terwijl sommigen worden gemotiveerd door traktaties , worden anderen gedreven door genegenheid en lof voor goed gedrag.

Activiteiten en training

Met zijn compacte formaat past de Pomchi naadloos in de meeste ruimtes, waaronder appartementen , tiny houses en stacaravans. Deze onverschrokken pups kunnen soms hun eigen kwetsbare aard vergeten. Dus, ondanks hun bravoure, moeten ze voorzichtig worden voorgesteld aan kinderen, honden of andere huisdieren, zodat ze niet per ongeluk gewond raken.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat volwassenen en kinderen Pomchies de ruimte geven en hen in staat stellen mensen op hun eigen voorwaarden te benaderen. Nogmaals, ze kunnen in het begin nerveus of achterdochtig zijn in de buurt van nieuwe mensen.

In kleine ruimtes kunnen deze kleine honden ook de neiging hebben om onder de voeten te lopen, vooral in de keuken. Eigenaars kunnen verwondingen voor zowel mensen als huisdieren voorkomen door een kleine hondenmand opzij te zetten en hun Pomchi te trainen dat het bed hun “plek” in de keuken is.

Als een Pomchi zich eenmaal op zijn gemak voelt in zijn omgeving, zal hij het heerlijk vinden om trucjes te laten zien en lekker op schoot te kruipen. Hij kan last hebben van angst als hij voor langere tijd alleen wordt gelaten , dus eigenaren moeten bereid zijn om hun hond waar mogelijk mee te nemen. Het zijn nieuwsgierige honden die dol zijn op nieuwe ervaringen zodra ze zich veilig voelen bij de mensen om hen heen, dus draag ze bij je als je boodschappen doet!

Verzorging

Een Pomchi zal meestal speelgoed en spelletjes verkiezen boven lichaamsbeweging. Pomeranians en Chihuahuas kunnen eigenlijk maar 20-30 minuten lopen per keer aan, en ze hebben niet veel beweging nodig. Naast het spelen met je Pomchi (de meesten houden van piepspeeltjes en interactief hondenspeelgoed), moet je ze ook regelmatig poetsen.

Houd er rekening mee dat Pomchies een gevoelige huid en dunne vacht hebben, dus eigenaren zullen een zachte borstel willen gebruiken om hun jassen schoon te houden. Zoals de meeste kleine honden, kunnen Pomeranians en Chihuahuas vatbaar zijn voor gebitsproblemen.

Hun kleine tanden moeten regelmatig worden gepoetst om tandheelkundige aandoeningen te voorkomen. Smakelijke tandkauwsnacks en regelmatige tandreinigingen zullen ook helpen. En zoals bij alle honden, moeten Pomchi ouders de nagels van hun pup geknipt houden.

De Pomchi staat bekend om hun frequente ‘waarschuwingsgeblaf’, een manier voor honden om hun baasjes te informeren dat er iets aan de hand is – of dat nu de komst van de postbode, een donderslag of een eekhoorn is die de achtertuin in rent. Consistente training zal uw Pomchi helpen te leren wat de moeite waard is om te blaffen en wanneer hij stil moet zijn.

Gezondheid

De maximale leeftijd van de Pomchi is 12-15 jaar, waardoor ze een metgezel zijn die waarschijnlijk lang aan je zijde zal staan. Als een kruising zal de Pomchi waarschijnlijk de gezondheidsproblemen erven die het meest voorkomen bij Pomerianen, Chihuahuas en andere kleine honden. Zowel de Pommerse als de Chihuahua zijn redelijk gezonde rassen, maar er zijn problemen waar eigenaren op moeten letten.

Geschiedenis

Zoals veel kruisingen, is de oorsprong van de Pomchi grotendeels een mysterie van het tijdperk van de ontwerpershond. Deze honden zijn niet geregistreerd door de Raad van Beheer als officiële hondenras, dus hun geschiedenis is niet goed gedocumenteerd. De meest waarschijnlijke verklaring voor Pomchies is dat fokkers probeerden twee kleine honden te combineren om een nog kleinere pup te creëren met de beste eigenschappen van hun ouders.

Hoewel de geschiedenis van de Pommerse-Chihuahua-mix onbekend is, hebben zijn ouderrassen een lange geschiedenis als gezelschapshond. De chihuahua stamt af van Midden- of Zuid-Amerikaanse honden uit de 9e eeuw, of ze waren afstammelingen van Chinese honden die via handelaren naar Amerika kwamen. De andere hond van de Pomchi, Pomeriaan, kwam uit het huidige Polen en West-Duitsland. Ongeacht de ware oorsprong, deze kleine gezelschapshonden zijn geliefd, waar ze ook landen.

Zowel de Pommerse als de Chihuahua zijn gewenste rassen in andere nieuwe populaire kruisingen, waaronder de Chiweenie (een mix van Chihuahua en teckel) en Pomsky (een mix van Pommerse en Siberische husky).

Er is geen officiële ras standaard voor deze kruising, wat betekent dat niet elke designerhond aan dezelfde afstammings- of gezondheidsnormen wordt gehouden als raszuivere honden. Dit maakt het vooral belangrijk voor hoopvolle eigenaren om fokkers zonder vergunning of een commerciële hondenfokkerij te vermijden.

Welke honden zijn vergelijkbaar?

Ondanks dat het een gemengd ras is, is de Pomchi vergelijkbaar met verschillende andere kleine honden van over de hele wereld.

Shih Tzu: Een favoriet ras van de Chinese aristocratie, de Shih Tzu dateert van duizenden jaren, waardoor het een van de oudste nog levende rassen is. Dit extraverte en aanhankelijke schoothondje heeft een zeer lange, rechte vacht die helemaal tot op de grond reikt. Het kan in veel verschillende kleuren en patronen komen.

Pekinees: Dit langharige kleine hondje met een plat gezicht en korte snuit verscheen regelmatig aan het Chinese keizerlijke hof. Dit is een aanhankelijk, loyaal en onderscheidend ras van grote adel en houding. Een groot aantal kleurencombinaties en patronen wordt geaccepteerd.

Papillon: De naam van deze hond, wat vlinderoren betekent in het Frans, is een passende beschrijving voor de lange, golvende franjes op de oren. Dit ras is erg intelligent, sociaal en zelfverzekerd. Het is geclassificeerd als een soort spaniël of jachthond, dus verwacht dat er wat jachtinstincten blijven.

Veelgestelde vragen

Wat is het beste hondenvoer voor een Pomchi?

De Pomchi heeft slechts ongeveer 1,5 tot 2 kopjes voer per dag nodig, speciaal samengesteld voor kleine honden met veel energie. 
Aangezien dit type hond de neiging heeft om aan te komen, moet u voorzichtig en conservatief zijn met de hoeveelheid voer die u hem geeft.

Plan maaltijden met voorspelbare tussenpozen gedurende de dag en laat geen eten achter om op te kauwen. Honden zoals de Pomchi die vatbaar zijn voor tand- en tandvleesaandoeningen, kunnen het beste droge brokjes eten in plaats van nat blikvoer.

Is de pomchi hypoallergeen?

Deze kruising wordt niet als hypoallergeen beschouwd. Knipbeurten en regelmatige verzorging kunnen helpen om het verharen tot een minimum te beperken, maar u mag verwachten dat dit ras op zijn minst enkele allergieën veroorzaakt. Houd er rekening mee dat individuele reacties kunnen variëren.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Als je op basis van dit artikel nog vragen hebt horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie