Pomsky

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 25 oktober 2023 door Kimberly

De Pomsky is een zeer vriendelijke kruising tussen een Pomeriaan en een Siberische Husky. Deze honden bouwen vaak een goede band op met één gezinslid en laten zien wie ze als baasje hebben gekozen. Twintig jaar geleden ontwikkelden fokkers het idee om een ​​nieuw type hond te fokken. Ze gebruikten een Husky en een Pommeren als basis voor het nieuwe hondenras, en het resultaat was een goedaardige, speelse en slimme hond.

De Pomsky is een kruising tussen een Pommeren (Dwerg Kees) en een Siberische Husky, maar het is geen erkend ras. Omdat het een blend is, noemen we het een hybride: een kruising tussen twee variëteiten. Elke Pomsky is uniek, met zijn eigen fysieke kenmerken en persoonlijkheidskenmerken. zelfs in hetzelfde nest.

De ene hond lijkt meer op een Husky, terwijl de andere meer op een Pomeriaan lijkt. Liefhebbers van deze honden werken eraan om Pomsky’s erkend te krijgen bij de Raad van Beheer als een echt ras. Als je een Pomsky wilt, moet je zowel van binnen als van buiten aan specifieke ras standaarden voldoen. Vanaf dat moment is het mogelijk om te bepalen welke Pomsky’s aan de normen voldoen.

De Pomsky in het kort

Er is nog geen specifieke ras standaard voor de Pomsky, dus het is moeilijk om definitief te zeggen welke karaktereigenschappen deze hond zou kunnen hebben. Er is geen manier om zeker te weten wat voor karakter uw puppy zal hebben, aangezien deze situatie zich nog niet heeft voorgedaan. De Pomeriaan en de Husky hebben veel gemeenschappelijke kenmerken, zoals goede gezinshonden zijn.

Het zijn nieuwsgierige en intelligente dieren, waardoor ze uitstekende kandidaten zijn voor training. Net als een Husky hebben Pomsky’s vaak veel beweging nodig, afhankelijk van welke eigenschappen hun ouders aan hen doorgeven. Sommige honden kunnen meer op Husky’s lijken, terwijl andere op Pomsky’s lijken.

Lees ook: Dit zijn de 20 beste hondenmanden

Product advies

Pomsky-honden zijn vriendelijk, speels en gemakkelijk te trainen met de juiste aanpak. Het zijn geweldige huisdieren voor mensen die op zoek zijn naar een gemakkelijke hond. Ze zijn goed met kinderen en kunnen veel plezier en gelach toevoegen aan het huis.

De Pomsky is een zeldzaam, mooi hondenras dat bekend staat om zijn goede gezondheid en temperament. De succesvolle kruising van de Pomeriaan en Siberische Husky is een populaire trend op de wereldwijde exclusieve hondenmarkt.

Karakter van de Pomsky

Deze hond is geen bewaker. Het zijn erg aardige vriendelijke honden die vrijwel iedereen zal begroeten. Hoewel ze uiterlijk op wolven lijken, is hun karakter meer katachtig. De Pomsky’s zijn geweldig met kinderen, maar je moet een kind nooit zonder toezicht met een hond achterlaten. Een Pomsky is een trouwe metgezel die altijd graag bij zijn baasje is. De Pomsky houdt van wandelen en is altijd in voor een nieuw avontuur.

Zorg ervoor dat je hem niet te lang alleen laat, want hij kan zich gaan vervelen en huilen als een wolf. Dit zal de buren niet bevallen. Hou van Pomsky om de show te stelen en aandacht te krijgen Deze honden hebben veel beweging nodig, maar ze kunnen zich ook aanpassen aan het leven in een appartement.

pomsky kruising

Socialisatie en opvoeding

Het is essentieel om deze honden vanaf jonge leeftijd te socialiseren om hun welzijn te garanderen. Eenmaal goed gesocialiseerd kunnen de honden goed overweg met kinderen en andere honden. Het is geweldig om dezelfde actieve eigenaar te hebben, want het betekent dat ze samen genieten van wandelen en sightseeing.

Beweging & training

Maak je klaar om veel te wandelen met je Pomsky, aangezien deze honden afstammen van een Husky-hond, omdat dit sledehonden zijn, willen de nakomelingen ook veel wandelen, rennen en joggen. De poedel houdt ervan de leiding te hebben en streeft er altijd naar om de leider in het gezin te zijn, dus laat hem meteen weten wie de leiding heeft.

De hond mag pas eten als de eigenaar gegeten heeft. Deze regel geldt ook voor andere hondenrassen. Het is raadzaam om uw Pomsky te beginnen met trainen op een leeftijd van twee tot drie maanden.

Uiteraard moet de training aangepast worden aan de leeftijd van de hond. Als u uw puppy van 10 weken oud veilig en gezond wilt houden, laat hem dan geen lange afstanden rennen. Leer uw hond poten, zitten en liggen door een spelletje met hem te spelen. Wanneer ze de taak correct uitvoeren, geef ze dan een traktatie of een klopje op het hoofd.

pomsky hond

Schreeuw niet tegen de hond; een poedel zal de woede niet begrijpen. Zo verlies je ook het contact met je hond. Geadviseerd wordt om gedurende zes maanden speciale cursussen aan te bieden. Dit is een overgangstijd en als uw hond deze periode mist, kan deze oncontroleerbaar worden.

Deze hond kan soms de koppigheid van een Pomeriaan erven. Wees altijd correct en eerlijk tegen deze hond. Een goede relatie met deze honden tijdens de training zal je helpen om succes te behalen.

Verzorging van de Pomsky

Pomskies hebben niet veel extra zorg nodig. Het hondenras heeft een dikke onder vacht waardoor hij veel kan verharen. De honden vinden het heerlijk om regelmatig geborsteld te worden. Ze zijn erg schoon en produceren geen onaangename geur als ze nat zijn. Het wassen van dit ras is zelden nodig, een of twee keer per jaar is voldoende. Een keer per jaar verharen deze honden. Op dat moment moeten ze worden uitgekamd met een goede borstel en kam.

Het verharen kan tot drie weken duren. Deze honden kunnen onder geen enkele omstandigheid geschoren worden. De Pomsky heeft een dikke onder vacht die hem helpt te overleven bij koud weer. De vacht houdt ze warm bij koud weer en koel bij warm weer. Het is noodzakelijk om de nagels van Pomsky eens in de twee weken te knippen met een honden nagelknipper. Te lange nagels kunnen de hond pijn doen bij het lopen en s pringen.

Gezondheid

Omdat de Pomsky geen echt hondenras is, is er niet veel informatie beschikbaar over hun gezondheidsproblemen. Bij rashonden is het meestal mogelijk om hun afstamming te bepalen via de stamboom en bloedlijnen. Dit is meestal niet mogelijk bij de Pomsky, dus algemeen wordt aangenomen dat deze honden dezelfde kwalen en tekortkomingen kunnen hebben als de Pommeren en Husky.

De Pomsky is een redelijk gezonde hond, maar er zijn een aantal ziekten waar grote honden ziek van kunnen worden, zoals problemen met het gezichtsvermogen – dit omvat corneadystrofie, entropion (ooglidtorsie), progressieve retinale atrofie, cataract Dit ras is vatbaarder tot het ontwikkelen van glaucoom, atopische dermatitis, larynxverlamming en hypertensie.

De hond moet elk jaar volledig worden ingeënt en ook elke 3 maanden worden ontwormd. In het vroege voorjaar, de zomer en het vroege najaar (voordat de eerste sneeuw valt), moet de hond worden behandeld tegen teken.

Veelgestelde vragen

Waar komt de Pomsky oorspronkelijk vandaan?

De Pomsky is een nieuw ras in Nederland en verscheen niet zo lang geleden. Hij komt uit de Verenigde Staten, waar de oorspronkelijke fokkers nog steeds aanwezig zijn. Deze fokkers plaatsten van 2009 tot 2011 foto’s van een designerhond, d.w.z. een kruising tussen twee populaire rassen.

Dankzij kunstmatige inseminatie werd in 2012 uiteindelijk de eerste hybride geboren, waarna andere fokkers de mengeling snel overnamen. In 2017 won de lijn zelfs de prijs “Strain’s Favorite Designer”.

Hoe verzorg ik een Pomsky hond?

Zoals elke hond heeft de Pomsky veel zorg nodig. Er zijn echter een paar dingen waar u speciaal op moet letten. De eerste zijn de nagels, die goed onderhouden moeten worden. Als u veel met uw hond wandelt, slijten de nagels vaak vanzelf.

Zorg er altijd voor dat je nagels niet te lang worden. Natuurlijk kunt u ook leren hoe u uw eigen nagels kunt knippen met een hondennagelknipper. Regelmatig ontwormen en vlooienpreventie voor honden zijn ook belangrijk.

Wat kost een Pomsky?

Een Pomsky pup kost meestal tussen de 1500 en 3000 euro. Het is belangrijk om alleen een pup van een goede fokker te kopen. Er zijn fokverenigingen voor Pomsky in Nederland en België, waar goede fokkers vaak met elkaar omgaan.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie