Top 10 keer populairste honden kruisingen

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 30 januari 2023 door Kimberly

Honden kruisingen (ook wel bekend als hybride of mix) worden steeds populairder als huisdieren. Het zijn een mix van enkele van de meest populaire hondenrassen die beschikbaar zijn, en ze hebben een combinatie van de twee honden die ze zijn.

Gekruiste honden worden genetisch gezien als gezonder, en ze worden vaak geregistreerd door de National Hybrid Registry. De American Kennel Club accepteert ook steeds meer kruisingen op shows, wat het interesse heeft gewekt van veel hondeneigenaren die een kruising willen.

Deze honden komen met allerlei kenmerken die ze aantrekkelijk maken, en ze zijn schattig van uiterlijk. Als je een kruising wilt adopteren, zijn dit enkele populaire kruisingen die je misschien aanspreken!

Meest populaire kruisingen

cockapoo karakter

Cockapoo

De Cockapoo is een andere naam voor een kruising tussen een Cocker Spaniël en een mini Poodle. Het zijn een mix van twee geliefde hondenrassen, wat ze zo populair maakt. De Cockapoo heeft de neiging van de Cocker Spaniël om iets chagrijnig te zijn en de kleine grootte van de mini Poodle, wat ze tot de perfecte knuffelhond maakt.

Dit kruising wordt omschreven als vriendelijk, intelligent, affectief, en ze hechten makkelijk aan hun baasjes. Ze hebben een kleine body en een glimmende vacht die recht hangt of krullend is, afhankelijk van welke dominante fysieke kenmerken ze van hun ouders hebben gekregen.

Siberische Retriever

De Siberische Retriever (ook wel bekend als de Labsky) is een kruising tussen de twee populaire hondenrassen, de Labrador Retriever en de Husky. Ze zijn energiek en hebben de wenselijke kenmerken van beide ouders geërfd, en ze zijn makkelijk te trainen door hun hoge intelligentie die ze hebben meegekregen.

Aangezien de Siberische Retriever deels uit Husky bestaat, is het niet aan te raden om deze hond te nemen als je een inactief gezin hebt, aangezien ze erg actief zijn en graag gaan wandelen, hardlopen en spelen in grote buitenruimtes. Het is niet ongewoon dat de Siberische Retriever ogen heeft met twee kleuren, wat een felblauwe kleur kan zijn, met de klassieke zachte vacht van een Golden Retriever.

Chug

De Chug is een kruising tussen twee kleine hondenrassen, de Mopshond en de Chihuahua. Ze zijn relatief klein van stuk en hebben de hoge eigenwaarde van beide ouders meegekregen, wat ze compenseert voor hun kleine gestalte. Ze zijn bekend om affectief en avontuurlijk te zijn, en ze zijn geweldig voor inactieve gezinnen die ze veel speeltijd kunnen geven.

De Chug accepteert knuffels van zijn baasje; echter, ze kunnen erg luidruchtig zijn en veel blaffen, vooral als ze het gevoel hebben dat ze niet genoeg aandacht krijgen, net zoals de Chihuahua.

Shepherd Chow

De Shepherd Chow is een medium tot grote gemengde hondenras dat een combinatie is van de Duitse herder en Chow Chow. Het zijn intelligente honden die veel lichamelijke en mentale prikkels nodig hebben om ze te voorkomen dat ze verveeld raken.

Ze zijn trouw en aanhankelijk met lange, fluffy coats in verschillende kleuren. De Shepherd Chow komt goed overeen met andere dieren en kinderen, wat ze perfect maakt voor een familiehond. Dankzij de trouwe kenmerken die ze van hun ouders hebben overgenomen, zijn ze goede waakhonden.

Puggle

De Puggle is een hondenras van gemiddelde grootte dat een kruising is van een Beagle en Pug. Ze maken een interessante lapdog die vriendelijk en trouw is en vaak worden beschouwd als een designer mix hondenras. Ze hebben een iets platte snuit die ze van de Pug hebben, met hangende oren en een lichaam van gemiddelde grootte.

Hun platte snuit kan ervoor zorgen dat ze het klassieke “snuffelende” geluid produceren dat je bij pugs zou horen, en ze blaffen niet veel. De Puggle is geweldig met kinderen en is erg familiegericht.

Corgipoo

Een kruising tussen de Corgi en Toy Poodle, de Corgipoo is een kleine hypoallergene hond die vol energie en affectie zit. Ze hebben zachte, krullende vacht van de Toy Poodle en korte, dikke benen van de Corgi. Ze zijn geweldige huisdieren en genieten van affectie van hun eigenaren.

Ze verliezen zelden, waarom ze worden beschouwd als hypoallergeen, dus hun verzorgingsvereisten zijn niet zo veeleisend als bij andere gemengde hondenrassen. Corgipoos kunnen wel actieve honden zijn, maar ze kunnen snel moe worden en zullen gedurende de dag graag slapen of rusten op een comfortabele plek binnenshuis.

schnoodle kruising

Schnoodle

De Schnoodle is een populaire hond die een kruising is van een Poodle en Schnauzer. Er zijn drie verschillende variaties van de Schnoodle die de hoogte kunnen beïnvloeden, zoals een Toy Schnoodle, Miniature Schnoodle en de standaard Schnoodle. Ze zijn energiek en beschermend, net als de Schnauzer, en kunnen behoorlijk hard barken.

De Schnoodle houdt ervan om te spelen en te verkennen, en ze zullen genieten van wandelingen met hun eigenaren of spelen met een bal in de tuin. Bovendien is de Schnoodle altijd bereid om zijn eigenaren te behagen en een goede familiehond te zijn als je aan hun exercise-eisen kunt voldoen.

maltipoo

Maltipoo

De Maltipoo is een kleine hond die een mix is van een Maltezer en een Poodle. Ze zijn gefokt om hypoallergeen te zijn met een zachte, krullende vacht. Het zijn liefhebbende en aanhankelijke honden die graag met hun eigenaren doorbrengen, maar ze kunnen ook uitgaand en schattig zijn afhankelijk van hun stemming.

Maltipooss hebben relatief weinig verzorging nodig en laten niet veel haar vallen. De Maltipoo is een aanpasbare mixhond die in verschillende huisomgevingen kan passen met kinderen en andere vriendelijke honden.

Yorkie Poo

Yorkipoo

Yorkipooss zijn kleine mixhonden met mini-poodle- en Yorkshire Terrier-ouders. Ze zijn geschikt voor appartementen en kleinere huizen en zijn speels en aanhankelijk. Ze genieten ervan om aandacht te krijgen van hun eigenaren en hebben veel speelgoed en speeltijd met hun eigenaren nodig om hun sociale aard te bevredigen.

De Yorkipoo kan wel eens flink blaffen, maar ze hebben geen diepe bark die net zo’n probleem zou kunnen zijn als bij andere honden. De meeste Yorkipooss zijn hypoallergeen en hebben weinig verzorging nodig omdat ze niet veel haar laten vallen.

labradoodle

Labradoodle

Een van de populairste mixhonden is de Labradoodle, een combinatie van een Labrador en een Poodle. Het zijn middelgrote honden die erg intelligent zijn en erg vriendelijk. De Labradoodle kan in dezelfde typische kleuren worden gevonden als Labradors, waaronder zwart, bruin en geel.

Deze honden zijn zelfverzekerd en trouw en kunnen goed overweg met andere honden en kinderen in het huishouden. Hun vacht is kort met minder gedefinieerde krullen, maar kan er erg rafelig uitzien, vooral als hij niet regelmatig wordt gekamd.

Conclusie

Er is altijd een nieuwe gemengde hondenras op de markt geïntroduceerd en het aantal groeit continu. De beschikbaarheid van gemengde hondenrassen wordt steeds populairder in de hele wereld en je kunt ze vaak vinden in opvangtehuizen of bij fokkers.

De combinatie van twee verschillende hondenrassen kan de grootte en het temperament van een gemengde hond onvoorspelbaar maken, maar ze hebben meestal een gelijkaardig temperament en uiterlijk als hun ouders met een wisselende levensduur.


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie