Puppy bandjes kopen? Alle bandjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 20 oktober 2023 door Kimberly

Puppy bandjes zijn één van de producten die je als eerste moet kopen, en in huis moet hebben voordat je de pup op kan halen! Jouw puppy moet je natuurlijk direct veilig kunnen vervoeren, en moet uitgelaten worden. Een puppy bandje is hier specifiek voor gemaakt en past bij de allerkleinste hondjes! In dit artikel vertellen we jou alles over de puppy bandjes.

We vertellen je welke vijf puppy bandjes tot onze favorieten behoren, op basis van de reviews van anderen en onze persoonlijke ervaring. Aan het einde weet je alles over dit honden product en welke jij het beste kunt aanschaffen voor jou nieuwe pup.

Tijdens ons onderzoek naar de beste puppy bandjes kijken we naar een aantal punten, denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk de mening van anderen.

Dit product is anders dan een puppy halsband, dit artikel kan je hier teruglezen. Bekijk hieronder de beste puppy bandjes, heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties onderaan deze pagina!

Let op: Van de meeste onderstaande producten zijn er meerdere maten beschikbaar, klik op de button “controleer prijs” om naar het artikel te gaan. Veel plezier met lezen!

De beste puppy bandjes

Ik hoop dat je na het bekijken van de bovenstaande producten een goede keuze hebt kunnen maken! Wil je toch nog even verder kijken of meer lezen over het gebruik van een puppy bandje? Verderop leg ik je alles uit over de werking, en hoe je de juiste maat kiest.

Zit het juiste model er niet tussen? Bekijk dan de website van Bol.com, daar hebben ze de keuze uit 98 verschillende puppy bandjes! In de volgende alinea leg ik je graag uit wat een puppy halsband is, en waar je deze voor gebruikt.

puppybandje

Wat is een puppybandje?

Na het zien van de bovenstaande producten, zou je inmiddels een goed beeld moeten hebben wat een puppy bandje precies is. Als dat niet zo is, of je wilt gewoon meer informatie lezen dan leggen we je dit graag uit! De naam zegt eigenlijk alles al, het is een bandje die speciaal is gemaakt voor pups.

Meestal met het doel om de hondjes uit elkaar te houden, en ze te kunnen onderscheiden. Ieder bandje heeft zo z’n eigen kleur, en daardoor is het makkelijk om ze te herkennen! Waarom je er eentje zou moeten kopen vertel ik je graag in de volgende alinea!

Waarom zou je een puppy bandje kopen?

Je weet niet welke puppy bandjes er verkrijgbaar zijn, en wat het precies is. Laten we kijken waarom iedere nieuwe hondeneigenaar een puppybandje moet hebben. Er zijn veel producten voor honden verkrijgbaar die niet nodig zijn, maar gewoon leuk zijn. Een bandje is echter wel essentieel!

Je kan de pups makkelijk uit elkaar houden

De voornaamste rede om puppy bandjes te kopen is om de pups uit elkaar te kunnen houden. Ieder hondje krijgt een eigen kleur bandje om. De producten die je hierboven ziet bevatten allemaal zo’n 12 bandjes, meestal is dit genoeg! Na de bevalling kan je deze bandjes omdoen, en is het onderscheiden van de hondjes lekker makkelijk.

Zoals je kunt zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom je echt een puppy ID bandje moet kopen als jouw hond binnenkort gaat bevallen. In de volgende alinea ga ik je vertellen waar je rekening mee moet houden voordat je er eentje aanschaft!

puppy bandjes

Waar moet je rekening mee houden?

Je weet nu al een heleboel over de verschillende soorten bandjes en dat je er absoluut eentje moet kopen als jouw hond op het punt staat te bevallen. Maar voordat je dit doet zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden.

Op die manier is het een stuk makkelijker om er eentje uit te kiezen. Hieronder heb ik een aantal punten voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden!

De maat van het puppy bandje

Op de eerste plaats is het belangrijk dat je een puppy ID bandje kiest die goed past. Je wilt natuurlijk niet dat deze te strak zit, of juist gemakkelijk van de hond afvalt. Gelukkig zijn er bandjes verkrijgbaar die middels klittenband altijd precies goed zitten!

Dit zorgt ervoor dat je niet steeds nieuwe bandjes moet bestellen. Als je al eerder puppy bandjes hebt gekocht dan weet je vast wel welke maat je nodig hebt, of hoe je deze opmeet. Als dat niet zo is leg ik je verderop uit hoe je dit met enkele stappen makkelijk zelf kunt doen.

Van welk materiaal zijn de bandjes gemaakt?

Het tweede punt waar je rekening mee moet houden is het materiaalgebruik. Vrijwel alle bandjes zijn gemaakt van sterk nylon materiaal, stof en er zijn bandjes verkrijgbaar die gemaakt zijn van paracord. Ieder materiaal heeft zo z’n voordelen- en nadelen. Zo is nylon zeer stevig materiaal, net zoals paracord.

Het is ook niet voor niets dat veel producten voor honden gemaakt zijn van nylon. Ook is nylon bestand tegen water en is het flexibel! In de product omschrijving staat vrijwel altijd vermeld van welk materiaal bepaalde producten gemaakt zijn.

De kleur van het puppybandje

Als het gaat om producten voor honden kan je vaak kiezen uit allerlei leuke kleurtjes en prints. Bij puppy bandjes gaat het juist om de herkenning van de hond, je ontvangt bij aankoop van dit product allerlei leuke kleurtjes!

De ervaringen die anderen hebben

Tijdens ons onderzoek vinden we het heel belangrijk wat de mening van anderen is. Zij hebben deze vaak al getest, of misschien al wel jaren in gebruik. Een eerlijker verhaal ga je dan ook niet krijgen. Producten die slechte beoordelingen krijgen kan je wat mij betreft beter niet kopen.

De prijs van de puppy bandjes

Tot slot is de prijs van een product meestal doorslaggevend. Bezuinig echter niet teveel op de aanschaf van producten voor je hond, dit is namelijk één van de belangrijkste producten die je voor jouw trouwe viervoeter gaat kopen.

De prijzen van dit product beginnen vanaf zo’n € 8,- en kunnen oplopen tot boven de € 25,-. Let er dus op dat je iets koopt dat binnen jouw budget past!

Hoe weet ik welke maat ik moet kopen?

Het is voordat je puppy bandjes koopt belangrijk dat je de juiste maat weet. Dit wordt ook wel de nekomvang van de hond genoemd. Als je dit goed gedaan hebt dan kan de hond prettig en comfortabel lopen met zo’n bandje. De kans is groot dat je al weet hoe dit moet, als dat niet zo is dan leg ik het hieronder graag uit!

Het enige dat je nodig hebt is een meetlint, en een beetje tijd en geduld. Pak het meetlint vast en leg deze neer bij het breedste punt van de nek, dit is het gebied dat net boven zijn schouders zit. Vervolgens moet je tenminste twee vingers tussen het meetlint en de nek van jouw hond kunnen plaatsen. Nu weet je welke maat je moet hebben!

puppybandjes

Hoe doe je een puppy bandje om?

Het pakketje valt op de deurmat, je hebt een puppy bandje gekocht! Nu is het tijd om deze daadwerkelijk bij jouw hond om te doen. Gelukkig is dat heel eenvoudig. Het is maar net welk type bandjes je hebt gekocht. Er zijn twee mogelijke manieren om een hond een halsband om te doen.

Dit is met klittenband, of met een kliksluiting. Doe het bandje van onderaan naar boven en klik het bandje dicht, of gebruik de klittenband strip voor de sluiten.

Veelgestelde vragen

Hoe groot zijn puppy ID bandjes?

De lengte van puppy bandjes variëren tussen de 15 en 30 centimeter. Het is maar net voor welk hondenras je dit product nodig hebt!

Welke maat puppy bandjes moet ik kopen?

Als je puppy bandjes wilt kopen dan moet je een schatting maken van de groei, en tot welke leeftijd het bandje zou moeten passen. Deze producten zijn in de meeste gevallen instelbaar met klittenband. Je hoeft dus niet de exacte maat te weten!

Waar moet je op letten?

Puppy’s spelen, bijten en rollen overal in. Het is belangrijk dat je ze een bandje omdoet dat comfortabel zit en vooral niet in de weg kan zitten tijdens het spelen.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een puppy bandje hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie