Puppy denkspelletjes kopen? Alle denkspellen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Niet alleen voor volwassen honden zijn er leuke denkspelletjes, ook zijn er leuke puppy denkspelletjes! Deze producten zijn heel populair, dit omdat jouw pup zich er urenlang mee kan vermaken. Daarnaast levert het verschillende voordelen op. In dit artikel ga ik je alles over de beste denkspelletjes voor puppy’s vertellen!

Zoals ik al zei, levert het verschillende voordelen op. Zo leert je puppy om zijn denkvermogen te gebruiken, en kan het zijn fijne motoriek oefenen. Daarnaast leert je puppy een aantal nieuwe skills die het mogelijk maken om in het vervolg ook andere leuke dingen te leren.

Als je een puppy denkspelletje aanschaft, is het belangrijk dat je kijkt naar de juiste maat. Het is namelijk belangrijk dat je puppy lekker kan rondsnuffelen en niet voor zijn neus plakt. Dit kan namelijk vervelend zijn en zorgt ervoor dat het minder snel leert.

Ook vertel ik je precies wat denkspelletjes voor puppy’s zijn, en waar je op moet letten voordat je er eentje koopt. Er zijn namelijk een aantal belangrijke punten waar je rekening mee moet houden. Ook kijken we naar de voor- en nadelen, en de welke producten de beste prijs- kwaliteitsverhouding hebben.

Het kan zijn dat je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt, stel ze dan gerust onderaan deze pagina. Let op: bij sommige producten zijn er meerdere maten, kleuren of modellen verkrijgbaar, klik op de button “controleer prijs” om het product te bekijken

De beste puppy denkspelletjes

Onze vijf favoriete puppy denkspelletjes

Ik hoop dat je na het zien van de puppy denkspelletjes hierboven een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is, of je wilt meer weten over de verschillende producten, lees dan snel verder.

De onderstaande producten behoren tot onze vijf favoriete puppy denkspelletjes. Deze producten hebben zich inmiddels al ruimschoots bewezen bij onszelf, of bij andere honden eigenaren!

Trixie Activity Flip Board Denkspelletje

Het eerste product in onze lijst met favoriete puppy denkspelletjes is de Trixie Activity Flip Board. Dit product wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 46 reviews op de website van Bol.com. Daarmee is het één van de populairste denkspelletjes voor puppy’s op dit moment.

Het is bij dit denkspelletje de bedoeling dat je een aantal lekkere puppy snacks in de vakjes en onder de kegels stopt die jouw pup eruit kan halen. Dit product is gemaakt van sterk en duurzaam kunststof materiaal, en kan bij normaal gebruik een hele tijd mee!

Trixie Activity Snuffelmat Puppy denkspelletje

Op de tweede plaats staat wederom een product van het merk Trixie. Ditmaal de bekende snuffelmat, die je ideaal als denkspelletje voor jonge honden kunt gebruiken. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 20 reviews op Bol.com.

Deze leuke snuffelmat van Trixie voorkomt verveling en maakt van elk beloningsmoment een feestje. Deze mat is gemaakt van losse fleece stroken waar je hondensnoepjes of andere lekkernijen van de hond tussen kunt leggen.

De hond moet zijn neus gebruiken om deze lekkernijen of brokjes tussen alle lagen van de mat te vinden. Hij of zij is bijvoorbeeld druk aan het eten en zal minder snel schrokken, wat het natuurlijke jachtgedrag van de hond ten goede komt.

Maralti Tumbler Snackbal

Het derde product in onze lijst met favoriete puppy denkspelletjes is van Maralti. Deze Tumbler snackbal is perfect te gebruiken voor jonge puppy’s, maar is ook aan te raden voor volwassen honden. Deze wordt beoordeeld met een 4,2 van de maximaal 5 sterren op basis van 40 reviews op Bol.com.

Zoals de naam van dit product al doet vermoeden, rolt dit puppy denkspelletje door de kamer en laat het heerlijke snoepjes en snacks achter. De vorm van deze voerbal zorgt voor onvoorspelbare bewegingen.

De moeilijkheidsgraad kan worden aangepast met een schuifregelaar, zodat je één gat kunt openen, gedeeltelijk kunt openen, of twee gaten volledig kunt openen of sluiten. Zodat jouw hond kan ontspannen, eten, leren en spelen.

Beeztees Wiggle-X Puppy denkspelletje

Op de vierde plaats staat één van de uniekere producten van het bekende merk Beeztees. Deze Wiggle-X wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 36 reviews op de website van Bol.com.

Dit product is er eentje met meerdere functies. Zoals de naam al doet vermoeden, wiebelt WiggleX zodra jouw puppy dit denkspelletje aanraakt. Dit speeltje heeft een verzwaarde, bolle bodem en wiebelt heen en weer.

Op die manier wordt jouw hondje uitgenodigd om ermee te spelen. Dit speeltje bevat verschillende plekken waar je puppysnoepjes of puppy snacks in kan verstoppen. Tijdens het wiebelen komen deze lekkernijen stuk voor stuk uit het speeltje. Heel erg leuk!

Doglemi Oranje Kreeft Puppy denkspelletje

Tot slot staat de opvallende oranje kreeft van het merk Doglemi op de laatste plaats in onze lijst. Dit puppy denkspelletje wordt beoordeeld met een 3,4 van de maximaal 5 sterren op basis van 5 reviews op de website van Bol.com.

Deze kreeft is een lust voor het oog van jouw puppy en trekt meteen de aandacht. In de kreeft heb je verschillende verstopplekken voor puppysnacks of andere lekkernijen. Je puppy moet zijn denkvermogen goed gebruiken om bij dit lekkers te komen.

Wanneer jouw pup dit denkspelletje te gemakkelijk vindt kan je de opdracht met het klittenband iets ingewikkelder maken. Een echte aanrader als je het mij vraagt!

Heb je na het zien van de bovenstaande producten nog geen keuze kunnen maken? Kijk dan even op de website van Bol.com, daar heb je de keuze uit maar liefst 593 verschillende soorten denkspelletjes voor puppy’s.

denkspel puppy

Wat zijn puppy denkspelletjes?

Inmiddels heb je na het zien van de producten hierboven vast wel een goed idee van wat denkspelletjes voor puppy’s zijn. Als dat nog niet zo is, of je wilt graag meer over deze leuke producten weten, lees dan verder. Hieronder leg ik het je graag uit!

Eigenlijk zijn denkspelletjes voor puppy’s niets anders dan speeltjes waarbij de pup zijn hersenen moet gebruiken. Deze heeft hij of zij nodig om bijvoorbeeld een puzzel op te lossen, of om snoepjes te zoeken in een snuffelmat.

In bijna alle denkspelletjes kan je lekkere snoepjes of snacks verstoppen, die jouw hondje moet opzoeken. De beloning is in dit geval iets lekkers. Dit kan jouw pup doen door klepjes te verschuiven, puzzels op te lossen, of door te snuffelen.

In dit artikel kan je zien dat er ontzettend veel verschillende puppy denkspelletjes verkrijgbaar zijn. Ook hebben deze spelletjes een moeilijkheidsgraad. Daar vertel ik je later in dit artikel meer over. Het perfecte denkspelletje voor jouw pup zal met zoveel keuze in ieder geval niet zo heel ingewikkeld zijn!

Wil je graag meer weten over deze producten? Hoe je deze bijvoorbeeld moet gebruiken, en welke soorten er allemaal zijn? In de volgende alinea vertel ik je meer over waarom je tenminste één van deze producten zou moeten kopen, en welke voordelen er aan deze producten zitten.

Waarom zou je een puppy denkspelletje kopen?

Je weet nu precies wat een denkspelletje voor pups is, en ook welke tot onze favoriete producten horen. Maar waarom zou ieder baasje deze producten moeten kopen? Er zijn meerdere redenen waarom jij dat zou moeten doen! Hieronder heb ik er een aantal op een rijtje gezet.

Het versterkt jullie onderlinge band

De eerste, en wellicht ook belangrijkste redenen om één van deze producten te kopen, is omdat het de band tussen jullie versterkt. Dit is met name belangrijk bij jonge honden. Door samen te spelen, en actief bezig te zijn met bijvoorbeeld puzzelen, wordt de band tussen jullie versterkt.

In het begin hebben wij met onze honden veel van deze denkspelletjes gedaan. Inmiddels zijn het ervaren puzzelaars, en worden ze helemaal enthousiast wanneer ik één van de denkspelletjes tevoorschijn haal.

Het leuke is dat je alle genoemde producten in dit artikel ook op latere leeftijd kunt gebruiken. Het is dus niet iets waar je maar kort iets aan hebt. Dat dit allerlei voordelen heeft hoef ik je waarschijnlijk niet uit te leggen. Jouw hondje kan zijn energie kwijt, en de hond wordt slimmer omdat hij of zij z’n hersenen gebruikt voor het oplossen van een denkspelletje.

Het ontwikkelt het denkvermogen van jouw pup

Hierboven heb ik het al even aangestipt, maar voor de ontwikkeling van een jonge hond is het essentieel dat hij z’n hersenen gebruikt. De producten hierboven zijn hier uitermate geschikt voor.

Wanneer je het denkvermogen van een puppy vergroot, krijg je een intelligentere hond. Dat heeft ontzettend veel voordelen. Vooral voor puppy’s is dit belangrijk, omdat ze in de eerste levensmaanden van allerlei dingen ontdekken, maar vooral leren.

Voor oudere honden is het ook een goed product. Volwassen honden moeten ook mentaal gestimuleerd worden. Oudere honden gaan net zoals mensen mentaal achteruit, ook dan is het goed om dit soort spelletjes te doen.

De denkspelletjes voor puppy’s zorgen er juist voor dat het denkvermogen op jonge leeftijd wordt gestimuleerd. Verschillende puppy denkspelletjes zorgen ervoor dat jouw hondje lekker actief bezig is, op latere leeftijd heb je daar veel baat bij!

Puppy denkspelletjes zorgen voor voldoende beweging

Een andere reden waar jij één van deze producten moet kopen, is omdat je er op die manier voor zorgt dat jouw puppy voldoende beweging krijgt. Wist je bijvoorbeeld dat het doen van een denkspelletje gelijk staat aan een flinke wandeling? Wanneer je bijvoorbeeld een kwartier een denkspelletje aan het doen bent, staat dit gelijk aan een stevige wandeling van 45 minuten!

Dit komt doordat met name jonge honden veel moeite moeten doen, en na moeten denken tijdens één van deze spelletjes. Zo worden puppy’s mentaal moe. Je zal zien dat jouw puppy op den duur steeds beter wordt in puzzelen, en de oplossing steeds sneller ontdekt.

Ook dan is het een goed idee om een ander denkspel te kopen met een hogere moeilijkheidsgraad. Het denkspelletje is dan nieuw, en jouw hond zal heel enthousiast worden om het nieuwe spelletje te ontrafelen!

Een puppy denkspel voorkomt ongewenst gedrag

Nog een reden om een puppy denkspel te kopen, is omdat het vervelend en ongewenst gedrag kan voorkomen. Als jouw pup dit gedrag vertoont is de kans groot dat hij of zij onvoldoende uitdaging krijgt.

Dit gedrag kan je snel genoeg opmerken. Zo kwamen onze honden ons iedere keer een ander speeltje brengen. Naast onze schoot lagen plotseling meerdere speeltjes. Een hond zegt hiermee dat het tijd is om te spelen. Dat is voor ons het moment om een denkspelletje uit de kast te pakken.

Er gaan een aantal puppy snoepjes in, en de honden zijn weer een tijdje aan het puzzelen of snuffelen. Na 10 tot 20 minuten spelen merk je dat de hond moe begint te worden, en het tijd is om lekker op het hondenkussen te gaan liggen.

Er is een geschikt denkspelletje voor elke pup

Tot slot is er voor iedere pup een geschikt denkspelletje verkrijgbaar. Dat kan ook haast niet anders, gezien het grote assortiment aan denkspelletjes. Hierboven kan je onze favorieten zien, en daarnaast zijn er nog ruim 500 anderen verkrijgbaar.

Er zijn dus genoeg redenen te bedenken waarom je tenminste één denkspelletje voor jouw puppy in huis zou moeten hebben. Voordat je er eentje gat kopen zijn er ook een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je meer over in de volgende alinea.

denkspel pup

Waar moet je rekening mee houden?

Voordat je een puppy denkspelletje gaat kopen is het verstandig om rekening te houden met een aantal punten. Je moet deze producten namelijk goed afstemmen op de behoeftes van jouw pup, en aan de verwachtingen die jij zelf hebt.

Het kan ook zijn dat er bepaalde functies op het puppy denkspelletje zitten die je helemaal niet nodig hebt, of gaat gebruiken. Hieronder heb ik een aantal van de belangrijkste punten voor je opgesomd!

Welk soort puppy denkspelletje koop je?

Op de eerste plaats is het goed om naar het type of soort puppy denkspelletje te kijken. Met zoveel verschillende producten kan je natuurlijk ook uit veel verschillende soorten kiezen. Dat heb je hierboven inmiddels al kunnen zien.

Zo heb je bijvoorbeeld een hondenpuzzel, een geheugentrainer of een snuffelmat. Maar ook een snackbal behoort tot deze categorie. Vooral de strategische denkspelletjes behoren tot mijn favorieten!

Wat is de moeilijkheidsgraad van het denkspel?

Naast het soort denkspelletje moet je rekening houden met de moeilijkheidsgraad. Hierboven heb ik het al kort aangestipt, het ene denkspel kan moeilijker zijn dan het andere. In de meeste gevallen kan je deze informatie vinden bij de product omschrijving.

Deze moeilijkheidsgraad begint bij één, deze zijn geschikt voor honden die voor het eerst een denkspel doen, en bij puppy’s die net beginnen. Deze moeilijkheidsgraad loopt op tot vier, dit niveau is voor de echte ervaren puzzelaars!

Wanneer je begint bij de eerste moeilijkheidsgraad zal je merken dat jouw puppy het denkspelletje steeds makkelijker kan oplossen. Als dit het geval is, is het tijd om het volgende niveau te proberen. Zo bouw je deze steeds verder op!

Hoe groot is het puppy denkspelletje?

Net zoals dat bij ieder ander product voor honden het geval is, moet je ook hier rekening houden met de grootte van het denkspelletje. Deze moet je namelijk goed afstemmen op de grootte van jouw kleine nieuwe vriend.

Voor kleinere puppy’s kan je bijvoorbeeld een klein denkspelletje kopen, voor een puppy van een groter hondenras een groter denkspelletje. Dat is niet verplicht, maar het is toch een punt waar je rekening mee moet houden. Het beste kan je een puppy denkspelletje kopen dat past bij de grootte van de hond.

Van welk materiaal is het puppy denkspelletje gemaakt?

Naast de moeilijkheidsgraad, het soort, en de grootte van het denkspel, is het verstandig om te kijken naar het materiaal dat gebruikt is. In de meeste gevallen zijn deze producten gemaakt van een sterk kunststof materiaal. Maar je komt deze producten ook tegen die gemaakt zijn van duurzaam plastic of rubber.

Er zijn ook puppy denkspelletjes die gemaakt zijn van andere materialen. Denk hierbij aan stof, pluche of zelfs hout. Deze materialen zie je echter niet zo vaak voorbij komen. Ieder materiaal heeft voor- en nadelen. Goed om hier rekening mee te houden! Dit is met name van toepassing als je een pup hebt die hard kan bijten, of graag z’n spulletjes stuk maakt.

De beoordelingen van andere gebruikers

Een andere belangrijke over wegingsfactor zijn de meningen en ervaringen van andere gebruikers. Laat jezelf dus vooraf goed informeren door anderen door de ervaringen te lezen.

Veel mensen hebben het puppy denkspelletje namelijk al gekocht voordat jij dat wil gaan doen. Het kan zijn dat deze baasjes positief zijn, of juist helemaal niet. Puppy denkspelletjes die geen positieve reviews krijgen kun je het beste links laten liggen.

De prijs van het puppy denkspelletjes

Tot slot is de prijs vaak een doorslaggevende factor. Probeer in ieder geval een prijs te betalen die in verhouding staat tot de kwaliteit van het puppy denkspelletje. De meeste mensen kijken niet op een paar euro meer of minder, maar niet iedereen kan zomaar veel geld uitgeven aan deze artikelen.

Veel geld betalen betekent overigens niet dat het puppy denkspelletje altijd beter is. De prijzen van deze producten beginnen bij ongeveer € 17,- en kunnen oplopen tot wel € 80,-.

beste puppy denkspelletje

Hoe werken puppy denkspelletjes?

De werking van deze puppy denkspelletjes zijn eigenlijk heel eenvoudig! Het draait allemaal om het verstoppen van lekkere snoepjes en snacks in het denkspel. Dit hangt natuurlijk af van welke soort je hebt gekocht. Sommige producten hebben meer verstopplekken dan andere.

Je kunt vaak ook zelf de moeilijkheidsgraad bepalen. Zo kan je bijvoorbeeld een hondensnoepje diep in het denk spelletje verstoppen, of juist meer in het zicht leggen. Hoe dieper je het lekkers verbergt, hoe meer jouw puppy moet snuffelen om het te vinden.

Als je klaar bent met het verstoppen van de snoepjes is het tijd om te gaan puzzelen en zoeken! Wij zetten de puppy denkspelletjes altijd op de grond, en gaan er dan bij zitten. Soms merk je namelijk dat het de pup echt niet lukt, dan is het goed om de pup een handje te helpen.

Ook ben je op die manier samen aan het spelen, de voordelen daarvan heb je hierboven kunnen zien. Wanneer jouw puppy er echt niet uit komt kan je hem laten zien waar het lekkers verstopt zit. De meeste puppy’s moet je namelijk leren hoe deze denkspelletjes precies werken.

Hoe kan ik een puppy denkspelletje het beste schoonmaken?

Het regelmatig schoonmaken van deze puppy denkspelletjes is ontzettend belangrijk. Dit geldt overigens bij alle producten voor honden. Door goede hygiëne krijgen bacteriën bijvoorbeeld geen kans om zich te vermeerderen.

Maak het puppy denkspel na gebruik altijd goed schoon. Deze zijn na het spelen vaak volledig bedekt met kwijl. Gelukkig is het schoonmaken van deze denkspellen heel makkelijk. Het hangt er wel vanaf welk soort puppy denkspel je hebt gekocht.

Afhankelijk van welk soort puppy denkspel je hebt gekocht, zijn er simpelweg twee manieren waarop je ze schoon kunt maken. De eerste is met de hand, in het andere geval kan je het spelletje in de vaatwasser schoonmaken. Lees hiervoor wel altijd de gebruiksaanwijzing door, als je er niets over kunt vinden kijk dan of het in de product omschrijving is beschreven.

Veelgestelde vragen

Wat is een denkspel voor puppy’s precies?

Denkspelletjes voor puppy’s zijn specifiek ontwikkeld om de hersenen te stimuleren en jouw pup mentaal uit te dagen. Er zijn veel verschillende puppy denkspellen verkrijgbaar, en ze hebben allemaal een eigen moeilijkheidsgraad.

Wat is het beste puppy denkspelletje?

In dit artikel kan je alles lezen over de beste denkspellen voor puppy’s. Wanneer je voor het eerst een puppy denkspel koopt, kies er dan eentje uit die de eerste moeilijkheidsgraad heeft. Als jouw pup deze spelletjes leuk vindt, dan ga je vanzelf meerdere spelletjes kopen. Zo hebben wij zelf inmiddels een kast vol met deze leuke producten!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een puppy denkspelletje hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie