Puppy kauwbot kopen? Alle puppy kauwbotten online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Op zoek naar de beste puppy kauwbot? Net zoals volwassen honden hebben ook pups behoefte om ergens op te kauwen. Waarschijnlijk nog wel meer zelfs, dit komt doordat puppy’s net zoals mensen tanden wisselen. Wellicht kan jij je nog wel herinneren hoe vervelend dat was!

In dit artikel vertel ik je alles over puppy kauwbotten. Zowel de natuurlijke, als de synthetische varianten. En omdat niet ieder kauwspeeltje voor volwassen honden geschikt is voor pups dit handige artikel om jouw op weg te helpen! Waar moet je op letten, welke soorten zijn er allemaal verkrijgbaar et cetera.

Dit op basis van onze persoonlijke mening, maar ook de meningen van andere hondenliefhebbers. Deze puppy kauwbotjes hebben zich namelijk al ruimschoots bewezen, zo maak je altijd een verstandige keuze.

Tot slot geven we je in dit artikel graag een aantal bruikbare tips mee, zodat jouw pup het meeste plezier heeft van deze kauwbotjes! Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust onderaan deze pagina!

De beste puppy kauwbot

Onze vijf favoriete puppy kauwbotten

Ik hoop dat je na het zien van de bovenstaande puppy kauwbotten een goede keuze hebt kunnen maken. Als dat nog niet zo is lees dan gerust verder! Hieronder hebben wij een top vijf samengesteld, op basis van onze eigen ervaring met het product, of op de beoordeling van andere gebruikers.

Landman Rund Puppy kauwbot

Op de eerste plaats in onze lijst met favoriete puppy kauwbotjes staat het product van Landman. Deze runder kauwbotten worden beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van één review op Bol.com. Qua aantal is dit de goedkoopste optie, maar zeker niet de minste!

De kauwbotten zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, en ze zijn ideaal voor puppy’s en kleine honden. Zodra jouw pup op deze kauwbot gaat kauwen wordt tegelijkertijd het gebit gereinigd, wel zo fijn! Het leuke is de stapelkorting die je krijgt als je meerdere verpakkingen in één keer koopt. Dat voordeel kan oplopen tot wel 15%!

Dutchwide puppy kauwbot tandenborstel

Het tweede product in onze vijf favorieten is deze bijzondere kauwbot en tandenborstel in één product! Deze vrolijke zeester van Dutchwide wordt beoordeeld met een 3,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 15 reviews op Bol.com.

Deze kauwbot kan je insmeren met hondentandpasta voor een nog beter reinigend effect. Als hij of zij er dan een paar minuten per dag mee speelt is het voldoende.

Nylabone Puppy kauwbot

Op de derde plaats staat de Nylabone puppy kauwbot. Dit is één van de nieuwere producten op de markt, en is tot op heden nog door niemand beoordeeld. Ben jij de eerste die ‘m gaat proberen?

Dit merk staat al jarenlang bekend om haar kwalitatieve honden producten. Deze kauwbot voor puppy’s is gemaakt van duurzaam nylon materiaal en dankzij de uitsteeksels heeft ook deze kauwbot een reinigend effect. Het leuke is dat er een lekkere kipsmaak in zit die jouw pup uitnodigt om ermee te spelen!

Beeztees Massagebal

Het vierde product in onze lijst is de Beeztees Massagebal. Deze wordt beoordeeld met een 4,5 van de maximaal 5 sterren op basis van 72 reviews op Bol.com. Dit product heeft een omtrek van 7 centimeter en ook deze kan je vullen met lekkere puppy snacks. Dit nodigt jouw pup uit om met de bal te gaan spelen.

Tijdens het kauwen zorgen de rubberen tandjes ervoor dat het gebit gereinigd wordt. Deze masseren namelijk het gebit, dat zorgt ervoor dan tandsteen en tandplak verwijderd worden. Tot slot heeft deze bal een unieke mint smaak, zo krijgt jouw hond ook een frissere adem!

Yakka’s yakmelk puppy kauwbot

We sluiten onze top vijf af met de puppy kauwbot van Carniwell die gemaakt is van yakmelk. Deze wordt beoordeeld met een 3,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 8 reviews op Bol.com.

Deze is verkrijgbaar in twee verschillende groottes, hierboven zie je de kleinste variant die geschikt is voor puppy’s. Dit kauwbotje heeft een gewicht van 80 gram. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Deze hondensnacks zijn gemaakt op basis van Yakmelk uit het Himalaya gebied. Dit product zorgt gegarandeerd voor veel kauwplezier! Dit product bevat geen toevoegingen zoals conserveringsmiddelen, en dankzij de hoeveelheid proteïnen, vitaminen en calcium is dit een verantwoord tussendoortje!

Ik hoop dat je na het zien van onze top vijf favoriete producten een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is neem dan even een kijkje op de website van Bol.com. Daar heb je de keuze uit 47 verschillende kauwbotten die geschikt zijn voor puppy’s!

puppy kauwbot

Wat is een puppy kauwbot?

Je hebt na het zien van de bovenstaande producten inmiddels vast wel een goed beeld bij wat een puppy kauwbot is. Als dat niet zo is, of je wilt er graag meer over weten, lees dan verder. Hieronder vertel ik je graag meer over deze leuke producten!

De naam van dit product verklapt eigenlijk al precies wat het is. Namelijk een kauwbot die specifiek ontwikkeld is voor puppy’s. Net zoals mensen wisselen honden van gebit, een kauwbot kan hierbij het ideale hulpmiddel zijn om de pijn van het wisselen te verzachten.

Alle puppy’s hebben iets nodig om op te kauwen. Dit kunnen synthetische of natuurlijk kauwbotjes zijn. Kauwbotten houden het gebit van de pup schoon en voorkomen dat puppy’s op schoenen of tafelpoten beginnen te kauwen.

Maar let wel goed op wat je jouw puppy geeft, niet alle kauwbotten zijn geschikt voor puppy’s. Weet waar je op moet letten en rekening mee moet houden bij het kopen van een kauwbot.

Kiezen tussen een synthetische of natuurlijk kauwbot is niet altijd even gemakkelijk. Beide hebben veel te bieden en ieder kauwbotje heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Daar vertel ik je later in dit artikel meer over!

Vanwege het grote aanbod kan het uitkiezen van de beste puppy kauwbot best lastig zijn. Ik hoop dat ik je met dit artikel een heel eind in de goede richting heb geholpen! In de volgende alinea vertel ik je graag welke voordelen deze kauwbotten voor puppy’s hebben, en waarom je deze zou moeten kopen.

Waarom zou je een puppy kauwbot kopen?

Je weet nu welke puppy kauwbotten tot onze favoriete producten behoren, en wat het precies is. Ook heb ik je verteld waar deze producten voor gemaakt zijn, maar er zijn nog meer redenen waarom dit een must-have product is! Hieronder heb ik een aantal redenen voor je op een rijtje gezet!

Om te voorkomen dat jouw pup op de meubels gaat kauwen

De belangrijkste reden om een puppy kauwbot te kopen is om te voorkomen dat jouw hond op de meubels gaat kauwen. Maar ook andere dingen in huis kunnen een doelwit zijn voor een pup om zijn tanden in te zetten.

Zo kauwde één van onze honden in eerste instantie echt op alles wat ze onderweg tegenkwam. Na veel oefenen met deze kauwspeeltjes is dit veel beter geworden. Dat is ook niet zo gek, want een puppy heeft de behoefte om veel te kauwen. Zeker als je een puppy hebt die pijn heeft bij het doorkomen van de tandjes.

Door ze een puppy kauwbot te geven, zal de neiging om op meubels en andere voorwerpen in huis te kauwen aanzienlijk verminderen. Als je merkt dat je puppy of hond op een stoelpoot kauwt, geef hem dan een kauwspeeltje in plaats van boos te worden!

Het verlicht pijn bij doorkomende tanden

Een andere reden om een ​​kauwspeeltje te kopen is om de pijn van tandjes krijgen te verminderen, ik heb het hierboven al even benoemd. Net als mensen wisselen ook honden tanden van een melk naar een volwassen gebit. De kans is groot dat je jezelf nog wel kunt herinneren dat het pijnlijk was, bij honden is het vergelijkbaar.

Een kauwbot is hiervoor het ideale hulpmiddel. Dit is natuurlijk vooral belangrijk als je een puppy mee naar huis neemt. Naarmate de tanden van jouw puppy beginnen te wisselen, neemt de behoefte om te kauwen toe. Dit is de belangrijkste reden waarom puppy’s overal op kauwen.

Een puppy kauwbot verzorgd het gebit

Dit punt is afhankelijk van wel soort puppy kauwbot je hebt gekocht, maar de meeste hebben een verzorgende werking. Zo sla je twee vliegen in één klap!

Naast het feit dat de meeste kauwbotten gebruikt worden als beloning of als lekkere traktatie, zijn er ook specifieke puppy kauwbotjes die je kunt gebruiken om het gebit van de hond te verzorgen. Denk aan bijvoorbeeld de bekende kauwstaafjes zoals de Pedigrees Dentastix.

Er is voor elke pup een geschikte kauwbot

Tot slot is er voor iedere pup een geschikte kauwbot te vinden. Het maakt niet uit of je een kleine hond hebt, of een hond die uiteindelijk heel groot wordt.

In dit artikel kan je zien dat je uit heel veel verschillende merken, soorten en vormen kunt kiezen. Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw hond past!

Zoals je hebt kunnen zien is dit één van de essentiële producten om te kopen. Voordat je dat doet zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Daar vertel ik je meer over in de volgende alinea!

kauwbotten puppy

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een puppy kauwbot te kopen dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je deze goed afstemmen op de behoeftes van jouw pup. Hieronder heb ik een aantal dingen waar je rekening mee moet houden opgesomd!

De grootte van de puppy kauwbot

Ten eerste is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de puppy kauwbotten. Deze mogen niet zo klein zijn dat jouw puppy erin kan stikken. Let ook op bepaalde vormen zoals ringen en cirkels, daar zou een puppy met zijn snuit of tong in vast kunnen komen te zitten.

Een te grote kauwbot is ook niet goed. In dat geval zou jouw pup zich kunnen bezeren door bijvoorbeeld zijn kaak te verrekken tijdens het kauwen. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je de grootte van de kauwbot afstemt op de grootte van jouw puppy.

Welke kleur kauwbot kies je?

Dit punt is met name belangrijk wanneer je kiest voor een synthetische puppy kauwbot. De meeste mensen kopen van hondenspullen in bepaalde kleuren, om verschillende redenen.

Wij hebben bijvoorbeeld een donkere houten vloer en kopen graag spulletjes voor onze honden in opvallende kleuren, dan kan je ze goed zien liggen op de vloer. Denk bijvoorbeeld aan een felle gele kauwbot, rood, mint. Er is genoeg om uit te kiezen!

De beoordelingen van anderen

Tijdens onze zoektocht naar de beste puppy kauwbot kijken we niet alleen naar onze eigen ervaringen, maar ook de meningen van anderen. Want wie kan je beter advies geven over een product, dan diegene die het zelf gebruikt? Puppy kauwbotten die slechte reviews krijgen kan je beter niet aanschaffen, dan weet je zeker dat je geen miskoop doet!

De prijs van een puppy kauwbot

Als laatste punt wil ik de prijs van deze producten benoemen. Mijn persoonlijke mening is dat je beter één keer iets aan kunt schaffen dat duurder is, dan meerdere keren iets moet kopen. Dit geldt natuurlijk als je een synthetische kauwbot koopt.

De meeste mensen letten niet op een paar euro, maar dit kan natuurlijk niet iedereen. De prijs van de meeste puppy kauwbotten beginnen bij zo’n € 10,- en kunnen oplopen tot € 20,-. Koop in ieder geval iets dat binnen je eigen budget ligt.

kauwbot pup

Verschillende soorten puppy kauwbotten

Het is je vast al opgevallen dat deze producten in verschillende soorten, merken en afmetingen verkrijgbaar zijn. Maar hoe weet je welke je moet kiezen, en wat de verschillen zijn? Er zijn drie verschillende soorten verkrijgbaar, deze heb ik hieronder op een rijtje gezet!

Synthetische kauwbotten

Synthetische puppy kauwbotten zijn er in verschillende maten en smaken. Bevat geen van nature voorkomende bacteriën of calorieën. Het laat ook geen vlekken achter op meubels of het tapijt.

Houd er rekening mee dat jouw pup tijdens het kauwen kleine stukjes van deze botten kan knagen. Ook kan hij of zij deze binnen krijgen. Ze worden echter niet door het lichaam opgenomen en worden uitgescheiden in de ontlasting. Na verloop van tijd zal je een nieuwe moeten kopen.

Natuurlijke puppy kauwbotten

Een ander soort puppy kauwbot is de natuurlijke variant. Deze zijn bijvoorbeeld gemaakt van runderhuid, het zijn dan ook geen echte botten. Al worden ze wel vaak zo genoemd. Het voordeel van deze producten is dat jouw hond ze vaak lekkerder vindt, en ze opgegeten kunnen worden.

Iets dat bij een synthetische kauwbot niet het geval is. Daarnaast bevatten ze vaak gezonde voedingsstoffen, en daardoor is het een gezonde hondensnack dat als aanvulling op het normale puppy voer.

Natuurlijke ongeschikte kauwbotten

Tot slot zijn er de kauwbotten die ongeschikt zijn voor honden en puppy’s. Echte botten zijn niet veilig voor honden. Dit geldt voor zowel gekookte als ongekookte varianten. Het kan echte botten breken en een ernstig gevaar vormen voor de hond. Dit geldt voor botten van alle diersoorten.

pup kauwbot

Waarom mag mijn pup geen echte botten?

Het komt weleens voor dat mensen hun hond of pup echte botten geven. Doe dit echter nooit, want dit kan allerlei risico’s met zich meebrengen! Hieronder heb ik een aantal van deze mogelijke risico’s opgesomd.

Echte botten splinteren

Gekookte, ongekookte, stevige of holle botten kunnen splinters afgeven zodra jouw pup gaat kauwen. Bovendien zijn ze niet goed voor het gebit van de pup. Een echte bot is namelijk hard genoeg om de tanden van een hond te breken.

Echte botten zorgen voor constipatie

Botsplinters kunnen de hele darm van de pup doorgaan, en onderweg voor blokkades zorgen. Na de dunne darm komen ze namelijk uiteindelijk in de dikke darm terecht. Daar verzamelen de splinters zich, en veroorzaakt het constipatie.

Puppy’s kunnen erin stikken

Wanneer er een stuk bot afbreekt, dan kan het in de slokdarm van de pup terechtkomen, later komt het in de maag terecht. Deze botsplinters kunnen vast komen te zitten in de keel of slokdarm.

De slokdarm kan vervolgens opzwellen als er botsplinters in vast komen te zitten. Dit kan ervoor zorgen dat jouw puppy moeilijker adem kan halen, of in het ergste geval kan stikken. Dat wil je natuurlijk niet!

Veelgestelde vragen

Waarom mag een hond geen echte botten?

Er zijn verschillende redenen waarom een pup of hond geen echte botten mag hebben. Op de eerste plaats kunnen echte botten versplinteren. Een hond met splinters in zijn keel of maag dat wil je echt niet. Ook kan een echte bot de tanden van de hond stuk maken.

Is een kauwbot goed voor een puppy?

Het korte antwoord op deze vraag is ja, het is verstandig om jonge honden goed te laten kauwen. Om te voorkomen dat hij of zij aan de afstandsbediening, schoenen of wat dan ook gaat kauwen. Honden beginnen tussen de 12 en 16 weken van tanden te wisselen. Dit zorgt net zoals bij mensen voor ongemak.

Kan ik ook synthetische kauwbotten geven?

Ja, dat kan zeker! Kauwbotten van synthetisch materiaal zijn doorgaans gemaakt van plastic of nylon. Deze kauw botten zijn prima zolang ze flexibel of een beetje productief zijn. Als ze te hard zijn, kunnen ze tanden breken of afbrokkelen. Wanneer uw hond kleine stukjes eet, kan dit een darmblokkade veroorzaken. Pas op voor puin en overweeg om over te schakelen op licht verteerbare botten als uw hond veel kauwt.

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een puppy kauwbot hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie