Puppy tuigje kopen? Alle puppy tuigjes online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Een puppy tuigje is één van de producten die je kan aanschaffen voor jouw jonge hond. Pups zijn vaak lekker actief en druk omdat je ze graag van alles willen ontdekken, een tuigje dat specifiek ontwikkeld is voor pups is dan ook een leuk artikel om te kopen! In dit artikel vertel ik je graag alles over het beste puppy tuigje!

Maar ook hoe je deze het beste kunt gebruiken, zodat jij en jouw pup er het meeste plezier aan beleven! Ook vertel ik je graag een aantal handige tips over het schoonmaken van dit product en natuurlijk hoe je dit tuigje het beste kunt bevestigen.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, stel ze dan gerust bij de reacties onderaan deze pagina! Tijdens onze zoektocht naar het beste puppy tuigje kijken we standaard naar verschillende punten.

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding, de voor- en nadelen en natuurlijk hoe anderen de puppy tuigje beoordelen. In een eerder artikel hebben we het beste hondentuigje uitgebreid besproken, dit artikel is vergelijkbaar, maar zeker niet hetzelfde! Zo weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Let op: Meestal zijn de onderstaande producten verkrijgbaar in verschillende maten, klik op de knop “controleer prijs” om direct naar het artikel te gaan.

Het beste puppy tuigje

Onze vijf favoriete puppy tuigjes

Hopelijk heb je al een goede keuze kunnen maken na het zien van de bovenstaande producten. Als dat nog niet zo eens bekijk dan hier onder onze vijf favoriete producten op basis van de meningen van anderen. Zo kun jij een tuigje voor jouw pup aanschaffen die zich inmiddels al heeft bewezen bij andere honden eigenaren.

Julius K9 IDC Puppy tuigje

Op de eerste plaats in onze top vijf favoriete puppy tuigjes staat de Julius K9. Deze wordt beoordeeld met een 4,7 van de maximaal 5 sterren op basis van 188 reviews op Bol.com. Hiermee is het één van de populairste puppy tuigjes op dit moment!

De kans ik groot dat je op straat honden bent tegengekomen die dit type hondentuigje dragen, en dat is niet voor niets! Dit merk staat erom bekend kwalitatief hoogwaardige producten te leveren die bijzonder sterk zijn.

Ook worden deze gebruikt door ervaren en professionele hondentrainers. Dit model is verkrijgbaar in 9 verschillende maten en allerlei leuke kleuren en prints. Hierboven zie je het XXXS model die geschikt is voor pups met een borstomvang van maximaal 29 centimeter.

Rondom zitten reflecterende materialen, zodat jouw pup ook in het donker goed zichtbar is. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Puppia Soft Puppy tuigje

Het tweede product in onze top vijf staat het puppy tuigje van Puppia. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van 3 reviews op Bol.com. Dit leuke tuigje is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren en 4 verschillende maten.

Het hierboven afgebeelde tuigje is maat XS en is geschikt voor kleine honden en pups met een buikomvang van minimaal 25 tot 36 centimeter. Dankzij het airmesh materiaal is deze lekker zacht en comfortabel en past het zich gemakkelijk aan en zorgt het voor een gelijkmatige drukverdeling. Deze is echt heel goed!

Puppy tuigje van AnnyX

Op de derde plaats staat het puppy tuigje van Anny X. Deze wordt beoordeeld met een 4,9 van de maximaal 5 sterren op basis van 10 reviews op Bol.com. Dit product is verkrijgbaar in maar liefst 7 verschillende leuke opvallende kleuren en 6 verschillende maten. Het hierboven afgebeelde tuigje is de kleinste, deze is geschikt voor puppy’s met een maximale borstomvang van 36 centimeter.

Als jouw hond een grotere maat nodig heeft klik dan om de afbeelding hierboven om de grotere maten te bekijken! Het leuke van dit tuigje is dat je ‘m kan wassen in de wasmachine op maximaal 30 graden. Dankzij het Y-tuig ontwerp wordt de druk optimaal over het lichaam verdeeld.

Pepets Luxe Puppy Tuigje

Het vierde product in onze top vijf favoriete puppy tuigjes is van Pepets. Deze wordt beoordeeld met een 4,6 van de maximaal 5 sterren op basis van 11 reviews op Bol.com. Dit tuigje heeft een herkenbaar Burberry print en is verkrijgbaar in 5 verschillende maten.

Deze lopen uiteen van maat XS tot XL. Het hierboven afgebeelde tuigje is de kleinste en is geschikt voor de allerkleinste honden en pups met een borstomvang van 26 tot 36 centimeter, en een nekomvang van maximaal 22 centimeter.

Nobby Classic Puppytuigje

We sluiten onze top vijf favorieten af met het puppy tuigje van Nobby. Deze wordt beoordeeld met een 3 van de maximaal 5 sterren op basis van 2 reviews op Bol.com. Dit is het goedkoopste puppy tuigje in onze lijst en is geschikt voor de allerkleinste pups! Deze is namelijk geschikt voor pups die een borstomvang hebben van 14 tot 20 centimeter.

Het tuigje is gemaakt van sterk nylon materiaal en vanwege de vorm van dit tuigje wordt de druk gelijkmatig over het lichaam verdeeld. Dit hondentuigje is verkrijgbaar in 17 verschillende kleuren en allerlei verschillende maten. Bekijk ze allemaal door op de afbeelding hierboven te klikken!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top vijf favoriete puppy tuigjes een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Hier hebben ze 1023 verschillende soorten puppy tuigjes! Daar moet er vast wel eentje tussen zitten!

puppy tuigje

Wat is een puppy tuigje?

Je hebt na het zien van de producten hierboven inmiddels vast wel een goed idee bij wat een tuigje voor puppy’s is. Als dat niet het geval is, of je wilt meer weten over deze producten, blijf dan zeker lezen. Hieronder leg ik het je graag uit!

Eigenlijk is een puppy tuigje exact hetzelfde product als de bekende hondentuigjes, het enige verschil is dat deze specifiek zijn ontwikkeld voor opgroeiende honden. Het wordt dan ook gebruikt als hulpmiddel om jouw pup uit te laten.

Waarbij een puppy halsband om de nek van jouw hondje gaat, zit het puppy tuigje om de borst van de hond. Op die manier wordt de druk op een andere manier over het lichaam van het hondje verdeeld. Dit is met name handig voor pups die veel aan de riem trekken.

De kans op eventuele neemt daarbij eveneens af, ten opzichte van een normaal halsbandje. Het kan doordoor slim zijn om een tuigje voor jouw puppy te kopen in plaats van een halsband!

Vanwege het grote aanbod kan het best lastig zijn om het beste puppy tuigje uit te kiezen. Ik hoop dat ik je met dit artikel al een heel eind op weg heb geholpen.

In de volgende alinea vertel ik je meer over deze tuigjes voor puppy’s. Waar je bijvoorbeeld op moet letten, welke voordelen deze tuigjes hebben en waarom het een goed idee is om er eentje te kopen.

Waarom zou je een puppy tuigje kopen?

Inmiddels weet je precies wat een tuigje voor puppy’s is, en welke artikelen tot onze favoriete producten behoren. Maar waarom zou je deze tuigjes kopen? Er zijn een aantal redenen te bedenken waarom je dat zou kunnen doen, hieronder leg ik je daar graag meer over uit!

Naast een puppy tuigje zou je ook een halsband kunnen gebruiken om de pup uit te laten. Je bent in Nederland namelijk verplicht om honden op de meeste plekken aangelijnd mee te nemen.

Dit zorgt voor een stukje veiligheid van de hond en andere mensen. Honden blijven namelijk dieren, en die kunnen zomaar ergens van schrikken en weglopen. Een puppy tuig is één van de populairste en meest veilig keuzes.

Hierboven heb ik het al even aangestipt, maar sommige puppy’s trekken te hard aan de riem. Het is belangrijk dit gedrag te corrigeren, maar daarnaast is het verstandig om in dit geval een tuigje te kopen. De druk wordt dan niet alleen rondom de hals van de hond verdeeld, maar over het hele lichaam.

Er is dus één echte belangrijke reden om een puppy tuigje te kopen. Voordat je dat doet zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hier vertel ik je graag meer over in de volgende alinea!

tuigje voor pup

Waar moet je rekening mee houden?

Als je een puppy tuigje gaat kopen is het van belang dat je deze aanpast op jouw puppy wat hij nodig heeft. Wij hebben een aantal belangrijke punten opgesomd waar je rekening mee moet houden.

Hoe groot moet het puppy tuigje zijn?

Ten eerste moet je kijken naar de grootte van het puppy tuigje, je wilt natuurlijk wel dat deze goed past. Wanneer je een te klein tuigje koopt zit deze niet comfortabel. Koop je een te groot tuigje dan loop je het risico dat jouw kleine viervoeter kan ontsnappen.

Om het perfecte tuigje voor jouw puppy te kopen moet je twee verschillende maten opnemen. Dat is de borstomvang en de omtrek van de hals. Later in dit artikel leg ik je uit hoe je dit moet opmeten.

Daarnaast raad ik je aan om een tuigje te kopen dat je in de breedte en lengte kunt verstellen. Zo kan het tuigje als het ware meegroeien met jouw pup. Want jonge honden groeien ontzettend snel!

Van welk materiaal is het puppy tuigje gemaakt?

Naast de grootte van het tuigje is het slim om te kijken waar het tuigje van gemaakt is. Het materiaal zegt vaak iets over de kwaliteit en eigenschappen van het product. De meeste van deze puppy tuigjes zijn gemaakt van polyester, nylon of textiel.

De kans is groot dat het een combinatie is van deze drie materialen. Ieder materiaal heeft zo z’n eigen voor- en nadelen en eigenschappen. Zo is niet ieder materiaal geschikt om in het water te gebruiken, handig om naar te kijken als jouw puppy gek is op water!

Welke kleur tuigje kies je?

De kleur is eveneens een belangrijk punt om op te letten, al is deze keuze wel persoonlijk. Veel mensen kiezen voor een zwarte of andere donkere kleur. Maar kijk ook naar fel groene of gele kleuren. Deze vallen namelijk goed op in het donker.

Ideaal als je op een plek woont waar de verlichting matig is. Mijn advies is dan ook om een opvallende kleur te kiezen. Vanwege het grote aanbod kan je uit allerlei leuke kleurtjes kiezen. Denk bijvoorbeeld aan groen, geel, rood, blauw et cetera.

Om ervoor te zorgen dat jouw puppy nog beter zichtbaar is in het donker is het goed om te kijken of er reflecterende onderdelen aanwezig zijn op het tuigje. Bij de meeste is dit het geval, maar niet ieder puppy tuigje heeft dit.

De reviews van het puppy tuigje

Een belangrijke overweging zijn de meningen en beoordelingen van de daadwerkelijke gebruikers. Wie weet er beter hoe het product bevalt dan diegene die het aangeschaft heeft? Het is daarom raadzaam om reviews vooraf te lezen. Puppy tuigjes die slechte reviews hebben kun je daarom beter vermijden.

De prijs van het puppy tuigje

Tot slot is de prijs een doorslaggevende factor bij de aanschaf van een puppy tuigje. Je hebt er al eentje voor zo’n € 11,- maar dit kan oplopen tot ongeveer € 80,-. Duurder wil niet altijd zeggen dat het puppy tuigje beter is.

beste puppy tuigje

Waarom zou je kiezen voor een puppy tuigje?

In dit artikel heb je kunnen lezen dat je een puppy tuigje voornamelijk gebruikt om veilig samen te kunnen wandelen. Maar waarom kies je voor een puppy tuigje? Hieronder leg ik je dit graag uit!

De druk wordt beter over het lichaam van de pup verdeeld

De belangrijkste reden is de drukverdeling. Waarbij een puppy halsband de druk over de hals van jouw puppy verdeeld, doet een tuigje dit over het hele lichaam van de hond.

De kans bestaat dat jouw puppy klachten krijgt rondom de hals wordt met een puppy tuigje klein. Dit komt dus doordat de druk beter verdeeld wordt bij een tuigje. Daarnaast heb je ook een betere controle over jouw hondje als je samen aan het wandelen bent.

Je kan de pup makkelijker meenemen in de auto

Een andere reden om te kiezen voor een tuigje ten opzichte van een halsband is dat je de hond makkelijker mee kunt nemen. De meeste van deze tuigjes kan je namelijk gemakkelijk met een hondenautogordel bevestigen.

Is er een verschil tussen een tuigje en harnas?

Er wordt ons regelmatig de vraag gesteld wat het verschil is tussen een puppy tuigje en een harnas. Gelukkig is hier een gemakkelijk antwoord op! Er zijn grofweg twee verschillende soorten tuigjes. De eerste is een tuigje, de ander een harnas.

De normale tuigjes hebben 2 gaten, één moet over de kop van de hond, de ander achter de voorpootjes. Met een tuigje hebben honden over het algemeen meer bewegingsvrijheid.

Het puppy harnas bedekt een groter deel van het lichaam van jouw hondje, daardoor is de kans kleiner dat hij per ongeluk uit het harnas kan ontsnappen. Ook is het harnas steviger gemaakt en heeft het dikkere materialen dan het tuigje. Daardoor ziet het er ook groter uit.

Beide producten zijn goed, al is het harnas geschikter voor puppy’s die veel aan de riem trekken. Het is belangrijker dat het tuigje goed om het lichaam zit, let daar vooral op!

Welke maat puppy tuigje moet ik kopen?

Het is ontzettend belangrijk om de goede maat te kopen, maar hoe weet je welke maat je moet kopen? Ik leg het je hieronder graag uit! Het enige dat je hiervoor nodig hebt is een flexibel meetlint, en natuurlijk jouw puppy.

In totaal heb je twee verschillende maten nodig, de borstomvang en de nekomvang. Hieronder leg ik je deze manieren uit! Let er wel op dat je tenminste twee vingers tussen het meetlint en het lichaam van jouw puppy kunt houden!

De nekomvang opmeten

Het opmeten van de nekomvang is het gemakkelijkste van de twee maten die je moet opmeten. Pak het flexibele meetlint en meet de omtrek van de hals van jouw puppy. Hiervoor moet je het breedste gedeelte opmeten.

De borstomvang opmeten

Zodra je de bovenstaande afmeting hebt opgemeten moet je ook de borstomvang opmeten. Als we het over borstomvang hebben dan bedoelen we het breedste punt dat direct na de voorpootjes zit. Ook hierbij pak je het meetlint en meet je deze omtrek.

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd zou je nu twee maten moeten hebben. Nu kan jij gericht op zoek naar het beste tuigje voor je pup!

tuig puppy

Kan ik het tuigje in de auto gebruiken?

Als je met de pup in een auto op stap gaat, is het belangrijk om hem goed vast te zetten. Dit houdt hem op zijn plaats en voorkomt dat jouw viervoeter bij een ongeval door de voorruit schiet.

Puppy’s goed vastzetten is dus voor ieders veiligheid. De meeste puppy tuigje zijn hier echter niet specifiek voor ontworpen. Er zijn wel modellen beschikbaar speciaal ontworpen voor gebruik in de auto. Dit is echter niet standaard voor alle puppy tuigjes.

Als je specifiek op zoek bent naar iets om de pup in de auto vast te zetten, is de aanschaf van een veiligheidsgordel voor honden de beste keuze. Deze is speciaal gemaakt om de pup te beschermen.

Veelgestelde vragen

Kan ik beter een puppy tuigje kopen of puppy halsband?

Jonge pups zijn vrijwel altijd druk, onhandig en enthousiast. Ook tijdens het wandelen! Daardoor trekken de meeste puppy’s aan de riem, en doordat een halsband om de hals van de pup zit is dit niet zo goed voor z’n hals. Dit kan leiden tot hoesten of kokhalzen. Het is daarom aan te raden een puppy tuigje te gebruiken in plaats van een puppy halsbandje.

Is een puppy tuigje geschikt voor mijn pup?

Het korte antwoord is ja, dat is zeker geschikt! Doordat pups over het algemeen alles willen ontdekken tijdens de wandeling is een tuigje geschikter dan een puppy halsband.

Welke maat puppy tuigje moet ik kopen?

De juiste maat bepaal je door met een meetlint de buik omtrek en de hals op te meten. Gelukkig zijn bijna alle puppytuigjes in lengte verstelbaar met klittenband of gespjes. Zo kan je altijd de ideale maat vinden voor jouw pup!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een puppy tuigje hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie