Puppy weegschaal kopen? Alle weegschalen online

Dit artikel is voor het laatst geupdate op 26 oktober 2023 door Kimberly

Ben je op zoek naar de beste puppy weegschaal? Het is voor een hondenfokker ontzettend belangrijk om het gewicht goed in de gaten te houden van pups. Een puppy weegschaal is hier hét geschikte product voor!

Gemiddeld weegt een fokker iedere 12 tot 14 uur haar pups om de groeifase goed in de gaten te kunnen houden. Wat maakt een puppy weegschaal zo speciaal, waar moet je rekening mee houden en welke verschillende soorten zijn er verkrijgbaar?

We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste puppy weegschaal en vertellen je er graag alles over. Veel plezier met het lezen, en mocht je na afloop nog met vragen zitten, laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina! Bij het adviseren van bepaalde honden producten doen we vooraf grondig onderzoek.

Denk hierbij aan de prijs- kwaliteitsverhouding en de voor- en nadelen van producten. Er wordt wel eens gedacht dat dit ook prima kan met een normale weegschaal, maar deze is niet nauwkeurig genoeg.

Ook is een weegschaal waar je hondenvoer mee afweegt is hiervoor niet geschikt! Wij baseren onze uiteindelijke mening op onze persoonlijke ervaring, beoordelingen van anderen en hoe populair bepaalde puppy weegschalen zijn.

Zo zijn wij ervan overtuigd om je te voorzien van het beste advies! In de opsomming hieronder vind je verschillende soorten. Let op: Er zijn vaak meerdere maten en kleuren beschikbaar. Klik op “controleren op prijs” om naar het specifieke product te gaan.

De beste puppy weegschaal

Onze vijf favoriete puppy weegschalen

Hopelijk heb je na het bekijken van de bovenstaande producten al een goede keuze kunnen maken, als dat nog niet zo is kun je hieronder onze drie favoriete producten bekijken. Allemaal gebaseerd op onze eigen of op de mening van andere hondenliefhebbers. Zo kun je gemakkelijk een weegschaal kiezen die zichzelf al heeft bewezen!

WeighJo Puppy weegschaal

Op de eerste plaats in onze top drie staat de puppy weegschaal van WeighJo. Deze wordt beoordeeld met een 4 van de maximaal 5 sterren op basis van 24 reviews op Bol.com. Dit product is geschikt voor puppy’s tot maximaal 10 kilo. De meegeleverde schaal is 30 centimeter breed en 19 centimeter hoog.

Ruimte genoeg voor de meeste pups! Dankzij het handige scherm is het gewicht van de hond makkelijk af te lezen, ook neemt deze weegschaal weinig ruimte in beslag en kan je ‘m eenvoudig opbergen.

Babyzchoice Puppy weegschaal

Het tweede product in onze lijst is de puppy weegschaal van Babyzchoice. Deze wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 23 reviews op Bol.com. Dit is één van de populairste weegschalen voor pups van dit moment! Deze digitale weegschaal is net zoals het eerste product geschikt voor honden tot maximaal 10 kilo.

Het apparaat is 29,5 centimeter lang, 18 centimeter breed en 7 centimeter hoog. Ook deze weegschaal is op 1 gram nauwkeurig, prima om de groeifase van puppy’s mee in de gaten te houden! Het apparaat is verder waterbestendig en makkelijk in gebruik en werkt op twee meegeleverde AAA baterijen.

Puppy weegschaal van Hummi

Op de derde plaats staat de puppy weegschaal van Hummi. Deze wordt beoordeeld met een 5 van de maximaal 5 sterren op basis van één reviews op Bol.com. Dit product is eveneens geschikt voor honden tot maximaal 10 kilo, maar kan natuurlijk ook voor andere huisdieren gebruikt worden. Het gebogen plateau zorgt ervoor dat jouw pup er weinig moeite mee zal hebben om heel even stil te zitten.

Net zoals de eerste twee producten is deze op 1 gram nauwkeurig en dankzij de antislip aan de onderkant van de weegschaal blijft deze goed op z’n plaats staan. Deze weegschaal is 29,3 centimeter breed, 5,8 centimeter hoog en 18,3 centimeter lang. Het gewicht is dankzij het grote LCD display gemakkelijk af te lezen, een zeer goed product!

Esperanza Dieren & baby weegschaal

Het vierde product in onze vijf favoriete puppy weegschalen is het product van Esperanza. Deze is niet alleen geschikt voor puppy’s, maar ook voor baby’s! Deze puppy weegschaal wordt beoordeeld met een 4,8 van de maximaal 5 sterren op basis van 15 reviews op Bol.com. Het is één van de populairste weegschalen van dit moment!

Deze weegschaal is ook geschikt om andere kleine huisdieren te wegen. Denk hierbij aan konijnen, cavia’s en katten. Het minimale gewicht van deze weegschaal is 30 gram, het maximale gewicht dat wordt weergegeven is 20 kilo gram.

Dankzij deze puppy weegschaal kan je het gewicht van de opgroeiende pup nauwkeurig in de gaten houden. Dit product kan tot 10 gram nauwkeurig meten. Het gewicht van jouw pup wordt duidelijk weergegeven op het LED scherm. Een heel goed product als je het mij vraagt!

Puppy Weegschaal Merkloos

We sluiten onze top vijf af met een puppy weegschaal waar geen merk aan verbonden zit. Maar dat wil niet automatisch zeggen dat het product niet goed is, in tegendeel zelfs! Hij wordt beoordeeld met een 4,3 van de maximaal 5 sterren op basis van 4 reviews op Bol.com.

Net zoals de bovenstaande producten is ook deze geschikt voor puppy’s. De groeifase kan je met deze weegschaal nauwlettend in de gaten houden. Zo kan jij beoordelen of je hem of haar moet bijvoeden met puppymelk. Ook deze weegschaal kan gebruikt worden voor andere huisdieren zoals konijnen en cavia’s.

Je kan ‘m daarnaast ook in de keuken gebruiken, of bij pasgeboren baby’s! Dankzij het multifunctionele LCD scherm kan jij het gewicht goed aflezen, hij is gemakkelijk in gebruik en hij is tot slot comfortabel voor de hond. Een goed product!

Ik hoop dat je na het lezen van onze top drie favoriete puppy weegschalen een goede keuze hebt kunnen maken! Als dat nog niet zo is dan raad ik je aan om even een kijkje te nemen op Bol.com. Daar kan je kiezen uit 23 verschillende soorten weegschalen die geschikt zijn voor puppy’s! Daar zit er vast wel eentje tussen die bij jouw past!

puppy weegschaal

Wat is een puppy weegschaal?

Na het zien van de bovenstaande producten heb je vast wel een goed beeld bij wat een weegschaal voor puppy’s is. Als dat nog niet zo is, of je wilt meer weten over het gebruik van deze producten, lees dan zeker verder!

Een puppy weegschaal is in feit een normale weegschaal, alleen dan specifiek ontwikkeld voor kleine dieren. In de meeste gevallen zijn deze apparaten zeer nauwkeurig en zijn ze comfortabel in gebruik.

Er zijn natuurlijk ook grote weegschalen verkrijgbaar, deze zijn een heel stuk duurder en zijn over het algemeen bedoeld voor professioneel gebruik. Deze kom je bijvoorbeeld altijd bij de dierenarts tegen. In de volgende alinea leg ik je graag uit waarom je een puppy weegschaal moet kopen!

Waarom zou je een puppy weegschaal kopen?

Je weet nu wat een puppy weegschaal precies is, en welke tot onze favorieten behoren. Maar waarom moet je een puppy weegschaal aanschaffen? Er zijn meerdere redenen te bedenken, deze heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

Een puppy moet dagelijks gewogen worden

Ten eerste moet een puppy iedere dag gewogen worden. Vanaf het moment van de geboorte moet jij het gewicht goed in de gaten houden. Het beste is om pups iedere 12-14 uur te wegen.

Zo kan jij goed bijhouden of de pup goed groeit en aankomt. Je kan ook actie ondernemen als blijkt dat hij of zij niet aankomt, en zelfs afvalt. Hoeveel een pup dagelijks moet groeien is afhankelijk van het hondenras.

Zo kan een klein hondenras veel eerder het eindgewicht bereiken dan een grote hond. Het kopen van een puppy weegschaal is in ieder geval noodzakelijk!

Er is een geschikte puppy weegschaal voor iedere hond

Er is voor iedere pup een geschikte weegschaal verkrijgbaar. Het maakt niet uit of je een klein hondenras hebt of een hele grote. Er zijn gelukkig genoeg verschillende weegschalen voor puppy’s verkrijgbaar. Daar zit er vast wel eentje tussen die aan jou wensen en eisen kan voldoen!

Zoals je kan zien zijn er genoeg redenen te bedenken waarom jij een weegschaal voor pups moet kopen. Maar waar moet je dan op letten? In de volgende alinea vertel ik je daar graag meer over!

weegschaal puppy

Waar moet je rekening mee houden?

Als je op het punt staat om een puppy weegschaal te kopen dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Het is verstandig dat je deze afstemt op jouw behoeftes. Ik heb de belangrijkste punten hieronder opgesomd!

Hoe groot is de puppy weegschaal?

Op de eerste plaats moet je kijken naar de grootte van de weegschaal. Deze moet namelijk groot genoeg zijn zodat jouw pup er gemakkelijk in past. In de product omschrijving staat aangegeven hoe groot het oppervlak is waar je de pup op moet zetten.

Let er wel op dat je deze koopt op de groei van de hond. Het zou natuurlijk jammer zijn als je na 3 weken weer op zoek moet naar een groter model, omdat jouw puppy’s er niet meer in passen!

Het maximale draaggewicht van de weegschaal

Daarnaast moet je kijken wat het maximale draagvermogen is van de weegschaal. Ook dit staat aangegeven in de product omschrijving. Net zoals de grootte van de weegschaal moet je deze ook kopen op basis van de groei van de hond.

De ervaring van andere gebruikers

Vergeet niet om reviews en beoordelingen van andere hondenliefhebbers te bekijken. Wie kan er een betere beoordeling geven dan mensen die de puppy weegschaal daadwerkelijk in huis hebben?

Laat je informeren door bij het product de reviews te lezen om erachter te komen of het product aan jou verwachtingen kan voldoen, en of het de verwachting heeft waargemaakt bij anderen.

De prijs van de puppy weegschaal

Een andere overweging is de prijs van het product. Wij kiezen zelf altijd voor een product waarbij de prijs- kwaliteitsverhouding goed is. Veel mensen hebben er geen moeite mee om een duurder product aan de schaffen voor hun pups, maar helaas kan niet iedereen dit betalen. De prijzen van een goede puppy weegschaal beginnen bij zo’n € 20,- en kunnen oplopen tot ongeveer € 65,-.

weegschaal puppy

Verschillende soorten puppy weegschalen

Weegschalen voor puppy’s en grotere honden kunnen onderverdeeld worden in twee verschillende categorieën. Dit zijn platformweegschalen, en precisieweegschalen. Hieronder vertel ik je meer over beide soorten.

Platformweegschaal

De eerste is de platformweegschaal, deze is gemakkelijk omdat jouw hond hier uit zichzelf op kan stappen. Deze modellen zie je overigens niet snel bij mensen thuis, deze weegschalen zie je namelijk altijd staan wanneer je naar de dierenarts gaat.

Omdat je de hond niet op hoeft te tillen is dat beter voor zijn of haar rug, en het is natuurlijk gemakkelijker omdat je de hond zelf niet op hoeft te tillen. Deze producten worden dus vaak bij professionals gebruikt, en hebben een accurate en nauwkeurige meting.

Kleine weegschaal

Kleine weegschalen, ook wel precisieweegschalen genoemd zijn vooral geschikt voor puppy’s en andere kleine huisdieren. Het maximale gewicht dat ze kunnen dragen is niet erg hoog. Vaak hebben ze een maximumgewicht tot 10 kilogram, ideaal voor opgroeiende pups!

Het voordeel van deze schalen is de nauwkeurigheid. Vaak kan het gewicht van de pup in grammen afgelezen worden. Zo kan je als fokker de groei nauwlettend in de gaten houden! Dit is vooral handig voor kleine honden en puppy’s.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn puppy wegen op de weegschaal?

Dit hangt af van welk soort weegschaal je hebt gekocht. In principe is de werking van deze producten wel hetzelfde. Je kan jouw pup in de schaal zetten van de weegschaal en vervolgens kan je het gewicht aflezen op het LCD scherm.

Wat zijn de voordelen van een puppy weegschaal?

Het is voor een hondenfokker erg belangrijk dat hij of zij het gewicht van de pups goed in de gaten kan houden. Zo kan je de groeifase van de jonge honden volgen en weet je of je eventueel puppymelk moet gebruiken om bij te voeden.

Waar moet ik op letten bij aanschaf?

Het formaat is één van de belangrijkste punten waar je goed op moet letten voordat je een puppy weegschaal koopt. Het moet vooral een aangename en comfortabele ervaring zijn voor de puppy’s!

Je bent aan het einde gekomen van dit artikel en we hopen dat je er iets aan hebt gehad. Ook als je op basis van dit artikel een puppy weegschaal hebt gekocht horen wij dat graag in de reacties hieronder!


kimberly

Over de auteur

Hoi! Ik ben Kimberly en ik ben schrijver voor Hondendeal. Als trots baasje van een Toller en mijn jarenlange ervaring met allerlei uiteenlopende hondenrassen help ik mijn bezoekers graag een goede keuze te maken. Dit kunnen nieuwe hondenproducten zijn, maar ik geef ook graag handige tips omtrent opvoeding en de leukste hondensporten. Als je een vraag hebt over één van de blogs op mijn website, neem dan gerust contact met mij op!

Plaats een reactie